Sú ceny za služby v kaderníctvach prehnané?
Ahojte. Poslednú dobu evidujem podľa mňa fakt prehnané ceny za úkony v kaderníctvach.. čistenie vlasov 100-120€, melir alebo balayave od 160€ dokonca kludne niekde až po 350-400€. Ja všetko chapem že všetko ide hore, najom odvody , kazdy si chce zarobit co najviac ale ruku na srdce kto si na druhej strane moze dovolit kazde 3 mesiace zaplatit 350€ za nejaky melir ? Áno, nie je to nevyhnutnosť, je to nadstandard, ale myslim si ze je to neskutocne vela. Dokonca niekedy aj rozmyslam, ci si kadernicky s takymi sumami dokazu aj vyplnit kazdy jeden deň. Hlava mi to neberie😁Ako to vnimate vy ?
Spočítajte si, koľko hodín u tej kaderníčky sedíte, vynasobte cenou za hodinu tak, aby jej výška mzda, odvody, nájom, energie. Potom si k tomu pripočítať treba všetok materiál a pozrite, či by ste to vy robili lacnejšie.
@abbey1
Ale tak zas ked niekto plati 350€ a ona sa s nim hra hoc 5 hodin to si odrataj material-farbu co vobec nieje tak vela ako si ludia myslia,aj odvody (to si prepocitaj poctom ludi za mesiac,lebo hadam to neplati ten 1 zakaznik) a vyjde ti mozno 250€ za tie hodiny cisteho a to mala este 1 zakaznicku tak obsiahlu za ten den spravit aby mala splnenu pracovnu dobu.A to ked si zoberies to je normalne zobrat spolu cisteho 400-500€ za den?Ved to nema ani exekutor taku taxu zase sa spamatajme.A zase alobal,kusok masky a samponu z velkeho balenia stoji bagatel.
@romana_h2000 nedala by som tolko za kadernicku, a je mi fuk cim by to obhajovali. Vysoke cenu su mna prijatelne pri nadpajani vlasov a proste fakt "prplackach" s vela materialom... nie bezny melir, nie bezna starostlivost. Potom pride ku mne, chcu spracovavat uctovnictvo, ci SZCO, ci sro a fnukaju mi tu, ze ako je to vela... a tam clovek sadne za dve hodky necha viac ako maju oni platit, niekde za bez urazky kvalifikovanejsiu pracu. Su aj normalnejsie ceny, takze by som vycestovala inam.
@silvia2013 mne v PO povedali za napojenie vlasov 700-800€ a prepajat kazde 2 mesiace za 1/2 tejto sumy. kde predlzuju za 300€ v ke a aka metoda? :D
@anonym_96587e treba pohladat , kazde dva mesiace napojenie? 🙂)))))))))) raz za pol roka . Beauty expert pozri
@anonym_96587e treba pohladat , kazde dva mesiace napojenie? 🙂)))))))))) raz za pol roka . Beauty expert pozri
@silvia2013 super dakujem ☺
ano, tak mi povedali, tym ze mam jemne vlasy tak kazde 2 -2,5mes prepojenie.. :D
@abbey1
Ale tak zas ked niekto plati 350€ a ona sa s nim hra hoc 5 hodin to si odrataj material-farbu co vobec nieje tak vela ako si ludia myslia,aj odvody (to si prepocitaj poctom ludi za mesiac,lebo hadam to neplati ten 1 zakaznik) a vyjde ti mozno 250€ za tie hodiny cisteho a to mala este 1 zakaznicku tak obsiahlu za ten den spravit aby mala splnenu pracovnu dobu.A to ked si zoberies to je normalne zobrat spolu cisteho 400-500€ za den?Ved to nema ani exekutor taku taxu zase sa spamatajme.A zase alobal,kusok masky a samponu z velkeho balenia stoji bagatel.
