icon

Prirodzené starnutie po päťdesiatke

25. sep 2025

Tie ktoré nemajú po 45 -50 tke za sebou žiadne skrášlivacie a omladzujúce kúry?
Či som jediná, ktorá pred 50tkou nebola okrem úpravy obočia a bežnej kozmetiky na žiadnych skrášlovacích procedúrach?
Je to z vášho presvedčenia,alebo sú v hre financie, strach,či ste stále prirodzene pekné a máte dobrú genetickú výbavu?
Budem rada ak sa podelíte o skúsenosti ako byť stále svieža aj bez zásahov.

autor
26. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor A ak si das daco robit, je to nekonecny kolotoc zakrokov, stale to treba cca po pol roku davat znova a znova

@mircalla Ja som v tomto veľký lajdák aj lenová po lekároch chodím nerada nie ešte toto. A nakoľko som sa nikdy o to nezaujímala vôbec a počula v telke ako casto treba opakovať a samozrejme koľko to stojí tak ďakujem neprosim.

snowflakenel
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_dfd3af Ja zase som v tomto bola optimista a možno trochu naivná. Obdivujem naše mestské krásavice, aj kamošky mám 50÷a vyzerajú na svoj vek super. Až raz sme pri káve klebetili a kadečo už skúsili aj povedali ,že tie mestské kočky chodia pravidelne na všelijaké estetické zákroky. Popravde mi ti je jedno,ale su v mojom okolí .To len ja v duchu tíško závidím, že v 50tie vyzerajú ako krásne 40ttky a majú úžasne gény. Aj keď mám kamošku v mojom veku a ona nemá nič a fakt stíhlučká ,žiadne kŕčové žily, strie, ani vrásky .Fakt vyzerá pri dcére ako staršia sestra.

@anonym_autor moja teta, ma 72, byvala telocvikarka. Nikdy si nic nedavala okrem bezne dostupnych kremov rano a vecer. Zvlada lyze, plavanie, korcule. Vyska 172, vaha 62 a strci do vrecka mladice. Fici na zahrade, po meste na biku. Hold, ten sport robi svoje.

autor
26. sep 2025
@snowflakenel

@anonym_autor moja teta, ma 72, byvala telocvikarka. Nikdy si nic nedavala okrem bezne dostupnych kremov rano a vecer. Zvlada lyze, plavanie, korcule. Vyska 172, vaha 62 a strci do vrecka mladice. Fici na zahrade, po meste na biku. Hold, ten sport robi svoje.

@snowflakenel waaw to je krása 👍🤗 Nech jej zdravičko slúži a nech má kopec energie ešte veľmi dlho.

kofa77
26. sep 2025

ano, sport robi vela, ale stihle zeny vyzeraju vo vyssom veku v tvari strhanejsie ako tie plnsie

april171
26. sep 2025
@snowflakenel

@snowflakenel Takto by som chcela fungovať v starobe, čo tam po výzore, nech hlavne telo slúži.
Inak, vo vyššom veku pár kíl nadváhy robí dobrú službu, ženy nevyzerajú tak strhano a vysušene.

april171
26. sep 2025
@kofa77

ano, sport robi vela, ale stihle zeny vyzeraju vo vyssom veku v tvari strhanejsie ako tie plnsie

@kofa77 presne, tá mierna tuková výplň robí pomáha 🙂

mircalla
26. sep 2025
@snowflakenel

raffaella
26. sep 2025

Tak ten postoj ku zákrokom súvisí okrem financií (lebo nie je to zrovna lacná záležitosť) aj s našim mindsetom a vizuálnymi nárokmi a to sa týka aj mladších žien, keďže vrásky, ochabnutie pokožky, šediny, nadváha sú prítomné aj u 30+.
Je úplne v poriadku tieto estetické záležitosti nijako neriešiť a zostať tak, ako si, pokiaľ si s tým ok vnútorne ty sama. Takisto je úplne v poriadku využívať možnosti tejto doby - či už zákroky ako facelifty, blefaroplastiky, abdominoplastiky, operácie prsníkov alebo len botoxu, výplne, ulthery, morpheusy, atď.
Vo svojom okolí pracovnom aj súkromnom mám ženy, ktoré bežne chodia na rôzne zákroky a nie sú to žiadne duckfaces, len odborné oko vie u nich rozpoznať či niečo absolvovali alebo nie. Na Slovensku máme plastických chirurgov na špičkovej úrovni, to isté platí aj u dermatológov ktorí vedia urobiť zákrok tak, že laik nedokáže rozpoznať či ide o vonkajší zásah alebo prirodzenú krásu (prípadne genetiku).
Veľmi veľa dokáže spraviť kvalitná a správna starostlivosť o pokožku, ktorú stále drvivá väčšina žien nevie a/alebo podceňuje. Ale tak ak to niekoho nebaví a ani nezaujíma, tak sa to vždy prejaví na tej pleti.

