icon

Mám si dať prelepiť červenú kuchyňu na bielu?

katka3212
4. nov 2025

Ahojte, mám si dať prelepiť červenú kuchyňu na bielu ? Neviem sa rozhodnúť. Poraďte prosím 🙂 ďakujem . Foto v komentári

anonym_391c2e
4. nov 2025

Červená je super.

nevenka
4. nov 2025

@katka3212 joj, ja som vzdy chcela bielu kuchynu a cerveny nabytok neznesiem, ani kupelnu cervenu, fuh. Keby uz tak tie dymovo modre, petrolejove farby, mentolove tlmene. Mali sme v byte dub arlington, teraz mame dub arlington len pracovnu dosku a kuchyna je taka rustikalnejsia matna biela a ked pridem do bytu, tak si poviem jeeeej, celkom teply, utulny pocit 🙂🙃. Keby som mohla, mala by som viac domov s roznymi kuchynami, obyvackami a hlavne kupelnami. Nevedela by som si vybrat.
Asi by som na Tvojom mieste chvilu nechala cervenu a ked by mi zacala ist na nervy, dala by som prelepit.

katka3212
autor
4. nov 2025
@sashabb

@katka3212 neváhala by som ani sekundu. A píšem, to preto, že som urobila rovnako. Máme červenú kuchyňu, prelepovali sme na bielu. To je 100 a 1, ani si nevieš predstaviť ako sa ten priestor presvetlí a rozžiari. Smelo do toho 👍

@sashabb ďakujem, toto som potrebovala prečítať 🙂😄

simsalabim
4. nov 2025
@katka3212

@sashabb ďakujem, toto som potrebovala prečítať 🙂😄

@katka3212 ktora firma ti to urobi? Odhodlavam sa na daco podobne.

katka3212
autor
4. nov 2025
@simsalabim

@katka3212 ktora firma ti to urobi? Odhodlavam sa na daco podobne.

@simsalabim ahoj, my žijeme v PL. Takže poľská firma.

martina_90
4. nov 2025

určite BIELA 🙂 univerzálna, vkusná

beata_k
4. nov 2025

@katka3212 Ja mam rada bielu farbu, ale ta cervena je ozaj krajsia.

negymama
4. nov 2025

ja zase milujem cervenu, ale asi bz som volila bielu alebo smotanovo bielu. Ta cervena po case posobi drazdivo.
Je to pekne navstivit, ale nie v nej vkuse byt.

tim23
4. nov 2025

Ja by som určite išla do bielej

andrejka2424
4. nov 2025

Vyzerá tá červená síce trochu výstredne ,ale nie je vôbec zlá. Ja by som si sama vždy radšej vybrala bielu, smotanovú, ale skôr v takom tradičnejšom štýle. Táto mi príde v bielej taká chladná a fádna .Nechala by som to tak ako je.

katka3212
autor
4. nov 2025
@anjelicek26

Mame doma cervenu, zavisi kolko svetla mas v miestnosi, kolko okien... pekne su obe

katka3212
autor
4. nov 2025
@andrejka2424

Vyzerá tá červená síce trochu výstredne ,ale nie je vôbec zlá. Ja by som si sama vždy radšej vybrala bielu, smotanovú, ale skôr v takom tradičnejšom štýle. Táto mi príde v bielej taká chladná a fádna .Nechala by som to tak ako je.

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

Povedali mi zato 1900€, čo si o tom myslite ?

pribinak
4. nov 2025
@katka3212

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

@katka3212 že by som si nechala červenú, páči sa mi 👍

chrobak7
4. nov 2025
@katka3212

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

@katka3212 Je jedno, čo si o tom myslíme my. Dôležité je, aby si vedela, čo si o tom myslíš ty. Či to naozaj chceš.

Alebo chceš vedieť, či je to primeraná cena? Ja som olepoval len dvierka. Je to dosť piplačka, mne to trvalo asi víkend. Tebe musia olepiť aj iné časti linky - boky, skrinky. Ja by som kvôli tomu nevyhodil 1900 €. Samotná fólia vyjde možno tak do 100 -150 €. Ale nie je to ľahké olepiť. Hlavne nie tak, aby to aj dobre vyzeralo, aby tam neboli bubliny alebo pokrčená fólia. Čelá zo šuflíkov treba dať dole a to nestačí olepiť len spredu. To čelo treba fóliou obaliť aj zboku.

Neviem, či to tebe stojí za tých 1900 €. Podľa mňa je to škoda toľkých peňazí.

beata_k
4. nov 2025
@katka3212

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

@katka3212 Ze je to trochu vela za taky spas.

sanen
5. nov 2025

Biela 🍀

margotka17
5. nov 2025
@katka3212

@katka3212 mne sa páči aj tá červená. Ja mám bielu kuchyňu. Červená má ani nenapadla, ale tak možno raz...🤔👍

natalka13
5. nov 2025

To mas cerveny foliu? Ak ju stiahnu a daju novu bielu ok.
Biela je fadna sterilna nenapadna a prave taka ma kuchyna byt hlavne sk je sucast obyvacky ci jedalne.

btus
5. nov 2025

1900 je podľa mňa dosť len za olep.

zuzanita1609
5. nov 2025
@katka3212

@katka3212 že je to dosť za olep a po čase to môžeš ľutovať, pretože každý olep má svoj limit. Tiež prelepovať tmavú farbu svetlou nemusí urobiť taký efekt,ako je na obrázku. A tá červená je (za mňa),aj tak krajšia 😉.

