icon

Krásna v zrkadle, škrata na fotkách

10. apr 2023

Baby, ja uz neviem. Ked sa namalujem, pridem si v zrkadle ako uplna kocka, casto aj nenamalovana. Velke oci, plne perky, pekne crty, postava presypacie hodiny. Ale neexistuje takej fotky, kde by som nebola uplne strasidlo. Rozliata siroka tvar, vrasky, vacky pod ocami, krive zlte zuby, tlsta. Pritom mam na 173 cm 66 kil, a chodim k zubarovi. Normalne mi ostane smutno vzdy pri pohlade na fotky, ze preco ja musim byt taka hnusna. Profilovky som nemenila uz roky, na whatsappe mam forku staru 7 rokov, lebo lepsiu odvtedy nemam a s takymi tymi appkami robit neviem. Zaroven mam strach, ze taka ako na fotkach som realne, a len seba v zrkadle vidim skreslene. Je pravda, ze od ludi nepocuvam, ze som krasna, ani od priatela, iba ak sa ho opytam, tak povie ze ano. Neviem uz co je so mnou.

jsbb
10. apr 2023

Ja mam opačný problém, na fotkách krasna a v zrkadle, keď sa vidím, je mi zle zo seba.

lila1988
10. apr 2023

Super téma, tiež som toto nechapala 😀 V zrkadle vyzeram dobre a na fotkach uplna katastrofa. Ešte aj muž mi vraví, že nie som fotogenicka, že na fotkach nevyzeram dobre, ale že nazivo som veľmi pekna. Tiež sa nerada fotim a som z toho rozladena, lebo mám o svojom výzore úplne inu mienku. Dokonca si myslim, že čím dalej, vyzeram lepsie.
Minule som stretla exa po 10 rokoch, lebo som sa potrebovala vratit k jednej pracovnej veci, čo robil mame a bolo vidno ako sa mu rozžiarili oci, keď má zbadal a ešte aj povedal nahlas waaaau. Bolo vidno, že bol mnou očarený a potom si pozriem 50 fotiek z narodenin dietata a najradšej by som ich všetky vymazala a hovorím si, že hádam takáto otrasna nie som 😂 ale aj mne sa mm paci nazivo viac ako na fotkach😂😂
inak mna aj v mladosti oslovili viacerí scouti v škole, na ulici z modelingových agentúr, nech sa prídem im dat nafotit do databázy a asi tie fotky boli tiež otrasne, keď to vzdy pri tom skončilo😂😂😂😂

liusa82
10. apr 2023

aj video podla mňa môže skreslovať.Síce tam človek rozpráva, nie je ztuhnutý ako fotka ale aj video môže robiť trebárs väčšiu hlavu alebo pridať pár kg do líc 😀to si len myslim.Ja sa tým radšej ani nezaoberám.Proste mám dni ked sa sebe páčim viac a kedy menej🙂

mane01
10. apr 2023

Ach, kasli na fotky! Nie kazdy je super fotogenicky… ja tiez niekedy neviem, ci plakat alebo sa smiat, ked sa vidim na fotke. Najhorsie su momentky 🤦🏼… ja si myslim, ze krasa je tak trochu aj to, co z nas vyzaruje… a to sa neda na fotke zachytit…

annm81
10. apr 2023

Fotíš sa sama, resp. priateľ len na mobil?

bluka2
10. apr 2023

Super téma. Dnes som sa cítila celkom pekne, ako v tie dni, keď pokožka nemá žiadny problém, oddýchnutá. A potom pozriem selfie s dcérou a tam podbradky, krivy úsmev, nejaká iná teta, ktorá ma ešte k tomu o dosť viac rokov než sa vnímam 😀

miadi
11. apr 2023

Tak nemusis byt fotogenicka a malo sa fotis . Momentka moze byt nelichotiva. Modelky fotia x fotiek v takmer rovnakej poze a hoci su pekne tak treba vzdy vybrat tie naj fotky .Na dobru selfie len treba najst spravne lichotive svetlo . Ale vacsinou sa na foto malokto paci sam sebe. Urob si aspon 20 selfie a minimalne jedna sa ti bude pozdavat.

andreatytler
11. apr 2023

Fotka urcite neodzrkadluj realitu lepsie ako zrkadlo. Modelky su casto normalne baby ale su velmi fotogenicke. Okrem toho na fotku treba aj vediet hodit pozu a do toho patri aj vyraz tvare. Ja som v tom uplne drevena, ale nejak velmi ma to netrapi. Vzdy si najdem zopar fotiek kde sa sama sebe pacim a to staci.

