icon

Používate opaľovací krém aj pri nízkom UV indexe?

23. feb 2025

Ahojte baby dávate si spf aj keď je uv index 1?

laurinka27
23. feb 2025

Neriesim UV index, SPF pouzivam kazdy den.

taktotedanie
23. feb 2025

Neriesim UV, mam aj ine veci na sledovanie a robenie
Davam si denne

autor
23. feb 2025

A čo teda riešite keď nie uv index?
@taktotedanie
@laurinka27

h2
23. feb 2025

Veď píšu, že to nesledujú, lebo používajú spf každý deň.

taktotedanie
23. feb 2025

Myslim ze su dolezitejsie veci ako sledovat uv a podla toho riesit ci si dam spf alebo nie…je to a stalo sa to sucastou mojej pletovky, nemam k tomu viac co dodat
Som zena, matka takze naozaj pre mna je uv index nepodstatna informacia

autor
23. feb 2025

@taktotedanie myslela som že keď nesledujete uv index tak niečo iné.. dá sa to aj normálne napísať

taktotedanie
23. feb 2025

Myslim ze jasne bolo napisane mnou a druhou a aj dalsou prispievatelkou co to vysvetlila “po lopate” ze nesledujeme a je to jedno aky index je, kedze spf davame denne

lilstar111
23. feb 2025

ano krem specialne na pleť 50ku…

sisaka
23. feb 2025

Nesledujem UV index lebo kremy s SPF používam výlučne na dovolenkach v trópoch, na pobyte vo vysokých nadmorských výškach keď je slnečno a pri dlhodobom pobyte vonku v lete v miernom podnebnom pásme.
Minerálne SPF krémy sú buď mastné a/alebo zanechávajú biely film na pokožke a chemické filtre sú zdraviu škodlivé, takže sa ich snažím minimalizovať.
Denné krémy používam zásadne bez SPF.

nikpa
23. feb 2025

Aj keď celý deň prší a slnko akoby ani nevyšlo, ráno posledné čo si natieram na tvár je krém spf 50, celoročne. A je mi absolútne jedno aký uv index je.

drews_beauty
25. feb 2025

Ak chceš spomaliť starnutie, tak SPF je to najmenej a zároveň najviac, čo môžeš pre svoju tvár urobiť. A to znamená používať ho celoročne bez ohľadu na UV index 🙂 Keď je zamračené, dávam 30, inak 50 🙂

@sisaka chemické filtre neobsahujú zdraviu škodlivé látky. Všetku kozmetiku, ktorú kúpiš v obchodoch, je bezpečná, pretože bola na bezpečnosť testovaná 🙂 SPF okrem iného ostáva iba v najvrchnejšej časti kože, kde nie sú ani cievy, nikam sa nevstrebáva.

sisaka
25. feb 2025

@drews_beauty chemické filtre sú zdraviu škodlivé, to je známy fakt a bohužiaľ predáva sa kozmetika, ktorá obsahuje škodlivé látky. Preto existujú alternatívy opaľovacích krémov a aj “clean” kozmetika, ktorá má tých chemikálií menej. Ale kto sa zaujima o to, čo si dáva na pokožku o tom určite vie

autor
25. feb 2025

@sisaka a aké sú to tie “clean” prosím?

sisaka
25. feb 2025

Autor - zadaj si do Google “clean cosmetics” vyhodí ti značky, ktoré sa radia ku clean. Keď nejdem po vyslovene prírodných produktoch, tak vyberám aspoň z tých clean (tak sa to volá v anglicky hovoriacich krajinách) Napriklad ja používam značku Glow recipe, RockyMountain soap co. …

bonboniera
25. feb 2025

@drews_beauty ale pozor pozor chemické sú škodlivé to je známy fakt 😂 vždy ma pobavia títo “odborníci” a nechápem ze autorku VŽDY zaujme názor takéhoto človeka a nie XY iných pricetnych

stanzi
25. feb 2025

@sisaka Ak je Glow recipe “clean”, tak preco ich spf potom obsahuje chemicke filtre? 🙂

autor
25. feb 2025

@bonboniera zaujíma ma názor každého

sisaka
25. feb 2025

@stanzi to sa musíš pýtať kompetentných, aké sú podmienky pre radenie kozmetiky medzi clean, alebo si Google, ja som tú značku tam nezaradila. Ja používam ich toner, moisturizer, serum … tie SPF nemajú. Je to prírodná kozmetika? Nie je, ale určite lepšia ako mnoho iných bežných značiek, ktoré toto označenie nemajú. Ale chápem, kto si dáva na tvar každý deň krém s SPF 50 tak mu je úplne jedno, aké je zloženie. Však keď sa predáva v obchode, tak je to určite neškodné.

sisaka
25. feb 2025

@stanzi ktorý ich produkt má chemické SPF? Našla som len s minerálnym filtrom

drews_beauty
25. feb 2025

@sisaka ide práve o to, že termín "clean" nie je regulovaný a je len marketingový názov, preto sú tam rozdiely naprieč značkami a ingredienciami, ktoré používajú 🙂 A ja sa veru zaujímam dosť o kozmetiku, píšem a natáčam o nej videá 10 rokov. Preto viem, že to, čo je v obchodoch, je naozaj bezpečné. EÚ má veľmi prísne kontrolné orgány na kozmetiku, sú to nezávislé orgány. To, že chemické filtre sú škodlivé, nie je fakt, ale mýtus, ktorý veľmi radi šíria práve spomínané clean značky.

