icon

Umývate si ráno pleť správne?

15. sep 2024

Dnes mi kamarátka povedala, že nemá "rannú skincare" a len si opláchne tvár čistou vodou a hneď nanáša make up. Že na noc si dá krém a potom ráno tvar len oplachne. Dosť ma tym prekvapila, lebo inak sa dosť o seba stará a myslela som, ze vycistit si pleť ráno je základ pre každú ženu 😂 ved v noci pleť dosť produkuje maz atď.... Tak ma to zaujíma, ze ako to máte vy?

Strana
z2
olivia_c
15. sep 2024

@nenne27 mne mama zazlievala, co sa licim (az machlim) od 12 tich, ona sa totiz nikdy nemalovala a do dnes nepouziva nic na plet okrem bezneho kremu, ze to nie je zdrave si davat makeup a vsetko okolo toho, mala som asi milion licidiel. Tiez ma peknu plet, vek by jej marne hadali, ocinovi tiez. Ale inak aj moje kamosky to maju podobne, ziadne kremiky, rutiny a vyzeraju mladsie a bez vrasok 🙂

mimolimit
15. sep 2024

Som fanusikom korejskej kozmetiky, takze ranna a vecerna rutina v 6-8 krokoch musi byt. Niekdy to ale kvoli unave flakam a spravim len 3 kroky, vecer vsak nikdy nevynecham odlicenie olejom a gelom a rano len gelom.

cherrystone
15. sep 2024

rano NIKDY, len oci. ja si umyvam tvar vodou len minimalne a velmi zlhka, vacsinou vobec. po kontakte s vodou hned musim dat la roche krem. moja plet neznasa cokolvek na tvar, ziadnu omietaciu ani odlicovaciu "chemiu" a take posuchanie vatovym tamponom to by bola smrrrt. takto mam krasnu plet a nemam ziadne vyrazky, vriedky, ci bodky a s postupujucim vekom mozem povedat, ze ani vrasky.

lenkahvh
15. sep 2024

@canis_lupus ráno len 4 a večer len 5 produktov
To len ma pobavilo 👍

canis_lupus
15. sep 2024

@lenkahvh je tam napísané, že "ráno si dávam len vodu...", tzn dávam si len vodu a nie čistiaci gél 😏 ale inak je to dosť málo oproti klasickej kórejskej rutine, ktorá je teraz asi top vo svete skincare, tam máš ako je v komente vyššie napísané aj 8 a viac produktov. Pre mňa sú tie 4 produkty ok, vyčistenie, toner ako príprava pleti na sérum, ktoré obsahuje účinné látky a krém na zafixovanie do pleti 😊 Zas na make-up mi stačí jedna minúta, lebo si robím len obočie, max linku na oči dvakrát do týždňa 😁

moonlight1210
16. sep 2024

Praveze na noc ju jemne vycistim, na zaver umyjem vodou a necham volne dychat, kym spim (treba pravidelne menit obliecky vankusov, a hodvabne su super). Ziadne kremy, sera, gely. Nech si oddychne. Vybuduje si svoju vlastnu barieru. Vyluci, co potrebuje. Premastni sa po svojom.
Velmi malokedy si na noc nieco dam.

Potom rano tiez len cista voda, alebo aj toner. Podla toho, co chcem na seba natriet, a mozem davat kremy, aby cez den bola chranena.

Odkedy som to zacala robit takto, postupne zmizli vsetky problemy. Mne prave nicilo plet to, ze som jej cistenim rano a vecer stale odstranovala jej vlastnu ochrannu vrstvu. Potom som ju bola nutena logicky nahradzat kremami a gelikmi, ktore nemali sancu nahradit presne to, co plet potrebovala, v takom zlozeni a mnozstve, ake potrebovala.
Plet bola zblbnuta. Ked som ju niekedy nemohla pre nieco cistit chemiou, prilis sa mastnila a vyhadzovala, lebo bola naucena, ze je umelo cistena.
Kolotoc problemov.

Prestala som s tym, vyhodila devat desatin produktov, znizila pocet krokov cistenia na minimum a ona sa postupne spamatala. Teraz sa mi vyhodi par vyrazok sem-tam raz za cas, ked zjem nieco s laktozou.
Malovanie rano pre mna znamena oci a pery, lebo nepotrebujem kompletne licenie.

Mojej pleti praveze zjednodusenie osetrovania a zrusenie cistenia v roznom pocte krokov pomohlo.
A ked niekedy ju nemozem denne osetrovat (vylet v horach), je v pohode a zvladne to len s cistou vodou.

