icon

Ako usporiadať kuchyňu a obývačku v dome?

Dnes o 07:00

Ahoj.
Chcela by som vás poprosiť o nápady ako usporiadať odfotenú časť.
Mala som predstavu, že kuchyňa a obývačka budú smerom na terasu. Blízko bude špajza. A ako je technická miestnosť má byť kotolňa a menšia práčovňa s wckom.
Kreatívne duše, nenapadne vás niečo? Ja už mám totálny blok...

Strana
z2
anjelicek26
Dnes o 07:03

Ak je terasa slnecna, tak ti stale bude svietit slnko do telky a ani nebuders vediet pozriet do zahrady zo sedacky rano s kavou v ruke, to by som otocila... kuchyna sa mi tiez nezda, budes cely cas chrbatom do obyvacky k detom ked budes varit ale tak to je moj nazor...

anjelicek26
Dnes o 07:09

Ja viem picasso... telka do rohu, otocit sedacku... spajzu posunut na druhu stranu, kuchynu otvorenu, linka smer k detom pozerat a komunikacia... v spajzi je okno fajn, ale nie nutnost, staci potiahnut ventilaciu...

patrike
Dnes o 07:14

Za mna je prepojenie kuchyna - obyvacka chory napad, s ktorym niekto prisiel v panelaku, aby opticky zvysil rozmery a mohol to lepsie predat. Potom sa zacali vsetci po nom opicit aj v domoch.
Preco sa maju pachy z varenia sirit vsade ?

anonym_09de11
@anjelicek26

Ak je terasa slnecna, tak ti stale bude svietit slnko do telky a ani nebuders vediet pozriet do zahrady zo sedacky rano s kavou v ruke, to by som otocila... kuchyna sa mi tiez nezda, budes cely cas chrbatom do obyvacky k detom ked budes varit ale tak to je moj nazor...

@anjelicek26 tipujem ze terasa bude kryta

biba_18

a čo tak vymeniť kuchyňu a technickú miestnosť?

anonym_7d6bd7
Dnes o 07:15

@anonym_autor Wecko v zadveri nie je praktické, zobuju sa ľudia s blatom, snehom na nohach a potom musia po tom šliapať. Keď už tak vymeniť wecko s vesiakmi. Pozor aby si vedela otvoriť okno keď tam bude batéria, neviem aké bude okno. Do pracovne sa ti nebude chcieť chodiť cez vonkajšie dvere. Hlavne v zime. Chladnička v rohu, treba vyberať takú, ktorá je na to určená, lebo inak neotvoris poriadne dvere a nevyberie s šuflík , chladničky.

biba_18
Dnes o 07:15
@patrike

Za mna je prepojenie kuchyna - obyvacka chory napad, s ktorym niekto prisiel v panelaku, aby opticky zvysil rozmery a mohol to lepsie predat. Potom sa zacali vsetci po nom opicit aj v domoch.

@patrike ja mám spojenú kuchyňu a obývačku a nikde sa nič nešíri - na to vymysleli takú vec ako digestor ...

anjelicek26
Dnes o 07:16
@patrike

@patrike nikde sa nic nesiri, ked mas dobry digestor...dnes to vies uz krasne riesit... a mne ten cas straveny v kuchyni "sama" za to nestoji... radsej som v otvorenom priestore, riesim s detmi ulohy, mam dohlad na maleho, komunikujeme...

patrike
Dnes o 07:19
@biba_18

@patrike ja mám spojenú kuchyňu a obývačku a nikde sa nič nešíri - na to vymysleli takú vec ako digestor ...

@biba_18 Asi mam zly digestor, lebo cestoviny s lososom = citime, ked prideme z vyletu. Ono ked nevyjdes von par hodin po vareni, mozes mat dojem, ze to odsava.

autor
Dnes o 07:19
@anjelicek26

Ja viem picasso... telka do rohu, otocit sedacku... spajzu posunut na druhu stranu, kuchynu otvorenu, linka smer k detom pozerat a komunikacia... v spajzi je okno fajn, ale nie nutnost, staci potiahnut ventilaciu...