Ak niekomu vyhovuje clean značka, fajn, nech si každý používa to, čo mu sedí. Ale vadí mi, keď sa šíria takéto dezinformácie.. 😒

kaja0210
25. feb 2025

@sisaka máš potom veľmi chabé informácie. Chemický filter je jediný, ktorý ťa ochráni od uv/uvb žiarenia. Minerálny filter túto schopnosť nemá. Len vďaka chemickým filtrom sa toto žiarenie nedostane do spodnej vrstvy kože a hoci si môžeš myslieť, že tvoja pokožka sa vďaka minerálnym filtrom nespali, fakt je ten že to žiarenie sa do tela dostane.
Ja sa veľmi zaujímam o kozmetiku, ich látky a zloženia a ver tomu, že keby bol priestor a čas mohli by sme viesť zaujímajú diskusiu práve na základe vedeckých faktov.
Pre autorku: Misha SPF 50 ani nebudeš vedieť, že máš na tvári.. Eucerin Oil control, Laroche possay a potom sú tu aj drahšie produkty ako Keihls atď ...😉
Samozrejme ťa týmto nechcem nejako uraziť. Toto nie je cieľ môjho príspevku.

sisaka
25. feb 2025

@kaja0210 mňa neurazíš. Ty máš svoje informácie, ja svoje, odkedy som mala malé deti zaujímala som sa, čo im dám na pokožku s došla som k záverom, akým som došla. Je mi jedno, čo si dajú druhí ľudia na telo, napísala som svoj názor, ktorí nezmení neznama osoba z MK

sisaka
25. feb 2025

@drews_beauty mne nevyhovuje clean značka, len ich považujem za bezpečnejšie ako bežné značky. Takže ak si kúpim niečo, čo vyslovene nie je len čisto prírodné, tak radšej niečo z tých “clean”. Neviem, či píšem ako Maďar, ale už sa mi to nechce v ďalšom príspevku rozoberať. Mna neovládajú reklamy žiadnych značiek, ani lobby clean značiek, ja sa pozerám na nezávislé testovania, napríklad aj tých opaľovacích krémov, aj keď si zvolim s chemickým filtrom (nepoužívam denne, len dovolenky) tak kupujem značku, ktorá má tie výsledky testov najlepšie a rozhodne sa nespolieham, že keď je to na trhu, tak to musí byť neškodné

stanzi
26. feb 2025

@sisaka Ja som pozerala oficialnu stranku Glow recipe, a tam som ziadne mineralne spf nenasla, len toto nizsie, a teda to obsahuje avobenzon, preto by som ho urcite nezaradila medzi lepsie spf (a preto sa vlastne aj cudujem 🙂):

autor
26. feb 2025

@kaja0210 Ďakujem za tip na nejaké značky, ten La roche possay 50 som používala hlavne na dovolenke , ale tam môžem ho zaradiť aj do dennej rutiny. A dostala slm ešte na vianoce od Beauty of Joseon

bonboniera
26. feb 2025

@sisaka lenže toto robia presne ľudia ako ty - nápisu niečo ako FAKT a ked ich na to niekto upozorní, tak zrazu “ale veď to je môj názor”. No nie, takto to nefunguje. Tvoje moralizovanie a povyšovania sa ako ty vieš všetko najlepšie lebo sleduješ nejaké testovania, ako je jasne ze človek ktorý na seba dáva spf je debil co sa o seba nezaujíma a jak si strasne nezávislá lebo žiadna fuj fuj kozmeticka lobby ta neovplyvňuje 😅 to sa radšej budem tváriť ze som nevidela (pritom neexistuje zmatenejsi človek ako ten co používa pri kozmetike označenie “clean”).

sisaka
26. feb 2025

@bonboniera neprekrúcaj láskavo. Škodlivosť chemických filtrov je známa, je to fakt, ktorý sa dá úplne ľahko potvrdiť. Ja som vyjadrila svoj názor k otázke, ktorý mám utvorený na základe faktov, ale stále ho prezentujem ako môj názor a nikde nepíšem, že ho prezentujem ako odborník na toxicitu,či medicínu.
Kľudne ešte použi nejaké urážky a poprekrucaj moje vety, máš naozaj výnimočnú schopnosť prečítať niečo, čo som ani nenapisala.
Týmto končím debatu, ktorá nikam nevedie.

sisaka
26. feb 2025

@stanzi čuduj sa ďalej, ja som sa pýtala, ktorý ich produkt obsahuje tie chemické filtre, lebo tie, čo používam ja ich určite neobsahujú a obrázok, ktorý si dala nemá nikde uvedené, že avobenzone obsahuje.
Ak budeš čítať pozorne zistíš, že som tiež uviedla, že používam opaľovacie kremy s chemickými filtrami, ale len pár krat do roka. Ešte niečo nie je jasné? Taktiež sa porúčam, lebo sa už upakujem

stanzi
26. feb 2025

@sisaka 🙄 Netreba byt hned ofenzivna, citam pozorne, nikde som sa nevyjadrovala k tomu, co pouzivas ty, vyjadrila som sa cisto k teme clean beauty a tomu, ze Glow recipe spf obsahuje nieco, co by asi nemalo, ak chce byt akoze clean 🤷‍♀️ A to je presne to o com pise aj @drews_beauty, pojem clean v tomto zmysle nie je regulovany, je to cisto len marketingovy tah a zoznamy toho, co by taka kozmetika nemala obsahovat sa lisia. Tu mas dodatocny screenshot toho, co obsahuje spf, ktore spominala, zoznam ingrediencii je jasne dostupny na spominanej oficialnej stranke: