Prečo sa niektoré ženy zdajú byť atraktívnejšie?
Ahojte, chcela by som pocut vas nazor preco su niektore zeny pekne a niektore skarede? A co robit aby som bala ta pekna🙂 samozrejme chapem ze sa treba o seba starat ale odkial na to vziat cas?
Ps: prosim nepiste ze kazda je pekna. Lebo dobre viete ze to nie je pravda. Je to subjektivne. Bud je zena upravena alebo neupravena. A opat ako je mozne ze niektore zeny idu na nechty ku kozmeticke ku kadernicke kazdy 3 tyzden, do fitka 3x do tyzdna na nakup pravidelne lebo treba nove oblecenie. Kde na to beru cas? A to nehovorim o peniazoch a o tom ze napriklad mne sa x krat stalo ze mi nechty odpadli po tyzdni po kozmetickom zakroku nebolo nic vidno a napriklad aj obocie za 150 eur sa stratilo...(nastastie mi peniaze vratili) kde tie zeny chodia ze im to spravia tak dobre... ? Fakt su pred zrkadlom rano hodinu ?
@momoftwo a tento nick
@momoftwo35 to je ina osoba? Lebo jej opis na teba tiez sedi, vratane opisu maminy.
Podla mňa ide aj o to, čo žena vyžaruje. Ak je so sebou spokojná, tak aj bude vyzerať pekne. A ináč, napríklad ja chodím len ku kadernícke, obočko si robím sama a čo sa týka nechtov, podla mňa stačia keď su pekne upravené, pretože tie dlhé pazúry su skôr na smiech.
Zaujímava debata, veru ma baví, prečítala som si aj názory tu prítomných dám. Ono takto, krása je subjektívna. Keby bol svet len pre dokonale krásne ženy a mužov, dávno tu ako ľudstvo nie sme. Plus, ja toľkokrát vidím pár, kde žena je za mňa subjektívne podpriemer a popri nej fešák, upravený, športová postava, úsmev, vysoký, taký prvoplánovo pekný chlap. A samozrejme opačne. To znamená, že dávajú sa dokopy rôzni ľudia a nie je to len o kráse. Každopádne, k tvojej otázke. Nie je to vec času, je to vec priorít. Tu na MK je veľa žien, ktoré ti povedia, že si pripadajú pekné/sú pekné a nepotrebujú na to míňať veľa času, lebo majú dobrú genetiku, sú so sebou spokojné, ich starostlivosť im zaberie pár minút a jednoducho nepotrebujú nato ani míňať stovky EUR. Ale už menej ti narovinu povie, že nato, aby sa cítili dobre, tak trebárs museli aj niečo obetovať, na niečo minúť peniaze, pravidelne to udržiavať, dbať na to. Poviem na svojom príklade - geneticky mám výraznejšie črty, u nás v rodine je minimum vrások, husté vlasy, normálna postava, dobrá kvalita zubov a celkovo máme fajn genetiku, ale...Ja chodím pravidelne na vlasy, lebo husté vlasy mať môžeš, ale aj o tie sa musíš starať, zastrihávať, udržiavať zdravé a v peknom stave. To isté postava, ja si dávam pozor na to, čo zjem, nedám si koláčik o 10tej večer, lebo viem, že si to dovoliť nemôžem a áno, pribrala by som. To isté, keď chcem mať peknú postavu, áno, mne treba aj cvičiť, resp. mať pohyb, lebo potom to je vidno. Pleť - ja si na pleť dbám, zažila som aj to, čo je mať horšiu pleť s akné, takže nalíčená, s nečistou pleťou a podobne fakt spať nechodím a ani si nekúpim hocijaký random krém v drogérii, lebo viem, čo je to mať problémy s pleťou. Koľko xy EUR som dala za laserovú epiláciu, lebo mne chĺpky odjakživa vadili ani nehovorím. Každý deň sa do práce upravím, to znamená, že si urobím pekný celodenný make up look, obliekam si to, čo sa mi páči a svedčí mi - nie som typ, čo si môže dať vrece a bude vyzerať dobre...ja si pripadám pekná, keď si dám pekné šaty, opätky, pekné doplnky, vkusný make up, upravené vlasy...je to o prioritách, každá to máme inak...
@lauriik súhlasím, že ten celok, ako žena pôsobí, je dolezitejsi. A dovolím si tvrdiť že to nie je ani otázka peňazí. Skôr estetického cítenia.