mircalla
26. sep 2025
@raffaella

Tak ten postoj ku zákrokom súvisí okrem financií (lebo nie je to zrovna lacná záležitosť) aj s našim mindsetom a vizuálnymi nárokmi a to sa týka aj mladších žien, keďže vrásky, ochabnutie pokožky, šediny, nadváha sú prítomné aj u 30+.
Je úplne v poriadku tieto estetické záležitosti nijako neriešiť a zostať tak, ako si, pokiaľ si s tým ok vnútorne ty sama. Takisto je úplne v poriadku využívať možnosti tejto doby - či už zákroky ako facelifty, blefaroplastiky, abdominoplastiky, operácie prsníkov alebo len botoxu, výplne, ulthery, morpheusy, atď.
Vo svojom okolí pracovnom aj súkromnom mám ženy, ktoré bežne chodia na rôzne zákroky a nie sú to žiadne duckfaces, len odborné oko vie u nich rozpoznať či niečo absolvovali alebo nie. Na Slovensku máme plastických chirurgov na špičkovej úrovni, to isté platí aj u dermatológov ktorí vedia urobiť zákrok tak, že laik nedokáže rozpoznať či ide o vonkajší zásah alebo prirodzenú krásu (prípadne genetiku).
Veľmi veľa dokáže spraviť kvalitná a správna starostlivosť o pokožku, ktorú stále drvivá väčšina žien nevie a/alebo podceňuje. Ale tak ak to niekoho nebaví a ani nezaujíma, tak sa to vždy prejaví na tej pleti.

@raffaella No je mnozstvo celebrit najma v zahranici, ktore tieto zakroky podstupili a napriek milionov na ucte to vidiet je, a teda dost - Meg Ryan, Nicole Kidman, Melanie Griffit, Dara Rolins, Donatella Versace, Tom Cruise, Brad Pitt, Madonna, su ich desiatky...Zeby u nas boli taki spickovi odbornici? Podla mna si to zeny len nahovaraju, ze to vidiet nie je, mozno menej invazivna zakroky ok

raffaella
26. sep 2025
@mircalla

@raffaella No je mnozstvo celebrit najma v zahranici, ktore tieto zakroky podstupili a napriek milionov na ucte to vidiet je, a teda dost - Meg Ryan, Nicole Kidman, Melanie Griffit, Dara Rolins, Donatella Versace, Tom Cruise, Brad Pitt, Madonna, su ich desiatky...Zeby u nas boli taki spickovi odbornici? Podla mna si to zeny len nahovaraju, ze to vidiet nie je, mozno menej invazivna zakroky ok

@mircalla to si uviedla extrémy. Ja som myslela, že diskusia o bežných ženách. Uvádzaš extrémy preto, že mnohí majú tak urobené zákroky, že to nevieš rozoznať a tak o nich ani nevieš. Okrem toho, svet plastickej chirurgie ide nesmierne dopredu, techniky sa stále vylepšujú a FL ako ho má Meg Ryan, Tom Cruise a spol sa už nerobí. Takisto sa konečne vo veľkom upúšťa od vyplní. Dara tiež nie je dobrý príklad, keďže jej robili najmä rekonštrukcie predch.zákrokov.
A áno, u nás sú špičkoví doktori a aj doktorky. Kto toto odvetvie roky sleduje tak vie presne. Takisto v ČR sú výborní odborníci.
S tým nahováraním si je to také úsmevné - ja zase poznám viaceré ženy, ktoré o sebe bohorovne tvrdia že vyzerajú mladšie, a teda nevyzerajú (vyzerajú presne na svoj vek ak nie aj staršie), alebo si myslia že sa nepotia a nesmrdia (a teda potia sa aj smrdia).
Ako som písala vyššie - je na každom aké má nároky a akou cestou ide. Ja som vďačná, že žijem v tejto dobe a týchto vymoženostiach.

