Staranie sa o seba za málo peňazí
Baby,prosím vás ako sa staráte o seba ,za málo peňazí, pokiaľ nemáte naozaj rozpočet? Veľmi sa nám toho veľa vyskytlo ,ale potrebujem radu, ako sa staráte o seba pokiaľ nemate na nejaké zákroky peniažky ,alebo rutiny za 300e..veľmi by mi vaše rady pomohli, pretože skúšala som sa aj nestarat o seba ,ale cítim sa ešte horšie , naozaj sebavedomie na bode mrazu ..prosím vás nerádte mi ,čistou vodou si tvár umývať a podobné veci.,som rada že si to môžte dovoliť a ste aj tak krásne ,ale ja mám tvár mastnú, problematickú , s jazvami po akné, proste prirodzene nie je krásna ..ešte aj pigment mám po pôrode hnedý ..
Ďakujem za rady , určite mi veľmi pomôžu
Ahoj,tiež problematická pleť a ako bonus rosacea a alergia.Draha kozmetika ani pripravky na predpis mi nikdy nepomohli.Vela robí psychika,stres,strava.Ako prvé sa daj trochu do pohody,veľa pi.Za mňa Balea je super kozmetika za pár šupov,Alverde tiež a na pigmentové škvrny,stopy po akné,póry,atď všetky tie zloby používam Niacinamide,iba čisté sérum,začni 10%,mierne to štipka a keď si pleť zvykne prejdi na 15%.
Dá sa vyzerať fajn, aj keď človek nechodí ku kozmeticke, kadernicke, na manikúru, pedikúru. Veľa vecí zvládne človek aj sám. Lebo nejde len o to, vyzerať dobre pre iných, ale treba sa cítiť dobre sama pre seba.
Čo sa týka mňa, riešim si veci viacmenej vo vlastnej réžii.
- pleť mám citlivú, suchú, dlho som skúšala rôzne krémy. Momentálne používam českú bio kozmetiku Bione a som maximálne spokojná s krémami aj čistiacimi vodami. Majú radu aj na aknoznu pleť, za vyskúšanie nič nedáš...kozmetika má prijateľné ceny. Ja kupujem v drogérii Teta, ale širší sortiment cez web .
- vlasy nosím posledné roky dlhšie, cca po lopatky, podstrihnem si aj sama. Ale raz za čas zájdem ku kaderníčke. Farbim si sama, najlepšiu skúsenosť mám s farbami L'Oréal Excelence a Preference. Mám citlivú pokožku hlavy, vyhovujú mi šampóny českej značky Bione aj ich kondicionér.
- čo sa týka pedikúry, riešim si to sama, netvrdím, že je to na úrovni profesionálky, ale myslím, že jednoduché upravené, jemne nalakované nechty sú ok. Lebo cestujem denne v MHD a som niekedy zhrozená, že aj ženy, čo inak nepôsobia nejak zanedbane, majú neupravené nechty.
- manikúra - nosím krátke, upravené nechty, lak len priesvitný alebo prírodný odtieň. Hlavne ruky často krémujem a raz za čas používam doplnky výživy na nechty. .
- čo sa týka dekoratívnej kozmetiky, tak v tomto som veľmi striedma. Veľa robí úprava obočia, ceruzka na oči, špirála, rúž/balzam. Aj keď to je málo, ale rozdiel je viditeľný.
A zájsť 1x za mesiac na úpravu obočia ku kozmetičke ti vychádza či nie? Tých cca 10-15€?
Lebo podľa mňa na odstránenie jaziev a rôznych pigmentových škvŕn po akné pomôže aj tak jedine laser alebo chemický peeling, alebo zájsť za kožnou lekárkou a poradiť sa čo by ti mohla poisťovňa preplatiť. Lebo aj keď si predtým dávala len 300€ za kozmetiku, aj tak máš jazvy a pigmentové škvrny, to považujem za vyhodené peniaze, keďže problém ostal. (Nemyslím v zlom, len treba možno investovať do iných vecí ako drahej dekoratívnej kozmetiky).
Tiež odporúčam Balea veci. Ja mám takú citlivú pokožku, že nemôžem experimentovať, používam na odličovanie detský sprcháč od Balea a roky ten istý krém na tvar na citlivú pokožku z Nivey. A na citlivú pokožku výrobky Balea MED. Akonáhle zamením za iný, nový výrobok, mám po sebe veľké červene škvrny, ktoré mi zmiznú až za 4-5h.
Vela rád tu padlo a zabudlo sa na úplne najlacnejšiu,ktorá robí zázraky ako fyzické tak aj psychické-studená/ľadová voda.Samozrejme striedmo jesť a čo najmenej alebo vôbec ak sa dá nekonzumovať priemyselne spracované potraviny😊
Ja dlhodobo používam značku Astrid, na celú skincare rutinu, majú veľmi dobré krémy, micelárne vody, masky aj všetko ostatné a cenovo úplne v pohode, majú to hocikde v drogérkach

Rutinu si vies vyskladat aj za menej penazi, posviet si na znacky Geek&gorgeous a The Ordinary. Hladaj na tvoju plet produkty s obsahom tychto ucinnych latok: niacinamid, kyselina salicylova, AHA kyseliny (glykolova, mliecna…), kyselina azelaova, vitamin C, retinoidy (retinol, retinal). Nepouzivaj vsetko naraz, zaraduj postupne, navody na vyskladanie rutiny su na nete volne dostupne, staci zadat do googlu. Dolezite je vecer dvojite cistenie (double cleansing - nastuduj si na nete), rano staci raz, spominane ucinne latky a hydratacia. Na den nezabudaj na SPF aspon 30, v lete 50. Dobre kremy s SPF najdes aj v drogerii ( Nivea, DM-kove produkty, Loreal…).