icon

Ako odstrániť šmuhy z lesklej bielej kuchynskej linky?

stela567
Dnes o 08:34

Ahojte. Viete mi poradiť nieco dobre nejaký prípravok na vyleštenie bielej vysoko lesklej kuchynskej linky? Máme slnečný byt a ked sa oprie na ňu slnko je to des a hrozna. Kazdy den ju rajbem Clinom ale to tiez nepomáha. Najlepšie aj nieco aby nebolo vidiet odtlačky. Plus mame cierne kuchynské spotrebiče ako zrkadlo tiez aj z toho ma ide šľak trafiť. 🫠 plus 2 rocne dieta 😀 nerobim nic ine len behám s handrou 🤣 bola by som moc vdacna ďakujem
P.S. Takto sme byt kúpili nebol to moj nápad 🤪

janka_266
Dnes o 08:38

fialová handra od viledy, každý deň ju drhnúť jej tiež nebude robiť dobre. Normálne ich vyčistite a potom len prebehnite mokrou handrou

zabka79
Dnes o 08:39

@stela567 v pohode som utierala vlhcenymi obruskami na nabytok z drogerie, tie obycajne

mimachicha
Dnes o 08:41

mikrofazova handricka a zarobit roztok zo zlatého mazového mydla (dostat v DM) v pomere 1:5 s vodou. A tym prelestis čielka skriniek. A super je aj na prelestenie smuh na ciernej mikrovlnke. Dokonca mam pocit, ze sa tam uz potom nerobia tak lahko odtlacky

natalka13
Dnes o 08:49

voda a handra. fialova vileda je fajn.
bude to tam stale, vzdy lepsie ako tmava alebo matna

sisska96
Dnes o 08:55
@janka_266

fialová handra od viledy, každý deň ju drhnúť jej tiež nebude robiť dobre. Normálne ich vyčistite a potom len prebehnite mokrou handrou

@janka_266 Tebe to funguje? Ja som tú handru vyhodila lebo je hrozná

anonym_714e17
Dnes o 08:55

Najmenej smuh ostava po cistej mierne vlhkej mikrovlaknovej handre, ktorou ju pretries. Ale ta handra musi byt naozaj cista, vyprana. Z vyplachanou len rozotieras spinu, ktore uz v handre je

biba_18
Dnes o 09:20
@natalka13

voda a handra. fialova vileda je fajn.
bude to tam stale, vzdy lepsie ako tmava alebo matna

@natalka13 mám matnú a absolutne žiaden problém s údržbou, mikrovlákno je v pohode na takéto povrchy ...

biba_18
Dnes o 09:23

skús pozrieť toto - je to špeciálne na lesklé povrchy ...
https://aredo.sk/product/senogloss-cistic/

sovica
Dnes o 09:26

@stela567 Skús ten trik z Tik-Toku. Do nádobky s rozprašovačom si zmiešaj: 1PL bieleho octu, 1PL leštidla do umývačky riadu, 1PL klasického sponátu na riad a cca 1dcl teplej vody. Poriadne potras, nech sa všetko zmieša, nastriekaj na linku, ktorá bola predtým očistená vodou a utretá do sucha. Poriadne prelešti s handričkou z mikrovlákna. Lesklé povrchy by vraj mali zobrať na seba ochranný film, ktorý bráni odtlačkom prstov. Za vyskúšanie nič nedáš😉

sovica
Dnes o 09:29

@stela567 Ešte mi napadol prípravok na báze nanofilmu - impregnácia na lesklé povrchy Isokor
https://isokor.sk/produkt/univerzalna-impregnac...