Prečo sa ženy musia maľovať, aby boli považované za pekné?
Ahojte, trochu ma trapi, v akej spolocnosti zijeme. Preco su zeny povazovane za pekne, len ked su 'upravene'? Myslim tym namalovane, gelove nechty, neprirodzene hladke vlasy? Preco vsetko na tele musi byt vylepsene, aby to bolo povazovane za upravene a pekne? Nemyslim teraz botox a plasticke operacie, ale uplne bezne veci. To zeny nie su dost pekne take, ake su? Normalne, len umyte,ucesane. Preco sa to tak nastolilo, ze ked nie je zena namalovana, s namalovanymi nechtami, povieme, ze sa o seba neatara? Hneva ma, ze tymto vsetky suhlasime, ze same o sebe nie sme dost pekne a musime sa kazde rano zlepsovat.
Mne sa make up na ženách nepáči, pre mňa je to niečo cudzie, niečo, čo mi na tvári prekáža a bráni mi vnímať tú ženu takú, aká naozaj je.
Myslím, že je to sociálnou bublinou, v ktorej sa pohybuješ a ludmi, ktorych sleduješ na soc.sietach.
Pretoze trebars ja pracujem v skole vo velkom meste v ČR. Mam asi 30 kolegyn, z nich sa 1 výrazne líči a zehli si vlasy, možno 4 maju umělé nechty (nie drápy), možno 3 umele mihalnice, a teda nemyslím, že by si niekto pomyslel - bože, ake škarede ženy...krasa je predsa o inom.
A ked od nás odchadzaju tie krásne 15 ročne dievcata, tak si hovorim, ze dufam, ze nrpodlahnu tým tlakom - aky inak cítis aj ty - a este ich za 10 rokov poznám. Ze nebudu vyzerat ako tie umeliny na sietach...
poznám vo svojom okolí kopec žien,ktoré sú krásne aj bez make upu.no bohužial ja medzi ne nepatrím.keď si nedomaľujem obočie,tak s mojím vysokým čelom vyzerám ako chorá.takže, aby som sa sa cítila ok a aby sa ma stále niekto nepýtal či som chorá,tak sa líčim.nechápem,že toto ide niekto riešiť na fóre.však nech sa každý udržuje ako má za potrebu.som za prirodzenú krásu.ale keď ženám pomôžu ku sebavedomiu upravy,tak nech si to doprajú.peace and love
Nemám z toho nič, som zo sebou spokojná a vyrovnaná
Neviem ako si prišla k tomuto názoru, ale za seba a chlapov v mojom okruhu môžem povedať, že (až na výnimky) chlapi preferujú upravenú, čistú ženu pred takou čo má na sebe viditeľne makeup, neprirodzene dlhé nechty a pod.
Ešte by som doplnil, že vymaľovaná žena ako bábika je "atraktívnejšia" (podobne ako vyzývavo oblečená). Pohľad na takú ženu v mne budí "istú formu záujmu", ale nie je to žena, ktorú by som chcel spoznať, o ktorej by som mal vysokú mienku.
Takže uprav sa podľa toho, či chceš prilákať chlapa na jednu noc alebo na celý život.
@bielasovicka vsade je nejaka kultura.
No ja neviem kde vsetky zijete ale napriklad dievcata na strednych skolach to je vsetko makeup kazde rano staci ist do nakupneho centra a pozerat sa okoko seba.
V DM ke sa mocu skusaju kupuju....len ziram kde nato vsetko beru
@natalka13 a tak to je taka moda (ak ziju v takom prostredi), stadovitost, niekedy az konicek. Ale to su mnohe tie "supermarket girls/ladies". To je sice vyznamna statisticka vzorka, ale urcite nie vacsinova. Len v danom prostredi sa to tak zda.
