Prečo sa hrniec poškodil v umývačke riadu?
Hrnce, panvice, drevené veci ako varechy a dosky, nožičky do umývačky nepatria.
@doriiis tak potom nič tam nepatrí 🙈
Ale to nie je znecistenie, ten hrniec je poskodeny, ako by ten nerez zoskriabany. A na jednom mieste aj priehlbina.....ako keby nejake ciastocky narazali donho a poskodili.
@reuska1 Nuz.. co je poskodeny, neviem.. ale akurat som.dostala dve nove panvice Fissler a radila sa, ako och pouzivat vratane cistenia. A myslim, ze je to aj v navode k nim napisane, ze nepatria do umyvacky riadu.
Skus pozriet navod alebo sa porad s AI.
No veru, aj mne sa takto poskodili hrnce, kvalitne, menej kvalitne, vsetky, lebo sypem sol do studeneho hrnca a vody, som to nevedela a mam to 🙃. Ale neriesim to nejak extra, co uz teraz. Ked budem mat novy hrniec, dam si na to pozor uz. Podla mna to nie je tiez umyvackou.
Moze mi niekto vysvetlit, ako sol v studenom hrnci ho moze poskodit? To pocujem prvykrat.
Moze mi niekto vysvetlit, ako sol v studenom hrnci ho moze poskodit? To pocujem prvykrat.
@aalt Pridanie soli do studenej vody môže na dne nerezových hrncov spôsobiť jamkovú koróziu (tzv. pitting). Soľ sa nerozpustí okamžite, klesne na dno a vytvorí vysokú koncentráciu, ktorá narúša ochrannú vrstvu chrómu a niklu. Následne sa na dne tvoria drobné, ťažko odstrániteľné čierne bodky alebo jamky....
@aalt Pridanie soli do studenej vody môže na dne nerezových hrncov spôsobiť jamkovú koróziu (tzv. pitting). Soľ sa nerozpustí okamžite, klesne na dno a vytvorí vysokú koncentráciu, ktorá narúša ochrannú vrstvu chrómu a niklu. Následne sa na dne tvoria drobné, ťažko odstrániteľné čierne bodky alebo jamky....
@anonym_898767 dakujem, opat som mudrejsi. Ja sice sol do studenej vody davam, ale vzdy ju hned rozmiesam.
@reuska1 Nuz.. co je poskodeny, neviem.. ale akurat som.dostala dve nove panvice Fissler a radila sa, ako och pouzivat vratane cistenia. A myslim, ze je to aj v navode k nim napisane, ze nepatria do umyvacky riadu.
Skus pozriet navod alebo sa porad s AI.
@anonym_dfb10a Ak sú Fissler nerezové, tak do umývačky určite môžu ísť. Pozri, aké si dostala tie panvice. Určite nie z čistej nerezovej ocele. Predpokladám, že budú buď hliníkové alebo budú mať nejakú vrstvu, ktorá by sa naozaj mohla v umývačke poškodiť a preto máš na nich uvedené, že nie sú vhodné do umývačky.
Hrnce, panvice, drevené veci ako varechy a dosky, nožičky do umývačky nepatria.
@doriiis ja tescoma zrnce a normalne ich davam do umyvacky. Hrnce su aj po 10 rokoch ako nove. Taktiet mam asi dva hrnce z Ikea a tiez su uplne v pohode…

@muchotrafka298 fuu, tak ro bude tym. Jasom len nasypala sol do nadobky, kde bolo trocha vidy. Vy to teda robite ako? Prilejete tam horucu vodu?
@reuska1 nalejem vodu do hrnca, necham zovriet, nasypem sol, premiesam aby sa rychlo rozpustila a nasypem cestoviny