Je skutočne rozdiel v kvalite peny pri napeňovači?
Mám kapsulový kávovar a mlieko si zatiaľ napeňujem len takou malou vrtuľkou na baterky. Pena je však skôr riedka a rýchlo spadne, tak rozmýšľam nad samostatným napeňovačom.
Je medzi tým naozaj taký rozdiel? Chcela by som hlavne hustú teplú penu na cappuccino.
Ja odporúčam tento Sencor je super https://www.nay.sk/automaticky-spenovac-mlieka-...
Je to rozdiel. Aj ked ja som napenovac vyhodila lebo to po case bola dalsia haraburda zaberajuca miesto a nechcelo sa mi ho umyvat po kazdej kave.
Jasne že je ro rozdiel. Tou metlickou to len slahas zatiaľ čo napenovac ti mlieko aj ohrieva. Keď máš v pláne do budúcna prejsť na iný kávovar ako na kapsule nebudeš potrebovať samostatný napenovac ale mlieko na kapučíno si napeniš cez trysku
Jasne že je ro rozdiel. Tou metlickou to len slahas zatiaľ čo napenovac ti mlieko aj ohrieva. Keď máš v pláne do budúcna prejsť na iný kávovar ako na kapsule nebudeš potrebovať samostatný napenovac ale mlieko na kapučíno si napeniš cez trysku
@anonym_111cee len ani parnou tryskou to neviem tak parádne a rýchlo napeniť ako dievčatá v kaviarni. Asi to chce know-how, školenie, alebo dlhšiu prax pokus-omyl. Či vychladené mlieko, či polo resp. plnotučné, ako hlboko a v akom uhle trysku ponoriť, ako pohybovať, ako dlho peniť (mlieko sa v nerez hrnčeku rýchlo zohreje...) Veda ako kvalitne načapovaná Plzeň.
@anonym_111cee len ani parnou tryskou to neviem tak parádne a rýchlo napeniť ako dievčatá v kaviarni. Asi to chce know-how, školenie, alebo dlhšiu prax pokus-omyl. Či vychladené mlieko, či polo resp. plnotučné, ako hlboko a v akom uhle trysku ponoriť, ako pohybovať, ako dlho peniť (mlieko sa v nerez hrnčeku rýchlo zohreje...) Veda ako kvalitne načapovaná Plzeň.
@anonym_fc4236 nie je to veda. Len tie domáce trysky sú slabšie preto to dlhšie trvá. Základ je plnotučné mlieko (ale napenis aj iné ale oveľa dlhšie).
Návod nájdes aj na YouTube. Základ je odpustiť vodu z trysky predtým ako ju ponoris.
@anonym_fc4236 Ani nehovor, ja som už toľkokrát bola z toho zúfalá, že si radšej nalejem normálne mlieko. Môj muž, ten sa s tým vie vyhrať, ja na to nemám nervy ani trpezlivosť ani nadanie 😀
ja mám kávovar s karafou na penenie mlieka, ale radšej vytiahnem napeňovač. Pena je lepšia a pevnejšia.

@anonym_autor áno, je to rozdiel. Ja mám napeňovač z lidl https://www.lidl.sk/p/silvercrest-napenovac-mli... a je perfektný, pena je hustá a dlho vydrží