Netuším kde žiješ, ale ženy, ktoré poznám ja sa o seba vždy starali a vždy boli pekné či s make Up alebo bez. Páčia sa mi ženy, ktoré sa primaluju, stačí maskara, nie tie metly na očiach 🤦🏻♀️. Upravené nalakované a aj nenalakovane nechty sú oveľa krajšie ako tie umelé drapy, pod ktorými si ničia nechtové lôžko. Videla som "naživo" nafúknuté Anče, žiadna má teda neohurila skôr znechutila
Snazim sa rozmyslat este dalej,pretoze presne Toto mi napadlo par dni dozadu. A uplne suhlasim s tym co pises a ako to myslis! Je to uz historicky dane..
A co tak dalej holenie? Chlap ked nechce nemusi Si oholit ani Len chlpok a je povazovany za sexi a pritazliveho. Plasticka chirurgia, farbenie vlasov..A co takto rozne prejavy ako je ugrgnutie Si,alebo ine ludake zvuky ktore Su ludom prirodzene, su muzom viac menej tolerovane,zenam menej.(A nemyslim prdnut Alebo grgnut Ako prasa pri nedelnom obede) celkovo vnimanie muza a zeny je totalne odlisny. Je to dobre,alebo zle? Je v Tom skryta nasa zenskost?
Uvediem priklad Ako spolocnost vnima muza v jednej situacii ktora sa stala.
Bola Party v bare,chalan sa opil a zacal tancovat na stole a bola to velka zabava. Jeho kamarat mu stiahol nohavice a tie mu zobrali aj trenky az Po clenky. Chalana to nezastavilo (Promille robilo svoje) a spravil Show dole bez. Po ceste domov sa Ho moj manzel spytal,ci je s tym v pohode,ze Ho kazdy videl naheho.(Byvame v malom meste kde kazdy poznas kazdeho) a on Bol s tym uplne v pohode,uzili Si to.
A okoloe bolo s tym naozaj v pohode. Kazdy Ho bral Ako, ved sa opil a trochu tancoval,bola to sranda. Je to taky blazon. Predstavme Si,ze by to spravila zena..OMG..hned by bola stripterka,kurva,stretla a neviem co vsetko mozne. A Sama by sa asi citila potupene,uz Len to,ze ju niekto vyzliekol na verejnosti.
Neviem,casto myslim na to ako sa vnimame my zeny a muzi..sme iny?mame pravo vsetci na to iste? Ved nie sme ani vychovavany rovnako..mam brata a mam aj syna a tak to vnimam a akosi naprogramovane,automaticky robim ci uz mensie alebo vacsie rozdiely, ustupky.
Na koniec len poviem,ze som rada v akej dobre zijem. Podla mna sa to cim dalej tym zlepsuje a je uz vela zien ktore rozmyslat inak a aj vela muzov. Nechcela by som zit v cine pred 200 rokmi ked Si zeny zväzovali chodidla aby ich Mali co najmensie, alebo podobne blbosti ktore Si ludia navymyslali. Vsetko je Len o tebe a tvojom rozhodnuti a o tom ako sa rozhodnes vidiet samu seba.
Pekny den a snad som niekoho neurazila.
To v akej spoločnosti sa pohybuješ keď si takáto zakomplexovaná?
Mám pocit, že očakávaš nadávky na upravené ženy aby si sa sama cítila lepšie 😃
Upravený človek je vyzerá lepšie. To je fakt. Ale "upravenosť" nemusí znamenať nič z toho čo si vymenovala 😃
@natalka13 včera bola v TN reportáž o prijímačkách a deviatacka mala umelé mihalnice a nechty🙂
Dnes je obrovský kult krásy, vylepšeni ...plastická chirurgia praská vo švíkoch, tak nejaky makeup je fakt bezvýznamný a často povedzme si úprimne je obrovsky rozdiel, keď je žena nalíčená a, keď nie
Sú aj pracovné pozície kde musí byť žena nalíčená, upravená, reprezentatívna
Ale tiež sa mi nepáčia viditeľné umelé nadpojené vlasy a tie ťažké veľké mihalnice, každý necht inej farby či dlhé pazure tento týždeň som pozerala bez servítky, až mi zle bolo ako sa jej jedlo dostávalo za nechty
Myslim, ze mnohe tieto stadovite "choroby" (a umeliny) su aj (najma?) produktom socialnych sieti. Casom sa (snad) ludia naucia nebrat ich vazne, nepodliehat ich (mozno nevedomemu) tlaku.
kde presne to žiješ, že to po tebe niekto vyžaduje???
