icon

Strihanie dcér doma verzus strihanie u kaderníčky

Včera o 20:35

ahojte, od noveho roka nastupujem do práce a dcéra jedna do škôlky (5r.), druhá už chodí na prvý stupeň a už ich pár dní pripravujem, že dlhé vlasy takmer cez celý chrbát pôjdu dole minimalne 15cm, lebo rozčesávanie, všade vlasy, často bude umývať a starať sa manžel, vrkoče nosiť nechcu.

zajtra mame termin u kadernicky, dcery ale zacali dnes bojkotovat, ze povedia kadernicke len podstrihnut, manzel povedal, ze v pohode mozu, ale potom ich doma ostriha on a viac nez by mali tam, lebo uz vystrajaju a nedaju si povedat s ucesom, zapletenim .. trocha sa bojim zajtrajsieho dna, ci vobec ist k tej kadernicke alebo to urobit doma ja ak tam bude cirkus? trufli by ste si strihat dlhe vlasy?

Strana
z2
anonym_a15e94
Dnes o 05:02

Za zdravie dieťaťa je zodpovedný rodič a nie 5 ročne decko 🤦‍♀️ povedala by som im že treba ostrihať rovnako ako si treba čistiť zuby a hotovo

anonym_c9dc11
Dnes o 05:35
@biba_18

@anonym_a886ea mala som aj dlhé vlasy aj krátke - a krátke mi trvalo upraviť tak 2 minúty max 😏

@biba_18 ja mám dlhé, kučeravé, ráno prečešem, votriem vosk, hotovo. Keď som mala kratšie, ráno na hlave výbuch

anonym_c9dc11
Dnes o 05:36
@anonym_a15e94

Za zdravie dieťaťa je zodpovedný rodič a nie 5 ročne decko 🤦‍♀️ povedala by som im že treba ostrihať rovnako ako si treba čistiť zuby a hotovo

@anonym_a15e94 na to ti už tá školáčka neskočí, porovnávaš hrušky s jablkami, ťo majú dlhé vlasy spoločné so zdravým? Potom som takmer celý život chorá

anonym_c9dc11
Dnes o 05:40

@anonym_autor nechala si si to na poslednú chvíľu, dievčatá mohli mať vlasy podstrihnuté už mesiac, staršia si ich hádam do copu vie dať, s mladšou si to mohla nacvičiť, vlasy do gumičky si vedia dať aj 5 ročné deti v škôlke. len ich to treba naučiť. Na čo zapletať? Do gumičky, prípadne sponky, hotovo

anonym_f00366
Dnes o 06:41

Ako vidím zase kvôli neschopnosti chlapa na to majú doplatiť dievčatá ...

anonym_fbe52d
Dnes o 06:54

Vy ste ste asi z tých jednoduchších ľudí a keď nastane nejaký problem teraz s vlasmy tak otec príde a odstrihne 🙂 veď čo tam po xy možnostiach ktoré ste ani nevyskúšali, vyberiem si tu najjednoduchšiu a čo nato deti je ich problem. Keď budú mat vši, prejdete obom hlavu strojčekom? …

erickatt
Dnes o 06:57
@anonym_autor

@anonym_75c679 podla mna kratke vlasy tesne v okoli ramena dame do nizkeho copu

@anonym_autor jaa ako kadernicka to robim takto. Jasne ze podla veku. Vzdy, vzdy sa bavim a pytam drobca. Ale kedze vela krat viem co je vo veci, zmurknem na maminu a dohodnem sa aj s nou. Aby boli spokojne obe strany. Napriklad, chalani teraz nosia trvalu, no ked ju chce 4tacik, presvedcim ho ze je to protizakone, dostanem pokutu ale vlasy som mu nakulmovaka. Vsetci spokojni. Aj zo strihanim, ak treba, poviem ze fuuu odstrihnem ti tie znicene vlasky, slubim napriklad ruzovy pasik ( tuzidlom) aaa poradim, nakazem ako sa sama musi cesat, aspon snaha. A teda, este sa mi nestalo aby neboli obe strany spokojne

marca12
Dnes o 07:19
@anonym_autor

on uz raz starsiu skratil takto ked bala 6-7 rokov, ze si cmulala vlasy zo zlozvyku (nic zdravotne to nebolo) a zapleteny vrkoc odstrihol takmer cely, mala bola asi ten den smutna ale potom zistila, ze jej vobec nechybaju a ovela lepsie sa jej zilo s mikadom, co doladila kadernicka, cize neviem ci deti nerobia vacsiu dramu len aby bola
@anonym_c9dc11

@anonym_autor Jezisi to s akym picusom zijes?

anonym_fae9e1
@biba_18

všetky sa idete pokakať z tých dlhých vlasov 😏 pritom je to také nepraktické…

@biba_18 ja mám vlasy do pol chrbta, dcéra pod zadok. Úprimne? Veľmi praktické. Spravím cop a ešte sa ma pýtajú, kto má tak krásne ucesal. Ale pravdou je, nie sú vlasy ako vlasy. Ak máš 4 vlasy v 5 radoch, potom ako dlhé vyzerajú ako slama. Ak máš na hlave to čo ja s dcérou, tak je to koruna krásy.

