icon

Prirodzené starnutie po päťdesiatke

25. sep 2025

Tie ktoré nemajú po 45 -50 tke za sebou žiadne skrášlivacie a omladzujúce kúry?
Či som jediná, ktorá pred 50tkou nebola okrem úpravy obočia a bežnej kozmetiky na žiadnych skrášlovacích procedúrach?
Je to z vášho presvedčenia,alebo sú v hre financie, strach,či ste stále prirodzene pekné a máte dobrú genetickú výbavu?
Budem rada ak sa podelíte o skúsenosti ako byť stále svieža aj bez zásahov.

autor
26. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor Ja nic. Tie zakroky co vidim su vacsinou nie to, co sa mi paci. Opuchnute tvare. Ale kebyze zijem v Juznej Korei, idem do toho, tam to vyzera viac prirodzene. Pouzivam kvalitnu kozmetiku, farbim si vlasy

@mircalla 😀😀😀 Super

mircalla
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_aa58e2 Samozrejme to nepochopiteľné .Kto načo sa cíti a pre svoj dobrý pocit. Ja mna občas chytajú depky,že vyzerám už staro aj kila navyše už mám a v menopauze mi to nejde ani bohovi, ale zase teší ma,že som zdravá aj celá rodina a na žiadne procedúry sa nechystám..aj keď mi kozmeticka povedala,že som pomalý adept na botox.A ja jej nato hovorím "vy sre zato ešte mladučká a máte ho aj za mňa "😁 Ja noe som zrovna typ čo rád chodí do kozmetiky ,kaderníctvo a tieto nútené veci...

@anonym_autor Mne co sa nepaci na botoxe, ma ho aj kolegyna je ta strasna spuchnutost.

autor
26. sep 2025
@simsalabim

Ja mam 55 a nemam upravene nic, ani nad tym neuvazujem. Ani vlasy si este nastastie nemusim farbit, hoci sem tam mam nejaky sivy vlas, ale nevidno to este. Ja sa namiesto povrchnej krasy sustredujem na zdravie - strava, pohyb, cielene som zaradila cviky na rovnovahu (pady v starsom veku nie su sranda) a veci, co mi robia potesenie.

@simsalabim Super 💪💪💪 Šťastná to žena čo v takom veku nemusí riešiť šediny každý týždeň dva. Ja to riesim už pred tridsiatkou, že si musím dofarbovať,lebo ináč by som musela dvadsať rkkov chodiť ku kaderníčke každý týždeň.

letfenixa
26. sep 2025

Mám 45, vlasy mi šediveju od 17, pravidelne sa farbim od 20. Niekedy som si maľovala oči, teraz už, keď nezabudnem, dám si rúž. Makeup som nemala nikdy. Estetické zákroky nemám a neplánujem.

autor
26. sep 2025
@simsalabim

Ja mam 55 a nemam upravene nic, ani nad tym neuvazujem. Ani vlasy si este nastastie nemusim farbit, hoci sem tam mam nejaky sivy vlas, ale nevidno to este. Ja sa namiesto povrchnej krasy sustredujem na zdravie - strava, pohyb, cielene som zaradila cviky na rovnovahu (pady v starsom veku nie su sranda) a veci, co mi robia potesenie.

@simsalabim A vy ste prirodzene krásna žena.

anonym_184188
26. sep 2025

@anonym_autor Nebola som na ziadnej kure s nicim. Maximalne si dam zafarbit vlasy, upravit uces. Nic viac. Aj financie, aj to, ze potom tie baby vyzeraju strasne umelo. Plus strach, ze by daco zrovna na mne dobabrali. Nie, neprosim si ziadne upravy.

autor
26. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor Mne co sa nepaci na botoxe, ma ho aj kolegyna je ta strasna spuchnutost.

@mircalla Joj veď mna odradzalo to vždy. Aj keď občas sme srandovali,že si dám.Čelo mám strašné, aj viečka nejaké opuchnuté už roky a preto dvíham obočie krčim čelo.Prosre taká mimika celý život. Ale nešla by som. Aj zo strachu, že to bude horšie ako je,alebo ze budem musieť už vždy a samozrejme aj kvôli financiám.Radšej ich použijem na cestovanie a pomôžem deťom.

autor
26. sep 2025
@anonym_184188

@anonym_autor Nebola som na ziadnej kure s nicim. Maximalne si dam zafarbit vlasy, upravit uces. Nic viac. Aj financie, aj to, ze potom tie baby vyzeraju strasne umelo. Plus strach, ze by daco zrovna na mne dobabrali. Nie, neprosim si ziadne upravy.

