icon

Prečo sú vlasy mastné aj po umytí?

30. máj 2024

Mám mastne vyzerajuce vlasy a to aj po umytí.
Začala som používať oleje na vlasy a od vtedy mám aj po umytí také divné vlasy ako mastné.
Umývam šampónom 2x a plus kondicionér alebo masku na vlasy dávam.
🙄

jenny224
30. máj 2024

Kondicionér ti to môže spôsobovať, ten sa zásadne nedáva na korienky.

eeffka
31. máj 2024

@pralinka25 nevravim ze nie, alw isto nie na vlaay ktore sa mastia tak ze treba vlasy umybat obden.

pralinka25
31. máj 2024

@eeffka mne to paradoxne pomohlo

autor
31. máj 2024

@jenny224 uff, tak dobre vedieť, ja vždy aj na korienky dávam.
Maska tiež nie na korienky?

pralinka25
31. máj 2024

Maska a kondicioner nie. A naozaj si kup ten peeling a cistiaci sampon. Pouzit raz do tyzdna.

brrunetkaa
31. máj 2024

Mne dosť pomohlo aj fenovanie vlasov po umytí. Vyfénujem si len pokožku hlavy aj to na najnižší stupeň teploty a zvyšok vlasov nechám voľne vysušiť. Masku na vlasy používam tak, že si ju dám pred umytím do dĺžok vlasov a potom vlasy umyjem 2x šampónom skôr studenou vodou než teplou. Mastia sa mi oveľa menej..

janai1
31. máj 2024

@eeffka olejové zábaly boli najväčšia záchrana na moje mastiace sa vlasy. Po zábaloch nemusím vlasy umývať tak často.

prasiatko30
31. máj 2024

No ak mas rovne, leskle vlasy a este k tomu jemne vlasy a este na to hodis oleje tak do videnia - su vlasy a vlasy a prirodzene leskle a zvycajne rovne vlasy ziadne oleje nepotrebuju😅😅😅viem co hororim len pred nedavnom som z takych vlasov vymyvala oleje 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️nakoniec v casovej tiesni som pouzila fariry ultra = jar na umyvanie riadu a proti mastnosti, vlasy ostali suprove a este dlhsie bez mastnoty ako ked pouziva normalny sampon😂😂😂

larinka552
31. máj 2024

Olej, masky, kondicioner sa pouzivaju len na strednu dlzku a na konce. Nie na vrch hlavy. Sampon naopak, ten mas davat na pokozku, do dlzok nie. Mozno tam robis chybu.
A potom prilis castym umyvanim sa masnia.

tenerifka
31. máj 2024

@prasiatko30 ty si si dala na vlasy Fairy? 😂😂😂

tenerifka
31. máj 2024

Ja ziadne oleje sice nepouzivam, ale tiez sa mi neskutocne mastia vlasy, tiez si umyvam kazdy deñ, a davam si oddych len ked mam volno a nikam nejdem. Vlasy mam velmi jemne cely zivot uz od mala, sice mi vobec nepadaju (to by bol uplny koniec), aj rastu, ale na dlzke to nevidno, kedze sa mi velmi lamu. Tiez skusam rozne sampony, ale ako pisete, z obchodu su nekvalitne a neviem teda, na aku znacku sa zamerat, tu na ostrove velky vyber nie je. Skor mi treba nieco na objem, ale aby sa tie vlasy dali aj rozcesat, mam ich po plecia a stale ich nosim zopnute v spone, to mi ide najlepsie k tvari

stanulienkat
31. máj 2024

@hanaxxx dixi je urovnou ako Jar na riady. A zihlava v nom urcite nie je. To je kozmeticky odpad.

mima172
31. máj 2024

Zle zle zle. Nejdem radiť konkrétne, keďže s tým pracujem a MK maže ako šialené ak človek neodporúča tie mainstreamové chemické sajrajty, tak len všeobecne - kúp si kvalitnú esenciálnu vodu a nanášaj na dĺžky vlasov i na pokožku hlavy. Olejový zábal je skvelý aj ak sú vlasy mastné (lebo vlasy reálne prirodzene mastné nie sú, mastná je len pokožka s vyššou tendenciou mazivosti), no správne prevedený, so správnymi prípravkami a cca 1x za dva týždne.
Keď vidím, že Pantene a pod 🤯
To si radšej natrhaj žihlavu za domom, vyvar, nechaj vychladnúť a preplachni si ňou vlasy.

simca06022011
31. máj 2024

podla mna si zle umyvas vlasy... skus nejake videa o starostlivost o vlasy, moja hviezda dcera mala taky problem ze aj umyte vlasy = mastne a chytila som ju do parady a zrazu nie. Pritom nezmenila som ani sampon. Musela som ju len naucit ako to umyt.
Bud nemas absolutne vhodne sampony pre tvoj typ vlasov, rovnako mozes mat uz pokozku taku rozdrazdenu, ze sa ti tak velmi mastia vlasy, alebo davas vela koncicionerov a masiek + zle to vsetko oplachujes. Ak si riadne oplachnes vlasy, nemas ich mat z coho mastne.
Este z detstva si pamatam, ze hit bravicka bol, oplachovat vlasy 7x dlhsie ako samponovat.. ;)
Oleje sa davaju napr ak mas vysusene vlasy, pre vyzivu atd NA KONCE. Na celu dlzku ale nie na kozu sa zvykol davat teply olej ako zabal ale to sa poriadne umylo potom...

