Ako odstrániť šmuhy z lesklej bielej kuchynskej linky?
Ahojte. Viete mi poradiť nieco dobre nejaký prípravok na vyleštenie bielej vysoko lesklej kuchynskej linky? Máme slnečný byt a ked sa oprie na ňu slnko je to des a hrozna. Kazdy den ju rajbem Clinom ale to tiez nepomáha. Najlepšie aj nieco aby nebolo vidiet odtlačky. Plus mame cierne kuchynské spotrebiče ako zrkadlo tiez aj z toho ma ide šľak trafiť. 🫠 plus 2 rocne dieta 😀 nerobim nic ine len behám s handrou 🤣 bola by som moc vdacna ďakujem
P.S. Takto sme byt kúpili nebol to moj nápad 🤪
mikrofazova handricka a zarobit roztok zo zlatého mazového mydla (dostat v DM) v pomere 1:5 s vodou. A tym prelestis čielka skriniek. A super je aj na prelestenie smuh na ciernej mikrovlnke. Dokonca mam pocit, ze sa tam uz potom nerobia tak lahko odtlacky
voda a handra. fialova vileda je fajn.
bude to tam stale, vzdy lepsie ako tmava alebo matna
Najmenej smuh ostava po cistej mierne vlhkej mikrovlaknovej handre, ktorou ju pretries. Ale ta handra musi byt naozaj cista, vyprana. Z vyplachanou len rozotieras spinu, ktore uz v handre je
skús pozrieť toto - je to špeciálne na lesklé povrchy ...
https://aredo.sk/product/senogloss-cistic/
@stela567 Skús ten trik z Tik-Toku. Do nádobky s rozprašovačom si zmiešaj: 1PL bieleho octu, 1PL leštidla do umývačky riadu, 1PL klasického sponátu na riad a cca 1dcl teplej vody. Poriadne potras, nech sa všetko zmieša, nastriekaj na linku, ktorá bola predtým očistená vodou a utretá do sucha. Poriadne prelešti s handričkou z mikrovlákna. Lesklé povrchy by vraj mali zobrať na seba ochranný film, ktorý bráni odtlačkom prstov. Za vyskúšanie nič nedáš😉
@stela567 Ešte mi napadol prípravok na báze nanofilmu - impregnácia na lesklé povrchy Isokor
https://isokor.sk/produkt/univerzalna-impregnac...
Ked budem raz robit novu kuchynu v zivote uz ziadna biela leskla,a ani cierna leskla.Ale to som povedala aj pri matnej.A asi sa k nej vratim,potom.
no ono ak nefunguje na rychlo vec na okna, tak najskor by som to umyla... a preverila handru, ta robi viac flakov...
inak normlane ako ku sklu = vylestit, ale spinu nevylestis, najskor to musis umyt. Potom staci aj handra s cistou vodou, na sklo. Videa som na mydlo z dmky videla, chystam sa to skusit na tych spotrebicoch...
inak ja mam matnu kuchynu, kasmir, a tiez su na nej aj ked nie odtlacky, tak stekance, frkance a zle sa to cisti velmi. Povrch sa ale dobre vycisti, lepsie ako leskla folia. Najlepsie v kuchyni u mna su povrchy drevene, kartacovane/resp so strukturou, kedze masiv to nie je :D, ziadne leskle, hladke, nevidno na tom absolutne nic. NIC.
no ono ak nefunguje na rychlo vec na okna, tak najskor by som to umyla... a preverila handru, ta robi viac flakov...
inak normlane ako ku sklu = vylestit, ale spinu nevylestis, najskor to musis umyt. Potom staci aj handra s cistou vodou, na sklo. Videa som na mydlo z dmky videla, chystam sa to skusit na tych spotrebicoch...
inak ja mam matnu kuchynu, kasmir, a tiez su na nej aj ked nie odtlacky, tak stekance, frkance a zle sa to cisti velmi. Povrch sa ale dobre vycisti, lepsie ako leskla folia. Najlepsie v kuchyni u mna su povrchy drevene, kartacovane/resp so strukturou, kedze masiv to nie je :D, ziadne leskle, hladke, nevidno na tom absolutne nic. NIC.
