Sú ceny za služby v kaderníctvach prehnané?
Ahojte. Poslednú dobu evidujem podľa mňa fakt prehnané ceny za úkony v kaderníctvach.. čistenie vlasov 100-120€, melir alebo balayave od 160€ dokonca kludne niekde až po 350-400€. Ja všetko chapem že všetko ide hore, najom odvody , kazdy si chce zarobit co najviac ale ruku na srdce kto si na druhej strane moze dovolit kazde 3 mesiace zaplatit 350€ za nejaky melir ? Áno, nie je to nevyhnutnosť, je to nadstandard, ale myslim si ze je to neskutocne vela. Dokonca niekedy aj rozmyslam, ci si kadernicky s takymi sumami dokazu aj vyplnit kazdy jeden deň. Hlava mi to neberie😁Ako to vnimate vy ?
@romana_h2000 ja som bola dnes, strih a melír ma vyšiel 35€, dala som 40€, bolo mi ešte trápne jej dat len 35 😂, som z Kysúc a chodím ku kadernícke na dedinu neďaleko mesta kde bývam
Chodím do Salóna V Trenčíne, len sa farbim žiadny melír ani tónovanie proste jedna farba a platím 35eur
Keďže mám šedivé vlasy cca po lopatky každe cca 4-5 týžd. si dávam farbiť odrasty, umyje vlasy,vyfúka platim 55€,čo sa mi zdá uz fakt veľa.Syn za ostrihanie,umytie a výfukové vlasov u nej platí 18€.Kaderníctvo v Trenčíne v okrajovej časti .Ono ak si to človek vezme ze za deň min kaderníčka urobí 4 farby za 55€ a ostriha napr.5 chlapov v prijmete za 20€,denná trzba 320€,ak robí 20 dní v mesiaci tržby za mesiac sú 6400€, pokiaľ ma kaderníčka s.r.o. zaplatí si nájom, za materiál,zdravotné poistenie....
More, išól som na Trnavskom mýte v podchodze do teho kaderníctva, dig a za obyčajné strihání strojčekom čo má razdva hotové 12€ šun.
Asi sú prehnané. Na východe umytie vlasov, strihanie, vyfúkanie, učesanie stojí 18 Eur. Minule jedna stará pani si dávala robiť trvalú a platila 27 Eur. Muži platia 10 Eur.. A to všetko už po zvýšení cien. Konkrétne v Sečovciach, v salóne .... Samotná majiteľka sa divila, prečo v KE sú tak vysoké ceny - strihanie 50 Eur,... Oplatí sa mi cestovať za káderníčkou nie pre cenu, ale pre kvalitu jej práce, s ktorou je každý spokojný a dochádzajúcich má veľa.
@evkatk Secovce a Kosice su niekde uplne inde 🙈🙈🙈 to je mi porovnanie a este cudovanie sa ,ze ake ceny ,,omg
@zuzubb007
Bločky nedávajú všetky,na nájom sa skladaju aj 2-3 kaderničky,farby,stoličky a pod.majú často od dealerov za to že im robia reklamu...Zase neyreba len mínusy menovať ale ber do úvahy aj iné veci.
@ketrin1984 chyba zakaznicok ze si nepytaju blocky, ved ano zakaznicka usetri ale frflat ze nedostala blocek bude.
Moja kadernicka je sama. Kresla ma bez reklamy.
@ketrin1984 chyba zakaznicok ze si nepytaju blocky, ved ano zakaznicka usetri ale frflat ze nedostala blocek bude.
Moja kadernicka je sama. Kresla ma bez reklamy.
@natalka13
Kreslá nemusí mať s reklamou ale tie plagáty a reklamy všade,1 konkrétna značka ktorá ich zrejme aj školí na svoje prípravky.Napr.W.l.a....Na základe čoho si kaderníčka vyberie s akou značkou bude robiť?Nech mi nikto nehovorí že z toho nemá od tej firmy výhody.Bloček je k ničomu ale ide o to,že keď ho nedá tak ešte viac zarobí už k tej premrštenej cene.Môže naúčtovať bárs koľko farby,to nieje saláma že vidíš na váhe koľko ti dala.A ešte tringelt k tomu....
