icon

Prečo niektoré ženy zanedbávajú základnú starostlivosť?

20. jan 2025

Ahojte, možno nepríjemná otázka ale fakt by ma to zaujímalo.
Prečo vidím denne toľko žien (aj mladých) s mastnými vlasmi, okusanými nechtami, pribraté, neupravené?
Pozn.: tým nevravím, že musíme byť všetky štíhle a vyzerať ako modelky. To určite nie. Ale základná starostlivosť (aj o svoje telo, 20kg nadváha nie je ok).
Čím to je? Peniaze v tom nie sú, chodiť osprchovaná, v čistom peknom oblečení veľa nestojí...

trdelnik234
22. jan 2025

@loliki
Ja si tiez poprosim fotecku autorky

trdelnik234
22. jan 2025

@zooeynka
To si napisala uplne ze super👍

aurora33
22. jan 2025

Ja som rada upravená, nalicena a pekne oblečená. A ako chodia ostatní mi je srdečne jedno.

oblecenie99
22. jan 2025

Tak sa ja spýtam takto: bývate na Linku 9, lebo potom si viem vysvetliť, že takéto ženy stretávate na každom kroku, ináč nie. Lebo jedna vec je chodiť v špinavom, či smrdieť potom: ale takých žien zas toľko nie je, že by som sa chytala za srdce (a to v MHD trcim tiež dosť, ale paradoxne, keď už, tak smrdia spotení chlapi, alebo možno staršie ročníky, čo už zväčša tu hygienu nedokážu udržať až tak na uzde z rôznych dôvodov), ale bežne ženy, a je ich viac? S tým nesúhlasím.

Zase druhá vec je tá nadváha, prineste, neupravené... Ale čo sa považuje za neupravenú ženu? Žena v čistom oblečení, s čistými vlasmi, aj keď pribratá, s nenalakovanymi vlastnými krátkymi nechtami podľa mňa nie je neupravená. A to nemusí mať ani make Up. Moja mama by na to mala iný názor, ale ja si zase myslím, že žena, ktorá si síce dala tu rannú námahu, a bude mať gélové nechty a LA sezóna Vianoc a spol., po tridsiatke sukňu výrazne nad kolená (bez ohľadu na postavu), umelé mihalnice, make Up a vysoké topánky napr. Na dlažbe na Hlavnej v KE (kto tam chodil v stekloch, tak vie), do hora vyčesanym či zvýraznený hrubým (za to trendovým) obočím bude vyzerať grotesknejsie, ako vyššie popísaná dotyčná.

Čiže milá autorka, o akej úprave zovňajšku sa vlastne bavíme? Lebo ak nechty, tak (Boh mi odpusť za iný názor) vkusne urobené nechty som na verejnosti videla naživo naozaj málo krát, za to rôzne vzory, farby, kombinácie, štyri rovnaké, jeden s kvietkami a s kamienkom vidím v kuse a môj názor na to je ten, že bodaj by ich mali obhryzene radšej.

cecilia29
22. jan 2025

Lebo deti vezmú 120 % času. Ja sa niekedy sprchujem o pol noci. Lebo v dennom kolobehu nestíham. A to som niekedy nenamalovana nešla ani do obchodu.

cecilia29
22. jan 2025

@oblecenie99 dlažba na hlavnej v KE : 😀 😀 😀 nie jedne štekle zničila

vanilka83
22. jan 2025

Však nám povedz niečo o sebe...máš deti?si vydatá?chodíš do roboty?pracuješ nebodaj manuálne?prešla si si poporodnou depresiou?vyhorenim?manželskou krízou?nezaujmom zo strany muža?trpis nespavosťou?chronickými chorobami?užívaš pravidelne nejaké lieky?nedajbože antidepresiva?máš proste iné priority ako tráviť hodiny v kúpeľni?tak neutocim na teba ani nevravím ze toto všetko som ja,alebo že tieto veci rieši každá žena,ale sú to rôzne okolnosti,ktoré tak ženy donútia k tomu,že sa sebou moc nezaoberajú...hlavne ak je tam aj nízke sebavedomie a nízka sebahodnota,všeličo môže byť za tým co ty vidíš ako sprosté zanedbavanie sa a nie neobhajujem to. Proste ich nesudím a nikoho nehodnotím dívam sa hlavne na seba.

vanilka83
22. jan 2025

A ešte sú ženy,ktoré proste majú na prvom mieste deti a aby všetko slapalo v domácnosti ako ma a potom už proste nevládzu si prezliecť ani tie tepláky a umyť si vlasy. Neverím ani tomu,že tie mastné vlasy ma furt a ze si občas neoblecie aj nejaké pekné tricko....proste žije ako to momentálne cíti a dáva

zazka666
22. jan 2025

mať tak tvoje problémy a Trumpov príjem!