cyberk
11. apr 2023

Ja toto pocitujem v nakupnych centrach :D clovek sa citi sexy a pridem do obchodu a tam si vravim ako som mohla takto vyjst von🤣 tie ich svetla by mali vymenit hhh

sszuzu8
11. apr 2023

Predná kamera fotí vždy dobre 😊
Normálnym fotkám sa vyhýbam aj ja. Nemám žiadne ani v albumoch pre pamiatku mojim deťom. Nemám žiadne zo školy ani z mladosti. Už som sa s tým naučila žiť. Necítim sa na fotkách ktoré neurobím sama pekne. Inak komplimentov počúvam požehnane každý deň takze v reále asi vyžarujem niečo pekné

anonymous87
11. apr 2023

Som na tom rovnako 🤷‍♀️ Som hrozne nefotogenicka. Zo 100 foto mozne 3 su pouzitelne. A tiez si nemyslim, ze som take strasidlo ako na fotkach (podla reakcii okolia a muzov 😆)… uz to neriesim.

moonlight1210
11. apr 2023

Ak chces trosku vidiet, ako ta vidia druhi ludia, tak sa odfot a fotku obrat. To je pohlad, z ktoreho ta vidia druhi.

Na fotkach a v zrkadle sa vidis vzdy naopak, nez ta vidia druhi.

A naozaj niektori ludia su pekni, az pritazlivi nazivo, v pohybe, s mimikou, atd. Ale “zamrznuti” na fotke pekni nie su. Nemaju takpovediac “pekne uhly”, u nich je to proste sucet vsetkeho, co ich robi peknymi. To sa stava.

A este aj tie fotogenicke zeny maju svoje skarede uhly, z ktorych vyzeraju vsedne, az skaredo.

elmivelmi
11. apr 2023

skus este video sa natoc ,to je realnejsie ako fotka.

ola101
11. apr 2023

Je mi občas tak trošku vtipné, aké banality vieme my ženy riešiť🙂 Veď čo na tom záleží? Aj tak nás vidí každý úplne inak. Teraz mi napadlo, čo som čítala nedávno a myslím, že na tom je aj kus pravdy. Zakaždým ťa budú ľudia vidieť atraktívnejšie, než vidíš ty samu seba🙂 A tak to je, ja si takisto veľakrát prídem úplne otrasná a neatraktívna a pritom môj chlap mi tvrdí opak, z kože ide vyletieť, tak mi to hovorí on 😂

1mina
11. apr 2023

to aj ja, teda mne to ani v zrkadle nepride ziadna slava, snazim sa dat dokopy po 2 detoch, chodim do fitka (nie so zas extra pribrata, mam tak 62 kil) a ked mi aj v zrkadle pride ze vyzeram uz lepsie, tak ked sa vidim na nejakej fotke tak mi zle ostane 🙈 predtym som mavala 53 kil, takze ssom bola zvyknuta neriesit nejake faldy atd, plus mam pocit ze mne sa to dost uklada na tvari, snazim sa nefotit len ked ma niekto odfoti a nemam na vyber napr na oslave :D ,,, vtipne je inak ze podla mojho muza tiez vyzeram rovnako ako predtym, realne si mysli ze rozdiel su tam nejake 2 kila maximalne a nechape co riesim. Teraz neviem ci to fakt chlapi vidia tak skreslene alebo :D

barbora19911
11. apr 2023

Ja to tiež tak mám ale vôbec to neriešim pretože viem že v realite som pekná ...a vždy je lepšie vyzerať v realite pekná a na fotkach skaredsia ...neviem si predstaviť keby som sa mala stretnúť s nejakých chlapom so zoznamky a prídem čista katastrofa škrata 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ale hlavne že fotka bola krásna ;) 😂😂😂

babulkomale
11. apr 2023

@1mina ano, podla mna to vidia skreslene, aby sa ludstvo mnozilo a zachovalo 😃

babulkomale
11. apr 2023

Ja si vzdy spomeniem na iste medialne zname dvojcata, co tie museli urobit preto aby (zrejme podla nich) dobre vyzerali na fotkach. Plastiky, narkozy, bolest a to boli donedavna relativne mlade. A na kazdej fotke hlava nabok a uplne rovnaky nacviceny usmev 🤦
Ale realne na momentkach od bazena tucne nohy, uplne tuctove prerobene baby...
Myslim ze nas vidia ludia atraktivnejsie nazivo.
To vysvetluje vela 😃

panelacikova
11. apr 2023

aspoň vieš, prečo sa "krásavice" fotia mnohé cez zrkadlo. ja keď vidím fotku v zrkadle, tak sa mi nožík vo vrecku otvára.

a ty? potrebuješ zrejme nejaký zmysel života, asi žiaden nemáš, keď ťa toto tak štve.

