Kto ide tento rok stavať dom?
Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem
@katina02 a to som velmi rada, ze su na trhu aj taketo sluzby. a mozes si zavolat na stavbu na kontrolu niekoho, ked si si neni ista, alebo ked proste chces mat na 120% istotu, ze je vsetko okej. odporucam vyuzit nieco taketo.
@lutomn tak ano, lepsie, ked v tom je nejaky system, zase halabala to robit nemozes. robia aj tak, ze pred zimou spravia aspon dosku a potom zacnu stavat, ked to pocasie dovoli. predstava je to pekna, uvidite, aka bude realita. ale jasne, da sa to takto spravit.
@martina398 no teda to by mi nenapadlo ale je v tom pravdy. cize to cez den len kropit kropit kropit. a tieto horucavy co byvaju posledne leta, by sme sa asi ani z pozemku nedostali a vody nedoplatili 🙈
@lidia73 byvaju casto taketo akcie alebo vypredaje na material?
@klaudi31 Stavbyvedúci je zodpovedný za organizáciu a riadenie samotného stavebného procesu na stavbe. Je hlavnou osobou, ktorá zabezpečuje, aby sa práce vykonávali podľa plánu, predpisov a noriem, zabezpečuje dodávateľov a tak ďalej.
Konzultácie, kontrolór, alebo to nazve, na stavbe sú zvyčajne poradenské služby poskytované odborníkmi alebo technickými konzultantmi.
@leangela a potom poznáme peciatkovy stavebný dozor… ktorý sa na stavbe ani neukáže a len pečiatkuje… takto isto už fungujú aj energetické certifikáty 😅
@martina398 no tak ale to uz je si myslim aj na zodpovednosti toho co stavia 😀 neviem ale ja by som asi v takom dome nechcela potom byvat ked to nie je poriadne overene.
@lutomm ehm a ako to budete vedieť?
@martina398 tak pokial ten dom stavaju, tak asi bude vediet, co vsetko sa na stavbe deje. zvlast, ked to vsetko musia zaplatit 😀
@vikisukik viete čo je najhoršie na tých stavbách? Ak máte stavebný dozor, ktorý aj Vy musíte kontrolovať… Ak stavajú spôsobom že im firma stavia tak aj tak tam ide menej železa, iný typ betónu proste sa šetrí a všetko sa uhrava dodatočne papierovo..
@katina02 aha takze to teraz aby clovek vyberal aj typovo material tak aby dosiahol nizkoenergeticky dom?
@martina398 no tak ale to je co potom za stavebny dozor? no tieto stavebne firmy to je asi najhorsie co moze byt. clovek nevie na co sa moze spolahnut.
Ideme znova stavať o chvíľu. Čakáme len na vývoj počasia. Som zvedavá, ako to išlo všetko hore. Naposledy sme začínali v 22 tuším.

@martina398 tak ono kazde to obdobie nieco prinasa, co treba robit a co netreba zanedbat a tak dalej. to uz je aj o pristupe, kto si ako da zalezat na tej stavbe.