icon

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?

29. mar 2022

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂

miadi
29. mar 2022

Tak v dome periem susickujem myckujem aj o pol noci spalne su na poschodi a vsetci okrem mna maju tvrdy spanok 😎ale v byte po 22h by mi to bolo blbe.. ked u mami v panelaku pocujem suseda kychnut.

selest
29. mar 2022

Nie nerobim to ani po 20tej hodine, neperiem, nevysavam, jedine v krizovej situacii. Po 22 stisim tv. Hluku je dost cely den, ludia chcu mat klud. Aj pre mna je ticho velmi dolezite..
Mame tu nejaky poruadok kt hovori stisit techniku po 20tej a nocny klud po 22hej. Staci ze deti revu..

pribinak
29. mar 2022

@amelie2017 na Slovensku to 50 centov nebude

amelie2017
29. mar 2022

@pribinak ked ten system zaviedli, tak ja sama som si povedala, ze boze, kvoli par centom sa budem obmedzovat. A potom sme to jeden mesiac skusili, davali sme prat a pustali umyvacku len v hodinach s najnizsou tarifou (nie je to len v noci) a faktura bola o 30€ menej. Takze ak niekto nema peniaze navyse, pomoze mu to. Ja sa snazim aspon nepustat v najdrajsej tarife, ale ozaj sa mi nechce ratat na minuty.

amelie2017
29. mar 2022

@pribinak nezijem na Slovensku

pribinak
29. mar 2022

@amelie2017 neciem, ale priemerne inteligentný človek si dokáže spraviť taký rozvrh dňa, aby stihol oprat tak aby nerušil nočný kľud a susedov

Neverim že dnes existuje niekto kto má 2 trička a 1 nohavice a musí ich oprat z noci do rana.

Uznavam nejaké výnimočne situacie. Ale tie sú naozaj výnimočne

Dobrú noc

miadi
29. mar 2022

@amelie2017 u nas to je uz roky rokuce ale teraz som sa na to kukla ze presne a som nevedela aj cez vikend je lacnejsie.. cez tyzden 17 centov za kWh a v noci od 7pm do 7am za 8 centov. Dost rozdiel

amelie2017
29. mar 2022

@pribinak ale vsak jasne, ja som napisala, ze pravidelne pocut od susedov pracky, kvoli zmene faktur za elektriku. A teda ku mne a priemerne inteligentnemu cloveku. Dcera ma do skoly len jednu uniformu, nosia to na den, kedy maju telesnu- v utorok. Plus na vyletu, prechadzky po meste. Mam to medzi tmavym pradlom, ktoreho mame malo a periem ho vzdy v sobotu. Ale raz za cas sa stane, ze idu na prechadzku vo stvrtok, tak mi to popri 2 malych detoch vypadne, spomeniem si v utorok o 20., ked ukladam decka spat, tak to dam do pracky a zapnem rano. A ako som uz pred tym pisala, nikohi nerusim. Pod pracovnou je garaz a nad nou maju susedia kupelnu. Zrovna oni ma rusia kazdu jednu noc, ked sa o 1. v noci sprchuju, najprv jeden, potom druhy, stale im spadne nieco do vane, pusteny ventilator do 3. rana. ....

amelie2017
29. mar 2022

@miadi no u nas som to naposledy sledovala, ked bolo okolo 16 centov v najlacnejsej tarife a 64 najdrahsej. Potom som si povedala, ze si chcsm usetrit dusevne zdravie a kaslem na to. Ak mozem, periem radsej cez vikend, nutne aj cez tyzden, skor ako o 12., vtedy je najdrahsie, ale inak uz neriesim.

ibrunova
29. mar 2022

Ja púšťam v nedeľu večer, ale snažím sa tak, aby do 22.00 doprala. Chodievame na túry, športujeme, tak to nechcem nechávať až na pondelok po práci.

evaachesa
29. mar 2022

Po 22hej je nočný kľud, takže beriem na to ohľad. Večer nepúšťam už ani umývačku ale nastavím štart azna ráno. Minule som sa akosi pozabudla a sušička mi išla ešte o 22:10. Rýchlo som ju vypla a prádlo vyvesila na sušiak.

inana11
29. mar 2022

Ja len že vás všetky obdivujem a nemohla by som už byvat v byte… klobuk dolu pred vami🙏

miadi
29. mar 2022

@amelie2017 Ja to pranie susenie radsej riesim cez den vecer si mala zavesi do skrine a je. V noci je sanca ze zaspim a veci mokre v pracke 🤣ale mycku zvyknem zapinat vecer okolo 8pm .. Ja som maniak do prania veci nosime raz a peru sa lebo to po pouzitu nie je ciste. Vela ludi recykluje oblecko neoperu hnet tak ušetria 😆aj pyzama kazdu noc ine 😇Ja ked doletim dlhy let tak mam chut tie handre spalit 🤣citim sa cela lepkava z lietadla oblezena bakteriami očmudena prdmy 300 ludi ci kolko x hodin v jednej plechovke v oblohe 😁 a som rada ze nemame uniformy to fakt ked mas len jednu na ten jeden den a zabudnes .. u nas zas zvyknu v nedelu rano susedia kosit travnik hlucnou kosackou 😆ale deti su cez vikend skor hore ako cez tyzden ked by mohli vychrapkavat 😅

saxana000
29. mar 2022

Bezne nastavujem pracku na odlozeny start zacne prat o 5 rano o pol 7 si vyvesim alebo prehodim na odlozeny start do susicky aby som vyberala ked pridem z roboty.do kupelne zatvorim dvere a ked ju nepocujem ja neverim ze pocuje sused..takisto umyvacka bezne ide v noci nikdy sa nikto nestazoval ved to neni traktor.

