icon

Odolný make up pre 12-ročnú s problematickou pleťou

babulkaa
26. júl 2023

Prosím potrebujem radu, vobec sa v tom nevyznam : 12 ročná dcera problematicka pleť ( čierne bodky, akne ), športovkyna. Potrebujem odolný, aby mal aj UV ochranu a hlavne aby zakryl nedostatky . Ďakujem za každu radu.

zuzuliennka1
26. júl 2023

@babulkaa no najlepsi kryci makeup je od dermacol, spf 30 https://www.dermacol.sk/produkt/make-up-cover/?...
ale odporucala by som hlavne navstevu dermatologa a mozno nastavit nejaku liecbu, pripravky z lekarne. Aby sa naucila starat sa o plet a trochu jej aj pomoct

mima1608
26. júl 2023

@babulkaa to je dosť skoro na make-up, aby si nezničila pleť. Skúste ísť na kožné ak to má naozaj tak zle. Ja som mala katastrofálnu pleť ako 12-13 ročná, trošku pomohla kožná, kozmetička vôbec 😅 ale inak ja som od cca 14 rokov používala aknecolor - aj dobre kryl a je aj "liečivý". Skúste možno ten.

babulkaa
autor
26. júl 2023

@zuzuliennka1 dakujem to vsetko mame za sebou, to akne nieje extrem ale je to slecne ktora sa chce pacit , tak isto aj kozmetika pravidelne. Doteraz pouzivala Spiridea AC color ale ten jej pri sporte robi problemy lebo nedrzi na tvari ked sa spoti.

dota6
26. júl 2023

@babulkaa ahoj, ja som mala akné od puberty s prestávkami až do dospelosti. Neviem či ste boli s dcérou u kožného lekára ale toto by mala byť prvá zastávka 😇 a make-up je dalsia6 kategória. Viem aké tp je v jej veku s akné. Ja som používala hlavne tie nekomedónne z lekárne. Vichy, La roche posay atď. Skúste ešte vyskúšať aj kombináciu La roche posay anthelios Shaka Fluid 50tka (Ochranný krém s faktorom, kvôli možným jazvám po akné. Prosím, nepočúvajte ľudí, keď vám povedia, že to treba opáliť a bude to lepšie vyzerať, nie je to tak. Nebude to lepšie vyzerať, akné slnko nestiahne a ani jazvy nevyťahá) + korektor (mne sa osvedčil od loreal infalible, stačí ho málo) taká kombinácia je ľahšia na pleť, ako ju celú prekryť makeupom.
Ale ak predsa len chce makeup na celú pleť, tak Vichy Dermablend. S hubkou vie spraviť peknú tenkú vrstvu, no dá sa aj vrstviť. Ja som mala akné na lícach, na spánkoch a brade, tam som ho jemne navrstvila a stále to vyzeralo ako tak dobre.
Ak chcete aj spf hneď v makeupe slnečná ochrana nebude dostatočná, pretože nikdy nenanesiete dostatočne množstvo. Ale ak aj napriek tomu chcet spf makeup tak L'Oréal bb cover ma 50spf a IT cosmetic cc cream.

svetlonos
26. júl 2023

@babulkaa Ahoj,
jaa som mala priserne akne v 20tich. Aj cierne bodky aj obrovske biele zapalene vyrážky po celej tvari.
Mne pomohla na to terapia vlastnou krvou.
Vzala mi dr krv, nieco s nou urobila a o tyzden pichla naspäť.
Znie to ako hokus pokus ale zabralo to a mala som naozaj hroznu tu tvar, aj ma tie vyrazky dost boleli.
Dva x som to absolvovals, kozna mi cistila poom tvar a zmyzlo to.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
vanilkovazmrzka
26. júl 2023

12rocnej patlat na tvar superkryci mejkap, cez ktory sa plet ani nenadychne? Teraz, ked su socialne siete plne odbornicok na starostlivost o plet? Keby za mojho detstva bolo tolko dostupnych informacii a kozmetickych produktov, tak usetrim pol zivota zakryvanim problemov a malovanim sa jak velkonocne vajce 🙂

Treba nastavit spravnu starostlivost a pravidelne cistenie u kozmeticky, a postaci aj lahky bb krem a/alebo korektor. Ale treba tomu dat cas, nevyriesi sa to zo dna na den.

babulkaa
autor
26. júl 2023

Preboha citajte, kozne absolvovane, kozmetika pravidelne, cistenie a starostlivost denna, akne nieje extremne ale je to slecna a nechce aby to bolo vidno , je to sportovkyna ktora chce vyzerat pekne . A urcite sa nemaluje ako velkonocne vajicko kedze jedine co pouziva je make up nic ine . Ja som sa nepytala na nazor co davat 12 rocnej na tvar ale na radu ci nemate niekto nieco odskusane s make upom .

mandzula
26. júl 2023

@vanilkovazmrzka vies co, ja mam s dcerou pobehanych koznych lekarov, chodi na pravidelne cistenie, no pubertu proste niekedy neobabres a ked sa rano zobudi s piatimi vredmi, mejkap je jedina zachrana pre jej krehku pubertalnu psychiku, takze @autorku chapem a na zaklade nasich skusenosti odporucam Vichy Dermablend - vyborne kryje, nesteka a ma aj ochranny faktor.

babulkaa
autor
26. júl 2023

@mandzula dakujem velmi pekne za radu a za pochopenie .

