Ľutujem, že som si dala spraviť tetovanie
Ľutujem, že som si dala spraviť tetovanie. Ľutujem to tak veľmi, že mám z toho komplexy z vlastného tela a fóbiu sa pred niekým vyzliecť, dokonca aj pred vlastným partnerom. Nieje to nejaký nápis na ramene, mám potetovaný v podstate celý dekolt od pŕs až po krk, od jedného pleca k druhému. Na krku mi to trčí aj zo zapnutej košele. Ako mladá som to nemala ľahké, ťažký rozvod rodičov, sťahovanie sa do nového mesta, zdravotné problémy, šikana, všetko sa to na mňa valilo a ja som nedokázala nájsť útechu, až kým som sa nedostala do jednej partie, kde fungovala goth subkultúra. Odkedy som to videla okolo seba, aj ja som strašne túžila po tetovaní, chcela som niečo viac, niečo, čo nikto neprehliadne a čo mi dá pocit výnimočnosti, chcela som vyniknúť, ukázať sa partii aj rodine. Nakreslila som si na A3ku obrovskú ornamentiku, našla som si tetéra, a na osemnáste narodeniny som išla na prvé sedenie. Trvalo to niekoľko mesiacov, kým bolo dielo dokončené, no pamätám si, že nikdy som sa necítila tak krásna, ako keď som sa prvý krát videla v zrkadle. Vtedy som sa cítila byť skutočne sama sebou, konečne, konečne som sa našla, bol to pocit úľavy, zvláštne, nie? Svoje tetovanie som hrdo nosila niekoľko rokov. No ako som starla, postupom času sa môj postoj začal meniť. Prv mi začalo byť ľahostajné, už som sa ním nekochala v každom zrkadle a nesnažila si vyberať oblečenie tak, aby čo najlepšie vyniklo. Menila som sa aj ja, prihlásila som sa na externé štúdium, našla som si slušnú prácu, kde som stretla priateľa, zmenil sa aj môj hudobný vkus, spôsob obliekania, čierne goth šaty som vymenila za romantické blúzky a sukne a na ako spomienka na moju divokú mladosť mi zostali len závislosť na cigaretách, ktorú skrývam za nikotínové vrecúška, a moje slávne tetovanie. Tetovanie, ktoré po väčšinu roka skryť takmer nedokážem. V jednom bode som si uvedomila, že už nehľadám oblečenie, v ktorom moje tetovanie vynikne, ale také, ktoré ho čo najlepšie skryje. Keď prišlo ochladenie a dažde, cítila som úľavu, že si konečne môžem vziať rolák. Vždy keď niekoho stretnem, stále si všímam, ako mu ulietava pohľad smerom k môjmu krku, výstrihy totiž už vôbec nenosím. Stále premýšľam, čo si o mne asi ľudia myslia a mám z toho zlý pocit. Postupne už sa hanbím chodiť v tielku aj pred partnerom a našim malým synom, je to hrozný pocit. Pred mesiacom ma partner požiadal o ruku. Samozrejme som sa rozplakala od dojatia a šťastia, no neskôr ten plač prerástol do smútku, keď som si uvedomila, ako ťažko budem hľadať šaty, v ktorých to nebude vidno. Odstránenia sa dosť bojím, ornamenty mám veľmi nahusto a bolo by to asi veľmi zdĺhavé a proste sa bojím čo to spraví. Zažívate niekto niečo podobné? Ako ste si pomohli? Partner ma v tomto nechápe, a stále hovorí, že preňho som krásna taká, aká som, aj s mojimi chybami. No už len to, že to pomenuje ako chybu, ma zraňuje, hoci ja sama to tak cítim tiež. Budem veľmi vďačná za každú radu.
A ešte by som chcela odkázať všetkým tým, ktorí uvažujú nad tetovaním: Dobre si to premyslite, nebuďte ako ja.
Sice osobnu skusenost nemam, ale mam znamu, ktora tym trpela velmi. Nakoniec sa rozhodla pre odstranenie v zahranici, investovala sice do toho vela penazi a vybrala si spickovych odbornikov, nech ten vysledok naozaj stoji za to a efekt bol naozaj uzasny.
Nevycitaj si chyby z mladosti, nie si jedina, ktora spravila podobne hluposti, ktore v dospelosti lutuje!
Osobne by som zvazila moznosti odstranenia, myslim, ze by ti to prospelo a dodalo velke sebavedomie. Sice ta to bude stat peniaze a bude to bolestive, predatav si aka budes konecne spokojna s tvojim telom. Drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek 🤗!
Pane boze toto mi pride uz fakt prehnane. Ked mas z toho az taketo stavy tak zatni zuby a sup na to odstranenie hoci sa bojis. Ja mam tiez obrovske tetovanie, vlastne 2 velke a zvysok mensie a nelutujem nic. Keby ano, uz by som na tom odstraneni bola a to by som sa tiez fest bala lebo mna vsetko boli
Dakujeme ti za uzasne svedectvo. Nedavno o tom hovoril lekar a moderator Milos Buban, ktory mal pacientku mladu, ktora si nechala vytetovat stvorlistok na zadok, no a po rokoch to uz bol velikansky lopuch a ona trpela tak, ze ani sa do plaviek nedokazala obliect! Nasla som tiez dobry clanok, taktiez varovanie ako tu nam dava autorka.