17alexis
22. jan 2025

Autorka, keby si ma videla, tiez by si asi povedala, ze sa o seba nestaram. 🤣 Nemam umele pazure, ktore nech su akokolvek krasne, posobia na mna odpudivo, nekreslim si obocie lebo to proste neviem, chodim teda s riedkou metlou, keby aspon tvar bol rovnaky 🤣, strihat sa davam max 2x rocne, nefarbim sa vobec, make-up pouzivam zriedkavo lebo sa mi ho vecer nechce davat "hodinu" dolu, takze kupujem najlacnejsie sminky, ktore pouzijem tak 3x a su uz po zaruke, tak putuju do kosa. Vlasy si umyvam, aj cele telo, nesmrdim, nosim ciste veci, tak neviem, do ktorej skupiny ma hodis. 🤣 A aby som nezabudla, nechty mam svoje, su pekne, aj dlhe, akurat dnes som ich uz musela ostrihat, ale ani si ich nelakujem, netreba mi to.

damira90
22. jan 2025

Ou aka afektovana ... co by si robila v inych statoch medzi inymi zenami:D

vyhuelka
22. jan 2025

Mne sa napr nechce umývať vlasy ráno o 5tej 😅 preto si ich radšej dám do copu a kašlem na ne 😁 toť možno odpoveď na mastné vlasy 😅

mony_cka
22. jan 2025

Mňa skôr mrzí, ked vidím peknú ženu, alebo dievča, ktorá je zmachlena, ze by ju ani vlastna matka nespoznala. Cierne obocie ako vrany, čierne linky, botox na perach, kilo makeupu.. a ked sa odlíči tak by bola iste krajsia a prirodzená a iste by mala aj zdravšiu pleť. A hlavne by bola sama sebou..

oblecenie99
22. jan 2025

Mám kamošku, ktorá nemá deti ale má vyslovene rada prirodzenosť. Ona sa vôbec nemaluje, nedá si ani ľahký make Up, ani špirálu, nechty má svoje, krátke, pekne upravené pilnikom, vlasy si učeše ráno a nerieši nič speci okolo toho. V jej prípade teda Nejde o to, že by nestíhala popri deťoch, že by mala depresiu, proste ona má rada prave tu prirodzenosť, resp. to ma na háku. V dnešnom svete, kedy pomaly každý človek má na sebe tetovania, nehovorím o rôznych vylepseniach (urobené pery maju už pomaly všetky, naposledy ešte aj predavačka v Číňaku mi vykladala, kde si dáva pichať a čudovala sa, že ja nechodím), je podľa mňa už skôr rarita vidieť takéto ženy. Opakujem, nehovorím o špinavých, spotených ženách - ale ako som písala vyššie, také len tak bežne nevidno. Určite nie. To už bude fakt výnimka.

Ja si tiež nefarbim vlasy, lebo to nie je potrebné nateraz (nešediviem), a páči sa mi moja prirodzená farba. Umelé nechty má naopak irituju, v niektorých profesiách si aj rovno ťukám na čelo, že je to až nevhodné (nemusí ísť o zdravotnícku, kľudne aj v banke napríklad). Istý čas som chodila na obočie, ale úplne som prestala, lebo ona ma tlačila do toho, čo teraz fičí, hrubé, viac zarovno, výrazne... Prišla som domov, a doslova tu farbu z neho vydrhla dole. Len preto, že to teraz fičí, a je to pomaly etalon základnej úpravy (piplaj sa s obočím každé ráno 15 minút), mne sa to just nepáči, a chcem ho mať také, aké sa páči mne. Nechcem mať ani veľké mihalnice, lebo sa mi to proste nepáči, mne stačí špirála. Nechcem mať na tvári lícenku, stačí mi make Up a púder, nejdem predsa na ples. Ale tak jasne, že keď sa vedľa mňa postaví žena, čo má všetko vyššie popísané na sebe, tak ja budem pri nej vyzerať ako šedá myš, čo sa pomaly o seba nestará. Pritom aj jedna aj druhá je upravená. Čiže stále nechápem, o aké zanedbanie ide.