Spočítajte si, koľko hodín u tej kaderníčky sedíte, vynasobte cenou za hodinu tak, aby jej výška mzda, odvody, nájom, energie. Potom si k tomu pripočítať treba všetok materiál a pozrite, či by ste to vy robili lacnejšie.
@abbey1 tak skus počítať. Koľko zarobí denne z 8 hod.
@romana_h2000 Jasné,že su to prehnane ceny.Oni sa sice ohradzaju kadecim,ze co musia poplatiť,ale vypytat od jednej zeny 200-300e,to je cez hranicu.Ja si pamatam ako som kedysi platila za melir a strih-strihanie končekov 35e.A viem,ze tie kadernicky kupovali velke balenie meliru za 3e.A ked vidim ake značkove oblecenie nosia,kolko krat idu do roka na dovolenku,podaktore nove auta,tak nie,takuto podporovať nebudem.A kym to hlupane budu platiť,tym viac si dovoľujú...
ceny su ok - voda elektrika ,odvody,prenajom dane... plus kolko hodin taky melir trva? ak este plati zamestnancov, uctovnika etc... zaplati si poistenie a z tej sumy jej skoro nic neostane .. nehovoriac ze je v salone od rana do vecera... inhaluje tie farby .. zavrie musi upratat este nahodit fotky na socialne siete lebo bez reklamy to nejde ... a iste je toho viac- ja sama kadernicka niesom a vlasy ani nefarbim..ale cenam rozumiem preco maju ake maju
Dane neplatia kaderníčky ziadne pokiaľ zarobia do 30 tis. A odvody tiež máloktorá platí. Takže tieto náklady by som vynechala.
ceny su ok - voda elektrika ,odvody,prenajom dane... plus kolko hodin taky melir trva? ak este plati zamestnancov, uctovnika etc... zaplati si poistenie a z tej sumy jej skoro nic neostane .. nehovoriac ze je v salone od rana do vecera... inhaluje tie farby .. zavrie musi upratat este nahodit fotky na socialne siete lebo bez reklamy to nejde ... a iste je toho viac- ja sama kadernicka niesom a vlasy ani nefarbim..ale cenam rozumiem preco maju ake maju
@anonym_131b82 No daj,koľko hodin je v robote?Ako sori,robiť jednu ženu 4hodiny a pomedzi to 2 chlapov po 20-30e,ta sa ozaj narobí.Nechcem byť hnusná,ale kedysi som sedela v salóne 2,5 hodiny a teraz sedím 4,5 hodiny a to si vypýta 5násobnú sumu.Tak o čo tu ide?Strih a farbu som nemenila ani raz za cely zivot a to chodim kaderníčke od 13 rokov.Jasne,ze ako decko to bolo len strihanie,ale uz ked som si zacala sama zarabat,tak vidim ako to je!
v presove som nasla vynikajucu kadernicku za melir ostrihanie fukanie som zaplatila 50 eur 🙂
@lanka999 ktora?
@romana_h2000 vnimam to taky, ze predmetne sluzby su totalne hovadiny. strih v ba som mala naposledy za 25e, farbenie so strihom pred dvomi rokmi za 50e.
@anonym_131b82 No daj,koľko hodin je v robote?Ako sori,robiť jednu ženu 4hodiny a pomedzi to 2 chlapov po 20-30e,ta sa ozaj narobí.Nechcem byť hnusná,ale kedysi som sedela v salóne 2,5 hodiny a teraz sedím 4,5 hodiny a to si vypýta 5násobnú sumu.Tak o čo tu ide?Strih a farbu som nemenila ani raz za cely zivot a to chodim kaderníčke od 13 rokov.Jasne,ze ako decko to bolo len strihanie,ale uz ked som si zacala sama zarabat,tak vidim ako to je!
@anonym_4ee040 tak chod niekde do dediny kde ti nacapu na hlavu drogerkovu farbu ..spravia ta do hodiny ostrihaju podla serbla a budes spokojna ..zmestis sa do 50 .. ak budu mat zlavu tak aj do 20
Odpovedala si si. Za mna je kadernicka (a hlavne farbenie atd) kazde 3 mesiace proste nadstandard. A nemyslim si o tych sumach nic. Chod do hocijakych inych sluzieb. Co je lacne? Autoservis? Ramovanie? Salon pre psy?