@anonym_184188 Mám to rovnako.

autor
26. sep 2025

Ja som už tohp názoru, že upravim sa,rada sa pekne moderne oblečiem,ake krásu mladosť, prenechávam mladým.

simsalabim
26. sep 2025
@anonym_autor

@simsalabim Super 💪💪💪 Šťastná to žena čo v takom veku nemusí riešiť šediny každý týždeň dva. Ja to riesim už pred tridsiatkou, že si musím dofarbovať,lebo ináč by som musela dvadsať rkkov chodiť ku kaderníčke každý týždeň.

@anonym_autor moja mama zonrela bez jedineho sediveho vlasu vo veku 61 rokov, tak tie (ne)sediny mam asi po nej. Ale uz sa mi objavuju, len ako rysavka mam stastie, ze to ide skor do blond ako jasna siva.

autor
26. sep 2025
@anonym_bc51eb

Ja mam 44 a nechystam sa nic v tomto smere podnikat. Dokonca ani krem proti vraskam nepouzivam. Pre mna je dolezitejsie si mladost uchovat inde - snazim sa cvicit, aby moje telo vladalo a nebolelo, za znak mojej mladosti povazujem to, ze ma absolutne neboliva chrbat, kolena, dokazem ist s detmi na dlhu turistiku alebo beh do lesa, dokazem s kamaratmi na svadbe tancovat do 6 rana (a vladat vypit zarovno s nimi 😅), dokazem sa stale ucit novym veciam a zasmiat sa na tych istych veciach, nebyt negativisticka a stale ufrflana a mat stale sny. Ze mam vrasku medzi obocim vobec nepovazujem za prekazku v tych veciach vyssie.

@anonym_bc51eb No presne! Trafili ste klinec po hlavičke 😉 Ja vyzerám možno ako babka ore mladých "teta ",ale dušou stále to pojašené dievča, ktoré vie byť občas naozaj za každú srandu,rozumie si s mladými a neberie sa príliš vážne 😀😜

osky
26. sep 2025
@anonym_autor

@osky O čo je menej krajčírka ,ci predavačka..ako niekto "na vyssej pozícii" Rovnako robí s ľuďmi ,chodí medzi ľudí..

@anonym_autor ja dom to nemyslela ako ponizovanie takychro profesii.to ozaj nie,vazim si kazdej jednej.

Ja hovorim osebe,ze v takych profesiach by som to absolutne neriesila.
Samizrejme chodit cista a upravena.
Ale nemusi byt za kazdu cene nalicena predsa...

snowflakenel
26. sep 2025

Ja nemam,upravy. Na kozmetiku tak,raz do roka. Obocie mam,pekne svoje, obcas upravim, manikuri a,pedikiru robim doma. Ale na upravu viecok budem musiet ist,,jedno mi riadne kleslo posledny rok a mam,ho iz na mihalniciach.....☹
Kadernik malokedy, nesediviem- genetoka a prorodzenu farbu mam taku, zenkadernicka mi vravela, ze netreba farbit. Kedysi som bola blond.

april171
26. sep 2025

Ja sa priznávam, že som lenivá, nikdy sa mi nechcelo maľovať, považujem to za stratu času a odžub na ostatných 🙂 Našťastie mám skvelú pleť, takže nepotrebujem riešiť ani kozmetičku, ale samozrejme vidieť, že mám po 50ke. Nič neplánujem so sebou robiť, resp. ak, tak jedine operáciu viečok, avšak nie kvôli vzhľadu, ale kvôli komfortu. Ja sa snažím celkovo dávať na telo a do tela čo najmenej jedov, už to, že sa od mladosti musím farbiť považujem za veľký zásah do organizmu, tak si predsa nebudem dávať pichať botox, či iné šmakocinky. A nebudem si nahovárať, že vyzerám mladšie, resp. možno zo zadu, nakoľko postavu mám fajn 🙂
Možno keby som bola v mladosti krásavica, tak by som to starnutie znášala horšie, myslím, že krásne ženy sa so stratou mladosti vyrovnávajú ťažšie, pre mňa to nie je nejaká veľká zmena 🙂

anonym_dfd3af
26. sep 2025

99% žien nemá zákroky, o zvyšnom 1% sa píše v médiách alebo sú internetovo známe 🙂🤷🏼‍♀️. Potom majú všetci pocit, že každá druhá má nejaké úpravy. Dokonca ani ženy pod 30-40 ich nemajú a to žijú v časoch, kedy estetická medicína na nás vyskakuje všade. Osobne poznám asi len 2 baby, čo majú niečo ma tvári urobené a zvyšné nemajú, lebo nechcú (finančnými problémami ozaj netrpia, mohli by ísť aj 2x do mesiaca) 🙂.

mircalla
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bc51eb No presne! Trafili ste klinec po hlavičke 😉 Ja vyzerám možno ako babka ore mladých "teta ",ale dušou stále to pojašené dievča, ktoré vie byť občas naozaj za každú srandu,rozumie si s mladými a neberie sa príliš vážne 😀😜