oblecenie99
22. jan 2025

@cecilia29 No moja mama razí zásadu, že žena je upravená iba ak má stekle, minisuknu, a je namaľovaná, čo jej neberiem, keď sa ona takto cíti ženský, len nech mňa nechá na pokoji (a to nie som typ, čo bežne nosí tenisky a rifle, viem sa pekne a vkusne obliecť). Potom sa pôjdeme prejsť po tej Hlavnej a v kuse nadáva, ale si nedá povedať, že si ma dať iné topánky, lebo podľa nej za dámu si iba ak máš topánky na tenkom, vysokom opätku. Chodila som cez tú ulicu aj každý deň, niekedy sa vysokým topánkam nevyhnem ani ja, dokonca som sa tam natrapila v štekloch aj ako nevesta, tak viem, že som síce za dámu ako dámu, len preskakovať tam a špičkovať a nadávať v tenkých opätkoch také elegantné nie je 😅

biglovemom
22. jan 2025

Ja si uprimne okolite zeny nevsimam …len jedna mi padla do oka.v skolke jedna mamicka .ked som ju prvy x videla myslela som ze je to babka toho dietata .nie- je to mama.ma 45r , cele vlasy sive ,jemna nadvaha , vyzera o 20r starsie od svojho muza. Velmi mila a sympaticka zena ,boli aj u nas s muzom, ja som si len pomyslela trosku upravy a bola by fakt uau.
ale ked ona sa Tak fajn citi a muzovi to nevadi …. Je to jej vec 😊

cecilia29
22. jan 2025

@oblecenie99 ja som tam chodila do školy, tak sa mi hneď vynorili spomienky 😀 Tak tvoja mama musí plakať napr nad kodou dnešných teenagerov 😀 lebo to už ja mam dosť jed to vidím .

lion777
22. jan 2025

Ako čo si podtym predstavuješ? Ja nič také nevidím. Mne sa tie nechty nikdy nepáčili, vyzerá to hrozne. Človek chodí normálne upravený, čistý, učesany. Podľa mňa stratili záujem o mužov a prestali sledovať, čo sa tlačí v reklamách. Nie ze by to bolo dôležité. Páčia sa mi usmiaty ľudia, ktorý majú trochu empatie. Resp to co ide zvnútra.

maryetta
22. jan 2025

Tak napr ja. Mam psoriazu. A samo o sebe to uz vyzera hrozne. Ak si dam nejake kremy alebo tonikum. Denne sa to pouzivat ani neda. Ale teda mastne vlasy vyzeraju stale. A denne umyvat ich ozaj nemozem lebo potom sa mi psoriaza zas rapidne zhorsi.
Nechty... tie som si zial v detstve obhryzala tak to lozko je ake je. Ale zas dbam aby boli nechty ciste. Ostrihane...umele som mala asi 3x v zivote a teda-ee.

Proste su niekedy situacie kedy by sme to aj zmenit mozno chceli ale uz to tak nejde 😂

Jaaaaj ano. Aj teraz vyzeram fakt hrozne. Od vianoc tocime tretie kolo chorob. Spim s jednym okom otvorenym... v noci minimalne 5x hore. Takze aj ked by som sa namalovala mi to momentalne nepomoze.

dkethe
22. jan 2025

Ja som sa o seba vo veky x az 28 nestarala. (Ak neratam dermacol a priserny makeup). Som zila v tom ze byt mladou staci 🤦 potom som vrhla dieta, a prave na MD som sa o seba zacala starat viac, naucila som sa ake produkty a styl mi svedci. Moj kosik s makeupom obsahuje 7 veci. Dnes sa o seba staram ovela viac nez kedysi, vazim si svoje telo a svoju tvar ☺️

kathhii
22. jan 2025

Niekto pri malých deťoch nemá čas. Pre inú je to nepodstatné. Ďalšia nemá peniaze a iná má depresiu... Dôvody sú rôzne...