mircalla
26. sep 2025
@raffaella

@mircalla to si uviedla extrémy. Ja som myslela, že diskusia o bežných ženách. Uvádzaš extrémy preto, že mnohí majú tak urobené zákroky, že to nevieš rozoznať a tak o nich ani nevieš. Okrem toho, svet plastickej chirurgie ide nesmierne dopredu, techniky sa stále vylepšujú a FL ako ho má Meg Ryan, Tom Cruise a spol sa už nerobí. Takisto sa konečne vo veľkom upúšťa od vyplní. Dara tiež nie je dobrý príklad, keďže jej robili najmä rekonštrukcie predch.zákrokov.
A áno, u nás sú špičkoví doktori a aj doktorky. Kto toto odvetvie roky sleduje tak vie presne. Takisto v ČR sú výborní odborníci.
S tým nahováraním si je to také úsmevné - ja zase poznám viaceré ženy, ktoré o sebe bohorovne tvrdia že vyzerajú mladšie, a teda nevyzerajú (vyzerajú presne na svoj vek ak nie aj staršie), alebo si myslia že sa nepotia a nesmrdia (a teda potia sa aj smrdia).
Ako som písala vyššie - je na každom aké má nároky a akou cestou ide. Ja som vďačná, že žijem v tejto dobe a týchto vymoženostiach.

@raffaella Nie vsetko su extremy. Napriklad Tom Cruise, Nicol ci Brad to spackane nemaju, ale vidno to je velmi. Ja naopak za usmevne povazujem, ked vy, zeny co si neustale pomahate plastickou chirurgiou tvrdite, ze to neni vidiet a je to prirodzene, to je fakt zabavne. Mimochodom nic bohorovne o sebe netvrdim.

raffaella
26. sep 2025
@mircalla

@raffaella Nie vsetko su extremy. Napriklad Tom Cruise, Nicol ci Brad to spackane nemaju, ale vidno to je velmi. Ja naopak za usmevne povazujem, ked vy, zeny co si neustale pomahate plastickou chirurgiou tvrdite, ze to neni vidiet a je to prirodzene, to je fakt zabavne. Mimochodom nic bohorovne o sebe netvrdim.

@mircalla ako povieš! ☺️

anonym_54753f
26. sep 2025
@anonym_autor

@jajka257 jasne farbim si aj ja najmenej 30 rokov.Nakolkp mi os mladosti začali šedivieť vlasy.Mam 50.neviem či vyzerám alebo nie,nakoľko mám všetky príznaky starnutia, ake ani zďaleka sa necítim .

@anonym_autor Som od teba len o rok mladšia. Dávam si farbiť vlasy, farbiť a tvarovať obočie. Make up používam len na oslavy. Na kozmetiku zatiaľ nechodím, ale chystám sa. Chcem starnúť prirodzene, ale ak by to s mojimi viečkami vyzeralo v budúcnosti zle, tak viečka som ochotná dať si urobiť. Vrásky pribúdajú, kilogramy tiež. Odkedy som v prechode, je to iné. U mňa je najdôležitejšie cítiť sa psychicky v pohode. Ak budem mať toto nastavenie v mojej hlave, môžu okolo mňa aj traktory padať.

janettdamian
26. sep 2025

Mám 52 r. nikdy som nechodila na žiadne "procedúry" dokonca neriešim ani kozmetiku, vlasy si nefarbím od 30-tky. Financií mám dosť, genetiku mám dobrú. Starám sa o seba po vnútornej aj vonkajšej stránky, podľa vlastného pocitu, a toho ako sa vnímam v zrkadle. Názory okolia ma nezaujímavú. A teda ani som sa so žiadnymi negatívnymi nestrela, skôr sa pýtajú ako to robím....

anonym_d7a81e
26. sep 2025
@anonym_autor

@barka1 Možno zvláštna. Ale mne príde viac zvláštne, že ženy už po dvadsiatke,tridsiatke sa dávajú vylepšovať...boja sa prvých mimických vrások, zväčšenie pier je bežnejšie ako kaderník. Preto ma zaujíma či to praktizujú ženy keď to začína byť (pre niekoho) nevyhnutné .Teda v zrellom veku.Ci som jediná, ktorá sa nechystá ani nebola doteraz na žiadnych skrášľovacích procedúrach.

