icon

Páperový vankúš po opratí smrdí

21. júl 2022

Ahojte
Priznám sa ze ja dám do práčky úplne všetko, teda okrem koženky a kože, to som ešte neskúšala 🙂
Áno, periem normálne klasický aj paperove vankúše. No teraz sa mi prvý krát stalo, že po oprati mi smrdí 😢
Prala som ho normálne na 60stupnov, 800 otáčky a sušil sa 2 dní na slnku, s tým ze som ho par krát za deň pretočila a vytriasla, a teda na noc dala dovnútra.
Ja neviem kde som spravila chybu 🤷‍♀️
Včera večer som čítala že oprať ešte raz ak sa dá na programe "vlna" a sušiť nie na priamom slnku.
Ja ho určite operiem ešte raz, už čaká v práčke, len sa chcem spýtať na koľko stupňoch a otáčkach periete vy a ako sušite?
Susicku nemám.
Pekný deň

anjelicek26
•
21. júl 2022

Paperovy vankus musis susit v susicke... na slnku to nema vyznam, to ti stuchne...

viestta
•
21. júl 2022

Papierový vankúš je najlepšie sušiť na mraze

stanulienkat
•
21. júl 2022

Ja paperovy susim na prudkom slnku. Periem na 40 a 1000 otacok pri zmykani. Aspon 10x za den ponatriasam. Oper este raz, kym su taketo horucavy. Dobre si to robila.

simca06022011
•
21. júl 2022

Tak paperove vankuse maju aj specialny cistic, olejovy. Ziadne extra prachy a avivaze (ja na flaky iba lokalne dubnem vanish).
Inak susicka je najlepsia, ak nie, tak par krat pretrepat je malo, to proste musis riadne poprehadzovat pravidelne a casto.
ALE mala som paperovy vankus (kupovali sme do hostovskej) v Jysku alebo mobelixe (???) a to bol taky smrad, ze ten letel do kosa, jemu ani susicka nepomohla.

luccija
•
21. júl 2022

Periem pravidelne a do susicky a potom este na slnku.To perie ma taky zvlastny puch🙂najlepsie je dat nove, alebo dat si ho vycistit v cistiarni peria.

stanulienkat
•
21. júl 2022

Samozrejme bez avivaze a podobnych chobotin.

simca06022011
•
21. júl 2022

@luccija inak ja mam vankuse paperove asi aj 15r, nikdy som ich nemusela nikam nosit ani menit perie a ani nesmrdia

simca06022011
•
21. júl 2022

Inak pouzivam Miele prostriedok na perie

luccija
•
21. júl 2022

@simca06022011 aj ja ich mam dlho, ale pouzivsm susicku niekedy aj 2x a tenisove lopticky nech sa vyplieska plus slnko.Ked sa zle vysusi stuchne.

andreatytler
•
9. okt 2025

@anonym_autor Ako to dopadlo? Vypral sa ten smrad z vankusov po tom ako si ich oprala 2x? Ja mam tera rovnaky problem. Uz 2x som oprala a stale smrdi. Nikdy pred tym som tento problem nemala.