@ketrin1984 Nikto ti snáď neukáže ísť ku kaderníčke, u ktorej platíš nekresťanské peniaze. A aj pri tvojom výpočte si ako dostala tú čistú sumu 259? V tej 100 má svoju prácu, hodiny, odvody, materiál, nájom? Ty brďo. A áno, ešte môže robiť 10 hodín denne, potom si upratať prevádzku, i WC, urobiť objednávky. 🙂
Chapem aj kadernicky, aj zakaznicky.. Vo velkych mestach je problem najom, ten ta zena musi zaplatit ci je chora, ci robi.. Na druhej strane, ja som prestala chodit ku kadernicke, ked si zacala pytat za obycajne podstrihnutie dlzok na dlhych vlasoch 50ecok.. Kamoska ma cvakne zadara a bez objednania 😅 Vsetci mame na vyber. Sluzby su drahe prave preto, lebo tam vstupuje X faktorov do toho, ktore zakaznik nevidi..Ale chvalabohu, clovek si moze zvolit aj sluzbu nevyuzivat a neplatit, ak sa mu to zda privela..
proste - ak na to nemám, tak si nedám melír 😒
najdôležejší na vlasoch je strih - ak ťa kaderníčka ostrihá tak, že si s tým spokojná - tej sa drž...
nejaké melíry, farby, balayage, čistenia - sú nič, ak nemáš dobrý strih ...
v živote by som nedala 350€ za niečo na hlave, v živote...
@biba_18 dovolim si oponovat, ale strih nie je vsetko, mame vzy pekne ostrihala ale raz pri melire jej tak odpalila vlasy, ze sa mohla dat rovnko oholit, ostala jej iba metla na hlave
@ketrin1984 Nikto ti snáď neukáže ísť ku kaderníčke, u ktorej platíš nekresťanské peniaze. A aj pri tvojom výpočte si ako dostala tú čistú sumu 259? V tej 100 má svoju prácu, hodiny, odvody, materiál, nájom? Ty brďo. A áno, ešte môže robiť 10 hodín denne, potom si upratať prevádzku, i WC, urobiť objednávky. 🙂
@abbey1
Veď si zober,že kolko ľudí príde k nej za mesiac.Nie s každým sa hrá 5 hodín.Každý z tých ľudí sa jej skladá na odvody aj nájom.Každý napr. 10eurami prispeje tak si vynásob kolko to je.A nie každa je v nájme,nie každá ti dá bloček ....
@abbey1
Veď si zober,že kolko ľudí príde k nej za mesiac.Nie s každým sa hrá 5 hodín.Každý z tých ľudí sa jej skladá na odvody aj nájom.Každý napr. 10eurami prispeje tak si vynásob kolko to je.A nie každa je v nájme,nie každá ti dá bloček ....
@ketrin1984 A čo ti bráni si taky úspešný biznis rozbehnúť? Podnikal si niekedy ako malý živnostník sám na seba?
Košice melir 80€, strih 30€ kde beres 300€? za 300€ nove napojene vlasy !
V londyne som platila 400€ .
@silvia2013 necelých 300€ som platila za napojenie pred 12 rokmi v Michalovciach,teraz isto nikde toľko nezaplatis
@romana_h2000 ja som už som v roku 2014 v Auparku platila za farbu strih okolo 400 eur takže tak nejako no ...ale sú aj kaderníctva kde to je lacnejšie
@silvia2013 necelých 300€ som platila za napojenie pred 12 rokmi v Michalovciach,teraz isto nikde toľko nezaplatis
@abbey1 odvody neplati za kazdu zakaznicku, ale mesacne fix, cize ak ma 100 zakaznicok za mesiac je to 3€ od kazdej , upratat wc trva 10 minut , material nakupujem v kadernickych potrebach pre seba domov a vidim kolko to stoji, ziadna ti neda blocek....
@parvinka0001 si si ista?
@ketrin1984 A čo ti bráni si taky úspešný biznis rozbehnúť? Podnikal si niekedy ako malý živnostník sám na seba?
