Je farebná analýza zbytočnosť alebo užitočná služba?
Ahojte,
poslednú dobu na mňa zo všetkých strán vyskakuje farebná analýza. Myslím tú službu, kde vám pomocou farebných látok určia, aké odtiene vám najviac pristanú.
Úprimne neviem, čo si o tom myslieť. Na jednej strane ma láka predstava, že by som konečne vedela, aké farby mi svedčia. Na druhej strane rozmýšľam, či človek naozaj potrebuje odborníka, aby mu povedal, čo si má obliecť.
Boli ste na tom niektorá? Odišli ste s pocitom, že vám to niečo dalo, alebo by ste do toho druhýkrát nešli? Alebo zbytočnosť?
@anonym_autor skus si na to stiahnut appku
@simsalabim Vieš mi nejakú odporučiť?
odborník čo sa týka pomoci s oblečením sa zíde, málo ľudí vie čo sa im hodí hlavne čo sa týka strihu, ale analýzu akú farebnú škálu nosiť si myslím je zbytočné
Ja by som do toho asi nešla. Mala by som pocit, že mi nič nepristane. Pričom aj keď pozerám tie videá, nikdy nevidím ten wau efekt, pri tej konkrétnej farbe, ktorá žene najviac pristane.
Podľa mňa blbosť
Raz davno mi jedna pani v kadernicstve ponukla taku farebnu analyzu. Vraj mi najlepsie pasuju zemite farby, bezova, hneda, zelena, ktore ja z duse neznasam a nikdy by som si nic v tych farbach nekupila. Takze nosim aj nadalej to v com sa ja citim dobre.
@anonym_autor určite nie, mne sa páčia farby zeme, keby mi aj vyšlo, že sa mi hodí cukríkova ružová alebo žiarivá oranžová, aj tak ich nosiť nebudem…
Ja som to dlho chcela absolvovať ale v našom meste nebolo kde a zas cestovať kvôli tomu sa mi dakt nechcelo. Nakoniec som to na radu kamošky skúsila diskutovať s chatgpt, chvíľu to trvalo ale podľa mňa to trafil perfektne. Je fakt, že podľa farebného fototypu mi idú farby, ku ktorým som aj prirodzene viac inklinovala, pri niektorých to chcelo dotiahnuť odtiene, niektorým dať šancu, niektoré opustiť. Pomohlo mi to urobiť poriadok v šatníku, pomáha mi to pri nákupocch. Celkovo v tých farbách, ktoré mi podľa fototypu majú pasovať, ozaj vyzerám lepšie a sviežejšie.
Uplna blbost to nie je, ja napr. nenosim hnedu, ciernu(len ked musim), bledofialovu a oranzovu. Vyzeram v nich "vyblito".
Ja som si spravila s ChatGPT a ked mi potom vyplul vysledok, tak som fakt videla, to na co poukazal 🙂. Ja by som na tom sla s kamoskami, v ramci nejakeho babskeho dna, mne sa to paci. Ale skor spojene aj s tym, ze aky strih siat a co zvyraznit, take komplexne.
Raz davno mi jedna pani v kadernicstve ponukla taku farebnu analyzu. Vraj mi najlepsie pasuju zemite farby, bezova, hneda, zelena, ktore ja z duse neznasam a nikdy by som si nic v tych farbach nekupila. Takze nosim aj nadalej to v com sa ja citim dobre.
@anonym_3286b5 no ty sa v tom môžeš cítiť dobre,ale nepristanú ti tie farby.
@anonym_autor ja to mám spravené a je to super.
Vôbec nemusím váhať pri výbere farby oblečenia. Mne sa farby, ktoré so mnou ladia páčia. Super bolo pri analýze aj to, že som dostala paletku farieb, kde sú aj farby líčidiel, v podstate v obchode a dekoratívnou kozmetikou idem na istotu. Za 4 roky mám vybudovaný šatník na 90 percent v mojich farbách. Niekde však nie je napísané že nemôžeš kombinovať aj tie menej vhodné,len musíš vedieť ako na to, aby to vyzeralo aj tak super.
Za mňa ako nerozhodnú osobu super a ako rýchlo máš prejdene obchody...
akosi si neviem predstaviť, že by som sama pri pohľade do zrkadla nevedela posúdiť, ktorá farba mi sluší a ktorá nie, však nie som slepá
Kúpila som si knižku na túto tému dávno pred vyše 30 rokmi,boli tam vložené aj také farebné papiere.Len som sa utvrdila v tom,čo som sama na sebe videla,že v akých farbách vyzerám dobre a v akých zle.
Napr.mne sa strašne páčia blond vlasy,ale neskutočne zle v nich vyzerám,mne pristane tmavá hnedá,alebo baklažánová,alebo fialova.Blond jedine melír,ale musí byť úplne biely,polárny,príp.šedivý.
Nepristane mi oranžová ani žltá,ani hnedá,ani zelená.
Som zimný typ,vyslovene Snehulienka,pristane mi aj čierna aj červená.Moja najobľúbenejšia je cukríková ružová a tyrkysová,mám čudnú farbu pleti a v týchto farbách vyzerám normálne,nie ako po 3dňovom fláme na drogách.
@anonym_3286b5 no ty sa v tom môžeš cítiť dobre,ale nepristanú ti tie farby.
@anonym_8f36a2 je podmienka aby mi nieco podla nejakych tabuliek (aplikacii) pristalo? Nie je dolezitejsi moj pocit?

@anonym_autor skus si na to stiahnut appku