Rady pre estetické procedúry: Prevencia proti vráskam
Ahojte, mám 24, už asi 3 roky chodím na pery do BeautyFactory. Chcela by som začať s nejakými procedúrami ako prevenciu proti vráskam, trošku zvýrazniť črty tváre - ktoré procedúry by ste odporučili? Nechcem zatial ísť úplne do botoxu, ani baby botox, ale rozmýšlala som nad kyselinou hyaluronovou. Nejaké rady a tipy? (Prípadne odporúčanie aj pre lekára a konkrétnu kliniku? Praha, Brno, Bratislava, Žilina)
kvoli comu rozmyslas nad kyselinou? ja by som v tvojom veku len poriadne hydratovala a pouzivala spf, pripadne zacala pouzivat retinol/retinal/tretinoin a uvidis
kvoli comu rozmyslas nad kyselinou? ja by som v tvojom veku len poriadne hydratovala a pouzivala spf, pripadne zacala pouzivat retinol/retinal/tretinoin a uvidis
@anonym_5793f1 pouzivam uz dlho, skin care mam na urovni. Chcela by som zvytaznit nejake crty tvare ako licne kosti, jaw line
Nuz ked teraz zacnes napustat tvar hyaluronkou tak po 30ke to bude pruser
@anonym_21e2a3 dôvod? Moja pleť bude hydratovaná? 😃
@anonym_21e2a3 dôvod? Moja pleť bude hydratovaná? 😃
@anonym_autor ked si zacnes pichat hyaluronku, ta sa nikdy cela nevstrebe a ked to prepisknes padne ti raz cela tvar, mozes ju mat natecenu, opuchnutu, nie kazda tvar je na to vhodna
@anonym_autor ked si zacnes pichat hyaluronku, ta sa nikdy cela nevstrebe a ked to prepisknes padne ti raz cela tvar, mozes ju mat natecenu, opuchnutu, nie kazda tvar je na to vhodna
@anonym_21e2a3 Nechystam sa to prehanat. Aj na pery chodim raz do roka, mam doktora, ktory vsetko robi co najprirodzenejsie, keby som nemala vyzerat prirodzene, tak by mi to nepichol.
@anonym_21e2a3 Nechystam sa to prehanat. Aj na pery chodim raz do roka, mam doktora, ktory vsetko robi co najprirodzenejsie, keby som nemala vyzerat prirodzene, tak by mi to nepichol.
@anonym_autor raz do roka pery su tiez casto ja chodim raz za 2.5 a to len 0.5
@anonym_5793f1 pouzivam uz dlho, skin care mam na urovni. Chcela by som zvytaznit nejake crty tvare ako licne kosti, jaw line
@anonym_autor Nerob to. V 50tke budes vyzerat otrasne. Si este mlada,nepotrebujes ziadne vyplne
@anonym_autor Nerob to. V 50tke budes vyzerat otrasne. Si este mlada,nepotrebujes ziadne vyplne
@marca12 za 25 rokov bude esteticka medicina na uplne inej urovni. To teraz vobec neriesim. Prosim vas ukoncite debatu ci ako ci nie, mala som zaujem hlavne o rady a skusenosti s procedurami
@anonym_autor raz do roka pery su tiez casto ja chodim raz za 2.5 a to len 0.5
@chestnut kazdy mame ine preferencie, mne sa kyselina hyaluronova v perach rychlo vstrebava kvoli zivotosprave, preto chodim raz do roka na 1ml a vyzera to prirodzene. Kazdy ma ine pery
@marca12 za 25 rokov bude esteticka medicina na uplne inej urovni. To teraz vobec neriesim. Prosim vas ukoncite debatu ci ako ci nie, mala som zaujem hlavne o rady a skusenosti s procedurami
@anonym_autor ved to su aj rady, teraz to bude pekne cim viac vyplni das casom to pekne uz nebude
@anonym_autor ved to su aj rady, teraz to bude pekne cim viac vyplni das casom to pekne uz nebude
@anonym_21e2a3 mne sa kyselina hyaluronova pekne (bohuzail rychlo) vstrebava, nechcem kvantitu ale kvalitu. Ked vydrzi dlho, tak dlho nebudem chodit. Neriesim ako casto, ale na ake procedury. Nie len vyplne, ale aj ine varianty. To ma zaujima viac, skusenosti
@anonym_21e2a3 mne sa kyselina hyaluronova pekne (bohuzail rychlo) vstrebava, nechcem kvantitu ale kvalitu. Ked vydrzi dlho, tak dlho nebudem chodit. Neriesim ako casto, ale na ake procedury. Nie len vyplne, ale aj ine varianty. To ma zaujima viac, skusenosti
@anonym_autor nikdy sa ti uplne nevstrebe, aj ked to nevidis a casom to moze byt problem
@anonym_autor nikdy sa ti uplne nevstrebe, aj ked to nevidis a casom to moze byt problem
@anonym_21e2a3 dakujem za nevyziadanu radu
kyselinu do tvare urcite nie, tie velke opuchnute hlavy u celebrit su vysledkom toho, lebo ona nabera vodu, ak nieco chces radsej menej invazivne, nejaka masaz, maska, v 20tke fakt este nic netreba
Veď nech si dá pichnúť aj žabí moč kde chce.
