icon

Nechávate v kaderníctve tringelty?

19. júl 2024

Baby nechávate v kaderníctve tringelt?

milanemila
19. júl 2024

Naposledy som v kadernictve nechala 230e bez bloku, takze uz to ze ho nepytam povazujem za tringelt.

nika_val
19. júl 2024

Podľa príležitosti a nálady.
Keď ide o nejaké dlhšie sedenie tam a robí viac veci tak väčšinou nechám a keď iba klasické rýchle dofarbenie a strih tak nie 🙂

chiara_elle
19. júl 2024

@milanemila zaujima za, co si tolko platila? Ak by si chcela blok tak ti zauctuje plus 19% k tej sume?

zorkahorka
19. júl 2024

Nie, ani predavacke nenechávajte triangel, preco na to ucit všetkých naokolo?

milanemila
19. júl 2024

@chiara_elle dlhe huste vlasy, melir strih, tonovanie, fukana a kadernictvo v BA :D
Neviem, blok si teraz uz nepytam, chodim tam roky. Ja som vzdy trvala na bloku na vsetkych miestach a uz som to prestala robit, lebo aj tak moje peniaze idu do vacku clenom tejto vlady plnej dementov, nevzdelanych a nekompetentnych ludi bez chrbtovej kosti.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tinalia
19. júl 2024

Ano, s kaderníčkou si tykam a je mi velmi sympaticka, dobre sa mi s nou rozprava a dobre sa u nej citim 😊 keby to tak nebolo, tak jej tringelt nedam

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
trojnasobnamama
19. júl 2024

Davno som robila kaderničku a maju to fest ťažké.Ak nemaju vlastne priestory platia za najmy nehorazne peniaze +odvody lebo robia na živnosť .musia nakupit material a su to tak vysoke vydavky ,ze fakt musia byť drahí aby vyžili.Ja som to nezvladla boli to strasne vydavky.Tringelty si zaslužia.

vroni
19. júl 2024

@lonely66, ja tiež trestim oči, že aké sumy tu padajú.... Ja chodím ku kadernícke strašne nerada, nenávidím, keď sa mi niekto dotýka hlavy, i tak mi to pripadá, že platím za mucenie, odteraz sa aspoň budem utešovať, že neplatím až tak veľa... Mama chodila v ba ku kadernícke za dvacku (ale má krátke vlasy a chodila každé dva týždne), tak som si myslela, že platím tak veľa, lebo Viedeň 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
A kúry - neviem, čo to je. Patle mi na vlasy niečo, čo vyzerá ako sopel a potom mi hlavu bali a svieti na ten zabalený sopel nejakým strojom. Musím sa spýtať, ako sa tomu odborné nadáva. Ale sú po tom krásne lesklé vlasy. Alebo dostávam len po umytí hlavy nejakú tekutinu, pekne vonia, konzistenciu netuším, pri umývadle nemajú zrkadlo. Z podpísaného vyplýva, že som úplný profi kaderník 🤣🤣🤣

chiara_elle
19. júl 2024

@trojnasobnamama co znamena nehorazne sumy? Ak si uctuje od jednej zakaznicky aj 150 Eur za jedno sedenie, ma zarobene na najom za 2-3 dni 😉.

A platit odvody zo zivnosti ? No neviem, myslim, ze si ich kazda tak optimalizuje ze su pomaly este aj strate 😂

muchotrafka298
19. júl 2024

Ja nie som nejaky skrt, ale pride mi to uz prilis drahe. Vsade skoro v ramci BA je uz podstrihnutie tych 40-60 EUR, ako spravi co to, umyje, vyfuka, ostrihne. A to mi pride dost za toto. Trinkgeld nedavam, lebo ako som pisala vyssie, tak vacsinou to je niekoho a nie tej kadernicky, takze jedine ze by som jej dala do ruky peniaze, ze tu mate, toto je pre vas.Nehovoriac o tom, ze bloky sa vydavaju mozno kazdej 10tej zakaznicke niekde. Tam kde chodim dostavam blok vzdy.
Moja kolegyna sa zacala preto strihat sama, s dost hlupym vysledkom. Vzdy to ma krive alebo striha kym ma co.

milanemila
19. júl 2024

@lonely66 vsak dobre ved kazdy chodi ku kadernikovi k akemu chce 🤷🏼‍♀️ ja nehovorim, ze je to malo, ale som s tym ok

mimikarol
19. júl 2024

Ja som mojej nechala len raz asi 2-3€ lebo hľadala drobné. A to sa poznáme od ZŠ. Som s ňou spokojná, chodím k nej kazde dva mesiace, kaderníctvo je jej, v živote som pokladničný blok nevidela. Ale viem že jej dávajú, videla som viac krát ze jej dali viac peňazí alebo čokoládu. Mne to príde také pchanie sa do riti. Veď jej dám toľko koľko si vypýta tak čo, aké tringelty....