V dnešnej dobe sa mnoho ľudí necháva tetovať, pretože je to módny trend a berú to ako ozdobu, alebo tým chcú vyjadriť, že si so svojím telom môžu robiť to, čo sami chcú.
Tetovanie býva spájané so životným štýlom, ktorý nie je formovaný úctou k ľudskému telu. Tetovanie často vedie k závislosti. Mnohí ľudia, keď s tetovaním začnú, chcú mať na tele postupne stále viac a viac tetovaní. Tetovanie býva tiež súčasťou ezoterických praktík či dokonca satanistických rituálov.
Ja iba dodavam, ze je to prevda. Nasledky su velmi krute, su mamicky aj tu na MK ktore popisuju ako sa im zacali po tychto cool ritualoch diat zle veci v zivote, ako prve sa im rozbili dovtedy krasne vztahy no a potom to uz islo vsetko dole vodou a oni skoncili s depresiami, utlmovakmi, rozvedene v x dalsich nefunkcnych vztahoch, bez deti, zufale a vyplakavali , ze oni si mysleli ze tetovacky spojene s ezoterikou, spiritizmus, tarotove karty u vestici ktore im radili atd bola LEN zabava .... Ano, ale len raz. Vsetci ich potom polutuju - chudinka, no trpiet musia oni same. Zial aj taku podobu maju tetovania a mnohi o tom ani netusia. Dakujeme ti autorka za hodnotny prispevok, varovanie. Aj keby si len jednej zienke pomohla, stalo to zato.❤
Tetovanie býva spájané so životným štýlom, ktorý nie je formovaný úctou k ľudskému telu.
Čo toto znamená
@majkabambulik ty trepes zas o niečom o com nemáš ani potuchy a máš to iba nastudovane z nejakých fanatockych materiálov, ze? 😅
Ja mam dve tetovania už asi 7 rokov a nepribudaju ďalšie, mam úctu k svojmu telu, učím sa milovať po rokoch sama seba a spiritualita mi mení život k lepšiemu a začínam si konečne liečiť dušu a začínam byť bližšie k Bohu 😉
Nemám osobnú skúsenosť ale čo iné ako odstrániť to ? Čo s tým chceš robiť?
Za hlúposť sa platí. Proste našetrí si peniaze a daj to preč
Skus sa do toho tetovania opat zamilovať. Aj ked si uz inde stale je to tvoj pribeh, tym cim si si presla a co ta posunulo dalej. Dokonca si si ho navrhla sama, Cize stale si to ty v tom tetovani ako príbehu.
Ja by som ho strašne chcela vidieť. Odfotis ho sem prosim? Skúšala si ho zakryť makeupom? Možno aspoň na chvíľu uvidieť sa bez neho... Ci sa zmení Tvoj pocit, vnímanie seba.
Nemáš sa prečo ľutovať. Bola to Tvoja cesta. podľa mňa to nie je chyba .ako sama vidíš, posunula si sa vpred. Máš dve možnosti. Buď si to dáš odstrániť, alebo ako
@betulinka1 píše, zamilovať sa do toho.
Odstránenia sa bojíš a bolo by to zdĺhavé, ale celý život samu seba psychicky týrať a obmedzovať je kratšia cesta?
@majkabambulik prepáč...ale toto je podla mňa totálna hlúposť... 🙂
Ja som rada, že syn najprv vyskúšal také tetovačky, ktoré sa dajú zmyť a potom sám usúdil, že by to nechcel na celý život, aj keď to teraz letí.
Skus sa prijat aj so svojim tetovanim. Bola to tvoja cesta,ktorou si si presla a nebola to lahka cesta a pozri,kde si dnes. Co vsetko si dokazala,bud na seba hrda. Ludia v okoli to nemusia vidiet tragicky. Ulietava im pohlad,lebo ich zaujme tvoje tetovanie. Je to prirodzene,ze im tam padne pohlad. Dnes ma tetovanie uz pomaly kazdy druhy clovek,vobec z toho nemaj tak zle pocity. Ak sa tak velmi trapis,prekonaj strach a chod na odstranenie. Vyber si dobreho odbornika a vysledok bude dobry
Tvoj priatel ta miluje taku aka si. To je krasne.
Pokial sa vsak ty citis na zmenu, tak urcite casom dojdes i k tomu odstraneniu. A dovtedy?