@simca06022011 ja mam este aj ciernu lesklu zem a zastenu,uplne do lesklej som isla.Dlazba je leskla iba ked je mokra,normalne stratila lesk,matna a mikro skrabance na nej,asi preto ten lesk stratila.No mozem o par rokov komplet vsetko menit.
@stela567 Skús ten trik z Tik-Toku. Do nádobky s rozprašovačom si zmiešaj: 1PL bieleho octu, 1PL leštidla do umývačky riadu, 1PL klasického sponátu na riad a cca 1dcl teplej vody. Poriadne potras, nech sa všetko zmieša, nastriekaj na linku, ktorá bola predtým očistená vodou a utretá do sucha. Poriadne prelešti s handričkou z mikrovlákna. Lesklé povrchy by vraj mali zobrať na seba ochranný film, ktorý bráni odtlačkom prstov. Za vyskúšanie nič nedáš😉
@sovica za vyskúšanie síce nič nedáš, ale keď ti to poškodí, alebo rozlepta povrch, budeš mať oči pre plač. Na mňa to znie dosť agresívne, tie prostriedky.
Nedotýkať sa nábytku, chytať iba za úchytky. Deťom nedovoliť sa ho dotknúť a funguje to bez akýchkoľvek šmúh, otlačkov.
@sovica za vyskúšanie síce nič nedáš, ale keď ti to poškodí, alebo rozlepta povrch, budeš mať oči pre plač. Na mňa to znie dosť agresívne, tie prostriedky.
@katkazatka Čo z tých 4 ingrediencií je podľa teba agresívne?
Asi pôjdem proti prúdu ale tiež mám bielu lesklú kuchyňu a 2 ročné dieťa a ja ju raz týždenne utriem od šmúch. Samozrejme po každom jedle umývam dosku a tak, ale tie otlačky ma absolútne netankujú, však dieťa to ochytá do polhodiny od upratania. Celkovo odkedy som pustila nároky na upratovanie pri malom dieťati, som spokojnejšia 😀
@katkazatka Čo z tých 4 ingrediencií je podľa teba agresívne?
@sovica urcite ocot-je to kyselina a lestidlo do umyvacky neviem ako sa sprava nariedene a bez oplachu. Tik-tok a internet toho znesie. Inak ja mam bielu lesklu linku a super sa udrziava. Raz za cas prebehnem jarovou vodou a nemam problem. Ani čmuhy.
Nedotýkať sa nábytku, chytať iba za úchytky. Deťom nedovoliť sa ho dotknúť a funguje to bez akýchkoľvek šmúh, otlačkov.
@evkatk Evka, doba pokročila. Moderné kuchynské linky sú bez úchytov a väčšina detí nežije v despotickej domácnosti, kde sa môžu len dívať, ale nechytať🙄🙈
@simca06022011 ja mam este aj ciernu lesklu zem a zastenu,uplne do lesklej som isla.Dlazba je leskla iba ked je mokra,normalne stratila lesk,matna a mikro skrabance na nej,asi preto ten lesk stratila.No mozem o par rokov komplet vsetko menit.
@anonym_608ce9 tak zalezi od toho cim to cistis... mikrovlaknovy mop a alkoholovy cistic jedine. Staci ze je citlivy povrch a dovi. Bohuzial vyber materialov je klucovy, potom roky zurime pri pohlade na blbosti... 😂 by som o tom romany mohla pisat 😆 ja mam kamen - juru. Aj dom by som predala kvoli tomu 😂 to staci kvapka hocicoho a koniec.
@stela567 pouzivam z Dm Denkmit desinfekcny prostriedok do kuchyne, taky bledo modry + plus vzdy iba specialne handričky na sklo. Je jedno aka znacka ale vyberam kvalitnejšie. Krasne to vyčistí a ziadne cmuhy. V robote mame tiez bielu s vysokým leskom a upratovacka si pochvaľuje za typ.
@stela567 este doplnim, len som hladala link https://greenway-rg.webnode.sk/ujut-utierka-na-... toto je za mna topka ale neviem ci sa este da kupit. Mam 5 uz roky dozadu som kupovala a pouzivam aj po sprche v kupelni.

fialová handra od viledy, každý deň ju drhnúť jej tiež nebude robiť dobre. Normálne ich vyčistite a potom len prebehnite mokrou handrou