angeli121212
22. jan 2025

@mony_cka poznala som také dievča raz sa nestihla namaľovať a prišla so práce len tak nenamaľovaná, že to tam porieši... Nenamaľovaná bola nádherná tak krásne dievča aj som jej to povedala.. krásne črty tváre taký trochu divoký výraz vyzerala naozaj krásne ale keď sa namaľovala bola jednoducho tuctová... Bolo mi to aj kus ľúto bola to škoda kaziť jej prirodzenú krásu make upom ale bola tak žiaľ vychovaná aby zapadla aj celkovo.. škoda

silvike
22. jan 2025

@niki_j No vidis, a u nas praveze presny opak. Mne napr. pridu vsetky mamicky rano ked vediem syna do skolky uplne pekne upravene, oblecene, polovica uplne ze super nahodenych vymodenych upravenych a druha polovica tak normalne obycajne ale stale pekne slusne oblecenych. Vobec ziadne smudly co prave doupratovali dom. Obycajna statna skolka v obycajnom okresnom mestecku na dalekom vychode ;)

fringillacoelebs
22. jan 2025

@portret7 presne tak!!! 🙂 ja som mala na strednej jednu spoluziacku, nadhernu!!! ako porodila si zverejnovala uplne strhane fotky s babatkom. Vtedy som si povedala, ze ked porodim nechcem tak dopadnut, prestat sa o seba starat (ale to som povedala len vo vnutri sama sebe). A porodila som a hadajte co??? Vyzeram uplne rovnako :D predtym som mala na seba cas kazdy den minimalne hodinu a aj ovela viac na upravu. Teraz ked babatko zaspi, resp. mi ho zoberu na chvilku - tak ked si predstavim, ze o hodinu sa zobudi, resp mi ho donesu naspat, tak si tri krat rozmyslim, ci tu hodinu stravim upravou samej seba alebo radsej navarim/operiem/upracem, ... Alebo dalsi priklad - budem sa radsej venovat babadku alebo ho odignorujem, necham plakat a radsej sa budem malovat??? Takze odpoved je, ze vzdy je prednejsie hocico ine ako postarat sa sama o seba, takze chodim uplne rovnako ako tie mlade dievcata (a moja spoluziacka po porode) - strhana a neupravena a vela krat dokonca nenajedena. A dopadla som uplne rovnako ako som si vzdy vnutorne vravela, ze presne tak nechcem nikdy dopadnut. Vnutorne ma to trapi, ze sa o sebe staram minimalne, ale zase na druhej strane to nelutujem, lebo mam krasne babo 🙂 vsetko raz pominie a este mi za tym bude luto. Spoluhiacka ma teraz uz vacsie deti a zase chodi vyfintena ako predtym a pekne upravena 🙂 Ja tiez ako babatko tastie, tak mam cim dalej tym viacej casu na seba, co o chvilocku vystrieda druhe babatko. Ak budem mat stastie ako ta spoluziacka, tak starsie babo mi pomoze s mladsim a budem mat obcas kusok casu aj na seba a ak nie, tak nevadi, ktora matka by neobetovala krasu pre lasku ku detom 🙂

To je pripad si myslim dost vela mladych zien, ak im nema kto s babom poriadne pomoct. Su aj take, ktorym rodicia pomahaju denne aj na par hodin a tie cas na seba maju. Sesternica moja si vravela, ze boze ja to nechapem ako to ta baba stiha. Dobre vyzera, stiha popri babatku vypekat (profesionalne). Vravim jej Miska - ano, ale kym ona pecie rodicia jej babo postrazia. A ona - aha, to mi nepovedala, mne to bolo hned divne ako to stiha.

Dalsie dovody mozu byt rozne - psychicke - niekto moze mat depresie, prechadzat si tazkym obdobim zivota, rozchodom, stratil chut do zivota, zomrel mu niekto blizky alebo je tazko chory, dostal vypoved v robote, nema peniaze na podnajom a to este nie na pustenie pracky kazdy den a osprchovanie, nezmaturoval... ja mam 400€ mesacne s malym babom. V Bystrici najlacnejsi podnajom stoji 500€. Kde by som byvala kebyze nemam partnera? Z kade by som zobrala peniaze na jedlo, oblecenie, ...??? Tych dovodov je milion preco sa clovek neupravi a presne tak ako ,,portret7,, napisala, mozno zajtra by si tu babu nespoznala a povedala by si si ,,kiez by som aj ja bola taka krasna,, 🙂

aurora33
22. jan 2025

@fringillacoelebs ja len taká otázka, že čo preboha potrebuješ so sebou robiť hodinu?