@anonym_autor A ak si das daco robit, je to nekonecny kolotoc zakrokov, stale to treba cca po pol roku davat znova a znova

anonym_dbc295
26. sep 2025

@anonym_autor zo začiatku tie úpravy vyzerajú celkom ok, no rokmi si to pýta viac a pre mňa to už nevyzerá dobre. Pre mňa odstrašujúcim príkladom je Janka Majeská. Je o dosť mladšia odo mňa, ale v poslednej sérii Dunaja už tie úpravy nevyzerajú dobre. Ja si botox ani nič invazívne neplánujem dať urobiť, ale kto vie, po 60 ako sa k tomu postavím. Ale 50 je nič.

kofa77
26. sep 2025
@april171

Ja sa priznávam, že som lenivá, nikdy sa mi nechcelo maľovať, považujem to za stratu času a odžub na ostatných 🙂 Našťastie mám skvelú pleť, takže nepotrebujem riešiť ani kozmetičku, ale samozrejme vidieť, že mám po 50ke. Nič neplánujem so sebou robiť, resp. ak, tak jedine operáciu viečok, avšak nie kvôli vzhľadu, ale kvôli komfortu. Ja sa snažím celkovo dávať na telo a do tela čo najmenej jedov, už to, že sa od mladosti musím farbiť považujem za veľký zásah do organizmu, tak si predsa nebudem dávať pichať botox, či iné šmakocinky. A nebudem si nahovárať, že vyzerám mladšie, resp. možno zo zadu, nakoľko postavu mám fajn 🙂
Možno keby som bola v mladosti krásavica, tak by som to starnutie znášala horšie, myslím, že krásne ženy sa so stratou mladosti vyrovnávajú ťažšie, pre mňa to nie je nejaká veľká zmena 🙂

"Možno keby som bola v mladosti krásavica, tak by som to starnutie znášala horšie, myslím, že krásne ženy sa so stratou mladosti vyrovnávajú ťažšie, pre mňa to nie je nejaká veľká zmena"
@april171

presne toto si myslim aj ja. tie treidne krasavice, tie to maju asi tazsie. ako my, taky priemer.
inak budem mat 50 o rok a pol raz som mala vyplne pod ocami, nedopadlo to dobre, uz nechcem. obcas si hovorim, ze lifting by to chcelo, bohuzial.alebo nastastie nemam na to ani prachy ani odvahu.
ku kozmeticke chodim tak narazovo, teraz som dlhsie nebola, ked idem, tak na rozne pristroje, cistenie nepodstupujem, nepotrebujem, na cierne bodky netrpim vobec.. botox som nemala, cojaviem, nevravim, ze nepojdem nikdy, u mna je to take spontanne.
inak kozmetiku milujem, aj sminky, jemne licenie, kvalitne veci.
vlasy sediveju, zatial staci henna. skor je dolezity spanok, strava, tekutiny. a nejak sa neprezivat, proti veku nie je lieku

viera012345
26. sep 2025

@anonym_autor Za každou vráskou je skrytá starosť alebo radosť, ktorú sme prežili/áno, aj zo smiechu sa robia vrásky,a preto nič nevylepsujem/

kofa77
26. sep 2025

podla mna koneic menstruacie je ten zlom, ked sa to lame, vtedy sa uvidi, ako to budem znasat

april171
26. sep 2025
@kofa77

podla mna koneic menstruacie je ten zlom, ked sa to lame, vtedy sa uvidi, ako to budem znasat

@kofa77 To je pravda, preto niektoré ženy, ktoré menštruujú do vyššieho veku môžu vyzerať lepšie. Bohužiaľ toto sa nedá veľmi ovplyvniť, ten nástup menopauzy.

extempore
26. sep 2025

Mám 43. Vlasy mi nešedivejú - to máme geneticky v rodine. Vrásky tiež nemám. Ale, mám zmiešanú pleť a rozšírené póry. Používam AHA/BHA kyseliny na chemický peeling, retinol, vitamín C a niacinamid. Pleť mám krásnu, póry pod kontrolou. V pracovné dni používam kvalitný makeup. Nechty mám geneticky pevné a pekné - lakujem a upravujem si ich sama a napriek tomu sa ma ľudia pýtajú, že kam chodím na pedikúru.
Vrcholne sa mi na ženách nepáčia tie napumpované pery - vyzerá to otrasne a teda ešte ani jednu som nevidela, ktorá by to mala pekne a prirodzene urobené. Nepáčia sa mi aj tetovania - pekná mladá žena a má potetované ruky ako námorník. Otras.

autor
26. sep 2025
@anonym_dbc295

@anonym_autor zo začiatku tie úpravy vyzerajú celkom ok, no rokmi si to pýta viac a pre mňa to už nevyzerá dobre. Pre mňa odstrašujúcim príkladom je Janka Majeská. Je o dosť mladšia odo mňa, ale v poslednej sérii Dunaja už tie úpravy nevyzerajú dobre. Ja si botox ani nič invazívne neplánujem dať urobiť, ale kto vie, po 60 ako sa k tomu postavím. Ale 50 je nič.

