Je lepšie vyššie alebo nižšie poschodie?
Je lepsie vyššie alebo nižšie poschodie? Premýšľam nad kúpou bytu 1.p. alebo 9.p. 🤔 To 9te má krásny vyhlad, na prvé sa dá vyjsť bez výťahu rýchlo. 🤔
My sme na prvom. Pod nami sú pivnice. Nemôžem porovnať. Nebývala som vyššie, ale nič mi nevadí, len chladnejšie v zime ako na vyšších poschodiach. Ale v porovnaní s domom, kde som bývala pred svadbou, je v bytovke aj tak teplejšie.
1 by som nechcela ani zadarmo. Uplne kazdy kto ide vytahom ti prejde popri dverach. Vsetci o tebe vsetko vedia a vsetko pocut.
Jednoznacne 9te. Byvala som dokonca aj pod strechou - ziadny dupot, ziadny hluk z ulice, bolo tam sice teplejsie cez leto, ale dalo sa to a cez zimu som nemusela takmer vobec kurit. Teraz byvam v spodnejsich poschodiach a presne ten hluk z ulice - normalne pocut komunikaciu, ked sa ludia rozpravaju na chodniku a je tu chladnejsie, cez zimu vyrazne.
byvame na druhom poschodi zo styroch bez vytahu. je to prakticke, vidime na okno, na ludi, okolie je pekne. chyba mi vsak vyhlad, okolo su vsade hory, ktore nevidim, nevidim oblohu atd.
v praci sme na 6. poschodi s vyhladom na malu fatru a takmer kazdy, kto vojde, chvali vyhlad. tak aspon tam sa pokocham
Hľadala by som ďalej. My sme mali pri hľadaní bytu podmienku, nie prvé, ani posledné. 😏
Bývalá som na prvom vyvýšenom (v zime chlad od podlahy, počuť každé slovo od ľudí z ulice, výhľad úplne na prs) tiež som bývala na jedenástom, nad nami boli ešte byty (v zime sme skoro vôbec nekúrili, išlo nám teplo od susedov, nepočuť hluk z vonka, z okna krajší výhľad, mali sme nákladný výťah takže nábytok nebol problém)
Išla by som na to deviate poschodie. Bývala som dvakrát na prízemí, trikrát na najvyššom a teraz bývam na prvom poschodí. Hore sa mi páčilo viac.
@majka2804, preco pises, ze pod prvym poschodim nie su prizemne byty? U nas su byty na vyvysenom prizemi, odhadujem, ze maju podlahy cca 1m nad vonkajsim terenom. Tam pocut hluk z ulice a vchodu. Byty na prvom poschodi su cca 4m nad vonkajsim terenom a to je uz parada.
Videla som i domy, kde na prizemi boli pivnice a tie mali podlahy asi tak na urovni vonkajsieho terenu. Tym prve byty na 1.poschodi mali podlahy o cca 3m vyssie a to bola tiez docela dobra poloha. Hovorim v oboch pripadoch iba o bytoch na 1.poschodi, ktore sa mi javia z hladiska polohy velmi vyhodne.
@roja01 Nevyjadrovala som sa k tomu, či sú, alebo nie sú prízemné byty pod bytmi na 1. poschodí. Opísala som moju skúsenosť s bývaním na 1. poschodí. My máme pod sebou pivnice, blok oproti má prízemné byty, no ako sa im býva na 1. poschodí, netuším. Ja spokojná nie som, ale 100 ľudí - 100 chutí 🙂 A k tým domom sa môžem vyjadriť len minimálne, pretože neviem, či za to môže fyzika (hlbší základ, iný materiál,
alebo bárzčo) 😀 ale v časti domu kde ho máme podpivničený mi je chladnejšie od podlahy, než v nepodpivničenej časti 🤷♀️
Byvala som na prizemi, zvysenon prizemi aj najvyssom poschodi.
Za mna jednoznacne cim vyssie, tym lepsie, ja teda iba najvyssie poschodie vzdy, aktualne mam tiez byt s terasou na streche. Teplo sa da vyriesit klimatizaciou, gauc do bytu asi nestahujete kazdy mesiac ani rok, ine minusy nevidim.
Prizemie ani zvysene po skusenostiach by som nekupovala, prenajom docasne kludne.
My sme 2.poschodie,,výťah používame málokedy, keďže sa bojím výšok pre mňa super 😅
ani to prve ale ani to 9 podla man nie je ziadna vyhra. oboje moznosti maju svoje pre aj proti, ale osobne by som dole moc byvat nechcela a radsej by som vzala to 9, ked sa to tak vezme, ten vytah sa nebude kazit casto, takze asi tak
ja som byvala na 9. a dvakrat na 1. bez vytahu (pod nami na prizemi byt) a za mna to prve ovela lepsie. nemam rada vysky a hore alebo dole som za par sekund, ziadne cakanie na vytah, co ma vzdy dost nervovalo

Nesla by som ani ani na prve ani posledne 2 poschodia. Byvala som na poslednom v lete neskutocny upek, od rana zatemnene okna aby to bolo trosku lepsie takze v lete z vyhladu nic 😂ale ak budete mat klimu tak ok. Prve ako pisu hluk z ulice, a chlad zo spodu ak budu pod vami len pivnice.