@anjelicek26 ta telka mi tiež napadla... Také nerozumné

autor
Dnes o 07:21

Baby píšte, akurát mi tu syn nedovolí ani čítať, tak ja sa k vám vrátim, keď bude pokojnejšie. Ďakujem za všetky postrehy ❤️

anonym_ed988e
Dnes o 07:23
@patrike

@patrike baba sa pýta na radu pri rozložení domu. Nie, či je to blbosť. My sme mali aj spolu, aj zvlášť a nikdy sme nemali smrad a zapuchnutý dom. Na extra varenie, napríklad kapustnicu, vývar, džemy, mám externú kychyňu 🙃

anjelicek26
Dnes o 07:27

Vymenit digestor ak nie je dobry a efektivny, vycistit filtre pravidelne, tazko povedat. U mna je to jeden z najdrahsich spotrebicov, co som kupovala, chcela som efektivny...

autor
Dnes o 07:28
@anonym_7d6bd7

@anonym_autor Wecko v zadveri nie je praktické, zobuju sa ľudia s blatom, snehom na nohach a potom musia po tom šliapať. Keď už tak vymeniť wecko s vesiakmi. Pozor aby si vedela otvoriť okno keď tam bude batéria, neviem aké bude okno. Do pracovne sa ti nebude chcieť chodiť cez vonkajšie dvere. Hlavne v zime. Chladnička v rohu, treba vyberať takú, ktorá je na to určená, lebo inak neotvoris poriadne dvere a nevyberie s šuflík , chladničky.

@anonym_7d6bd7 vďaka. Wcko som tam nechcela. Jedno bude v kúpeľni a druhe v páčovni. Po celej dĺžke chodby som chcela skriňu na bundy a topanky

anjelicek26
Dnes o 07:29

Ja aktualne menim kuchynu a rozplanovane to mam takto viac-menej a budem pri miesani toho dzemu pozerat priamo do obyvacky, mne to prijde fajn...

btus
Dnes o 07:33

a nejak takto? Do toho WC by som dala aj práčku so sušičkou, samozrejme by som ridala okno a dvere vchodové a tie z chodby by som posunula tak, aby sa na tej celej stene dala urobiť vstavaná vešiaková skriňa. Tá na obrázku nie je zakreslená

biba_18
Dnes o 07:33
@patrike

@biba_18 Asi mam zly digestor, lebo cestoviny s lososom = citime, ked prideme z vyletu. Ono ked nevyjdes von par hodin po vareni, mozes mat dojem, ze to odsava.

@patrike mne keď dávali digestor tak sa smiali chlapi že mi to vytiahne aj polievku z hrnca ... takže asi áno, máš ...

autor
Dnes o 07:38
@btus

a nejak takto? Do toho WC by som dala aj práčku so sušičkou, samozrejme by som ridala okno a dvere vchodové a tie z chodby by som posunula tak, aby sa na tej celej stene dala urobiť vstavaná vešiaková skriňa. Tá na obrázku nie je zakreslená

@btus vlastne mi teraz napadlo, že on nám najprv sam navrhoval, že tech. Miestnosť by sa dala posunúť. Toto mi príde asi ako najschodnejšie.

anonym_f18457
Dnes o 07:39
@anjelicek26

Ja aktualne menim kuchynu a rozplanovane to mam takto viac-menej a budem pri miesani toho dzemu pozerat priamo do obyvacky, mne to prijde fajn...

@anjelicek26 aj ja mam tak, ze varim a som "v spojeni" s ostatnou osadkou domu, nie niekde mimo

Navrh kuchyne mad TOP, digestor daj do linky, alebo do varnej dosky, nech sa nenaumyvas

anonym_191b1c
Dnes o 07:43
@patrike

@patrike
Pacula si o dacom takom ako odvedeny extraktor ? asi mate doma stale sporhel

anjelicek26
Dnes o 07:44
@anonym_f18457

@anjelicek26 aj ja mam tak, ze varim a som "v spojeni" s ostatnou osadkou domu, nie niekde mimo

Navrh kuchyne mad TOP, digestor daj do linky, alebo do varnej dosky, nech sa nenaumyvas