Na svadbu si vyber krasne saty, pohladaj skvely make up erku, vsak dnes su pridukty, ktore vedia prekryt ozaj vyrazne tetovania, tak mozes mat dekolt o akom snivas. Dnes je tolko moznosti 😊
Ja som si dala spravit vela tetovani pred 25tkou, ale do teraz dakujem svojmu mladsiemu ja, ze ani jedno nemam na viditelnom mieste ked som oblecena. Som s nimi zzita, motivy su ok, nehambim sa za ne, ani ma nejako netrapia, proste moja cast. Ale neviem, uz by som do toho nesla znova. Clovek sa casom meni a to plati aj o vkuse. Pri dekolte sa ti teda necudujem ze sa ti to prestalo pacit, to mas aj stale na ociach a je to zrejme velke... Ostava ti iba to odstranenie 💁♀️.
@majkabambulik Znieš ako 60 ročný, kresťanský fanatik. Že neúcta, že satanistický rituál, že závislosť XD Troška sa spamätaj, je to iba obrázok. Normálny človek z toho vedu nerobí, to iba páprdovia jak ty. Tebe sa tetovania nepáčia, to je úplne v poriadku a tvoj názor. Mne sa zase nepáčia paranoidní chreni, čo vidia diabla v každej kravine. Lebo fakt obrázok môže za depresie, zničené vzťahy a zúfalstvo na tomto svete... nevyužívaj príbeh autorky na pretláčanie svojej švihnutej agendy.
Autorka mala smolu že sa jej drasticky zmenil štýl a že to má tak veľké a stále na očiach... Ak to vadí až tak moc, tak jedine to prekusnúť a dať to odstrániť :/ Je to ťažké, bude to stáť za to.
jezis nevyrevuvaj a rezervuj si termin na odstranenie. par stovak to stat bude, nuz co uz
@majkabambulik väčšiu chujovinu som tu snáď ani necitala. Poprosím teda tie svedectva mamičiek ktore majú ten zly zovot (tebou opísaný) práve kvôli tetovaniu.
V tej chvíli si myslela, že to je správne a účel to na istú dobu splnilo. Citila si sa dobre.
Ľudia sa vyvíjajú, to je normálne a našťastie sa tetovanie dá odstrániť. Skus sa obrátiť na nejaku kliniku a dopraj si to ako darček. Veď nemusis žiť s komplexom.
Inak uplne chápem, môj štýl v mladosti bol úplne iný ako teraz, po rokoch.
@majkabambulik celý tvoj príspevok je jedna veľká strata času, niečo tak hlúpe som už dávno nevidela.
No a to si predstav ako budes vyzerat s tym tetovanim v 60tke 😉
Ale mam pre teba dobru spravu - tvoj muz ta lubi aj s tvojim tetovanim a si pre neho najkrajsia a najlepsia, rovnako ako aj pre dieta vzdy takanbudes. Takze ci zvysok okolia bude na teba pozerat cez prsty sa zbytocne netrap, najdolezitejsi ludia v zivote uvidia aj ine tvoje prednosti a kvality a nie len co vidia. 😉
Prvé tetovanie som si dala urobiť už pred vyše 30 rokmi,presne na 18. narodeniny. Ale už vtedy som vedela, že si nikdy nedám urobiť farebné a že ho chcem mať na mieste,kde ho nebude vidno stále, čiže aj keď budem dôchodkyňa, nebude to vyzerať ako päsť na oko.
Odvtedy som si dala vytetovať ešte ďalšie 2 a držala som sa svojich zásad. Aby bol aj vlk sýty,aj ovca celá.
Bohužiaľ, svoje rozhodnutie si trpko oľutovala, preto by som ti odporúčala dať si odstrániť aspoň tú najviditeľnejšiu časť v dekolte,kde bývajú výstrihy tričiek/šiat... Lebo z tvojho príspevku cítiť, že si zarábaš na fajnú depresiu ...
To sa ešte dnes niekto pozastavuje nad tetovaním? To je mi novinka. To musia byť riadny puritáni, alebo nejaká sekta z druhého brehu Nílu. Iná vec je baviť sa o tom ako to tetovanie vyzerá. Ale keďže nie je k dispozícii fotka, nemôžem mojím fundovaným umelekým okom veci poslúžiť 🙂
Mozno tvoj partner ako chybu nemal na mysli to tvoje tetovanie. Kašli na ľudí a ich pohľady a názory. Ty sama vieš, aký si človek a to je podstatné. Dávali sme do adopcie kocurika mlademu páru. Pri osobnom stretnutí som si všimla, že majú obaja tetovanie a nie jedno. A vieš čo? Dali drobcovi skvelý domov 👌 Rozumieš?
@majkabambulik moje nervy ty si z akej sekty????
@cukroska takze my ktorí mame tetovanie sme ovce? Čo sa tu dnes človek nedozvie.
@lenkasarka každá ovca ma a každé teľa nemá...😂

Ja milujem tetovania a čím som staršia tým viac ,v dnešnej dobe sa už absolútne nemusíš hanbiť za tetovanie,nechceš ho, jednoducho sa zaťať a ísť si to dať odstrániť alebo dať spraviť ďalšie čo sa budú hodiť k tomu starému