janinah

Neuvedomujete si.že tie dlhê vlasy aj niečo vážia,ja si doteraz pamätám super pocit ľahkej hlavy keď mi odstrihli vrkoč po zadok.Mam dve dcery,aj dlh3 vlasy mali,ale nepamätám že by som ich česala .ked už chodili do školy.Dokonca aj na 1.sv.prijimanie sa obe učesali same doma,nie že by som nechcela riesit kaderničky.ony nechceli.Takze vlast pidstrihnut pidla ich zelania a potom hrebeň do ruky,áno aj 5 ročnej a nechdapači.ako sa učešeš tak budeš chodiť po svete.

anonym_c18b13
Dnes o 07:40

@anonym_autor ja mam 5r s vlasmi po pas a ani by ma nenapadlo proti jej voli ju osmikat 🙈 vlasky umyvame raz za tyzden a aj jej ich vyfukam a cese sa rano sama, tiez ich vacsinou chce iba rozpustene. Dalsie dieta ma 2r a ja chodim full time do roboty, neviem co ma moja praca spolocna s tym ze by som mala ostrihat deti pred nastupom.
Je smutne ako si rodicia (nehovorim ze cisto ty) mylia svoje deti so psom a maju pocit, ze ma posluchat na povel 🙈 a vsetko ostatne je, ze si detiska nevychovane robia co chcu. Mne je vlastne takych rodicov aj trosku luto, lebo asi si to nesu z detstva a take detsvo je veru smutne.

sense
Dnes o 07:45

Ja som nikdy nevravela dcére koľko ideme dať ostrihať. A vždy to bolo 10-15cn, žiadne kroky, ani révy ani traumy. Vždy odchádzala usmiala. Načo sa zbytočne nervovat. Kadernícky ktoré strúhanku deti, sú zvyknuté a vedia ako na ne

biba_18
Dnes o 08:36

@anonym_fae9e1 vlasy do copu nie sú účes a do copu vieš dať aj keď sú kratšie. a to hlavné si napísala - nie každý má kvalitné vlasy 😏

zuzubb007
Dnes o 08:43

Niektorým dievčatám extrémne záleží na vlasoch, prepáč ale tvoj muž je totalny debil zo zachvatovym konaním, že odstrihne celý dlhý vrkoč, nie že má prísny režim to s tým nič nemá

dadis
Dnes o 09:15

Wau, ja len ziram ake ste matky.. hlavne vsetky anonymne.. ja som uz stara korcula, takze nejake resoektujuce vychovy a podobne ma obislo.. ale takto sa spravat k svojmu dietatu? Ostrihat im vlasy proti ich voli iba kvoli vasej pohodlnosti? Moja dcera ma 16, ked povie, ze podstrihnut o mm, tak viac jej nezostrihnem. Syn mal isty cas dlhe kucerave vlasy, nepacilo sa mi to, ale ostrihala som mu to az na vlastnu ziadost. Hlavne kazda militantna sa vyjadri iba ako anonym..

anonym_361105
Dnes o 09:28

@anonym_autor ako môžeš ako mama dovoliť mužovi odstrihnut celý vrkoc? Presne ako to ti niektorá písala, iba učíte dievčatá, že na ich nazore nezáleží a o ich tele rozhoduje chlap...za tie roky sa muž mohol naučiť aspoň cop spraviť...nie takto to riešiť, že ty ideš do prace (apropo vacsina z nas mam chodi do prace), tak ostrihať ako ovce, nech nemá starosť... také veľké dievčatá sa zvládnu ucesat aj samé, pripadne večer spraviť vrkoc a ráno rozpustiť a celenku a sú upravené...keby bolo najhoršie aj pani učiteľku ráno poprosiť (sama učím v MS, stalo sa nám, napr.ked bola maminka v nemocnici)...ja sa vôbec nečudujem v akom postavení sú stále ženy s takýmto prístupom

biba_18
Dnes o 09:41

@dadis ja si pamatám keď syn došiel od kaderníčky s čirom, bol asi siedmak - muža skoro vystrelo. ale bolo to fakt klasické čiro, zvyšok hlavy vyholený do hladka. a hneď že ostrihať do hola, krik - zobrala som dieťa, ok, toto je fakt veľa, dohodli sme sa že mu to skrátim na primeranú dĺžku, bude mať čiro ako šesták alebo lobotka, nemusí mať ako hamšík - pristúpil na to - a v budúcnosti to ani neopakoval, nepristalo mu to, bol to iba úlet…

autor
Dnes o 09:50
@anonym_361105

@anonym_autor ako môžeš ako mama dovoliť mužovi odstrihnut celý vrkoc? Presne ako to ti niektorá písala, iba učíte dievčatá, že na ich nazore nezáleží a o ich tele rozhoduje chlap...za tie roky sa muž mohol naučiť aspoň cop spraviť...nie takto to riešiť, že ty ideš do prace (apropo vacsina z nas mam chodi do prace), tak ostrihať ako ovce, nech nemá starosť... také veľké dievčatá sa zvládnu ucesat aj samé, pripadne večer spraviť vrkoc a ráno rozpustiť a celenku a sú upravené...keby bolo najhoršie aj pani učiteľku ráno poprosiť (sama učím v MS, stalo sa nám, napr.ked bola maminka v nemocnici)...ja sa vôbec nečudujem v akom postavení sú stále ženy s takýmto prístupom