0silvia0
22. jan 2025

@fringillacoelebs ja sa zas cudujem, ze ktori stari rodicia maju tolko casu a energie popri chodeni do prace dennodennne strazit "babo"🤔

iwuskaaa
22. jan 2025

@lubmar život mamičky, ktorý si opísala je veľká obeta. Častokrát sa pýtam, kde berú toľko energie na zvládnutie tejto situácie. Pretože to nieje o tom, večer si ľahnúť do postele s tým, že ráno nás čaká lepší "zajtrajšok". Toto je bohužiaľ doživotná obeta, pretože táto diagnóza je nemenná.
A potom, keď som si minulý týždeň tu na MK v jednej diskusii prečítala, že ako sa matky na opatrovateľskom majú dobre, pretože len čo ráno otvoria oči, už majú zarobené....tak ma to neskutočne vytočilo! Veď len nech si skúsi... veľmi rýchlo by zmenila názor!

tatiana_08
22. jan 2025

Ja mám dve deti (4roky a 4 mesiace) a teda po prebdenej noci, kedy som bola 6-7x hore pri malom, a potom vstávam o 6 aby som zaviezla staršiu do škôlky nemám fakt chuť sa maľovať..som rada keď si umyjem zuby, oblečiem sa, dám čiapku (áno aj na mastné vlasy niekedy) bundu a fičím... A možno práve ste videli aj mňa vtedy....A naopak poobede keď idem pre dcéru do škôlky môžem vyzerať inak pretože už mám chuť sa dat trošku dokopy keď mi.malý spí.. 🙂 je to o uhle pohľadu... nesúďte...

fringillacoelebs
23. jan 2025

@aurora33 ked mas dlhe vlasy kym to uceses, kazdy druhy den zmyjes (pri babatku si sice hlavu zmyvat musim tak ci tak, lebo katastrofa po dvoch dnoch, ale ked nemam 20 min na rozcesanie a nikde nejdem, kedze zijem na lazoch a najblizdi sused je kilometer :D tak to vela krat len zopnem do stipca. A ak si nedajboze chces vyfenovat vlasy, tak uz mas hodinu a pol starostlivosti a to len o vlasy kazdy druhy den. Dalej kym sa vydepilujem (co sice nemusim tak casto ako ked sa holi niekto, ale trva to ovela dlhsie, kedze depilator depiluje velmi pomaly a ma maly zaber a to mam kvalitny) - tak raz - dva razy do tyzdna po hodine, aj viac ked sa chcem vydepilovat na kompletku. Takze pri babatku si poviem, ze ved ma nik nevidi ked som oblecena, ale ja sa zle citim (hlavne pri priatelovi, kedze pred nim nechodis stale oblecena). Nedajboze, ak sa chcem vydepilovat voskom, tak len kym sa to nahreje to dlho trva (co pravdaze nad tym nestojim, ale ak si to zle rozvrhnes, tak proste stihnes vosk iba nahriat a ako si ho nahriala, tak ho mozes aj nechat vychladnut :D ) - a ked sa depilujes sama a robis pri tom kamasutru :D nie je to za par min ako draha kozmeticka :D ale drzi to mesiac 🙂 a je to velmi lacne - tak 2,50 €, max 3€ aj s elektrikou a vsetkym na dve depilacie, cize jedna tak 1,50€ ? a nie 50 € ako pri kozmeticke :D na ktoru aj tak mamicky urcite nemaju cas, ked im nema kto babo postrazit 🙂 dalej kedze mam plet aj po porode ako pubertiacka, tak ju treba cistit a starat sa o nu, co musim ci chcem ci nechcem roztokom Betadine dva krat denne (to len tak od veci, ak niekto este neskusal a ma problemy s pletou - ten zeleny) a kym ho zmyjes z tvare kedze farbi. Jedine to neteba prehnat, lebo potom plet sa velmi vysusi a stvrdne (akoby zrohovatela), takze ked je dostatocne sucha a vyrazok vyrazne malo, tak si treba dat prestavku a pouzit ho iba raz denne alebo raz za dva dni, resp. ho pouzit len na cast tvare, ktora je velmi mastna a problematicka, urcite nie na celu tvar. Obocie pretrhat kazdy druhy den aj 15 minut zaberie, ak ho chces mat dokonale v ramci moznosti a aj tie najjemnejsie chlpky dat prec, ktore je vidno hlavne na priamom slnku, a potom uz len spirala, ja sa nemalujem, zostaruje to plet tie make upy, ale ak som nedajboze vyhadzana, tak to poprekryvat korektorom, ten zaroven aj lieci vyrazky a na noc zeleny korektor tea tree. A mas zrazu hodinu aj viac denne co potrebujes len sama pre seba, aby si sa citila dobre 🙂 a ano, nastve Ta, ked sa Tvoj chlap rano zobudi, za tri sekundy oblecie a ide do roboty rozcuchany, jemne zarasteny, vecer si da za par min sprchu, kedze kratke vlasy zmyjes tak za dve minuty a aj cez to vsetko vyzera strasne sexi :D :D :D

