Ako dlho ste hľadali dom?
Ja mám pocit, že je to večnosť. Hľadáme už od marca a už pár krát, nám niekto, ten o ktorý sme mali záujem vyfúkol. Teraz naposledy napríklad sme ani nestihli prísť na obhliadku a už je predaný. Tak ma zaujíma, len informatívne, ako dlho to trvalo iným.
My sme hladali 3 roky 😂. Nic sa nam nepacilo a nevyhovovali nam ani dispozicie domov a bud nam chybala garaz,komora alebo boli izby prilis male. Medzitym ceny domov (tych istych)narastli aj o 100tis eur viac. Nakoniec sa moja sestra rozhodla ze chcu byvat inde, tak sme to vyuzili a kupili ich dom. Vzdy sa nam u nich pacilo a citili sme sa tam prijemne, tak sa uz tesime ked sa tam v lete konecne nastahujeme. Pekne domy sa predavaju podla mna ,,pod rukou,, ani sa do ponuky casto krat nedostanu. Ten ich dom by sa rycho predal, tak sme uz moc nevahali a kupili ho. Drzim palce nech si najde svoj vysnivany dom.
Preco vam ich vyfukli? Ponukol niekto vyzsiu sumu ako vy? Ako ano, tak musite zacat nukat viac. Je velka kompetencia, ak skutocne chcete dom, treba ist agresivne za tym a nie sa snazit setrit par tisic a nukat sumu, ktoru ponukne 10 dalsich zaujemcov.
Ak vam to vyfukli preto, ze ste ani nestihli urobit ponuku, tak treba vymenit realitaka. Musite najst takeho co vam zavola kludne aj o 23:00 pretoze prave vtedy niekto dal dom na predaj a vy bute prvi kto hned na druhy den o 8:00 pride na obhliadku. Potom treba okamzite ponuknut sumu ktora bude aspon o niekolko tisic vyzsia ako si myslite ze majitel dufa ze dostane.
My dva mesiace, z obhliadky sme šli hneď podpisovať rezervačku a peniaze poslali na účet... medzitým sa trhová cena pohla o +20 000, ale stihli sme aj hypotéku aj všetko v priebehu mesiaca a bol náš. Dlho sa pri nehnutelnostiach netreba rozhodovať ak sa Vám dom páči, treba hneď ísť do toho...
My sme kúpili do 5 mesiacov a to veľmi výhodné starší dom s veľkým pozemkom 75 km od Bratislavy
@andrejka1974 75km od ba ? A to je kde ? Veď to musí byt mega daleko ak pracujete v ba
My sme hladali dom alebo pozemok vyse pol roka, kupili sme pozemok o ktorom sme zistili cez znamych, ze sa predava, ktory nebol na internete
Dohodli sme si obhliadku a na obhliadke sme ho “zobrali”. Lebo sli jak teple rozky. Cize trvalo nam to asi par dni. 😁
My sme hľadali cca rok, ale nakoniec sme kúpili pozemok a stavali sami. Tiež nám prvý dom vyfukli. Ale je to už zopár rokov dozadu.
@juliavolna my máme byt v ba a tam chodíme na víkendy alebo prázdniny a zasa tak ďaleko to nie je do hodinky až hodinky a pol sme doma proste zatiaľ víkendový dom a je to v obci Ton 9km od Veľkeho Medera
@andreatytler nemáme hotovosť, síce nepotrebujeme hypo, ale potrebujeme najprv predať svoje, čiže keď príde záujemca s hotovosťou tak hneď je rozhodnuté. A na ten jeden sme veru ani nestihli prísť... Dnes ideme na ďalší a potom ešte možno jeden bude, taký ako hovoríš ešte neinzerovany, len majiteľka ešte nieje rozhodnutá na 100% či ho chce predať 😥.
@jakoma no myslím, že jedine takto sa dostaneme k domu, lenže o nikom nevieme kto by chcel predať.
2 roky naozaj intenzívneho hľadania. Najskôr klasický cez inzeráty, potom som len lístočky do schránok hádzala, vypytovala sa po krcmach a klebetnych babiek pri kostole. Ku koncu som si fakt mohla otvoriť realitku koľko domov som mala na vyber.
A vôbec to nelutujem, nakoniec sme kúpili starý dom za dobru cenu, v krásnej lokalite, na okraji krajského mesta. S rozpočtom o ktorom som si povodne myslela ze zoženieme akurát tak ruinu niekde v hornej dolnej
Mi 2r . A ešte stále niesme na konci zaloha hypo všetko sa vybavuje ale je to nekonečný príbeh aj to sme museli urobiť kompromisi lebo na úplný dom snov by sme už nemali šancu kúpiť
Tak to vam ta podmienka s predajom terajsieho domu robi problemy.
Budete musiet ponuknut o hodne viac ako ktokolvek s hotovostou, aby sa na to predajca ulakomil a bol ochotny na tie peniaze cakat.
Nedalo by sa vam najskor sa sustredit na predaj. Ked predate, ist do podnajmu, k rodicom, alebo aj hotela, a potom sa vrhnut na kupu?

Od marca?? My sme hladali zo 3 roky. Medzitym sme kupili byt, lebo ponuka domov hrozna. Az teraz mame dom.