@anonym_361105 ale ako na ich nazore nezalezi? ked si cmulala vlasy v ustach v skolke, doma, ucesane, nezabralo napomenutie jedno, druhe, tretie, jasne, ze sla na kratko .. okej, sposob bol od muža rázny, ale videli sme ako jej zrazu vlasy nikde nepadali, mala lahsi chrbat, len bojkotovala lebo aby bojkotovala, na konci dna sama vedela, ze jej to vlastne prospelo .. ake ovce? napisala som 15cm, co pri ich dlze su stale relativne polodlhe

anonym_b2baff
Dnes o 09:52

Zarobíte deťom akurát na poriadnu traumu. Ale čo čakať od primitívnych osôb však, nech si snáď deti nemyslia že môžu mať svoj názor.
Ja som mala vždy dlhšie vlnité vlasy, síce mi ich nikto nakoniec neostrihal ale dodnes pamätám ako ma dedo strašil že mi v noci odstrihne vlasy a nechá si ich, lebo on už bol plešatý, mohla som mal tak 5 rokov. A dospelí z toho mali strašnú srandu. Na hlavu.

anonym_fe4a22
Dnes o 09:56

Nikto z toho traumu mat nebude, a nepreháňajte už s týmito rečami. Aká trauma, snáď nebude rozkazovať malé dieťa svojim rodičom, to už kde sme. Takto rozmaznávate svoje deti, potom ten svet aj tak vyzerá. Už sa preberte niektoré.

aurora33
Dnes o 09:58
@anonym_autor

@anonym_361105 ale ako na ich nazore nezalezi? ked si cmulala vlasy v ustach v skolke, doma, ucesane, nezabralo napomenutie jedno, druhe, tretie, jasne, ze sla na kratko .. okej, sposob bol od muža rázny, ale videli sme ako jej zrazu vlasy nikde nepadali, mala lahsi chrbat, len bojkotovala lebo aby bojkotovala, na konci dna sama vedela, ze jej to vlastne prospelo .. ake ovce? napisala som 15cm, co pri ich dlze su stale relativne polodlhe

@anonym_autor suhlasim s názorom že tvoj muž je debil. A ty si obyčajná domáca puťka. Chudata vaše dcery

ria_sprout
Dnes o 10:08
@biba_18

všetky sa idete pokakať z tých dlhých vlasov 😏 pritom je to také nepraktické…

@biba_18 čo je neprakticke, urobíš si cop a je. Omnoho nepraktickejsie sú krátke vlasy ktoré musíš stále nejako nastajlovat. Nosila som aj krátke a teraz mám dlhé už asi 10rokov, neplánujem sa ostrihať prave preto že je to omnoho praktickejšie.

biba_18
Dnes o 10:10

@ria_sprout už som to písala, tak sa zopakujem - 1. cop nie je účes 2. cop vieš urobiť aj z vlasov po plecia 3. krátke sú krátke, po bradu a kratšie

ria_sprout
Dnes o 10:11

Okrem toho, no bože tak by mali rozpustené vlasy, nechápem čo je na tom také strašné. Moje dcéry nosia odmalicka rozpustene a nikdy to nikomu nevadilo

ria_sprout
Dnes o 10:13
@biba_18

@ria_sprout už som to písala, tak sa zopakujem - 1. cop nie je účes 2. cop vieš urobiť aj z vlasov po plecia 3. krátke sú krátke, po bradu a kratšie

@biba_18 a čo iné to je ak to nie je účes? Účes je odvodené od slova ucesat, keď si spravíš cop tak sa uceses. A písala si o nepraktickosti tak to teraz nemen na to či to je účes alebo nie.

biba_18
Dnes o 10:19

@ria_sprout ale zaujímavé že u krátkych vlasoch píšeš o stylingu - a u dlhých už nie…vlasy do copu nie sú účes, to je proste len náhradné riešenie pekných nastajlovaných vlasov…
a vlasy po pás a po ramená - uhm, aký je teda tam rozdiel v tom cope? 😏

ria_sprout
Dnes o 10:23
@biba_18

@ria_sprout ale zaujímavé že u krátkych vlasoch píšeš o stylingu - a u dlhých už nie…vlasy do copu nie sú účes, to je proste len náhradné riešenie pekných nastajlovaných vlasov…
a vlasy po pás a po ramená - uhm, aký je teda tam rozdiel v tom cope? 😏

@biba_18 no áno, ak máš krátke vlasy musíš ich nejako upraviť aby si nebola strapatá, čo často vyžaduje omnoho viac práce ako cop. Takže sa netvar, že to nechápeš. Čiže manžel autorky sa naučí robiť cop ak budú mať vlasy po plecia, ale ak budú mať dlhšie, to už nezvládne ?😏

Strana
z2