fringillacoelebs
23. jan 2025

@0silvia0 tak ked je tata na invalidnom po bohuzial par tazkych mozgovych porazkach, z ktorych sa nastastie zotavil a mamka je statna zamestnankina a neviem ako to ma, ale nerobi dako dlho, vela krat vie byt o jednej, druhej doma - aj keby o tretej prisla, tak vie Ti od tretej pomoct az do vecera a Ty sa popri tom mozes venovat inym veciam a tato Ti vie pomoct aj doobeda, aj ked si nemyslim, ze by ho dako velmi chcela zatazovat, su radi, ze ho maju, ale on je zase rad z vnucika 🙂 Tiez si vie ako statna zobrat pomerne dost vela dovolenky, ak treba vie aj na obed odbehnut domov, kedze byva len par min. od roboty peso. Je to uplne ine ako ked niekto je niekde zamestnany pod sukromnikom/v obchode/alebo podnika na zivnost, kde musis byt vela krat aj do vecera v robote. Ako ja jej to prajem a v dobrom zavidim 🙂

tak vtedy sa to da. Mne mamka povedala po porode: ,,je to Tvoje dieta, tak sa staraj, ja som si svoje vychovala (co nie je pravda, lebo ma na 7 rokov zakladnej skoly hodila ku starym rodicom a ani som ju skoro nevidela). Hadam nepojdem z roboty do roboty,, akoze je smutne, ze za druhu robotu povazuje vnucika, ale tak co narobim. Aj ked by mi vela krat pomohla aspon polhodinka ist v klude do sprchy a nebyt furt na ihlach, ze len rychlo osprchovat a ziadny relax, ziadna napustena vana a proste len tak vypnut. Aspon raz za cas. Len tak niekomu nechat dieta a ist v klude do potravin a tiez pri tom vypnut, lebo ked je babo v obchode, tak sa vypnut proste neda a sa mu treba aj popri nakupe venovat. Su to malickosti, ktore robim pravdaze rada a nedala by som ho za nic na svete, ale ked kamaratka ked bol maly mi ho obcas zobrala a ja som v klude mohla ist zehlit alebo robit papiere priatelovi, to bola obrovska pomoc!!! A ak nahodou aj prisla moja mamka ked bol vacsi a uz zacinal chodit, tak som prisla na to, ze som ovela viacej vycerpana ked tu je ako ked tu nie je. Lebo ked som sama, tak si s babom za ten cas na seba nejako zvykneme a viem si usporiadat den. Ale ked pride moja mamka, tak sice sa tvari, ze varuje, ale kazdych par minut na mna krici, ze nieco potrebuje, ze jej mam nieco podat, nieco doniest (a to ozaj intenzitou aj kazdych 10 min.). A ked ma zavola koli takej blbosti ako pod nas hladat, tak ma ide slak trafit, ze ci nevidi, ze supem zemiaky, umyvam riad, ... No proste ked moja mamka odide, tak si vydychnem, ze konecne klud a idem si lahnut a sa vyspat. Pri jej navsteve sa citim akoby som sa starala o dve deti a aj tie dve deti by si nevyzadovali tolko pozornosti ako moja mamka.

A ta kamaratka mi ozaj pomohla. Babo mi zobrala aj na tri hodinky a to uplne malicke iba kojene. Vobec za mnou za cele tri hodinky neprisla, ze nieco potrebujeked som jej ho dala nakojeneho a prebaleneho. Isla s nim vonku na slniecko a sa zabavali. Naozaj mi s babom nik tak velmi nepomohol ako ona 🙂