icon

Má niekto skúsenosti s malou kuchyňou?

18. máj 2026

Ahojte, má niekto menšiu kuchyňu okolo 250 × 170 cm?

Máme v dome kuchyňu týchto rozmerov - pôvodne to bola tuším špajza. Vedľa kuchyne cez chodbu je špajza, podobne veľká, mám tam chladničku, mrazničku, potraviny. Vedľa kuchyne je veľká jedáleň - je tam veľký stôl, ktorý sa dá rozložiť na 6 miest, veľký príborník a taká 3-sedačka. Chceli by sme prerábať, bol to tu pozrieť jeden pán /evidentne sa mu neoplatí taká malá miestnosť/ - nahovára nás na zrušenie steny.
Dom sme kupovali s tým, že kuchyňa je malá, varím pravidelne, ale v kuchyni iba varím, netrávim tam čas. Mne sa moc do takých zásahov nechce :-/

Nemáte niekto podobný rozmer? Prerobením by sme chceli získať nejaký pracovný priestor navyše lepším usporiadaním linky. Chladnička mimo mi nevadí.

Budem rada za reálne skúsenosti a možno aj fotky, ak sa vám chce 🙂

Strana
z2
btus
18. máj 2026

@anonym_autor skúste dať obrázok s nákresom izieb a rozmery, aby sa to lepšie dalo predstaviť.

anonym_4781f6
18. máj 2026

Kolko vas je doma? Uplne realne si to predstavujem a neviem si predstavit takuto kuchynu vyuzivat ak mam varit viac nez pre jednu osobu (tj iba ja ako single studentka ci pracujuca). Ak mate aj deti (jedalen na 6 miest), skor ci neskor to bude masaker taka pidi kuchynka, aj ked ako hovoris "iba tam varis".

anonym_a5cda1
18. máj 2026

Potrebujes vyslovene jedalen a nemozete mat stol v obyvacke?`Skus dat nacrt domu... lebo ja mam rada vacsiu kuchynu, vediet si postavit aj mixer velky aj to aj hento...

anonym_0cc79f
18. máj 2026

Ak sa bavíme čisto o kuchynskej linke tak Ja mám momentálne kuchynský kút do U s rozmermi 130x260x130. Varím pre 3 osoby a je to fakt mala kuchyna. V septembri idem pristaviť novú kuchyňu lebo toto čo momentálne mám je prechodná kuchyna s jedálňou a nepáči sa mi to a ani to priestorovo nie je dostačujúce - ta linka hlavne. Takýto rozmer už len v prípade že by k tomu bola samostatná komora kde si viem uložiť úplne všetky potraviny - ale tým pádom nemas veci po ruke.

anonym_59cc1a
18. máj 2026

My mame sice kuchynu spojenu s obyvackou,ale mame ju v takom vyklenku,lebo hned vedla je zase kupelka(sprchovy kut,wc),kuchynu mame v tvare U spodok,a vrch L,lebo umyvadlo je pod oknom.Predtym sme tam mali kuchynu len v tvare L,no teraz sme dali vstavane spotrebice,co tiez opticky este zväcsi.

biba_18
18. máj 2026

taká malá kuchyňa by mne osobne nevadila, vieš urobiť linku do L a do U dorobiť úzky pultík na vybratie mixera, položenie plechov ... ale keď bude zatvorená, bude naozaj prťavá - preto by sa to žiadalo otvoriť - alebo aspoň nedávať dvere ... alebo iba posuvné ...

ivicatolic
18. máj 2026

@anonym_autor na varenie ideál 🙂👍 všetko po ruke, keď sa tam nezdržiavate, niekto má zasa kuchyňu ako spoločenskú miestnosť , aj s telkou....100 ľudí - 100 chutí

anonym_3388e4
18. máj 2026

Mám menšiu 🙂

autor
18. máj 2026

Lepšie foto nemám :-/

katkaseiner
18. máj 2026

strasne daleko mas kuchynu od spajzy... a hovoris ze nemas chladnicku priamo v kuchyni. Ja by som isla do nejakej prerabky urcite. Ale teda zo spajzy by som spravila radsej zachod a otvorila by som kuchynu do jedalne urcite. Samozrejme to som ale ja. Ja mam velku kuchynu (rozmer neviem) a planujem ju prerabat a stale sa pasujem s malo priestorom... cize mne by taka kuchyna nevyhovovala, a uz vobec nie spajza a chladnicka mimo.

anonym_85b88f
18. máj 2026

Mam tiež malú, len rozmery neviem, nie som teraz doma, ale je to fajn.

biba_18
18. máj 2026

@anonym_85b88f ty máš trochu širšiu, cca 2,2 to vychádza ...

autor
18. máj 2026

Sme traja, varím asi denne. Popravde už keď sme tam dvaja, zavadziame si. Ale teda varím väčšinou ja. To, že je špajza ďalej mi nevadí vôbec, zvykla som si. Keď varím, tak si všetko naraz zoberiem, po drobnosť zbehnem. Vôbec sa mi nechce do búrania, prerábania :-/

biba_18
18. máj 2026

ako píše @katkaseiner - máš to ďaleko od špajzy, to sa nachodíš ... ale aj to by sa dalo riešiť ak už úplne nechceš prerábať - zopár poličiek alebo skriniek na nejaké veci (dozy napr.) kľudne daj aj do jedálne ... a v kuchyni aby bol olej, korenie, kakao ... také základné ingrediencie ... a zvyšok v špajzi ...

