icon

Kvet do obývačky

21. jún 2023

Poraďte nejaký pekný kvet do obývačky, ideálne nejaký jednoduchší na starostlivosť ( viem že sa treba starať o každý samozrejme), pacia sa mi čisto listnaté, chcela by som niečo menšie na stolík pod TV a niečo väčšie čo bude v stojacom kvetináči na zemi
Nie som čo sa týka rastlín sadenia atd absolútne zdatná, nikdy som sa o to nezaujímala až teraz si začínam čo to postupne študovať ale rada si nechám poradiť
Biosferky v skle mám, tie mi navrhovať nemusíte 😊

babovka2321
•
21. jún 2023

Zamiokulkas prezije vsetko.

autor
•
21. jún 2023

@babovka2321 ďakujem presne tento sa mi veľmi páči len som nevedela ako sa vola 😃😃a aký veľký narastie? Rastie do výšky ?

autor
•
21. jún 2023

@babovka2321 a ešte sa chcem spýtať kde kvety kupujete, či je rozdiel v nejakom dobrom záhradkárstve alebo teebars na internete či v obchode

ruzovakrava
•
21. jún 2023

Už vyššie spomenutý zamio alebo juka prežije snáď všetko. Alebo dosť nenáročný je aj svokrin jazyk. Podľa mňa ani monstera nie je nejaká zložitá na pestovanie a vo veľkom priestore vyzerá úžasne. Nižšie kvety ktoré prežijú takmer všade je napríklad pothos, lopatkovec, aj aloe vera kam hodím tam sa jej darí.

simca06022011
•
21. jún 2023

no len pre kvet je skor dolezite aka je tam klima, kolko svetla, ako je daleko od okna, aka svetova strana, ci je tam vlhko/sucho, ako teplo a napr. aj pripadny prievan/okna/dvere... od toho vsetkeho zalezi, ci tomu kvetu bude dobre alebo nie a vela krat je to rposte pokus-omyl (aj pri vybere, aj pri kupe - ked uz sa pytas na to, kde kupit kvet)
Velke kvety napr. monstera, fikus, strelicia, alebo palmy nejake areca? bezne rozmery taky lopatkovec a pod, ale tiez nema rad viac veci :DD ak ma byt krasny

simca06022011
•
21. jún 2023

Z mensich zase zalezi na "mieste" kde budu.. hoya napriklad, ale takych malych je strasne vela, podla vkkusu si vyber... pozri eshopy

babovka2321
•
21. jún 2023

Ja ich mam aj z hornbachu aj z lidlu a rastu jak dive a to u mna vacsina rastlin pokape 😅

autor
•
21. jún 2023

@babovka2321 bojím sa hlavne presadzania keď ich kúpim v kvetináči čo sa mi nebude páčiť a budem chcieť dať do môjho 😁

ana82
•
21. jún 2023

no zamio určite nepresádzaj iba vlož do okrasného, má rád tesný kvetináč a minim zálievky

chatte007
•
21. jún 2023

Pozri Schefflera arboricola, mam ju v obyvacke, je pekna a uplne nenarocna, stale vyhana nove listy. Nenarocne su aj fikusy. Alebo izbova palma, tu mam tiez. Aj ten Zamioculcas je dobra volba. Rada kupujem v Hornbachu, maju rastliny v dobrom stave.