icon

Aký najlepší lacný parfém ste mali?

13. dec 2022

Ahojte, som pobláznená do youtube videí kde robia review parfémov a chcem si spraviť malú zbierku. Lenže na všetky tie vyhypované B*yreda a Tomikov Fordikov nemam vyplatu a co som skusala v Douglase ani sa mi noc nepacia. Chcem parfemy ktore budem aj pouzivat, nie iba skladovať v chladničke a vytešovať sa koľko ich mám. Na tých videách vravia, že parfumovaná voda alebo toaletka za menej ako 100eur je lacná, ale aj to mi prijde veľa. Poraďte niečo čo sa páči vám a je to tak do 50 eur cenovo. Ešte lepšie ak aby to mali v parfumerii alebo na slovenskom/ českom eshope.Ďakujem ❤

gr3tch3n
14. dec 2022

@onedaynick ďakujem pekne 🤗
Môj vkus sa stále mení, podľa nálady, veku, ročného obdobia, či životného obdobia.
Ak chces môžeš si pozrieť moju zbierku tu :
https://www.fragrantica.com/member/1200946

Niche sa označujú produkty, nie len vône, ktoré nie sú zamerané na masy, nie sú to veľké "dizajnérske" domy ako Dior, Prada atď, skôr menší "remeselníci", ktorí dbajú na jedinečnosť a kvalitu použitých materiálov. Preto aj ceny sú zvyčajne vyššie.
Pre mňa najvýnimočnejší je parfém Dia od značky Amouage a celkovo všetky ich parfémy sú pre mňa unikátne majstrovské dielo (aj keď zatiaľ mám prevažne iba vzorky... snáď raz..🤭💸💰)

sima338
14. dec 2022

@gr3tch3n Fú, 150 parfumov, wooow! niche parfumy sú skvelé!

gr3tch3n
14. dec 2022

@majlo1234 ak sa dobre skladujú tak sa nepokazia 😉 na nete nájdeš aj vintage kúsky staré desiatky rokov. Doteraz mám mamin parfém, ktorý má 30 rokov a je stále ako nový.

gr3tch3n
14. dec 2022

@sima338 7 rokov "zbieram" a stále nemám dosť ☺️ avšak teraz už mám iné priority...
Aké sú tvoje obľúbené okrem spomenutého od Eight & Bob ?

sima338
14. dec 2022

@gr3tch3n Ja nemám ani zďaleka takú zbierku, mám vždy doma max 4-5 vôní, teraz som si obľubila ešte veľmi Nishane Hundred silent ways, ale vravím, ja ešte len tento svet vôní tak objavujem

simca06022011
14. dec 2022

v prvom rade treba ist do obchodu a vyskusat co sa ti paci, kazdemu sa paci nieco ine. Zbytocne budes maturovat nad cenou, pre mna za mna nech stoji aj 20EUR ak sa mi paci... napr dcere kupujeme Betty Barclay Tender blossom a vonia super. Par eur. Pacili sa mi kedysi aj rozne z oriflame, today z avonu... zbierka mi bola na figu, ked som ich nepouzivala, po case som ich dala do zachodov ako osviezovace vzduchu, uz mi ani nevonali...
Mne napriek viacerym ktore som mala, stale a vzdy a navzdy vonia Hugo boss boss aj este lauder beyond paradise z takych ktore tu uz neboli spomenute :D A napr. aj napodobeniny nam, v kancelarii obrovsku Light Blue :D za par eur. Roky si objednavam Sahlini parfum, ale ten u nas nedostat pokial viem. A veeeelmi mam rada tie "arabske" olejove :D to vydzi neskutocne dlho

gr3tch3n
14. dec 2022

@sima338 Nishane je super,veľmi túžim mať raz niečo aj od tejto značky 😊 krásne objavovanie teda

domak2
14. dec 2022

Ja si zas moc na voňavky nepotrpim, už som mala kadejake, ale vždy si pri lacných spomeniem na pret-a-porte, ta bola super 😅

jablkovastrudla
14. dec 2022

Mam asi 3 oblubene parfumy a kupujem ich dookola (vela voni mi sposobuje migreny) takze pouzivam lahsie a sviezejsie vona-muz mi minule dal Opium a to je Ina pecka 🤦
Moje su DKNY be delicious 🍏 alebo fress blossom 🌸 green tee pd Elisabeth Arden - vona zeleneho caju. Tieto kupis za par eur.
Inak som si tento rok kupila nejaky modry parfum v lidli a vonia totozne ako light blue od D&G az na to ze stal do 10 eur 😬
Ked som bola mladsia tak som mala oblubeny individual for her z avonu,skoda ze uz ho nevyrabaju 😒

majlo1234
14. dec 2022

@gr3tch3n ako sa maju skladovat prosim?

gr3tch3n
14. dec 2022

@majlo1234
Najlepšie je skladovať ich na suchom, chladnejšom (nie chladnička -max pri eau de cologne a eau de toilette) a tmavom mieste, napríklad v komode/ skrinke kde sa nedostane svetlo a vlhkosť. Určite nie v kúpeľni.
Aj keď niektoré flakony sú krásne a najradšej by sme ich vystavili na poličke či vo vitríne, radšej ich treba nechať najlepšie aj v pôvodnej krabičke. Tiež s flakónom nikdy netrasieme.
Samozrejme nič z uvedeného nie je 100% zárukoou, že sa "nepokazí", ale určite pomôže predĺžiť životnosť.