@anonym_f18457 ano chcela som taky, ale vraj to bude velmi zlozite, este diskutujeme 😂 Pod linku vzadu chcem "schovat" vysavac, pripoji sa rovno na vodny odtok, tak bude umyvat a vysavat a pekne sa sam aj precisti, doteraz som musela vodu menit, tiez pokrok trosku k viac volnemu casu 😂

anonym_f18457
Dnes o 08:00
@anjelicek26

@anonym_f18457 ano chcela som taky, ale vraj to bude velmi zlozite, este diskutujeme 😂 Pod linku vzadu chcem "schovat" vysavac, pripoji sa rovno na vodny odtok, tak bude umyvat a vysavat a pekne sa sam aj precisti, doteraz som musela vodu menit, tiez pokrok trosku k viac volnemu casu 😂

@anjelicek26 tak, mozno by tam aj odtah vosiel. Drzim palec.
Hodis mi link, prosim, na ten vysavac s vodou? To ma zaujima, ak sa precistuje priebezne, lebo terajsie pobehaju s jednym mopom cely dom, to sa mi nepaci

anonym_191b1c
Dnes o 08:15
@anjelicek26

@anjelicek26
Toto asi napisala penzistka co pozera cez den serialy , u nas sa televizia pozera vecer a jasne ze velka terasa bude mat proti dazdu pristresok

anonym_94989c
Dnes o 08:36

to vám nerobí architekt? si navrhuješ sama? existujú aj katalógy kde hneď vidíš či ti to vyhovuje alebo nie.
Ešte si mohla napísať kde je hlavný vchod do domu lebo máš tam dva vyznačené.

anjelicek26
Dnes o 08:36
@anonym_191b1c

@anjelicek26
Toto asi napisala penzistka co pozera cez den serialy , u nas sa televizia pozera vecer a jasne ze velka terasa bude mat proti dazdu pristresok

@anonym_191b1c pobavilo.. mne stacia pubertiaci, co si po skole zapnu s kamosmi switch🙄

anjelicek26
Dnes o 08:39
@anonym_f18457

@anjelicek26 tak, mozno by tam aj odtah vosiel. Drzim palec.
Hodis mi link, prosim, na ten vysavac s vodou? To ma zaujima, ak sa precistuje priebezne, lebo terajsie pobehaju s jednym mopom cely dom, to sa mi nepaci

@anonym_f18457 dreame x50 master mame 😍

anonym_52a188
Dnes o 08:43

@anonym_autor
Nemam cas, ale co som chcela ukazat len jednoduchym otocenim sa ukazalo ze tam mas chybu
zbytocne velky strateny priestor na ukor obytnej plochy

autor
Dnes o 11:35
@anonym_94989c

to vám nerobí architekt? si navrhuješ sama? existujú aj katalógy kde hneď vidíš či ti to vyhovuje alebo nie.
Ešte si mohla napísať kde je hlavný vchod do domu lebo máš tam dva vyznačené.

@anonym_94989c hlavný vchod je ten pri wcku.
Architektovi sme dali všetky požiadavky a vytvoril toto. Je to ešte len 1.podorys, takže sa na tom ešte pracuje.
Aj do kúpeľne nám dal vaňu a chceli sme len sprchový.

anjelicek26
Dnes o 12:01

Tak vas architekt nepocuva mi prijde :( Hlavne prakticke hladisko je ine, uplne suhlasim ze tie technicke izby a wecka kupelky dat na opacnu stranu ako je terasa, tam "zive" miestnosti ako obyvacka kuchyna to ma proste viac zmysel... @btus rozvrhnutie sa mi paci, budes rada za taketo riesenie...

autor
Dnes o 12:15
@anjelicek26

Tak vas architekt nepocuva mi prijde :( Hlavne prakticke hladisko je ine, uplne suhlasim ze tie technicke izby a wecka kupelky dat na opacnu stranu ako je terasa, tam "zive" miestnosti ako obyvacka kuchyna to ma proste viac zmysel... @btus rozvrhnutie sa mi paci, budes rada za taketo riesenie...

@anjelicek26 tiež som bola prekvapená, keď mi to dnes prišlo... Akosi sme sa s ním nepochopili alebo čo...
Určite pôjdeme touto cestou. Ak by niekoho ešte niečo napadlo, sem s tým 😊

Strana
z2