@abbey1
To je argument ako delo,áno všetky budeme kaderníčky.Tu ide o to,že tie ceny sú premrštené a bežný človek si nemôže dovoliť kaderníčku.
@abbey1 odvody neplati za kazdu zakaznicku, ale mesacne fix, cize ak ma 100 zakaznicok za mesiac je to 3€ od kazdej , upratat wc trva 10 minut , material nakupujem v kadernickych potrebach pre seba domov a vidim kolko to stoji, ziadna ti neda blocek....
@silvia2013
A to tam ešte ideš so stiahnutým žalúdkom že ako dopadneš...
@anonym_fceac8 nechápem tie ceny odkiaľ sú. V KE dámske strihanie 30 eur., a to som úplne zmenila účes, žiadne podstrihavanie, dcéru ostrihala za 10 eur.
@anonym_25d368 mozem sa spytat kde v ke? Rada by sim zmenila kadernicku
Ja teda chodim v centre Ba (salon sa tam prestahoval) a za 3 hod mikromelir, strih a fukanie platim cca 200-220. Spokojna som velmi, neplanujem menit kadernicku ani pri zvysenych cenach.
Ja nechodím ku kaderníčke ako je rok dlhý a nikdo mi to neverí, podstrihne mi vlasy manžel, preriedim si ich sama nožničkami čo som si kúpila na to, a farbim si sama každý mesiac takže moje výdavky sú na farbu za 7 euro mesačne 🙈🤣, ale myslím si, že keď žene záleží a chce mať presne taký melír aký chce tak aj keď sa zvýšia ceny zaplati 200-300 eur v pohode, netreba sa sťažovať, a treba si to skúsiť, nájom, odvody, vybavenie, nebojte nieje z toho kaderníčka milionárka
@abbey1
To je argument ako delo,áno všetky budeme kaderníčky.Tu ide o to,že tie ceny sú premrštené a bežný človek si nemôže dovoliť kaderníčku.
@ketrin1984 Každý človek si môže dovoliť takú kaderníčku a taký úkon, na aký má financie.
Nemusíš byť kaderníčka, môžeš robiť akúkoľvek inú prácu, kde robíš sama na seba a potom uvidíš, koľko budeš musieť pýtať za svoje služby.
@silvia2013 Za 19 min si umyje umývadlá, zrkadlá, podlahy, WC? A odvody mesačne sú 300 eur? Fuha5, možno vtedy, keď si neplatíš riadne. Vidím, že mnohé ženy majú top prehľad.
fúúúha tak to sú iné pálky. no nedala by som toľko za melír ani náhodou...
Dofarbenie , umytie, vyfukanie platím cca 40 eur. Som tam cez dve hodiny. Ak chces doplniť melír tak 60 eur. Bloček mi nedáva, chodím k nej uz dlho. 300 eur by som nemala a nedala by som. Ale rozumiem tym cenám, balayqge, mikro melír su zdĺhavé procedury, niektore na cely den, plus ak ma žena stare zazrate drogeriove farby na hlave, tak musí robiť to čistenie, ktoré tiez nie je lacné. Aj produkty kvalitne kadernicke nieco stoja. Ťažké tym cenám rozumiem.
treba chodit ku takej kadernicke, na aku mas a nie sa povysovat nad tym, ze aky debil da 300e za vlasy a ze kadernicky su nenazrane.
su rozne salony s roznymi cenami pre roznu klientelu (a s roznymi nakladmi). a tak je to spravne. to, ze ty by si za to neplatila je uplne irelevantne, kedze aj tieto drahe kadernicky su vybokovane (len inou klientelou).