Vsetci ti ludia maju vacsinou nabite, takze asi ludia ochotni zaplatit su. Ja im zelam, ak odvadzaju dobru robotu, nech maju dobre zarobene aj mali podnikatelia.
@anonym_500caf ako môžeš porovnavat autoservis kde sú drahé súčiastky a automechanik sa babre na zemi pod autom v oleji, s kaderníčkou? Tá ti dá na hlavu 1,5 tuby farby, ktorá ju reálny vyjde max. 20e, plus ta ozmyva, pracuje v teplom a čistom salóne. A vypýta si od teba cca 130e. Porovnávaj porovnateľné. Takže milí moji, kaderníčky sú pažravé a nenažrané. Ceny premrštene o 400% a aj po odčítani nákladov im zostane viac ako tomu mechanikovi alebo hocijakemu robotníkovi, obkladačovi, ktorí sa narobí násobne viac a v horších podmienkach.
@anonym_4ee040 tak chod niekde do dediny kde ti nacapu na hlavu drogerkovu farbu ..spravia ta do hodiny ostrihaju podla serbla a budes spokojna ..zmestis sa do 50 .. ak budu mat zlavu tak aj do 20
@anonym_131b82 Moja milá,vysoká cena neznamená aj kvalita.Ja som na kaderníčky dost prisna a už som ich vcelku dosť vystriedala.Jedna sa chvastala koľko rokov to už robí,ze na ňu si počkaju aj ženy,ktoré chodia zo zahraničia a mne urobila taký otrasný melír s odrastom,že taký som mala s pred 20 rokoch.To vôbec nie je o dedine a o meste!Nikto nebude kontrolovať čo vsetko si musia poplatit a za koľko,ale ano,treba si dôkladne vybrať komu sa zverím do rúk a za koľko.A áno,sú aj nenažrané kaderníčky a nevravím,že sú všetky také...
@anonym_131b82 Moja milá,vysoká cena neznamená aj kvalita.Ja som na kaderníčky dost prisna a už som ich vcelku dosť vystriedala.Jedna sa chvastala koľko rokov to už robí,ze na ňu si počkaju aj ženy,ktoré chodia zo zahraničia a mne urobila taký otrasný melír s odrastom,že taký som mala s pred 20 rokoch.To vôbec nie je o dedine a o meste!Nikto nebude kontrolovať čo vsetko si musia poplatit a za koľko,ale ano,treba si dôkladne vybrať komu sa zverím do rúk a za koľko.A áno,sú aj nenažrané kaderníčky a nevravím,že sú všetky také...
@anonym_4ee040 ak tvoj pristup ku nim je rovnaky ako tvoje vyjadrovanie sa ti tak sa ani necudujem,ze spoojna niesi .. ty nebudes totiz s nicim spokojna a v hlave si s cenami niekde v minulom storoci .. no vysvetlovat ti,ze nalady sa odvijaju v cene je zbytocne-lebo to ty neuvidis nikdy ... a oponovat ti nema zmysel lebo ty aj tak nikdy nic nepochopis
@anonym_4ee040 ak tvoj pristup ku nim je rovnaky ako tvoje vyjadrovanie sa ti tak sa ani necudujem,ze spoojna niesi .. ty nebudes totiz s nicim spokojna a v hlave si s cenami niekde v minulom storoci .. no vysvetlovat ti,ze nalady sa odvijaju v cene je zbytocne-lebo to ty neuvidis nikdy ... a oponovat ti nema zmysel lebo ty aj tak nikdy nic nepochopis
@anonym_131b82 Ja som vždy slušná.Pani kaderníčka sa trošku nado mnou povyšovala a potom bol výsledok taký aký bol.Veď ona sama ani nevedela nadviazať na môj predchádzajúci melír.Tie vlasy si obezerala tisíc krát a nevedela nadviazať do môjho melíru a na koniec ho spravila podľa seba a vypýtala sumu,ktorej melír ani nezodpovedal.Aj som to oľutovala,ale bohužial kvôli času,som nemohla ísť k svojej.O cenách ma nepoučuj,ja som dobu nezaspala,keďže chodím pravidelne a ano raz za uhorský rok vymením kaderníčku,lebo za tou mojou musím dochádzať,ale bohuzial,zatial ju žiadna neprekonala.Ani strihať nevie každá,takže o dobrých kaderníčkach pomlčím...Je ich iba zopár!