apolka77
19. júl 2024

Ja nechávam od 2-5 eur aj v reštike keď som spokojná.

lakebabe
19. júl 2024

@lonely66 žiaľ také su dnes ceny mikromelir s tónovanim nám od 130-150 a mam aj zahustovane vlasy takže keď dávame nove tak okolo 500-600 eur raz za rok a pol. Keď len farbí a prepája stare vlasy 300. A to sú ešte take ceny za ktorými cestujem 100 km. V Ba to stalo omnoho viac. To sú ceny bez bloku po známosti
Preto u mňa tringelty nie sú

trojnasobnamama
19. júl 2024

@chiara_elle aj ked su v strate tak mesacne musia platit odvody .Najom v roku 2003som platila 6tisic korun este vtedy.A ked ten kadernik nastupi bez klientely tak je dosť stratový.Kym si udrzi klientelu prejdu aj 5roky.No a mame dni ked ludia su v kadernictvach malo.Nepočitam panske kadernictva.Pisem o damskych.Ano ak ma za den 4zakaznicky z toho musi odratat najom,material ci odvody .A ano ak ide o prosperujuce kadernictvo s dlhodobou klientelou tak tí nepotrebuju tringelty no tí čo začinajú dosliva živoria

patrisaa
19. júl 2024

@trojnasobnamama Ten kto to nezažije, tak to nepochopí😌 Všetci vidia len vysoký zisk ale nevidia vysoké výdavky. Pritom realita je taká, že keby vám dávali tie bločky tak môžu rovno zatvoriť.

ghostsgirl
20. júl 2024

@lonely66 to vazne vsetky tie ukony za 40 eur? To ta vlastne robi zadarmo. Alebo musi pouzivat lacny material z drogerky a nie profesionalnu vlasovu kozmetiku, inak si to neviem vysvetlit...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ghostsgirl
20. júl 2024

@lonely66 no lenze skolenia nie su tiez zadarmo, drahe energie, najom, material a ta praca je neskutocne narocna, 10 hodin na nohach + praca rukami a kadernicka musi aj vela rozmyslat (ako namiesa farby a pod.), nehovoriac o psychickej zatazi, ked vela zien ma kadernicku miesto psychoterapeuta a musi vsetko pocuvat. Ak pouziva naozaj kvalitnu kozmetiku, tak to robi naozaj charitu. V tomto pripade by som jej minimalne 10 eur urcite nechala tringelt. To si potom fakt vaz.

sisska96
20. júl 2024

Nie nikde. Každí má svoj plat, svoj cenník. Toľko dostane koľko stojí tá služba /vec

biolady
23. júl 2024

Ja nechavam. Ale nie kazdemu. Ked si tu sluzbu vazim a najma toho kto mi ju urobil, vidim ako na tom makal, ze vysledok je uzasny, tak tie peniaze navyse dostane. Je to pekne ocenenie, cloveka to potesi, aj keby ste mu dali 50 centov, proste vidi ze si to cenite viac ako je hodnota tej sluzby a tam sa nejedna ani tak o peniaze ako o to gesto. To hovorim najma z vlastnej skusenosti, som manikerka a takto to vnimam.
Ale ako vravim, ked si to ta osoba zasluzi. A ja svojej pedikerke, kadernicke a kozmeticke davam vzdy minimalme 2-3€ lebo ich pracu milujem a neflakaju to. 🙂

ptvw
23. júl 2024

@sevrin aj u nas som za malého pred týždňom platila 4,5 🙃

konulka20
23. júl 2024

Nie , nie je z čoho nechávať🙄

ajajaj00
23. júl 2024

ano vzdy

hellionka
23. júl 2024

Nie, nevidim v tom zmysel ked si kadernicka zaraba sama na seba, ved opyta tak aby jej to vserko pokrylo. Inak tie sumy. Tiez platim 120€+. Som tam vzdy no minimalne 3 hodiny. To je mzda 40€ na hodinu kde je este aj DPH, material a neviem čo všetko. Tak nakoniec ta čistá hodinová mzda taká skvelá nieje. A ja choďím 2krat ročne a moj muž 12krat po minimalne 15 az 20€ ..

hopsas
23. júl 2024

Áno v priemere okolo päť eur

nelka93
24. júl 2024

Minule som nechala, ale ja chodím ku kadernicke tak raz ročne, raz za dva. Navyše platila som za strihanie, umytie a sušenie 17 eur. Samotné strihanie stalo 8 eur 😅 vdakabohu za ňu, lebo 50 eur by som nenechala len tak ak by nerobila niečo špeciálne

jankasmejka
25. júl 2024

No a teraz tu opäť začína predvádzanie, kto zaplatí v kaderníctve väčšiu sumu za "účes", čo považujú za vyšší stupienok v spoločnosti. Nie odpoveď buď áno dávam, alebo nie nedávam.