vanilkovazmrzka
26. júl 2023

@mandzula tak autorka nepisala o lekaroch a kozmetikach, tak podla mna je fajn popri zakryvani aj snazit sa to “liecit”, nevravim, ze vysledok bude 100%, ale zas ani obrovske vyrazky prekryte mejkapom zazracne nezmiznu, stale je to vidiet 🫣 treba na noc a na doma vyskusat nejake naplaste na vyrazky s obsahom kyseliny, tie sa mne osobne velmi osvedcili

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
26. júl 2023

@babulkaa make up jej to len a len zhorší. Zakaždým ako si zanesie len kúsok makeupu do ranky, začne jej to hnisat. Taky štýlom sa k dospelosti dostane s názvami po tvári po silnom akné.
Nech sa do 16r aspoň vykašlem na makeupy. Chcieť sa páčiť bude aj v dospelosti. A tie jazvy jej potom budú veľmi ľúto ze v 12tich vystrajala blbosti s makeupom a zničila si pleť..

mandzula
26. júl 2023

@vanilkovazmrzka nepise to v uvodnom prispevku, no dalej ano. A viem, ze vyrazky pod mejkapom nezmiznu, no su menej viditelne, to je fakt. Ja to poznam zo svojej puberty, bola som vdacna aj za Aknecolor v hroznej farbe, ked som mala rano v strede cela obrovsky cerveny semafor a bolo ho treba akutne niecim zatriet.🙂
@lenkakravcova mejkap som na silne akne ako pubertacka pouzivala a nemam po akne ani jednu jazvu. Rovnako ho pouziva dcera a jedinu jazvu ma po kiahnach. Staci ho nanasat cistymi rukami na vycistenu plet a ziadny pruser nehrozi. A, samozrejme, ked pride domov, mejkap ide dole a riesia sa liecive pripravky.

domiklik
26. júl 2023

@vanilkovazmrzka a ty si co za odborníčka, keď tu takéto bullshity vypisujes?

domiklik
26. júl 2023

@babulkaa odporúčam ti vichy, v lekárni dostaneš vzorky, je odolný, krycí, zjednocujuci, ale odporúčam pod to samostatný krém s spf, ak má dcéra mastnú až zmiešanú pleť tak napr beauty of joseon.... Bolo by dobre s dcérou poriesit kozmetickú rutinu, čo sa týka čiernych bodiek a vyrážok alfa omega je kyselina saliciova a čistenie pleti.

akvi
26. júl 2023

Skús Annabelle Minerals, je to práškový make-up, ja ho mám rada, aj športujem v ňom, vydrží dobre aj na spotenej tvári. A ak nie, skús kórejskú kozmetiku, je to iný level. Pridaj sa do nejakej skincare skupiny, tam ti poradia lepšie.

valeria_h
26. júl 2023

Ja by som kúpila krém s SPF 50, BB krém od Missha SPF 45 a nedostatky zakryť korektorom.

valeria_h
26. júl 2023

A ak môžem odporučiť, tak dcérka nech používa prípravky s obsahom kyseliny salicylovej a niacinamid, tee trea olejom. A naopak, nepoužívať prípravky s obsahom alkoholu, človek si totiž myslí, že alkohol super, veď odmasí, ale alkohol pleť vysuší.

ninusa221
26. júl 2023

Ja by som išla do pudroveho make upu. Pretože som aj ja zistila že absolútne mi nejde dole keď sa potim aj v lete a zakryje čo ma a je ľahký na tvári skús pozrieť od sephory alebo od pupy.

vanilkovazmrzka
26. júl 2023

@mandzula nevsimla som si, resp az potom, tak ma kludne ukamenujte, ze clovek zareaguje na temu a necita si vsetky komentare 🙂

mandzula
26. júl 2023

@vanilkovazmrzka nekamenujem, len som poznamenala.🙂

veselo_neveselo
26. júl 2023

Ahoj, makeup treba aj poskusat, co vyhovuje jednej, nemusi druhej. Ale na to, aby drzal na tvari, je potrebny poriadny podklad pod makeup, a samotny makeup potom zafixovat fixacnym sprejom. To je jediny sposob, ako jej ten makeup bude drzat, ked chce popritom aj sportovat.

K samotnym makeupom, namiesto pokus-omyl s obycajnymi by som zasla niekam kde maju stanky s vizazistkami, a nechala si vybrat jak spravny odtien makeupu, tak aj podklad a fixaciu, a ak nema, tak aj stwtce/hubky na nanasanie. Asi najprv by som zasla do Clinique (moja oblubena), dalej neviem.
Podla mna iba tak bude vyzerat najprirodzenejsie.

mirit
26. júl 2023

Ja mam rada toto, drzi aj pri sporte. https://www.notino.sk/shiseido/sun-care-sports-...

babulkaa
autor
26. júl 2023

@mirit dakujem tento vyzera ze je to presne co hladame.

betulinka1
26. júl 2023

@babulkaa pozri si videa o make up od Jana Hrmi na youtobe. Ona ma dost citlivú plet a zatial co som skusala make up na zaklade jej rencenzii, mi vzdy sadol. Ale ja pouzivam tie lahsie, preto si nepamatam ake super krycie odporúčala. Ale viem, ze vzdy riesi aj vydrz aj krytie. Mam 43 rokov 🤣🤣🤣🤣 ale aj tak si rada pozriem recenzie