Základ je mať vkus, poznať sa čo ti pristane a čo nie. Potom to už ide. 😊 Nie je to až tak o peniazoch. 😊
@mirage tak ocividne ano😄 doteraz som si nevsimla ze taky nick tu je. Popis som cely necitala je to dost dlhe ale uz hned prva veta ze prioritou je moj zovnajsok tak to niesom urcite ja😊 ja mam priority niekde uplne inde, cim nechcem povedat ze ked to tak niekto ma je to zle ale u mna je to urcite zdravie celej rodiny, stastie a pohoda doma. A ked vyzeram dobre to je bonus a lepsie sa citim to ano, ale priorita to u mna neni.
@koniarova dakujem pekne, inak aj ten cit je asi dedicny, mam to po oboch babkach🙂 a s tym vyzorom - ja som spokojna. Volakedy to tak nebolo, ako 13 rocnej mi brat povedal ze ma nevezme na kupalisko lebo sa za mna hanbi🙈 po tom lete som dost ochorela, bola som chora asi 5 mesiacov vkuse museli mi vyberat krcne mandle, schudla som 20kil. Odvtedy som uz problem s vahou nemala. Ale hovorim neprehanam to, dve deti uz niesu sranda, ja som uplne nechapala ze je rozdiel mat jedno a dve deti ale je to podla mna velmi velky rozdiel😄 mam doma male babatko takze isto nevymetam salony hore dole a oblecenie to su momentalne leginy, teplakove supravy, vsetky kostymceky co som nosila do roboty zapadaju v skrini prachom😂
@momoftwo Áno máme podobný nick. Moja prvá veta je dosť nepochopená, ale tak kto chce isto chápe, ako som to myslela🤩Nechcelo sa mi do detailu vysvetľovať, že je pre mňa väčšou prioritou moje zdravie, kondícia, pohoda a s tým súvisiaci zovňajšok, ako napríklad variť 3 chodové menu každý deň ( lebo dá sa to aj inak). Našťastie je ale môj život dostatočne naplnený na to, že moje deti, rodina a zdravie najbližších mi je prednejšie ako môj zovňajšok 🫣To som považovala za samozrejmosť, že netreba až takto vysvetľovať.
Nikdy som si o sebe nemyslela ze som pekná ale vždy som mala veľa napadnikov a hovorili ze som príťažlivá pre mužov.Neviem čím to je .Nikdy som sa o seba nejak extra nestarala, nemám a nemala som nič umelé ani nechty ,vlasy .
Ano. Svojim sposobom je kazda pekna. Len je to moc subjektivne komu sa co/kto paci.
Ja ozaj nechodim nikam. Ale mna to zase nebavi. Vlasy umyjem vyfukam. Nechty ostriham. Plet obocie si upravujem sama…
Mna by “kleplo” ist niekde vysedavat hodinu… aj viac len pre nejake nechty alebo vlasy… mozno sa to casom zmeni ale zatial veru nie…
To ale ci je pekna alebo nie. Skor ci je cista a v ramci moznosti upravena 😉 zena… a to iste plati o muzoch.
Ahoj, ja osobne sa považujem za normálnu/ priemerne peknú ženu. Veľký vplyv má aj genetika, ja som napríklad vždy vyzerala mladšie, mám útlu dievčenskú postavu a črty tváre (rovnako ako moja mama). Teraz som už konečne vo veku keď to začínam ocenovat, predtým mi to vždy vadilo. Ja sa snažím neporovnavat s inými ženami a byť "najlepšia verzia seba" t.j. snažím sa vytrieskat maximum z toho čo som dostala do vienka.
Mne osobne pomáha:
- pekné oblečenie, nosím rada saty a sukne, keďže drvivá väčšina žien je v rifliach/ nohaviciach, už len to spôsobí že sa odlíšiš
- základ je byt čistá, voňavá, mať čisté vlasy, pleť, zuby
- snažím sa udržiavať si peknú postavu a DRŽANIE TELA, na to veľa žien zabúda, ale za mňa držanie tela je snáď najpodstatnejšia vec, zdravá strava a cvičenie sa dá doma zvládnuť aj za menej peňazí
- chodím aj ku kadernícke, na kozmetiku, obočie a nechty a každé ráno si dám make up, ale toto je pre mňa len ceresnicka na torte
Co sa tyka mužov, ja zo svojho okolia pozorujem, že väčšina mužov nie je na vzhľad náročná. Ak je žena milá a usmiata, priemerne pekná s aspoň priemernou postavou a dlhými vlasmi, tak sa im páči a je o ňu záujem.