simca06022011
31. máj 2024

@prasiatko30 😂 si mi spravila den :DDD najblizsie ked bude dcera zase experimentovat hodim jej jar na riad :DDDD

prasiatko30
31. máj 2024

@tenerifka mne nie ale ked som dotycnej osobe po 2x umyti normalnym samponom dosahovala rovnaly efekt ako umyvat vlasy olivovym olejom tak som musela prejst k radikalnemu riesieniu a teda vlasy ostali sin grasa - presne ako to reklamuju 😂😂😂

lenkakravcova
5. jún 2024

@stanulienkat
Soči zihlavovy šampón:
neobsahuje silikóny ani parabény

Zloženie: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Urtica Dioica Extract, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Linalyl Acetate, CI 19140, CI 42090

To Urtica dioica extract je zihlavovy extrakt.
Otázkou je koľko ho tam je.

salije
5. jún 2024

@janai1 mozete mi poradit aky to je ? Dlhe roky som pouzivala dove. Postupne si zvykam bez parabenov a sulfatov a co ja viem co vsetko, lebo aj dcere umyvam vlasy mojim samponom preto nechcem chemiu. Teraz pouzivame dixi a carpathia . Tiez mam vlasy katastrofalne. Umyvam obden

dominikamacakova
5. jún 2024

Olej sa dáva po umytí na končeky vlasov 🙈

salije
5. jún 2024

Cez zimu ked som viac doma si umyvam hlavu obden, teraz aj kazdy den, nikdy nefenujem, nepouzivam balzamy, kondicionery, nefarbim, nic. Len sampon. Na mastne vlasy, dixi. Predtym roky dove ale efekt rovnaky akurat krajsie vonia hlava po nom. Vlasy mam splihle a na druhy den uz hrozne. Rada by som poznala nazov presny “zazracneho” samponu ktory neobsahuje bordel ale vlasy vydrzia aspon dva dni normalne 😮‍💨

candii
5. jún 2024

Tak samozrejme že sa ti mastia, keď dávaš kondicionér až ku korienkom ..🫣 maska a kondicionér nepatria ku korienkom ale len na končeky. Masku na vlasy 1x do týždňa a olej tiež za za dva týždne v kľude. Ostatné produkty tiež len do končekov. Ale zase musíš si aj ty odsledovať tvoj typ vlasu, niektorá kozmetika ti môže vlasy zaťažiť, tým sa viacej mastia..

anna134
5. jún 2024

Ja mám už dlhé dlhé roky mastné vlasy.
Ráno zmyjem,večer už vidno že sú mastné.
Používam len zihlavovy šampón roky rokúce
Predtým som vyskúšala kadečo ale nič neexistuje na mastné vlasy.
Dávam len šampón,nič iné....

clavicula
5. jún 2024

Umyvam si vlasy kazdy den lebo na druhy den uz by som mala vlasy velmi mastne, zle to vyzera, zle sa s nimi citim, svrbi ma hlava, rady typu treba si menej casto umyvat vlasy uz nepocuvam... umyvam si vlasy bud samponom od dixi pivonkovym, alebo kofeinovy od herbavera, vacsinou si nedavam ziadnu masku ani kondicioner a vlasy zabalim do uteraka na 5 minut a potom este do vlhkych do koncekov iba si dam olej, potom mi blasy idu krasne rozcesat.... kupila som si rozmarinovy olej ktory som si dala do koncekov namiesto klasickeho a rano som si musela vlasy umyt znovu co boli madtne z toho oleja. Minule som si spravila zabal z rozmarinoveho oleja nechala posobit cca hodinu a vlady som si zmyla ale teda musela som si dat asi 3 krat sampon, ale mam vlasy lepsie kvalitovo, planujem si takyto zabal robit raz za 1-2tyzdne

ivec16
5. jún 2024

kup suchy sampon…

emjee
5. jún 2024

Davas si toho na hlavu vela, necuduj sa, ze strajkuje. Skus lavovu zem, nevysusi, no stiahne mastnotu. Neumyvaj kazdy den, kup si kukuricny skrob a pouzi ho ako suchy sampon (ak si hnedovlaska, tak zmiesaj s trochou kakaa).

saska2208
5. jún 2024

Baby a niečo zázaračné na krepovité a suché vlasy? Neviete poradiť, popr.vlastná skúsenosť. Ďakujem 🙂

autor
5. jún 2024

@emjee musím umyť každý deň, lebo inak už to vidno

autor
5. jún 2024

@ivec16 ten bol k ničomu 😀

autor
5. jún 2024

@clavicula ja tiež tak. Musím každý deň.
No poradili mi tu dobre, ja som si kondicionér aj masku dávala aj na korienky. Už to nerobím a vlasy vyzerajú čisté po umytí. ☺️

autor
5. jún 2024

@candii už viem 😀😀☺️ a dobrá rada, pomohlo. ☺️