Je na kazdom z nas ci podľahne trendom alebo vôbec, ja mam šťastie v okolí, že len malé percento žien nevie, čo už je ešte vkusne a co už hraničí s lacnou vulgarnosťou. Ja nemám umelé kefy na očiach, ani gélové nechty, ani tie nadpojene vlasy, nevkusne doplnené pery....tetovanie na pol tela...nič z toho ma nepresvedčilo to na svojom tele mať. A zaujem mužov
mam až až. Jemné líčenie, upravené vlasy mi vôbec nevadia, tym len žena vkusne zvyrazny, čo je na nej pekné. Rovnako ako muž, ktorý si upravuje svoju bradu, strnisko, je ostrihany vyzerá úplne inak ako muž, čo ma dlhé mastne vlasy, špinavé nechty a bradu ako mu narástla. A pritom je to stále ten istý muž....
Možno preto, lebo dievčatám je to akési prirodzené. Keď mamičky dovolia malým dievčatkám nalakovať si už v škôlke nechty a dať si zaferbené labello, tak čo myslíš, akým smerom ich týmto vychovávajú? Napríklad mňa minule kolegyňa odpálila tým, že bežala kúpiť 5 ročnej dcére nalepovacie nechty, lebo malá ich chcela a ona jej to sľúbila za nejaké vyšetrenie.
Aj tu je skupina plastická chirurgia, silikonove prsia a úprimne, polovica žien by nič z tých zákrokov nepotrebovala, len sa na seba pozerajú príliš kritickým okom. Mam vrásku pod okom, hneď to riešiť botoxom, mam padnute prsia, šup ich zdvihnúť, lebo veď kazda druhá si to dáva urobiť, aký zákrok postúpiť lebo mam menšiu bradu, špičku nosa alebo ryhu pri pere🫣...a samozrejme hromadné povzbudzovanie od žien, jasné, choď do toho, to budeš potom šťastná prešťastná, že to máš.
@mischy00 ...a potom to uz mozno nebudu ony (pridu o svoju jedinecnost v prospech "unifikovaneho barbie-nizmu"). Spomente si na vyrok Jennifer Grey o plastike jej nosa...
@madeincssr áno, zmenia svoje osobné JA, ak je niečo výrazne mimo a dá si to niekto skorigovať, odstavajuce uši a podobne, ok beriem. Ale upravovať pomaly každý zahyb, je choré a hlavne mylná predstava, že tá žena je zrazu neskutočne atraktívna a neodolateľná. Ak nemá prirodzené sebavedomie, žiadne zákroky z nej neurobia famme fatale ( osudovú zenu)
Toto riešia možno tak nejaké zakomplexované ženy, alebo dievčatá, ktorým mamy nevysvetlili, že to,čo vidia na soc.sieťach je len "akože" a že reálny svet vyzerá úplne ináč.
Ja som napríklad nikdy nemala gélové, ani len nalakované nechty, vlasy nežehlim, nenosím make-up a nikdy som nemala pocit, že som neupravená. Ak si to o mne niekto myslí, lebo nemám na sebe vrstvu farieb, tak to je jeho problém, a nie môj ...
Kedysi som sa dosť maľovala, pripadala som si krajšia.. s odstupom času si pripadám krajšia práve naopak - nenamaľovaná. Makeupy mi smrdia, ceruzky a rúže vadia, pripadám si namaľovaná ako taká kraslica veľkonočná 😁 a čo si kto o tom myslí, je mi srdečne jedno. Cítim sa lepšie bez tých gebuzín na tvári.
a ved nech s amaluju, co je koho do toho. ludia maju rozne zaujmy, niekto striela jelene´, zbiera znamky, dviha cinky... nikomu tym neublizuju, je to ich konicek a takto sa vyjadruju. svet je farebny.
a medzi zmalovanymi ala kraslica a dvozienkami s chlpatymi pazuchami je veeelmi siroka skala.
