icon

Ako ste riešili odvod kondenzu klimatizácie na vyšších poschodiach?

barbi3012
Dnes o 19:35

Dobrý deň, chcem sa informovať tie ktoré máte klimatizáciu v byte na fasade a vyššom poschodí ako máte vyriešený kondenz. Bývame na 8. Poschodí ,klimatizácia bude na fasáde pod oknom a tak hľadáme čo najlepšie riešenie aby voda nešla na fasádu a ani na parapety či do okien susedom. Ďakujem za odpovede 🙂

anonym_e383c7
Dnes o 19:36

Máme na balkonóne a voda ide do bandasky a s tou polievame

anonym_f7f1ed
Dnes o 19:39

@barbi3012 mame pod oknom.na medziposchodi nikoho neobtazuje a kondenz mame zvedeny do odpadu pod umyvadlom.

anonym_e1d352
Dnes o 19:46

U nas na fasadu nemozme , a ani by som tam nedala,hlavne z toho dovodu aby to nekvapkalo susedom. A niektori u nas maju sice na balkone, ale kondenz odvedeny von z balkona a kvapka to na striesky, co je dost otravne. Znama nema balkon , byva nad vchodom kde je strieska, tak voda jej kvapka na tu striesku, takze ked idu ludia, tak ich to aj osviezi. To by som nedovolila dat tak ako to ma ona.

@barbi3012 nemate balkon kam by ste ju dali, aj mimo balkon al kondenz aby isiel na balkon, ziadne von

viestta
Dnes o 19:50

Dajte si namontovat difuzor kondenzu a bude po probleme. Napriklad tu
https://www.klimapreteba.sk/montazny-material/d...
Ked poziadas dodavatela, zabezpeci aj to

fairyy
Dnes o 20:04

ked sme boli este v byte tak do vedra na balkone a vecer som kvety poliala

anonym_009154
Dnes o 20:04
@viestta

Dajte si namontovat difuzor kondenzu a bude po probleme. Napriklad tu
https://www.klimapreteba.sk/montazny-material/d...
Ked poziadas dodavatela, zabezpeci aj to

@viestta vy to tak foma mate?

anonym_57faf5
Dnes o 20:06
@anonym_009154

@viestta vy to tak foma mate?

@anonym_009154 my nie, sused pod nami

barbi3012
autor
Dnes o 20:12

Žiaľ na balkón to dať nevieme, ten rozprašovač vyzerá fajn len je asi dosť hlučný máte ho doma niekto ? Aj sme uvažovali že ten vývod na kondenz spraviť dlhší riadne pod to okno kde bude vonkajšia jednotka a není šanca aby to kvapkalo susedom ani na fasádu. Pod nami je len tráva už tak to by nemal byť problém ale predsa je to výška. Chcem si byť istá že to bude ok, budeme musieť sa poradiť s viacerými firmami. Zaujímaju ma hlavne tie možností kde fakt sa nedá na balkón ani odpad ako ste to riešili.

barbi3012
autor
Dnes o 20:13
@anonym_57faf5

@anonym_009154 my nie, sused pod nami

@anonym_57faf5 a spokojný je ?

viestta
Dnes o 20:15
@barbi3012

@anonym_57faf5 a spokojný je ?

@barbi3012 on urcite, ale najspokojnejsi su vsetci susedia pod nim, lebo im nic nekvapka

patrike
Dnes o 20:36

Ak chladis byt, tak je kondenz na vnutornej jednotke, nie vonkajsej. Von sa to zvykne vyviest potrubim, ale nie je to nutne. Uz som videl v restauracii rurku smerom nadol a tam vedierko.
Druhe riesenie je cerpadlo , ktore vodu vytlaci kam potrebujs, napriklad cez podhlady kamsi do jadra do odpadu. Podla vyjadrenia monterov s tym byvaju problemy ...

anonym_f7f1ed
Dnes o 20:48
@barbi3012

Žiaľ na balkón to dať nevieme, ten rozprašovač vyzerá fajn len je asi dosť hlučný máte ho doma niekto ? Aj sme uvažovali že ten vývod na kondenz spraviť dlhší riadne pod to okno kde bude vonkajšia jednotka a není šanca aby to kvapkalo susedom ani na fasádu. Pod nami je len tráva už tak to by nemal byť problém ale predsa je to výška. Chcem si byť istá že to bude ok, budeme musieť sa poradiť s viacerými firmami. Zaujímaju ma hlavne tie možností kde fakt sa nedá na balkón ani odpad ako ste to riešili.

@barbi3012 je to dost hlucne. Maju to susedia pod oknom a ja na balkone som bola zhrozena ako to huci. Dost by mi to vadilo.

anonym_f7f6e5
Dnes o 20:50

Vonkajšia jednotka je hlučná sama o sebe, rozprašovač hlučný nie je. Máme pred jednotkou taký kondenz, ktorý tú vodu rozprašuje. Spýtaj sa u firmy, ktorá vám bude robiť klímu, oni musia vedieť poradiť.

anonym_cd3f70
Dnes o 21:12

Máme klimu na balkónoch (2ks) máme tam takú tyč dlhú bývame na 7 a nikomu nekvapká