ja ano, platim za melir v hlavnom meste 300e a sedim tam 4-5 hodin. kadernicka robi skvelu pracu, ktoru sa nenaucila na youtube ani u tetky Helenky, ale chodi na platene skolenia pravidelne. produkty mi nenicia vlasy kedze tiez su kvalitne. plus naklady - najom, energie, odvody, atd. a navyse to nie je jej kadernictvo- zarobit musi aj majitel aj ona. a salon je nadherny - ano u mna aj to zavazi, ze tych 5 hodin sedim v peknom prostredi na masaznom kresle a popijam kavicku a limonadu. a aj to treba zaplatit. a nevadi mi to, pri mojom prijime uplne akceptovatelna suma... ak by som nemala 300e kvartalne na vlasy tak proste nejdem a najdem si lacnu kadernicku v mensom meste alebo nejdem vobec. to je to iste ako keby si sa zamyslala, ze ako sa to ze sa niekto vozi mercedese ked ty mas len na fiatku (a ze mame nenazrane automobilky).
to ze pre niekoho je kadernicka zbytocnost tiez chapem. napriklad pre mna je zbytocnost chodit na nechty a kozmetiku, ale chapem, ze niekto si na to potrpi a chodi aj kazdy mesiac.
som z BA, zarábam skutočne nadštandardne ale muselo by mi totálne yebať aby som zaplatila za tieto služby viac ako 50e/hod 🙈🙈🙈 viac ako 50e/hod som ochotná dať niekomu s pridanou hodnotou, takže lekári, zubári atď a nie kaderníčka, kozmetička, servis auta a podobne 😀 a že v 2014 dať 400 😂😂😂
@romana_h2000 rozumné by bolo služby a tovary s prešvihnutými cenami neakceptovať - nekupovať, nevyužívať danú službu na danom mieste. Ceny niektorých služieb/tovarov vzrástli na 2-3 násobok. Vzrástli vám aj platy na 2-3 násobok za posledný rok-dva? Podporte tých, ktorí podnikajú tak (a na takom mieste), aby pomer hodnota/cena bol pre vás férový. Alebo potom sa zariaďte inak (svojpomoc, rodina...) Netvrdím, že všetko, ale mnoho vecí/služieb sa dá.
@romana_h2000
Keď si vezmem že som včera dala statikovi za posudok 100€ tak mi je do plaču.Človek ktorý vyštuduje tak náročnú školu,má obrovskú zodpovednoť sa za niečo zaručiť,tiež platí odvody,došiel ku mne na svojom aute...meral,kreslil,rysoval....a zobral 100€ a potomna druhej strane 3 ročná učňovka.....
@silvia2013 keď neviem tak netrepem, odvody za samu seba sú takmer 500 eur + odvedenie za bločky nič ti to nehovorí, to čo máš za výpočet tri eurá na osobu, to si kde vzala tento výmysel?, kadernícky nepoužívajú úplne také smejdské farby ako kúpiš v drogérii, nájom priestoru máš kde, také obchodné centrum má nájom napríklad 10000 na mesiac, choré trepať dve na tri, veď si farby doma nikdo ti nekáže nikam chodiť, typická slovenská závisť
@silvia2013 pokračujeme za pokladňu sa tiež platí, ekonómka ktorú musí mať živnostník sa tiež platí, vybavenie, taká stolička na strihanie, nestojí ako klasicka stolička za 100 eur, treba sa nad sebou zamyslieť, ak upratuješ doma 10 minút to musí u Vás teda vyzerat
@silvia2013 pokračujeme za pokladňu sa tiež platí, ekonómka ktorú musí mať živnostník sa tiež platí, vybavenie, taká stolička na strihanie, nestojí ako klasicka stolička za 100 eur, treba sa nad sebou zamyslieť, ak upratuješ doma 10 minút to musí u Vás teda vyzerat
@zuzubb007
Bločky nedávajú všetky,na nájom sa skladaju aj 2-3 kaderničky,farby,stoličky a pod.majú často od dealerov za to že im robia reklamu...Zase neyreba len mínusy menovať ale ber do úvahy aj iné veci.

Spočítajte si, koľko hodín u tej kaderníčky sedíte, vynasobte cenou za hodinu tak, aby jej výška mzda, odvody, nájom, energie. Potom si k tomu pripočítať treba všetok materiál a pozrite, či by ste to vy robili lacnejšie.