Nevhodné umiestnenie mikrovlnky nad rúrou: Riziká a riešenia
dievcata pozor ked planujete kuchynu a ste nizsie ako 170cm. stolar mi navrhol mikrovlnku nad vstavanu ruru ze to dobre vyzera a usetri to miesto na linke. ja hlupa som suhlasila ze ved v poho. ludia moji to je tak neprakticke a nebezpecne ze koniec. minule som odtial vyberala horuci hlboky tanier s polievkou samozrejme ze sa mi to smyklo a vylialo rovno na prsia a brucho. skoncila som na popaleninach na urgentne. vytiahnut odtial nieco horuce a tekute ked to mate skoro vo vyske oci je proste na hlavu. muzovi to sice vyhovuje lebo ma skoro dva metre ale ja to nenavidim kazdy jeden den. dajte si to radsej do linky nizsie ak nechcete dopadnut ako ja. prerabal to uz niekto dodatocne do dakej spodnej skrinky? da sa to vobec?
@anonym_autor tak to neviem ako vám spravil ale teda ja mám menej ako 170cm a v normálnej výške mám mikrovlnku a pod ňou mám rúru. Podľa mna vám to spravil priliz vysoko že máte pod rúrou veľa skriniek.
my mame mikrovlnku nad rurou 16 rokov, meriam 164cm a mikrovlnka je urcite vo vyske mojich oci, a toto sa mi este nestalo. Tekute si mozem zohriat aj inak nez v mikrovlnke, ta trocha sa zohreje rovnako rychlo na plyne ako v mikrovlnke. 😉
So 163 cm som nikdy nemala takýto problém, aj keď máme mikrovlnku nad rúrou a musim zdvihnúť ruky, pri niektorých veciach som optrnejšia, ale nikdy si nenaberám úplne okraj… no a prerobiť sa to určite dá, nie je tam zabetónovaná
Aj za cenu toho, ze budes musiet vynemit a zaplatit dvirka v tej skrinke si to daj prerobit. Rura moze ist nizsie a MW do primeranej vysky
Tiez mam pod 170cm, mikrovlnku nad rurou a nikdy som s tym problem nemala.
@anonym_autor To ako vysoko musíš mať tú mikrovlnku?
Ja meriam 163 cm, mikrovlnku mám tiež nad rúrou a normálne vidím do taniera a vyberiem. Ešte sa mi nestalo, žeby som sa obliala. A to máme takto linku niekoľko rokov.
Ja mam 166 cm a žiaden problém.. inak by som ju ani nechcela, ako nad ruru....moja mama mala 156cm q tiež s tým nemala problém...
Tiež mam takto mikrovlnku a teda nemám takýto problém
my mame mikrovlnku nad rurou 16 rokov, meriam 164cm a mikrovlnka je urcite vo vyske mojich oci, a toto sa mi este nestalo. Tekute si mozem zohriat aj inak nez v mikrovlnke, ta trocha sa zohreje rovnako rychlo na plyne ako v mikrovlnke. 😉
@ivanakal
Typicky mudrak hovori sa mikrovlnke a ona pise o sporaku aj ja si mozem zohriat na ohnisku
@anonym_autor mám to tak 9 rokov a ešte sa mi teda nič také nestalo. Mikrovlnku mám vo výške hlavy.

mohol ti dať rúru nižšie (ako býva na sporáku) a MW nad ňu....