icon

Poraďte dobrú panvicu na indukciu, ktorá sa nebude pripalovat a niečo vydrží.

Včera o 18:28

Poraďte mi dobrú panvicu na indukciu, ktorá sa nebude pripalovat a niečo vydrží. Už mám na to nervy, nedokážem urobiť volské oko bez toho, aby sa mi prilepilo a olej neprskal po celej kuchyni :(
Mala som už rôzne značky, Tefal sa po čase začne olupovať a tá neprilnava vrstva sa aj tak pripaluje. Stalo sa mi aj, že sa z nej úplne odlepilo dno. Naposledy som kúpila neprilnave panvice Sola, tie sa tiez ani nie po pol roku začali pripalovat. Mám aj nerezové, snažím sa variť tak, ako treba, nechať ich rozohriať a potom na nich robiť, ale mne to jednoducho nejde :( už som mala toľko panvic a žiadna nie je dobrá.

patrike
Včera o 18:29

Problem je v nadmernom vykone a zlej regulacii. Mam indukciu od Boschu, funkcia regulacie teploty, len nakliknem tu funkciu, dam cislo 2 = volske oka a parada. Bez ohladu na panvicu.

anonym_4d53eb
Včera o 18:32

Tiez si myslim, ze chyba nebude v panviciach ale v tom, ze pecies na vysoky prikon. Skus piect vajcia na nizsom stupni, oni sa upecu aj prepecu ale neprihoria od spodu

autor
Včera o 18:33
@patrike

Problem je v nadmernom vykone a zlej regulacii. Mam indukciu od Boschu, funkcia regulacie teploty, len nakliknem tu funkciu, dam cislo 2 = volske oka a parada. Bez ohladu na panvicu.

@patrike aha, čiže to bude vysokým výkonom? No, ja mám práveže pocit, že keď dám nižší výkon, ledva sa niečo deje, ak by som robila volské oko na 2, trvalo by to hodinu.

klarissa25
Včera o 18:38

A na kolkatke zvykneš robiť?

thereisabear
Včera o 18:42

Vysoká teplota. A nedávaš aj do umývačky?

anonym_08b5d6
Včera o 18:47
@anonym_autor

@patrike aha, čiže to bude vysokým výkonom? No, ja mám práveže pocit, že keď dám nižší výkon, ledva sa niečo deje, ak by som robila volské oko na 2, trvalo by to hodinu.

@anonym_autor chce panvicu vyslovene na volske oko? lebo jaj mam z kauflandu a je uplne super na 4ks, ale to robis asi chybu, kolko stupnov mas na indukcii?ja mam 9 a volske oko robim tak na 6-7 aj palacinky , na 9 davam len vsetko zovriet ked varim a potom znizim tak na 4-5

michaela329
Včera o 18:54

@anonym_autor ja mám teraz takú obyčajnú z Lidla a mne sa na nej ted oko nepáli a to robim be, tuku. Dávam nižšiu teplotu 6-7 z 9, vajíčka prikryjem a ku koncu,. keď už chcem zatiahnuť žĺtka - mam rada tekute, prilejem trosku horucej vody - žĺtka sa zatiahnu a nič nie je pripalene.

mullerova46
Včera o 18:55

@anonym_autor IKEA 365+ je mega super panvica. Máme ju ale krátko takže neviem koľko vydrží ale zatiaľ je najefektívnejšia akú sme mali a to máme aj Tefal.

sisska96
Včera o 18:56
@anonym_autor

@anonym_autor Ja volské robím na 5-4 a neprská nič. Panvica delimano

patrike
Včera o 19:02

Pozor, pletu sa tu dve veci :
1. Bosch ma bezne stupne 1 - 9 ako kazda ina indukcia, tam sa nic nemeria.
2. Tiez ma dodatocnu funkciu, kde senzor meria teplotu panvice a sam vykon riadi tak, aby sa teplota drzala, tam su stupne 1 az 5.

anonym_ae9964
Včera o 19:08

Nie je panvica ako panvica, maju hrubsie, tensie dno, ved su aj rozne tazke... O teflon sa treba tiez vediet aj starat/umyvat nech sa neposkriabe..
A teda za mna, skus keramicku panvicu tefal, teda ten povrch keramicky
https://m.alza.sk/tefal-panvica-24-cm-renew-on-...

rozpravocka
Včera o 19:19

Ja mam panvicu grande z orionu.... Mam ju uz dva roky a nic jej nie je (teda az na par skrabancov, kedze k nej nie som velmi mila a pouzivam aj kovove naradie)pouzivam ju takmer denne, umyvam v umyvacke na vysokej teplote, nic sa nepripaluje.... Mala som aj tefal aj keramicku.. uz su vyhodene.... 😂

tenerifka
Včera o 19:51

Po precitani nadpisu som ti chcela poradit zdravu liatinovu panvicu, ale po otvoreni diskusie je mi jasne, ze to by si nedala....

biba_18
Včera o 19:57

ja mám s mramorovým povrchom…

norika23
Včera o 19:57

Mám od tescomy, a som s ňou veľmi spokojná, zatiaľ mi v nej nič neprihorelo. https://www.tescoma.sk/panvica-i-premium-stone-...