zuzuliatko18
29. mar 2022

Ani nie tak kvoli susedom, ale sebe SA snazim mat oprane do tej 7-pol 8 vecer, susicka.max do 9, ale ta mi nepride taka rusiva, kedze j to monotonny zvuk. Mam rada vecer po celom dni chvilku ticho a klud.

zuzuliennka1
29. mar 2022

parkrat sa mi stane, ze zapinam susicku a uz je po 21:00, takze dosusi okolo 22:00, ale doteraz sa na to nikto nestazoval (ale to sa mi stane fakt mozno 2x za mesiac, ze sa mi to nejak tak nazbiera, ze zapinam vecer)

sigma510
29. mar 2022

Nepustam, bývame v dome a asi by som aj zabudla ze doprala takže by som ju musela pustiť ráno zas 🤣. Väčšinou periem cez deň, aj sušim, tak isto by som to robila v byte. Naopak, mne by to nevadilo keby niekto perie aj o druhej v noci, ja spím ako poleno takže takéto hluky mi nevadia.

simsalabim
30. mar 2022

Mne osobne by to vadilo. Ked sme byvali v byte, kupelna bola hned vedla spalne a vsetko bolo pocut, pracky a susicky extra. Kedze vstavam do prace o 5, na hluk po 22. som citliva. Nehovorim, ze by ma davalo do vyvyrtky, keby niekomu pracka skoncila 22.15, ale keby mala robit hluk po pol dvanastej... toto je aj o ludskej ohladuplnosti. Tvoj partner ju ma 👍

andreatytler
30. mar 2022

Byvam v dome ale mame pod sebou najomnikov a nedavame nikdy prat alebo susit tak neskoro aj ked niekedy to pocujem od nich.
Je to uplne jedno co komu vadi a co nie a ci je to len jeden sused alebo 4 susedia. Nie je problem zacat prat o pol hodinu skor alebo nechat na dalsi den. Priatel ma pravdu.

luliu
30. mar 2022

Áno považujem to za rušenie nočného kľudu a keď viem, že mi nedoperie do 22.00 nepustim

lasona
30. mar 2022

@miadi keď som nastúpila do novej práci, dali mi len jednu uniformu, a to som robievala 3 dni v kuse, prespávala na ubytovni, nebolo kde(práčka tam nebola) ani kedy si uniformu oprať...v rukách by do rána nevyschla musela som vydržať v takej😔😔

orangiiina
30. mar 2022

@inana11 všetko je o zvyku, nie je to hluk, ktorý by zburcoval cely panelák, ale predsa, keď je ticho v byte a nejde ani telka, pocut nejake zvuky. Tiež som vyrastala v dome a som v byte, niekedy mi to tu strašne vadí, inokedy si poviem, vďaka za byt ;)

dzulik_
30. mar 2022

Nepúšťam, práčku dosť počuť pri odstreďovaní a sušička hučí ako miešačka, to by sa susedia asi nepotešili 😀 ale napr umývačku púšťam vždy po 22, tá ale nerobí rámus 😀

masinka
30. mar 2022

Kym sme boli v byte, vyuzivala som odlozeny start na pracke, takze sa opralo kym som bola v praci a ked som prisla, uz som len vyvesala. Zato susedia so starou Tatramatkou co hucala ako traktor veselo prali aj o polnoci + do toho zavyjal ich pes kym pani domaca sedela v krcme.... teraz sme uz v dome, dcera si hocikedy vecer zmysli ze potrebuje nieco na dalsi den, tak da prat vecer o osmej s tym, ze jej to mam este o druhej vybrat zo susicky ak budem este hore. Umyvacku bezne zapinam az ked idu vsetci spat, pocut ju akurat ked vypusta vodu.

mirka_a_hrasok
30. mar 2022

@dzulik_ nooo to aj ja. Vacsinou umyvam riady v umyvacke az v noci. Ale neperiem, lebo pradlo by mi do rana zatuchlo a aj keby som ho dala vecer do susicky, tak by som musela vstat a aspon pootvorit dvierka a to sa mi kolko krat veru nechce

sense
30. mar 2022

Nerobím druhým to, co nechcem aby robili oni mne, takže nie, po 22. Hod nepustam ani umývačku, ani pracku, ani susicku ani vysávač... Mam rada kľud a dosť času urobiť to cez deň...

janetinka27
30. mar 2022

nikdy nepustam po 20,00

76california
30. mar 2022

NIE

stanulienkat
30. mar 2022

Nie,nepustam. Som ohladuplna. Robia to len burani.

nikayla
30. mar 2022

Keď sme bývali v byte (našťastie krátko 🙏), tak som prala max do 20 h. A vlastne aj susedia okolo. Po 22 h už bol všade kľud.