@anonym_dbc295 Janka Majeská ona má plastiiy?Ja som ju moc predtým nevidela veľmi hrať a je ešte relatívne mladá tak mo to nenapadlo..

autor
26. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor moja mama zonrela bez jedineho sediveho vlasu vo veku 61 rokov, tak tie (ne)sediny mam asi po nej. Ale uz sa mi objavuju, len ako rysavka mam stastie, ze to ide skor do blond ako jasna siva.

@simsalabim Super to poteší, ake maminky mi je úprimne ľúto, odišla skoro..

autor
26. sep 2025
@osky

@anonym_autor ja dom to nemyslela ako ponizovanie takychro profesii.to ozaj nie,vazim si kazdej jednej.

Ja hovorim osebe,ze v takych profesiach by som to absolutne neriesila.
Samizrejme chodit cista a upravena.
Ale nemusi byt za kazdu cene nalicena predsa...

@osky 👍👍👍

autor
26. sep 2025
@anonym_184188

@anonym_184188 To súhlasím 😉

autor
26. sep 2025
@snowflakenel

Ja nemam,upravy. Na kozmetiku tak,raz do roka. Obocie mam,pekne svoje, obcas upravim, manikuri a,pedikiru robim doma. Ale na upravu viecok budem musiet ist,,jedno mi riadne kleslo posledny rok a mam,ho iz na mihalniciach.....☹
Kadernik malokedy, nesediviem- genetoka a prorodzenu farbu mam taku, zenkadernicka mi vravela, ze netreba farbit. Kedysi som bola blond.

@snowflakenel To máš super. A tie viečka aj ja mám už tak,že pomaly mi nevidieť moje čínske oči 😅😂😂

autor
26. sep 2025
@viera012345

@anonym_autor Za každou vráskou je skrytá starosť alebo radosť, ktorú sme prežili/áno, aj zo smiechu sa robia vrásky,a preto nič nevylepsujem/

@april171 Máte pravdu asi na tom niečo bude. Sú ženy čo sa starajú o seba od úplnej mladosti a prehnane im záleží na vzhľade. Čo je fajn a tak je to super, len niekedy naozaj potom nezvládnu to starnutie.
Ale každopádne veľa robí dobrá postava a tá sa naozaj (kto to vie ) dá udržať až do dôchodkového veku,rovnako ako pozitívne naladenie. A potom ani tie prirodzené vrásky si nik nevšimne,pretože vnútorná krása (Keď je dobrá aura) robí zázraky 💫
@viera012345 👍🙏❤

tiezjedna
26. sep 2025

@anonym_autor nie si jediná, ani ja zatiaľ nemám nič a som v pohode🙂 Ja som k tomu zatiaľ nedozrela, ale už o tom začínam uvažovať. Proste musím dôjsť do toho bodu, kedy si poviem, že to na 100 % chcem (a potrebujem)😉

autor
26. sep 2025
@anonym_dfd3af

99% žien nemá zákroky, o zvyšnom 1% sa píše v médiách alebo sú internetovo známe 🙂🤷🏼‍♀️. Potom majú všetci pocit, že každá druhá má nejaké úpravy. Dokonca ani ženy pod 30-40 ich nemajú a to žijú v časoch, kedy estetická medicína na nás vyskakuje všade. Osobne poznám asi len 2 baby, čo majú niečo ma tvári urobené a zvyšné nemajú, lebo nechcú (finančnými problémami ozaj netrpia, mohli by ísť aj 2x do mesiaca) 🙂.

@anonym_dfd3af Ja zase som v tomto bola optimista a možno trochu naivná. Obdivujem naše mestské krásavice, aj kamošky mám 50÷a vyzerajú na svoj vek super. Až raz sme pri káve klebetili a kadečo už skúsili aj povedali ,že tie mestské kočky chodia pravidelne na všelijaké estetické zákroky. Popravde mi ti je jedno,ale su v mojom okolí .To len ja v duchu tíško závidím, že v 50tie vyzerajú ako krásne 40ttky a majú úžasne gény. Aj keď mám kamošku v mojom veku a ona nemá nič a fakt stíhlučká ,žiadne kŕčové žily, strie, ani vrásky .Fakt vyzerá pri dcére ako staršia sestra.