Napriek tomu že ja sa nepokladám za nejakú extra peknú ženu, nikdy som nemala núdzu o mužov a stalo sa mi aj viackrát že ma oslovili na ulici/ vo vlaku.
Nie si škaredá si len chudobná. Tie skutočne krásne ženy 30 - 50+ sú krásne lebo majú na pravidelné návštevy naozaj kvalitných kliník kde robia veľmi jemné veľmi prirodzene vyzerajúce úpravy. Dristy o tom že pijú veľa vody, pravidelne cvičia a používajú drahú kozmetiku (z predaja ktorej im idú percentá) sú iba odrb pre plebs.
Neexistuje.zena skareda len zena neupravena a zanedbana.. zaklad je hygiena mastne sedive vlasy hnile chybajuce zuby okusane spinave neupravene nechty plet mastna necista zasednuta paty na nohach hrube stvrdnute zanedbane nohy a pazuchy chlpate smradlave. to nie je genetika to je lenivost.potom aj s postavou vies nieco urobit darmo plakat ze som tucna ked zerem same nezdrave jedla a porcie pre troch.a potom su tu crty tvare a deficity postavy ktore dokaze zvyraznit alebo zakryt spravny uces vhodny make up a vhodne zvoleny strih oblecenia..v neposlednom rade je to aj psychicka pohoda.kolko zien zrazu opeknelo ked zmenilo partnera znova sa zamilovali vyriesili rodinne problemy.. to nienje onpeniazoch lebo sedive vlasy zafarbi aj farba z drogerie nechty staci umyt ostrihat a zapilovat.chlpy oholim aj jednorazovkou sampon sprchac zubna pasta kefka ciste slusne a.vhodne sediace obelcenie sviezi dych a primerane iq robi zenu zenou.nie kilo.make upu umele kozy mihalnice nechty alebo plasticke operacie..
@momoftwo35 ok, hovorim, necitala som si to cele😄 zareagovala som na tu prvu vetu lebo kocka tu sa pytala, ci sme jedna a ta ista osoba, tak som chcela ozrejmit, ze keby mam napisat nejake svoje priority tak vzhlad by isto nebol v top 5 rebricku😉🙏
@vesimelonimarsista podla mna ked je jeden peknejsi, tak vacsinou to dieta bude nejaky lepsi priemer. Ale tam zalezi naozaj na nahode. Lebo ja vyzeram ako babicka napriklad. Cize to preskocilo generaciu, moj syn je kopia muza.
Vies co ja na to ked chcem ist ku kadernikovi, na kozmetiku atd beriem uplne jednoducho peniaze z mojej vyplaty. Neviem aku kuzelnu odpoved si cakala 🙈😂 no a ked som na rodicaku, tak z manzelovej 🤷🏼♀️ raz som pocula, ze neexistuju pekne a skarede zeny, ale iba upravene, take ktore sa o seba staraju a neupravene kt kaslu na to. Cize aj ked zena nie je nejaka kraska do tvare napriklad, tak vie sa o seba starat, myslim cvicenie, pekne sa upravit, pripadne nieco skorigovat 🤷🏼♀️
Krasa je aj tak extremne subjektivna a zena by sa mala pacit najma sama sebe.
Hlavne dobra genetika podla mna. Samozrejme, my zeny mozme aj trochu oklamat realitu, vela robi aj zivotosprava, ale u mna su zaciatok geny
@milanemila podla mna nie je extremne subjektivna, objektivne su stanovene v kazdej spolocnosti nejake faktory, co sa povazuje za krasu. A ja sa sice mozem citit dobre vo svojom tele, ale objektivne poviem, ze niensom extremne krasna😂
Krasa nie je v umelych nechtoch ani v upravenom oboci, ale zacina to zvnutra. Dobre sa vyspat, pit dost tekutin,mat dost zivin,dostatocna skin care a az potom dekorativna kozmetika a ostatne procedury. Riesit problemy,ktore ma clovek s pletou,postavou,vlasy cielene. Cize ked mi vadia vrasky zamerat sa na to,ked mam suche vlasy zvolit vhodne produkty na ich vyzivenie. Oblecenie je dobre mat zakladne kusky a doplnat ich o nieco primerane postave. Ja som napr nikdy nemala upravovane obocie,nechty,kadernicka len parkrat do roka ale myslim si o sebe,ze som primerane vyzerajuca zena,lebo sa staram skor o tie zakladne problemy v starostlivosti o vzhlad ako o dekoracne.
Autorka, podla toho, co pises vo svojom prispevku, by mal byt nazov temy :"Preco su niektore zeny upravene a niektore neupravene".