@babulkomale asi presne viem, o kom píšeš 😀 sú mi vždy totálne na smiech. nie kvôli tomu, že realita je zrejme iná, ale kvôli tomu, že sú také blbé, že toto vôbec robia. keby boli prirodzené a mali normálne fotky, boli by aj omnoho sympatickejšie 🙂

1mina
11. apr 2023

@babulkomale ano ja som mu ani nepovedala ze mam tak o 10 kil viac a nie o 2, ale sak ked to tak vidi tak dobre 😂😂

nwnw
11. apr 2023

Tento problem ma asi kazda a vrchol su fotky na dokladoch 😄. Nuz vela ludinevie fotit uhol svetla,postavenie... Treba sa davat fotit u profesioneho fotografa.

beronsche
11. apr 2023

Nesuhlasim s tym, ze ostatni ta vidia v realite tak, ako vyzeras na fotkach.. A ak k tomu pridas este zly uhol, ostre svetlo na fotke, moze sa ti zdat, ze si cista katastrofa a pri tom to tak vobec nie je..
Plus v realite este do toho vstupuje mimika tvare, tvoje vystupovanie, taka ta charizma osobnosti, ktoru fotky nezachytavaju.. A nenadarmo sa vravi, ze nie kazdy je fotogenicky.. aj na to mysli.

Takze odporucam verit zrkadlu. Lebo ak veris, ze si pekna, vyzaruje z teba spokojnost a zrazu mas aj v realite take to pritazlive vyzarovanie. 😉

20erika07
11. apr 2023

S fotenim to mam od zš, co fotka to plač😁 kazdy v mojom okoli vie, ze sa nerada fotim. Podla mna nie som ziadna krásavica, taky normal, nic extra. Napadnikov som mala a aj mam dost vela a nechapem tomu, dokonca basnia o kráse, aj moj muž ale proste pohlad na foto a aj v zrkadle mi ich tvrdenia vyvracia😆 niekedy ked sa vidim v zrkadle, si poviem, oo ako dobre dnes vyzerám ale tych dni v mesiaci by som spočítala na jednej ruke, vacsinou si hovorím, preboha co na mne tí ludia vidia. Asi vyzarujem niečo čo moje esteticke nedokonalosti zakrýva.

missviolet
11. apr 2023

@barbora19911 toto je presne moj problem 😂na fotke vzdy vyzeram lepsie nez v skutočnosti (bez uprav, ziadne filtre). kohokolvek z netu musim dopredu varovat, ze vyzeram realne ako omnoho skaredsia verzia fotky 😂

aylinn
11. apr 2023

Ja mám uuuplne to iste! Uzavrela som to tým že niesom proste fotogenicka a basta 😄

mandzula
11. apr 2023

Joooj, ja toto poznam. Idem daco fotit, mam nahodou zapnutu prednu kameru, cvaknem sa a az mi zle pride.😀 Ale inak sa mam za celkom jedlu.🙂

gemini2
11. apr 2023

Fotografia je plochý obraz, v zrkadle sa vidíš ako v 3D. Viacrozmerne.... Ľudia ta vnímajú ako v zrkadle tiež ta vidia aj z boku, zo strán, na foto vidno len jeden uhol. Nie všetci sú fotogenickí, nič si z toho nerob. Nerieš fotky

srnka79
11. apr 2023

No presne🙂 v zrkadle som bezny clovek, ani skareda, ani krasna. Na kazdej fotke ale des, cierne kruhy pod ocami atd... jednoducho to volam nefotogenicky ksicht. Mozno po mejkape, kadernicke a nastajlovani by som sa vedela odfotit aj tak, ze fotka vyzera dobre, ale momentky dovidenia😂. A moje dieta naopak. Moze byt aj strapaty, aj sa ksichtit a tu tvaricku ma tak peknu a fotogenicku, proste pekne crty tvare, ze fotak - svetlo a tiene to zozeru a na kazdej fotke je pekny. Nic to preto. Vykaslat sa na fotky. Tie sa daju pripadne upravit, ale ani to nie je podstatne, ale realita. Zijeme v realite, nie na fotkach. Su ksichty do kamery a tie, co sa tam nehodia. Ale zaklad je osobny pocit a ci je clovek sympaticky, usmiaty a vyzaruje z neho pohoda. Nasledne moze byt pre ludske oko krajsi ako model - krasavec, chladny a neosobny. Ja som to uz vzdala a fotim sa co najmenej, len aby som mala pamiatku na urcite miesta a zazitky, inak kaslat na to. Co je lepsie? Vyzerat na fotke super a ked ta zbadaju nazivo, tak to co je? Alebo vyzerat na fotke priemerne a nazivo lepsie? To oslovi viac. (Pamatam v robote. Ked som sa raz za cas namalovala, tak vsetci kukali ako puk, ze ty dnes dobre vyzeras... zacala som sa malovat stale a ked som parkrat nestihla, tak zrazu, ze ty dnes vyzeras nejako choro a znicene😂😂😂)... kasli na to, nie si sama, vyzaruj spkojnost, sebavedomie a usmievaj sa, vtedy sme vraj najkrajsie...

jablkovastrudla
11. apr 2023

@aylinn no ze to pises prave ty ,kokos zena co sa nevidis? 😠