Nedoplatok za elektriku v dome, v ktorom sme 10 mesiacov nebývali
Ahojte. Mate niekto skusenosti s tym,ze ak rekonstruujete dom a 10mes tam nebyvate (pocas rekonstrukcie) mate nedoplatok na elektrike skoro 700€? Ved nie kazdy vikend sla miesacka a ine naradie.. pol roka sme platili 40€ a potom ked sme spravili elek.kurenie(cela domacnost je na elekt) tak sme zacali platit 120€
@biliki pred rekonštrukciou ste mali tento istý elektromer? Viete koľko žerie to elektrické kúrenie? Prečo v noci nekúpite tiež drevom? Kúrenie elektriku je drahé. Zvlášť ak v noci kurite, lebo v noci teplota klesá viac ako cez deň a tak musí veľa kúriť nech vykuri na požadovanú teplotu.....
@martina1201 ano ten isty elektromer.v noci je teplota na 18stup.nastavena. a nejde celu noc elek.kurenie
Aku mate sadzbu dd1 ci dd2 ci dd3? Na fa to pisu vo vyuctivani, co mate predplatene.
@biliki dd2 je tarifa pre beznu spotrebu,pre kurenie elektrinou je min. dd5. Ja mam doma vsetko na elektrinu, ohrievac vody bezi len na nocny prud, mam tarifu dd4 a mesacne platim 66,teraz budem 64e
@ludkka0407 v elektrarni nam pani "poradila"nech si to vyskusame na rok.ze nie je v tom rozdiel
@biliki neviem,aku spolocnost mate, ale jednoznacne odporucam pozriet tarify a cennik sluzieb, velmi pekne to ma napr.vysvetlene vvs a tiez spp (ja mam momentalne spp,kedze mame aj plyn od nich a takto je to pre nasu domacnost vyhodnejsie,ako kazda energia zvlast).
@biliki tu si zadaj udaje z vyuctovania a co obsluhuje elektrina a vyraraj najlepsiu sadzbu
My máme dom 124m2 a tarifu dd6,kurime podlahovým občas kachliami a platíme 29€ za elektrinu mesačne.Vo vašom prípade by som čím skôr zmenila tu tarifu ...
Ahoj,ak aj budes riesit zmenu tarify,daj si pozriet aj ten elektromer.alebo to skuste pozriet samy-vsetko povypinat a pozriet,ci robi odber aj tak.
@petrowna tak to potom nemôžeš porovnávať 🙂
@biliki majú celú domácnosť elektro... Dom 120m2 plne elektro je štandard cca 150e/mes pri dd5
Záleží od viac faktorov, ale čisto na el., bez tepelného alebo iných zdrojov tepla... Záleží aj na rekuperácii...
Ale štandardne cca 150🙂 keď nemajú žiadne extra nároky na teplo. Pri 24st to už kľudne môže ísť k 200e/mes.
V prípade, ak som správne pochopila, akú elektro domácnosť majú...
Preto som sa pýtala @biliki koľko kwh mali spotrebu za rok... To veľa ukáže, nie platba a nie dd2(ale to až keď vieme aká je spotreba)
tak kure id na elektriku aj ohrev vody a pod je vseobecne drahe ake mate zateplenie v podlahe kolko cm ? ake mate
zateplenie stien okna kolko mate zateplenu strechu ? treba si dat normalne nastavit tarifu podla odberu
je to novostavba nove omietky prvy rok dva ak nie je dobre vsetko vyschnute su naroky vzdy vyssie

@biliki dajte si pozriet elektromer,nam tak bezal aj ked v dome nikto nebyval.prisli,vymenili,vratili nejake peniaze.