Ja mám v podnikateľskej činnosti aj kaderníctvo a zamestnávam kaderníčku tak ti poviem možno že prečo sú služby také drahé.
Vlastním to kaderníctvo ( mimochodom stálo 300 000, krajské mesto, najväčšie sídlisko v danom meste).
Mesačne ma stojí správcovské 450e
daň z nehnuteľnosti rozpočítaná na mesiac vyjde 140e.
Voda mesačne cca 50e,
elektrina mesačne cca 400e.
Moja kaderníčka dostáva výplatu v čistom 1 000e
odvody sú k tomu cca 700 eur navyše.
Učtovníčka si pýta za spracovanie mesačného DPH vrátane mzdy pre danú zamestnankyňu cca 90e mesačne.
Platím daňovú licenciu cca 40e mesačne.
Každý mesiac robím objednávku na materiál cca 900e (od základu typu toaleťák a dezifekcia až po masky na vlasy, farby na vlasy, kde tu občas nový fén, nové uteráky, zničený spotrebný materiál.)
Odvoz smetí mesačne cca 7e.
Revízie rozpočítané mesačne cca 10e.
Internet 15e
Platba SLZA cca 3e mesačne
Licencia na rezervačný systém cca 15e mesačne
Správa webu vrátane update cca 15e mesačne
Kde tu občas natočiť nejaký content alebo nové vizitky, tlačoviny cca 10e mesačne
Kde tu občas nejaké školenie, vzdelávanie, certifikáty cca 20e mesačne ( kľudne by sa dalo aj cca 100-200e mesačne).
Všetko okolo klímy cca 5-10e mesačne.
Tvorba nejakého mini fondu na opravu/výmenu spotrebných vecí cca 20e mesačne ( koberec, nožnice, hrebene, kulmy, gumičky, natáčky, uteráky, batéria, umývací box, kadernícke kreslo, recepcia, gauč, žiarovka, počítač, myš, rozbitý výklad, maľovka, nákup lekárničky každé 2 roky...)
Čiže ma mesačne vyjde toto podnikanie na nákladoch cca 3700e. Ciže ak chcem aby mne z toho kváplo aspoň 1000e, tak moja kaderníčka jednoducho nemôže mať menšiu hodinovú sadzbu ako cca 30-45e na hodinu... ale každú božiu hodinu, čo je zamestnaná, žiadne prestoje a medzery.
( Čiže 4700e : 160h čo odrobí )
A nehovoriac o tom, že keď máš majetok kúpený za cca 300 000 tak zarábať tisícku mesačne je teda fakt lukratívny biznis. Keby som to dala vtedy do ETF indexového fondu tak som už za vodou, miesto toho som nenažraný súkromný podnikateľ a moja kaderníčka zarába vlastne úplné hovno napriek tomu, že jej odchádza krčná chrbtica a čmúcha celé božie dni chemikálie.
@anonym_80442c všetko fasa, ale ak by si nemala kaderníčku ale sama by si bola kaderníčka, s tou cenou 30-45€/ hod by si mala zarobené v čistom 2000-2500… o tom predsa bola reč ☺️
@anonym_80442c všetko fasa, ale ak by si nemala kaderníčku ale sama by si bola kaderníčka, s tou cenou 30-45€/ hod by si mala zarobené v čistom 2000-2500… o tom predsa bola reč ☺️
@biba_18 No áno, lenže to nie je práca pre 1 osobu. Resp. ak jednu tak potrebuje odrobiť cca 250h mesačne a to mi nepríde adekvátna odmena potom za ten počet odpracovaných hodín. Nakoľko treba riešiť objednávky, materiály, školenia a všetko hore vypísané vrátane marketingu, sociálnych sietí a vykonávania ešte aj tej konkrétnej práce.
Nakoľko v Lídli za pípkanie tovaru pri 150h zarobíš 1300 v čistom.

Poviem ti pravdu že aj obyčajné farbenie na hnedo červeno ryšavo atď. vyjde okolo 150 € a ani raz keď som bola na takom farbení mi netrafila odtieň aký chcem ja a keď si kúpim za 2 € v drogérii farbu stále som maximálne spokojná neviem čím to je ale je to tak.