lubka73
18. máj 2026

kuchynu by som dala do jedalne, dvere v jedalni posunula smerom k izbam a namiesto kuchyne dala spajzu /tam mozes mat aj ladnicku/ to nemas moc prerabania/burania

anonym_0c82a5
18. máj 2026

mam podobny rozmer len inak otocenu, ano zvazovala som ze to tak necham a asi by som si poradila napokon som ale vyburala stenu a deti "pomahaju" varit. Som ale ma deti sama tak som rada ze na nich vidim ked sa hraju pri kuchyni, inak mam rada ked sa da kuchyna zavriet, zaplatila by som si vyzualizaciu ale myslim ze s tymto sa da pracovat

anonym_5b6e12
18. máj 2026
@anonym_autor

Sme traja, varím asi denne. Popravde už keď sme tam dvaja, zavadziame si. Ale teda varím väčšinou ja. To, že je špajza ďalej mi nevadí vôbec, zvykla som si. Keď varím, tak si všetko naraz zoberiem, po drobnosť zbehnem. Vôbec sa mi nechce do búrania, prerábania :-/

@anonym_autor ak sa da, prechod do kuchyne by som presunula do stredu tej steny a vyjde Ti kuchyna do U. Prechod do kuchyne urobit co najsirsi, nech sa kuchyna aspon opticky zvacsi.

Ja by som nezvladla mat chladnicku tak daleko od kuchyne....

anonym_ff4728
18. máj 2026

kuchyňu máš ozaj malú - to máme my aj kúpeľňu väčšiu.
Ale zvykneš si. Špajzu sme mali aj my takto u rodičov a vôbec mi to nepripadalo žeby to bolo ďaleko. Časom si zvykneš na všetko. Ešte aj chladnička s mrzn. bola v špajzi. pani čo ti poslala foto kuchyne to má také fajn útulné.

anonym_e7a6ec
18. máj 2026
@anonym_85b88f

Mam tiež malú, len rozmery neviem, nie som teraz doma, ale je to fajn.

@anonym_85b88f
Toto je AI rozmerovo oklamane ta kuchyna je uzka aby tam vysla linka na 2 steny

rozculena
18. máj 2026

Keď som bývala sama,tak som mala len výklenok s drezom a dvojplatničkou,chladnička bola v izbe.Zvyknúť sa dá na všetko.
Teraz vo väčšom byte by ma asi švihlo,keby som mala chladničku mimo kuchyne.špajzu neriešim,tam chodím len veľmi málo,všetko mám v kuchyni.Nemám zvlášť jedáleň,akože prenášať všetko hore dole🙄
Kuchyňa je 350x350,ide sa z nej do izby a do chodby.Pri prerábaní jadra som si dala linku do "L",aj keď sme len dvaja.

biba_18
18. máj 2026

@anonym_e7a6ec pod oknom nie je klasická linka, vyzerá na úzku 30 cm skrinku ...

lukbe
18. máj 2026
@anonym_e7a6ec

@anonym_85b88f

@anonym_e7a6ec je to moja kuchyňa robená na mieru, vľavo skrinky sú tridsiatky, mam aj video, ale nemienim ho tu zverejňovať.

anonym_e7a6ec
18. máj 2026

@anonym_autor
Ta vasa dispozicia je super nemoderna a nevyuziva potencial domu, velky dom a nemozna kuchyna zachod v malej kupelni?

anonym_1f4fc8
Autor odpoveď zmazal
anonym_85b88f
18. máj 2026
@biba_18

@anonym_e7a6ec pod oknom nie je klasická linka, vyzerá na úzku 30 cm skrinku ...

@biba_18 ano, presne tak.

anonym_85b88f
18. máj 2026
@anonym_e7a6ec

@anonym_85b88f

@anonym_e7a6ec no iste, žiadna AI, aj video mám, ale nepošlem.

anonym_e7a6ec
18. máj 2026
@anonym_85b88f

@anonym_e7a6ec no iste, žiadna AI, aj video mám, ale nepošlem.

@anonym_85b88f
Sorry ja som myslela ze je to navrh na tuto kuchynu

anonym_a1dce4
18. máj 2026

Ja mám v bytovke 250x200, hneď vedľa je jedáleň. Riešená do U, rohová.

ihrisko2009
18. máj 2026
@anonym_e7a6ec

@anonym_autor
Ta vasa dispozicia je super nemoderna a nevyuziva potencial domu, velky dom a nemozna kuchyna zachod v malej kupelni?

@anonym_e7a6ec ahoj, prosím Ťa, v akom programe si toto robila? Takto upraviť pôdorys?

anonym_e7a6ec
18. máj 2026
@ihrisko2009

@anonym_e7a6ec ahoj, prosím Ťa, v akom programe si toto robila? Takto upraviť pôdorys?

Strana
z2