Indukčná doska na 230V: Stačí to na varenie?
Ahojte baby aj chlapci, prerabame kuchynu v staršom byte a elektrikar mi povedal ze 400V sem nepotiahneme bez komplet novej pripojky co by stalo majetok. Povedal ze existuju indukcie co idu na klasickych 230V do zasuvky. Mate to niekto takto vyriesene? Nestraca to vykon ked zapnete napr 3 hrnce naraz? Nerozhadzuje to istice? Budem vdacna za kazdu reálnu skusenost z praxe.
Ako bolo povedane, normalna zasuvka utiahne max dve platnicky, styri naraz nezapnes. Ako docasne riesenie moze byt, ak to nevadi.
navsris, moja mama indukciu na 230.
ja na 380 ale iba 3platne a uplne to staci.
nikdy som na 4 naraz nevarila za 20rokov, tak sme dali iba s troma.
@anonym_autor Musis kupit inteligentnu. Ta ti znizi vykon, ale nevyhodi poistky. Poistky vyhodilo az pri 4 na plny vykon. 3 isli v pohode.

Riešilo sa niečo podobné v tejto diskusii:
https://www.modrykonik.sk/forum/kuchyna-jedalen-vybavenie-a-spotrebice/plyn-alebo-indukcia-do-bytu/
Aj 3F indukciu vieš zapojiť na 1F (230V) no ak zapneš 3 hrnce naraz, tak ich nebudeš môcť dať na plný výkon, bude klesať. A za ďalšie, ak ju pripojíš len tak do zásuvky, kde je ešte niečo iné na rovnaký istič, tak zabudni na mikrovlnku, konvicu, vysávač, alebo niečo čo má väčší odber.
Najlepšie je pridať samostatný istič a potiahnuť k doske samostatný kábel. Al aj tak budeš obmedzená hlavným ističom, čo je v bytoch dosť poddimenzované.