No takto, jednak je krása subjektívna, ale to čo vnímame vo všeobecnom ponímaní ako peknú ženu je proste genetika. Iná odpoveď tam nie je. A tam, kde tie gény neboli úplnou výhrou, treba zamakať a vedieť sa upraviť. To je celé 😃
@autor neviem či si dávala nadpis ty alebo ti ho zmenil admin, ale teda nadpis vôbec nekorešponduje so zvyšným textom. Lebo veď pekné/ škaredé a upravené / neupravené vôbec neni to isté.
Som vďaka práci obklopená množstvom ľudí a denne stretávam ženy, ktoré majú vlasi v chvoste, sú bez make-upu a v legínach a teda asi podla teba neupravené, ale aj napriek tomu prirodzene pekné a muži sa za nimi obzerajú. A tiež naopak ženy "upravené", ktoré očividne strávili veľa času na kozmetike a pod., ktoré nielenže niesú pekné, ale niektorých som sa aj zľahka. Lebo keď človek naraz zbadá to otrasné neprirodzené čudne tvarované široké "nakreslené" obočie, pod tým tie obrovské umelé mihalnice čo občas rozmýšľam či večer nemá baba na viečkach svalovicu keď celý deň s nimi žmurká a ako vrchol pery tak napnuté z výplne, že pôsobia, že idú prasknúť, tak to je niečo otrasné.
Ako za celý život som nevidela toľko zhovadených žien ako za cca posledné 2 roky. A čo ich to muselo stáť času a peňazí!
Ale teda odpoveď na tvoju otázku že kedy a začo, tak také ženy väčšinou nechodia štandardne do práce ani sa nestarajú o domácnosť, ale majú dákeho "Borisa" s mizerným vkusom, čo im platí to behanie z jednej úpravy na druhú.
A ešte k tým nechtom - vždy sa dobre bavím keď vidím ako kolegyne s dlhými nechtami s námahou ťukajú do klávesnice alebo ako sa s nimi pokúšajú napísať sms a šmýkajú sa im po telefóne. A najlepšie je keď prídu za mnou, osobou so "svojimi" obyčajnými nechtami, aby som im pomohla nájsť koniec lepiacej pásky, lebo im to s tými mega dlhými, krásnymi nechtíkmi nejde...
moje okolie mi pomerne casto prizvukuje,ze som pekna.paradoxne k veku a poctu deti si ma casto zaraduju do kategorie cca minus 10-15 rokov,tykaju mi a pod.(mam 40+)😆vela robi genetika-zeny zo sirsej rodiny predchadz.generacii boli na tom podobne-mame tie pekne oci ako bolo spomenute,velmi huste bohate vlasy,malo vrasok a taky typ postavy co vyvolava dojem ze pruzna a pevna😀okolie mi vravi ze stihla,ale je to opticky klam.cize tak.mam stastie v genetike,to je tak 70%,a snazim sa udrzat mladistvy sviezi styl obliekania,to robi vela.modna ikona nie som urcite ani sa tak necitim,len teda poslednych 20 rokov vela pre krasu nerobim a aj tak pocuvam komplimenty,takze je to ozaj vela o tej genetike.
Ale teda max.co robim je kadernicka aby tie vlasy aj vyzerali upravene,kvalitna pletova kozmetika z lekarne ,aj sport rekreacne,spanok,kvalitne oblecko a jemny make-up.nebudeme vsetko nechavat len na tu genetiku,vsakze.napr.oblecko kupujem v outlete bezne nadcasove co nevyjde z mody.tu su vsetko minimalne naklady oproti kadejakym skraslovacim proceduram.
Každá môžeme byť pekná,aj bez kíl make-upu a drahých handier... nechodím ku kadernícke,ani kozmeticke aj napriek tomu si myslím že zle nevyzeram..Maľujem sa,snažím sa o seba starať a byť upravena...(áno Teraz sa nemalujem 🤰)ale teším sa ako po pôrode budem vyzerát zase lepšie...no myslím že aj nenamalovana vyzerám normálne,...podľa mňa je to v Tom či sa žena o seba stará alebo nie 🤷lebo veľa žien keď by sa trochu upravilo tak by vyzerali úplne inak

@ivik4 teba si ako skarede kacatko neviem predstavit 🤷
Ale mne napr.tiez vek pristane, samozrejme vrasky a vlasy su dan, ale postavu mam po dvoch porodoch a pred styridsiatkou lepsiu, ako kedykolvek v mladosti. Cvicim vela, mna to aj zivi, ale postava sa mi proste stale zlepsuje.