Ako efektívne skladovať cibuľu, cesnak a zemiaky v byte?
Ako skladujete cibulu, cesnak, zemiak na byte ?
Mame to v kovových priedušných dozach. Mame to hore na vrchu kuchyne lenže ako ide teplo hore klíčia zemiaky a ostatné plesnivie. Skúšali sme dať aj do bedničiek do skrinky a to isté. Nemáme na to nejaké miesto. V chladničke viem že sa nemajú mať. Vyskakuje na mňa aj Zembag máte s tým skúsenosti ? Alebo ako vy skladujete tuto zeleninu? Chcem mat vždy doma pár kúsov nekupujeme vo veľkom práve kvôli tomuto. Ale nevydrží mi zemiak doma ani 4 dni
Ja to skladujem v špajzi, je tam trochu chladnejšie, ale zas nie úplne ako v chladničke.
Ja to skladujem v špajzi, je tam trochu chladnejšie, ale zas nie úplne ako v chladničke.
@bubbinaa špajzu nemáme
V chladničke
@anonym_5dd66a aj zemiaky ?
Cesnak cibuľa v chladničke a zemiaky kupujem toľko, koľko potrebujem, mám ich v kybliku v skrinke
Zemiaky mám v chladničke, cibuľu a cesnak v potravinovej skrinke a vydržia v pohode. Ale inak kupujem iba toľko, koľko spotrebujeme.
momentálne na balkone
Zemiaky mam v bednicke (zakrytej) na balkone, cibulu a cesnak v potravinovej skrini. Kupujem ale iba tak, kolko sa zje, max. mam tam 1-2 cibule alebo 1 cesnak. Zemiaky kupujem tiez len ked potrebujem.
@anonym_5dd66a aj zemiaky ?
@anonym_autor áno, všetko
V minulosti som zemiaky a cibuľu skladovala v plastovom vedierku krátkodobo a aj tak sa stalo, že cibuľa hnila, zemiaky tiež.Zistila som, že v kartónovej krabici pod stolom vydržia dlhšie.Cesnak kupujem max 3 hlávky, ale v minulosti som dostala od kolegyne viac cesnaku a ten som mala v kuchyni v obale od vajíčok/kartonovy/ na dolnej polici potravinovej skrinky
ja tieto potraviny vyslovene kupujem len na 1-2 varenie, čiže menšie balenie
cibulu max 2 ks, cesnak kupujem na trhu ten vydrži dlhšie vo vzdušnej drevenej miske
Myslíš V byte. Ja som nechala vetracie otvory, takže v skrinkách je pomerne chladno. Balkón mam zaskleny, je v zime ako chladnička, zeleninu a zemiaky tam mám v škatuliach v polystyrénovej krabici.
@anonym_autor kupujem len na rychle varenie ale to je preto že obchody mám do 10 minut chôdze takze neskkadujem. Kupujem kilo zemiakov a max skladujem tyzden jednu dve cibule ak naozaj potrebujem na varenie, a učím sa žiť bez cesnaku nemam už na to nervy. V kuchyni mám potravinovú skrinku tak tam, ale krátkodobo.
nekupujem do zasoby, len tolko co spotrebujem do tyzdna, 10 dni a dovtedy vyrzia v zeleninovom sufliku v chladnicke. Cesnak mame zo zahrady, ked uz sa neda skladovat v zahradnej bude, tak ho donesiem domov, ocistim a nahadzem struciky do mraznicky do plastovej dozy.
Tak asi na zaciatok to tlozit niekam dole, aby ti tk ensedelo v tom teple nad skrinkami... my mame nastastie spajzu. Inak by tobolo v nejakej skrinke iba kolko potrebujeme alebo v chladnicke
cibuľu a cesnak v chladničke a cibuľa vydrží dlho v chladničke, ja cibuľu nemusím tak do jedla dávam minimum teda máme kilové balenie aj na skoro mesiac a v pohode. A zemiaky mám v košíku prútenom na zemi pri šatníku, lebo to je najdalej od kúrenia a je tam najchladnejšie, ale musím kúpiť maximálne 2 kilové balenie aby sa to tak do týždňa spotrebovalo. Hoci tie 5kg balenia alebo 10-15 vychádzajú lacnejšie, kedže nemám pivnicu nevydržalo by to.
pivnica dole v dome, kumbal na poschodi. este zachod pokial v nom nie je kurenie byva studeny.
inam by som kupila bednicku taku zatváraciu a dala na parapetnu dosku a nechala na okne z vonkajsej strany. okno samozrejme otočené na sever. inak moznosti nemas ....
Ja mam zemiaky, cibuľu, cesnak na spodku v potr. skrinke. Zeleninu, ovocie v chladničke.
Mne sa nechce chodit do pivnice tak je vsetko v ladnicke, ako sa to rychlo meni nasa mama este do nedavna mala mrkvu v piesku v pivnici
@anonym_autor ak máš suchú pivnicu, cesnak a cibuľu tam. Ja mám v kartónových krabiciach domácu úrodu ešte z júla (bývame v paneláku). Doma v malej krabici v skrinke max. čo minieme za 2-3 týždne, nemajú rady vlhko. Zemiaky na lódžii v papierovom sáčku v niečom uzatvaratelnom aj zvrchu (košík, debnička). Len nech na to nezasvieti slnko. Prip. prekryť nejakou starou dekou, nech sa pod tým drží stabilnejšia teplota. Ale kupované teraz naozaj rýchlejšie klicia, skladovanie v obchodoch nič moc.

V chladničke