V 35 bude vyzerať na 50. Ako všetky tie napichane kreatury. Hlavne prirodzene. Tak určite...🤣
@anonym_autor opýtam sa trochu ironicky. Plánuješ ísť na budúci rok do Ruza pre nevestu? Včera som omylom na chvíľu prepla na tento program. Ostala som obarena. ,,toľko umelin pokope,, čistý des. Toto chceš?
Pre odporkyne uprav: Ja toto nechapem, preco tie naucne prispevky?. Kto nechce, nech si neda, kto chce, nech si da. Ona si je zodpovedna zato, ako bude neskorsie vyzerat, vas do toho nic.
Pre odporkyne uprav: Ja toto nechapem, preco tie naucne prispevky?. Kto nechce, nech si neda, kto chce, nech si da. Ona si je zodpovedna zato, ako bude neskorsie vyzerat, vas do toho nic.
@anonym_cfe12b to je síce pravda, ale asi si to neuvedomuje. A nakoniec, pýta sa na radu. Tak každý má snáď možnosť na verejnom fóre odpovedať.
@anonym_cfe12b to je síce pravda, ale asi si to neuvedomuje. A nakoniec, pýta sa na radu. Tak každý má snáď možnosť na verejnom fóre odpovedať.
@martinka13 ale, inu radu pyta
Tiez som za to, ze v 24. rokoch je zacinat s kyselinou skoro. Skus par rokov pockat. Na tych zenach je to vidiet, aj ked sa ony klamu, ze to vyzera prirodzene a vkusne. Su nafuknute. Ty si este mlada a prirodzene svieza. Nechci vyzerat ako vyzita cu.wa.
Staci ti pouzivat kbalitnu kozmetiku. Ta kyselina nie je uplne bez neziaducich ucinkov do buducna.
@anonym_autor
Preventívne“ pichanie kyseliny hyalurónovej v 24 rokoch (bez jasného deficitu objemu alebo indikácie) je skôr kozmetický trend než medicínska potreba.
Čo je na tom problémové
1) Výplne nie sú prevencia starnutia v pravom zmysle
Kyselina hyalurónová:
➡️nezastaví proces starnutia kože
➡️neovplyvňuje kvalitu kolagénu dlhodobo „preventívne“
len dopĺňa objem v konkrétnom momente
Čiže „preventívne“ je marketingový koncept, nie biologická realita.
2) Riziko kumulatívneho efektu
➡️výplne sa hromadia
tvár môže časom pôsobiť ťažšie alebo nafúknuto
nie vždy sa úplne „vráti do pôvodného stavu“
3) Skreslené vnímanie normálnej tváre
Vo veku 20–30:
zmeny tváre sú minimálne
4) ➡️Medicínsky rozumnejšie alternatívy v tom veku
SPF (reálne najväčší anti-aging faktor)
retinoidy (kolagénová stimulácia)
životný štýl (spánok, UV, fajčenie)
To má násobne väčší efekt než výplne.
@martinka13 no je to tak, že asi žiadna baba na tomto fóre si v 24 ešte nič nepichala. Takže, pozitívne rady nedostane.
Hydrafacial ošetrenie, spf50 denne, hydratacia kvalitnym kremom, vela vody pit
@anonym_autor ved ti dávajú rady,ale ty ideš.svoje. Radia ti dobre, tak chod a dodžubaj sa ako môžeš.

Nuz ked teraz zacnes napustat tvar hyaluronkou tak po 30ke to bude pruser