@anonym_autor Alw tie baby hrozne vyzeraju,je to proste des ,ako krem na vrasky pouzivam aj ja od 26 alw zeby to robilo zazraky?😃

autor
26. sep 2025
@kofa77

@kofa77 To áno šport je super. Podľa mňa tie čo si držia stále rovnakú váhu tak aj telo vyzerá mladšie .Ano,ale niektoré štíhle majú sj peknú tvár.

autor
26. sep 2025
@april171

@snowflakenel Takto by som chcela fungovať v starobe, čo tam po výzore, nech hlavne telo slúži.
Inak, vo vyššom veku pár kíl nadváhy robí dobrú službu, ženy nevyzerajú tak strhano a vysušene.

@april171 Presne tak..

autor
26. sep 2025
@april171

@kofa77 presne, tá mierna tuková výplň robí pomáha 🙂

@april171 Ja mám tvár plnšiu a myslím si,že naopak .Poklesnute viečka, poklesnuté kútiky úst a ti si ani neviem predstaviť keby som schudla aká by som bola 🤔 😁 Ale nevadí hlavné je zdravie 🙏

marca12
26. sep 2025

Ja mam po 40tke,ale neplanujem ziadne upravy. Mam dostatok informacii,co take upravy spravia s pokozkou a chcem starnut s graciou.

autor
26. sep 2025
@raffaella

@raffaella Áno správny postoj .Ja nemám problem s tým ak iný chodia. Ak sa cítila tak lepšie a zdvihne im to sebavedomie je to v poriadku. A súhlasím aj so starostlivosťou. Ja som v tomto fleniveflákač-c.Teda do 45 som okrem krému sa nejako extra nestarala o pleť. Dobehlo ma aj ponocovanie,málo spánku v mladosti fajčenie a nie raz som išla spať úplne neodlíčená .
A naša pleť si to všetko pamätá.

autor
26. sep 2025
@mircalla

@mircalla Ja som presvedčená, že to je ako závislosť .Máš, chceš stále viac a viac..taký človek nie je už spokojný a vždy chce niečo zlepšiť, vylepšiť a nakoniec je ten efekt úplne opačný. Som o tom presvedčená a potom sa to celé pokafre.Pretože majú panický strach zo starnutia .

autor
26. sep 2025
@marca12

Ja mam po 40tke,ale neplanujem ziadne upravy. Mam dostatok informacii,co take upravy spravia s pokozkou a chcem starnut s graciou.

@marca12 👍👍👍

autor
26. sep 2025
@anonym_54753f

@anonym_autor Som od teba len o rok mladšia. Dávam si farbiť vlasy, farbiť a tvarovať obočie. Make up používam len na oslavy. Na kozmetiku zatiaľ nechodím, ale chystám sa. Chcem starnúť prirodzene, ale ak by to s mojimi viečkami vyzeralo v budúcnosti zle, tak viečka som ochotná dať si urobiť. Vrásky pribúdajú, kilogramy tiež. Odkedy som v prechode, je to iné. U mňa je najdôležitejšie cítiť sa psychicky v pohode. Ak budem mať toto nastavenie v mojej hlave, môžu okolo mňa aj traktory padať.

@anonym_54753f 🤗🤗 Držím palce, lebo v dnešnej uponáhľanej dobe je najdôležitejšie psychické aj fyzické zdravie.

autor
26. sep 2025
@janettdamian

Mám 52 r. nikdy som nechodila na žiadne "procedúry" dokonca neriešim ani kozmetiku, vlasy si nefarbím od 30-tky. Financií mám dosť, genetiku mám dobrú. Starám sa o seba po vnútornej aj vonkajšej stránky, podľa vlastného pocitu, a toho ako sa vnímam v zrkadle. Názory okolia ma nezaujímavú. A teda ani som sa so žiadnymi negatívnymi nestrela, skôr sa pýtajú ako to robím....

@janettdamian Šťastná to žena 💓

mircalla
26. sep 2025
@anonym_autor

@mircalla Ja som presvedčená, že to je ako závislosť .Máš, chceš stále viac a viac..taký človek nie je už spokojný a vždy chce niečo zlepšiť, vylepšiť a nakoniec je ten efekt úplne opačný. Som o tom presvedčená a potom sa to celé pokafre.Pretože majú panický strach zo starnutia .

@anonym_autor Suhlasim.

anonym_77787e
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_54753f 🤗🤗 Držím palce, lebo v dnešnej uponáhľanej dobe je najdôležitejšie psychické aj fyzické zdravie.