oliviakatka
14. dec 2022

Vôňa môjho života je Ariana Grande CLOUD 🤌🏼 s rôznymi kupónmi a v zľavách stojí 100ml do 30€

mk22
14. dec 2022

@jablkovastrudla opium je bomba 👌👌

jablkovastrudla
14. dec 2022

@mk22 boze za mna fakt nie 😁 ako pisem hore ja mozem iba jemne vone,silnejsie mi spustaju migrenu. Obcas si ho dam ked idem von, nevonia zle len proste silno

mimusha3
14. dec 2022

Ja zatiaľ klasika : Lancôme - la vie est belle
Carolina Herrera - good girl
Montale - sensual instinct
Montale- intense cafe

juga
14. dec 2022

Ja mám dobré skúsenosti s eshopom www.fmgroupshop.sk a mám viacej obľúbených vôní. Zapáčila sa mi FM 146 Lacoste - Lacoste Pour Femme. Majú v ponuke aj vzorky, už párkrát som si objednala a za mňa sa to oplatí.

mamidomi91
14. dec 2022

@lucijalucy Ja som si kupovala Mont Blanc na svadbu 🥰 ale teraz mi príde taka unisex, do pánskej vône trochu.

cierna_lienka
14. dec 2022

Súhlasím s voňavkou So lovely od Elode - na svoju cenu perfektná. Ešte by som odporúčala zvážiť parfémy od Zara, niektoré z nich sú naozaj úchvatné, a to v cene cca od 15 do 22 eur za 100 ml. Napríklad tie, ktoré boli vyrobené v kolaborácii s Jo Malone, ktorá je zakladateľkou známej značky niche parfémov. Mne osobne sa páči vôňa Waterlilly Tea Dress. Alebo aj voňavka Rich Warm Addictive, ktorá podľa mňa omylom sa predáva v pánskom oddelení. Podľa mňa sú fantastické. A ja mám doma rôzne voňavky, aj Dior, Chanel, Tom Ford, či Byredo, Mancera alebo Tiziana Terenzi. Tak tie zo Zary vôbec nie sú horšie. Ale treba vyberať, samozrejme.

blueeyespsycho
Odpoveď bola odstránená
andula679
15. dec 2022

Mám docela veľkú zbierku cc500 ks.Prevažne niche vône.Ale mám aj lacnejšie keď len doma chcem voňať.Su niektoré veľmi podarené, záleží aj na Tom aké vône máš rada.Ak napíšeš môžem ti poradiť 😀

andula679
15. dec 2022

@majlo1234 ja mám veľkú zbierku,ak to dobre skladujete vydržia aj roky.Mam aj 15rocne voňavky 100%stave.Sú niektoré už rariti práve tie sú moje najvzácnejšie poklady medzi više 500kusovej zbierke.

lubka72
15. dec 2022

@chcemradu LR ale nie sú lacné.

jasminkaj
15. dec 2022

Moja najobľúbenejšia (a zďaleka nie drahá) voňavka je DKNY Be Delicious ❤ A v lete nedám už 18 rokov dopustiť na toaletku z Avonu - Pur Blanca ❤ Voňavka nemusí byť drahá, stačí, aby pekne voňala 🙏

zuzulienka_k
15. dec 2022

Ja odporúčam všetkými desiatimi MOSCHINO Gold Fresh Couture 🙂 fakt som už mala milión parfémov aj drahších aj lacnejších ale tento je top a ešte mi ho aj každý chváli .. a cenovo vyjde 100ml za cca 40€

stalava
15. dec 2022

Určite od Essens. Sú to parfumy inšpirovane svetovymi vonami. A su to naozaj parfumy, ktoré vydržia xy hodín. A cena úplne úžasna.

marianeta
15. dec 2022

Ja parfumy už veľmi nemusím , ale keby sa dala zohnať moja srdcovka Marina de Bourbon - Marina blue, dala by som za ňu hádam aj celú výplatu 😁..

ivanka12311
15. dec 2022

Avon perceive fialová 🥰

gabika0825
15. dec 2022

Moja obľúbená je carolina herrera good girl, na nete ju vidím aj často v akcii, ja si teda kupujem priamo z marrionaud alebo douglas veľkú lebo mám istotu že to je originál a tá vôňa mi vydrzi jak je rok dlhy a okrem nej mám ešte Armani my way a Valentino voce viva cize tieto vône ja používam celoročne a ine ani nemám. Poviem ti úprimne, radšej investuj do jedného parfemu kvalitného ktorý aj vonia a nemení vôňu a o vydrzi sa ani nebavim. Ako mat 10 lacných “smradov”. Tie vône čo spomínam tá v akcii jedna vyjde kľudne aj tých 50€ a zbierku si urobíš postupne. Ako teraz das 200€ na nejaké lacné voňavky a potom ti polovica z nich bude po nejakom čase smrdieť. A budeš na nervy že nie je cítiť. Čiže asi som moc neporadila no možno si to premyslis a budeš spokojná veľa šťastia ;)

natalala
15. dec 2022

Ja mam rada moshino love love, velmi svieze a nevtierave a je aj lacna a na jesen zimu pouzivam chloe taku bezovu.

alenka2119
15. dec 2022

Pre mňa určite top vôňa Versace Bright crystal (absolu). Jemná, kvetinová vôňa.
Inak, rada by som našla aj variant tejto vône, trocha intenzivnejsiu, so silnejšílou výdržou, neviete poradiť? 😀