negymama
5. nov 2025
@katka3212

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

@katka3212 uff za takú cenu a s rizikom že olep nebude taký pekný a trvaci, by som sa zmierila s červenou a nechala to tak. Ako niekto domina že po čase taka intenzívna farva mozevprebijat. Môže ti z toho vyjsť nepekne ruzovkasta. Iné je voliť farbu na začiatku.
Je možné že ťa reklama na olep prelepuje príklad vanilkovou bielou a to je menší kontrast.
Véd len keď sme niekedy maľovali steny na bielo a pôvodná farba bola výrazná tak to prebijalo aj po e 3 nateroch

tim23
5. nov 2025
@katka3212

@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424

@katka3212 veľa

moonlight1210
5. nov 2025

Sla by som do bielej. Je vzdusna, cely priestor je volnejsi, viac dycha.

Je to neutralny zaklad na sto chuti doplnkov a doladenia.

Cervena je fajn, ale obmedzujuca. Doladenie k nej treba vyberat citlivo. A svojou plochou uplne ovlada cely priestor a zmensuje ho.

Akurat neviem to prelepenie, aky bude material a ako sa bude udrzovat. To moze este celu radost pokazit, ze bude citlivy na cistenie, moze sa lahsie poskodit (poskriabat, zatrhnut).

titla
5. nov 2025
@katka3212

@katka3212 1900e nie je mala suma. Kedy bola robena kuchyna? Ak je nova, tak by som asi zainvestovala a prerobila ju na svetlejsiu. Ak uz ma nejaky ten rocik za sebou a viditelnejsie znamky opotrebovania, radsej by som par rokov vyzdrzala s cervenou (nie je to tragedia, len mimo mojho vkusu) a zacala setrit na novu

katka3212
autor
5. nov 2025
@natalka13

To mas cerveny foliu? Ak ju stiahnu a daju novu bielu ok.
Biela je fadna sterilna nenapadna a prave taka ma kuchyna byt hlavne sk je sucast obyvacky ci jedalne.

@natalka13 nie , červená nie je folia. Je to originál u stolára robené. Už ma 15 rokov 🙂

katka3212
autor
5. nov 2025
@titla

@katka3212 1900e nie je mala suma. Kedy bola robena kuchyna? Ak je nova, tak by som asi zainvestovala a prerobila ju na svetlejsiu. Ak uz ma nejaky ten rocik za sebou a viditelnejsie znamky opotrebovania, radsej by som par rokov vyzdrzala s cervenou (nie je to tragedia, len mimo mojho vkusu) a zacala setrit na novu

@titla kuchyňa na 15 rokov už. Ale nie je vôbec zničená. Len ta farba ma už irituje

katka3212
autor
5. nov 2025
@negymama

@katka3212 uff za takú cenu a s rizikom že olep nebude taký pekný a trvaci, by som sa zmierila s červenou a nechala to tak. Ako niekto domina že po čase taka intenzívna farva mozevprebijat. Môže ti z toho vyjsť nepekne ruzovkasta. Iné je voliť farbu na začiatku.
Je možné že ťa reklama na olep prelepuje príklad vanilkovou bielou a to je menší kontrast.
Véd len keď sme niekedy maľovali steny na bielo a pôvodná farba bola výrazná tak to prebijalo aj po e 3 nateroch

@negymama včera nám boli ukázať fólie. Sú to špeciálne fólie na kuchyňu. Nie sú to také fólie čo sa dajú kúpiť v obchodoch . Sú hrubé. Čiže presvitanie nehrozí. Ale musia nám našu miestami zbrusit, aby bolo všetko rovnomerne.

lienka.7
5. nov 2025

@katka3212 ta červená je nejaký dočasný módny výstrelok, biela je stara dobra klasika.
Keby mi dal niekto na výber z tých 2 obrázkov, beriem jednoznačne tu bielu.

negymama
5. nov 2025
@katka3212

@negymama včera nám boli ukázať fólie. Sú to špeciálne fólie na kuchyňu. Nie sú to také fólie čo sa dajú kúpiť v obchodoch . Sú hrubé. Čiže presvitanie nehrozí. Ale musia nám našu miestami zbrusit, aby bolo všetko rovnomerne.

@katka3212 pozri , vidim ze fakt chces tu bielu, tak si to prerob.
Mna by to po 15 rokoch tiez iritovalo, neviem ci by som vydrzala aj 5 rokov pozerat na intenzivnu cervenu. A to mam rada tu farbu, ale nie v interieri na takej velkej ploche.

zuzanita1609
5. nov 2025
@negymama

@katka3212 pozri , vidim ze fakt chces tu bielu, tak si to prerob.
Mna by to po 15 rokoch tiez iritovalo, neviem ci by som vydrzala aj 5 rokov pozerat na intenzivnu cervenu. A to mam rada tu farbu, ale nie v interieri na takej velkej ploche.

@negymama to nie je veľká plocha,je to iba kuchynská linka. Sú biele steny,ak sa nechystajú maľovať,tak tá biela linka tiež časom zanikne (teda,ak ostane taká biela aj po rokoch užívania) 😏. Neskôr ju bude vytáčať každý fľak na nej, nebodaj,ak ten olep tým šuchaním, leštením pôjde časom dole. Ja by som to neriskovala(prekryť červenú bielou). Skôr originál bielu linku...keď už.