@anonym_autor mám 46 r a raz ročne si dávam botox do čela a vrásky hnevu a kútik pier nech ich nemám spadnute.Su to mini dávky platím max 200 eur rocne.Mne botox vydrží 8-9 m.Teraz som bola 3x .na kozmetiku nechodím obočie a nechty si robím sama, maľujem sa jemne.Vlasy nemám šedivé, ale melirovane.Spoluziacka ide teraz na viečka má ich padnuté a bolia ju oči.Kolegyne takmer všetky chodia na botox, ale veľmi striedmo a sú staršie ako ja.Spuchnuta tvár je z kyseliny hyalurónovej, keď si ju dajú do líc a nie botoxu.Ja botox chválim je to veľký rozdiel.Je určite veľa žien o ktorých si myslíš, že su dobre vyzerajúce, ale majú úpravy.su ženy, ktoré už po 35 tke majú čelo ako harmoniku a vrásky hnevu.
Iné väčšie upravy by som sa bála absolvovať.Este možno nite moja švagriná ich má a pekne jej držia kontúry tváre.Nie je umenie vyzerať dobre, pokým má žena menzes.

autor
26. sep 2025
@anonym_77787e

@anonym_autor mám 46 r a raz ročne si dávam botox do čela a vrásky hnevu a kútik pier nech ich nemám spadnute.Su to mini dávky platím max 200 eur rocne.Mne botox vydrží 8-9 m.Teraz som bola 3x .na kozmetiku nechodím obočie a nechty si robím sama, maľujem sa jemne.Vlasy nemám šedivé, ale melirovane.Spoluziacka ide teraz na viečka má ich padnuté a bolia ju oči.Kolegyne takmer všetky chodia na botox, ale veľmi striedmo a sú staršie ako ja.Spuchnuta tvár je z kyseliny hyalurónovej, keď si ju dajú do líc a nie botoxu.Ja botox chválim je to veľký rozdiel.Je určite veľa žien o ktorých si myslíš, že su dobre vyzerajúce, ale majú úpravy.su ženy, ktoré už po 35 tke majú čelo ako harmoniku a vrásky hnevu.
Iné väčšie upravy by som sa bála absolvovať.Este možno nite moja švagriná ich má a pekne jej držia kontúry tváre.Nie je umenie vyzerať dobre, pokým má žena menzes.

@anonym_77787e Tak super. A tú poslednú vetu si napísala výstižne! Nikdy nezabudnem ako mi povedala jedna staršia lekárka keď som bola na endokrinologii .Mala som cca 45+ a riešila som nejaké veci . Vy budete dlho mladá keď máte ešte pravidelný menzes.Presli dva roky a ups menopauza.

autor
26. sep 2025
@anonym_77787e

@anonym_77787e A inak tie viečka mi tiež pomaly, ale iste padajú. Už dlhodobo mám problémy s očami. Stále žmúrim akovt mi padali ako unavené oči a na očnom v pohode na môj vek zrak. Okuliare iba polky na čítanie.

luccija
27. sep 2025

@anonym_autor mám 48 r a botox som mala raz asi pred 3 r bol to veľmi pekný výsledok.Inak nemám nič pár sedení som absolvovala chemický peeling tiež dobre.Teraz v zime chcem riešiť pigmentové škvrny a chcela som znova botox skôr do vrásky hnevu a cela.Plet mám mastnú, takže vrásky nemám nejako výrazne aj okolo očí to je v poriadku.Mna viac trápia kg navyše😜úprimne vo veku 25-35 som sa o pleť starala viac ako teraz.
Vlasy mám pár sedivých, ale mám melír a nie je to vidieť.Moja mama osedivela a výraznejšie zostarla až po 60 tke snáď budem na tom rovnako.
Moje kamarátky majú všetky aspoň botox od 43 rokov vyzerajú dobre.Ked som chcela ísť na botox pred letom kamarátke spadlo viečko a zľakla som sa😭ja som dosť bojko a teda takto by som mesiac, dva nechcela vyzerať a to chodí roky k tej istej lekárke.Neviem či jej to zle pichla, ale škaredá skúsenosť.Viecka mám taký typ oči, že sú v pohode.Na čítanie už potrebujem okuliare to mi vadí stále sachovať s okuliarmi hore dole v obchode, vonku to by som radšej prijala do diaľky😀

luccija
27. sep 2025

Ale, keď si pozriem fotky, keď som mala 42,43 r je to rozdiel je vidiet, že som zostarla za tých pár rokov.Menzes ešte mám a uvidím čo bude ďalej.Moja babka bola veľmi pekná žena verím v dobre gény🤪už len schudnúť🤣