3princezne
16. sep 2024

Rano si umyjem karpiny :D

krkavcia_mater
16. sep 2024

Ja nemam ani večernu skincare.. a cuduj sa svete nemam ani jednu vyrazku 😱...

3princezne
16. sep 2024

@krkavcia_mater a este kolko usetris 🙂

milanemila
16. sep 2024

Boze keby si videla mna, tak asi by si zinfarktovala, moja skincare je vacsinu ran a aj vecerov iba o umyti cistou vodou 😂 ked vonku svieti slnko, tak pred odchodom spf. Ja nemam ani mastnu ani suchu plet, ked tak si pacnem nieco akoze hydratacne, alebo si obcas spravim v sprche jemny peeling. Plet ako taku mam peknu, len mam vrasky na cele a na to raz do roka botox a som vybavena 🤷🏼‍♀️ (bola som ale asi iba 4x, lebo 2 tehotenstva a kojenie ma odstavilo z nejakych prpcesur)

simca06022011
16. sep 2024

ja si rano plet necistim, nemasti sa mi v noci vobec, hlavne ako som dost okresala aj vecerne drhnutie, vecer mam rutinu zostihlenu, rano velakrat ani vodu nevidim, neznasam to, ale zase ked musim, skor na tampon pletovu vodu arychlovka hore dole... supnem jedno serum a odchod. Krem iba ked naozaj mam ten pocit... Kazdy podla seba sa zariadi. Zvykla som pouzivat good morning low ph gel rano ale tie casy su prec, proste ja rano a voda a stupdena voda, uplne fuj fuj

princezna_bosorka
16. sep 2024

ja teda skinncare nijak zasadne neriesim, ale tvar si mydlom na tvar oplachnem rano aj vecer.

annamudra123
16. sep 2024

ja si tiež večer vycistim plet, nakrémujem sa a ráno len umyjem studenou vodou a dávam make-up. Príde mi zbytočné si prplať na seba milion veci hned z rana. ale kazdeho vec samozrejme 🙂

januska12323
16. sep 2024

Ráno umyjem vodou aby som sa prebrala, utriem uterákom a ranná skincare či ako to nazývate skončila 😁 večer to isté a krémy zapadajú prachom. Vrások mám minimum.

lenkahvh
16. sep 2024

@canis_lupus ja by som sa pri takejto skincare /4, 5, 8 krokov???/ regulerne zblaznila načisto 🙂

nikolapie
16. sep 2024

Tu asi máte všetky krásnu čistú pleť, bohužiaľ niektoré trpíme na akné od puberty a to budem mať pomaly 30 rokov. Je to strašné, nejaká čistá voda mi nepomôže a ďalšie produkty tiež nie. Vyskúšala som snáď všetko. A keď si tvár nevycistim je to ešte horšie plus keď si predstavím koľko baktérií nazbieram na pleti za celý deň a zanesie sa mi to na zapálenú tvár. Ach 🥺

naily
16. sep 2024

@nikolapie áno ja ti verím. Mám dobré kamarátky a obe majú naozaj problémovú pleť a veľa toho vyskúšali. Mne naozaj stačí ráno umyť sa vodou a večer v podstate tiež. Plus krém .... Pleť mám skvelú. Ale oni sú krásne ženy aj tak. Každá máme iné nedokonalosti.

majus2323
16. sep 2024

A čo vám ju v noci znečistilo natoľko že ráno nestačí teplá voda ? Pre pleť je len úžasné na ňu dávať chemikálie... Ok večer po celom dni ale ráno je teplá voda dostačujúca...

silviaab
16. sep 2024

Micelarna voda rano je pre mna nevyhnutna....potom masaz tvare,krem...atd

trisha_r
16. sep 2024

Iba si umyjem čistou vodou , ak potrebujem dám spf a krém... Makeup minimálne

lakebabe
16. sep 2024

Áno ráno umývacim dermagelom a vodou ,potom toner, sérum a krémy

viera77
16. sep 2024

@majus2323 OK, tebe teplá voda vraj stačí, iným ale nie. Máš mastnú pórovitú pleť aj vo veku 40+? A existuje aj kvalitná prírodná kozmetika, prečo hneď chémia?

katulienkax
16. sep 2024

@lasona nie každá pleť produkuje maz, moja je vyschnuta až az

Strana
z2