Kolko krasnych nenalicenych, strapatych zien sa tu zislo.😁 Zrazu su vsetky krasne aj nenalicene, prirodzene. Kde su tie krasne zeny na uliciach? Na ulici vidim polovicu zien obeznych, nevhodne oblecenych a neupravenych. Za mna je pekna nenalicena len Ivanka Surovcova. Zeny sa kraslili a malovali uz pred 2000-3000 rokmi. Ja na tom nevidim nic zle, ak sa zena skrasli a upravi. Samozrejme s mierou. Nie polmetrove mihalnice a nechty. Nevidim inak nic zle na primalovani sa. A ze si niekto vyhladi vlasy?? OMG. Niekto si ich dokonca aj nataca-wau. Ak zena podciarkne svoje prednosti, nevidim na tom nic zle. Neodsudzujem ani dkraslujuce procedury, ak to ma pomoct citit sa lepsie a pomoct sebavedomiu. Je ale pravda, ze niektore to so skraslenim prezenu a je to kontraproduktivne.
Autorka nemusíš závidieť ženám čo sa maľujú, jednoducho nech si robí každá žena ako chce a čo chce je to jej telo, jej život a neriešim absolútne druhých, možno by si mala pracovať na svojom sebavedomi
Nemusíme sa každé ráno zlepšovať. Niekto sa rad zlepšuje a niekto nie. Ja sa nemalujem, šediny neprekryvam farbou. A je mi jedno, či som pre niekoho pekna alebo nie. Pre mňa som.
a ze su mlade? kedy, ked nie za mlada maju blaznit?
ja som si ako nastrocna kupovala o 3 odtiene tmavsi makeup, myselal som si, ze bduem vyzerat ako belohorcova- sneda ako od mora😀
na more sme nemali, na mekaup od maybeline hej, vyzerala som ako pripecena- mentalne,. nie na slnku.
a tiez si urcite tukali na hlavu ini.
@stanulienkat tu nejde o to, či sa niekto skrášľuje, ale o to, že autorka si myslí, že ľudia si myslia, že žena, ktorá sa nenamaluje atď sa o seba nestará a je automaticky neupravená... Aspoň tak som to pochopila ja 🙂
@jesenzima tak...mnohe sa ani nestaraju. Nemyslim, ze by ludia riesili niekoho, kto sa nemaluje. Zeny odjakziva chceli vyzerat pekne, upravene, pritazlivo. To, ze niektore maju pery XXL , na ociach vejare je niekedy viac na skodu. Ja sa malujem, aby som vyzerala ako clovek. Keby som sa nelicila, necitila by som sa dobre. Doda mi to trochu sebavedomia. Som preto horsia?

To, že si ty myslíš o sebe, že si pekná len namalovaná s umelými nechtami je tvoj názor. To, že si to myslíš aj o iných je tiež len tvoj názor.
Pre mňa sú ženy s kačacími gambami a nechtami dlhými gelovymi škaredé. Denne vidím xy pekných žien, ktoré sú bez make-upu, bez umelych pazúrov ako jastrab. A tak isto vidím denne xy žien vulgárne zmalovaných s katastrofalne vytvarovanym obočim, licami ako marfuša a s gambami, že ani poriadne nerozumiem, čo hovoria.
Pre mňa je žena, ktora sa o seba stará tá, čo má čisté nechty, peknú pleť a čisté vlasy. Nieje umenie sa namalovat, ale starať sa o pleť tak, aby nepotrebovala kilo omietky. A zasa aj namalovať sa dá pekne a to len zvyrazní ženskú krásu.