Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?
Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂
V ziadnom pripade, je to uz rusenie nocneho kludu, keby vsetci pustili o takom case svoje pracky/susicky? Iste by to nebolo prijemne…
Nie. Dokonca sa snazim, aby pracka doprala do 20:00. Aj susedia si zasluzia pokojny vecer pred telkou.
Vzhľadom na to, že u mňa dosť silno počuť, keď práčka napúšťa vodu, tak nie. Mojej susede-dôchodkyni o poschodie nižšie vadí, že periem cez deň, nie tak večer - počíta mi počty praní 🤣 takže ja sa snažím prať max do tej 18tej. ale v rámci stupačky počujem často práčku/sušičku aj večer a v noci, nie je to ale nič silné, mne osobne to nevadí.
My nepúšťame po 22:00 nič. Matiku ovládam, tak si viem vypočítať, kedy práčka a aj sušička skončí.😠 Máme takých susedov, už som to riešila niekoľkokrát. ešte aj do očí tvrdia, že to nie sú oni 🤦 To, že to nevadí im neznamená, že to iných neruší. Nám napríklad duní celá spálňa nepríjemným nízkym tónom. Ideál po náročnom dni v práci, prípadne keď je človek unavený a chce ísť do svojej postele v normálnom čase a nie o polnoci, prípadne neskôr 🤦 a najlepšie je, keď sa ešte o 1:00-3:00 prevaľuje v sušičke každých zopár minút prádlo, aby nebolo pokrčené 🤦
Ja mám v poslednej dobe pocit, že ľudia sú čím ďalej tým viac agresívni, egoistickí a absolútne neberú ohľad na iných 😠😠😠
Nie, ale nie preto ze z ohladu na susedov lebo my mame tak bezohladnych susedov, ze su mi ukradnuty a mame s nimi len zle zazitky s tym co oni robia po 22 hod….. ale pre moj klud a klud mojej rodiny by som to nerobila, ani keby byvam v dome. Nechcelo by sa mi po celom dni skladat pradlo alebo vesat ci hoci co ine, snazim sa do 20 mat vsetko porobene, ale nehovorim ze sa nestane nejaka taka situacia…. Skor rano po 6:30 cez tyzden.
Keď potrebuješ veľmi súrne oprať budiš,...ale zas nedá sa to na druhý deň? U nás v bytovke napr. búchajú práčky aj v nedeľu teda a to zo všetkých smerov počuť,...tak som sa prispôsobila tomu aj ja, keď nestihnem v sobotu, keď sme niekde vonku a prídeme neskoro, tak zapnem v nedeľu. Cez týždeň normálne by som to nepustila ani ja po 22,00 hod. A veľmi veľmi zriedka to počujem aj u susedov.
@marca12 Pod nami alebo nad nami KAŽDÝ DEŇ ráno o 4,30 hod si pustil niekto fén na vlasy. My ležíme o 2 izby od kúpelne a zobudilo nás to. Trvalo to asi mesiac a asi to už niekto s nervami nevydržal, lebo majú spálne aj hneď vedľa kúpelní, tak si ju musel niekto pristaviť. UŽ je ticho.
Nepustala som, samej mi ten zvuk v byte velmi vadil a preto ani teraz po prestahovani do domu pracku pri nas nemame, ale isla do pivnice a tam kolkokrat pustame az na noc, ked pozbieram vecer vsetko spinave...
Mne osobne to nevadí, sused nad nami sušicku púšťa okolo 3,o polnoci chodí domov... A to ju má v spálni nad nami, nieje ju moc počuť a ja keď náhodou potrebujem oprat tak tiež pustím, ale to je možno 1x do roka, lebo niec nieje tak zastane aby to nepockalo do rána alebo namočené vo vani 😆😂
Áno, nechávam sušiť aj po 22.00, zatiaľ sa nikto nesťažoval. Máme ju položenú na práčke, nie na podlahe v zatvorenej kúpeľni v murovanom bytovom jadre, neruší ma to ani vo vedľajšej izbe, tak si myslím, že susedia pod nami to nepočujú a nad nami už nikto nebýva, sme na najvyššom poschodí.
U nas v bytovke s prepacenim pocut aj ked si sused prdne 🙏 Detsky plac od susedov v noci je bezny budicek, pocut dokonca aj bosu chodzu po byte🤦♀️
Takze upratovacie aktivity ako pranie, umyvanie a vysavanie je ozaj vhodne tak do 21:00 hod. Vynimocne sa vsak vyskytnu situacie, kedy sa to da prepacit, ak to nie je pravidelne 😉
@drakvak tak len murovane jadro a tenke panely je teda veelky rozdiel 🙂 kebyze byvam v nejakej murovanej novostavbe, pustam aj o 23:00 susicku, keby bolo treba, tam to fakt nepocut, len v panelaku pocujem aj o dve poschodia nad nami, ze sa splachne, alebo ze susedia maju navstevu
Nie, keby bývame v dome, tak v pohode, no v byte určite nie. Snažím sa, aby bol u nás kľud už skôr, cca od 20tej.
Pod nami býva otec s dvomi veľmi rozmaznanymi deťmi a tam je rachot niekedy aj do polnoci. Nikto to nerieši, lebo každému je ho ľúto, že to má ťažké. Proste blbá situácia ale niekedy to fakt "nedávam".
Ano pustam, alebo nastavim neskory start na 4:30 aby doprala ked vstavam.
ALE- pracku mame u nas na poschodi v podkrovi (mame byt cez 2 poschodia), cize nikoho to nerusi, nas ani susedov. Ak by som mala standardne v byte, nepustala by som.
V predchadzajucom bytovom dome sme mali spolucnu pracovnu v podkrovi- kazdy byt tan mal vlastnu pracku a susicku a 22:00-6:00 nebolo dovolene tam prat ci susit. Ved to aj buchoce aj vrci, vibruje tym susedom co podtym priamo byvali.
Ale teda tam bol aj zakaz v nedelu prat. Proste ked na to susedia prisli se tam niekto perie, prisli a vypli pracku 😅
Super ze decka crevnu virozu vzdy zo soboty na nedelu dostali 🤣 som v nedelu doobeda susedom zaklopala, sorry decka sa zgrcali, musim pracku pustit aj ked je nedela 🤣
Doprať sa snažím do 22,aj keď mam naozaj tichu práčku a nepočujem ju ani ja sama. Sušičku púšťam aj po 22,mne sa nezdá ze by to bol rušivý alebo hlučný zvuk. Robím to len výnimočne, zďaleka nie každý den/týždeň a ani mesiac. No nie preto, že by som sa snažila, ale preto, že nemusím. Som doma. Keď budem v robote, budem robiť veci vtedy, kedy môžem.
Ja som všeobecne ten typ, ktorému máločo vadi. Ľudia majú radi dôvod na zadrapku, ja takéto blbosti neriešim. Každý žije, robí veci, ktoré potrebuje robiť, kto chce žiť v tichu lesa, nech ide bývať do lesa a nie do paneláku.
V novom byte prvé týždne nepustam TV ani radio, lebo sa chcem naučiť zvuky domu. A neznášam, že o 22 je v celom bloku tma. Keď idem so smetami a vidím ze v žiadnom okne sa nesvieti, ide ma rozhodit. Bud bývam v starobinci alebo v sucharinci 😃
Kd som bývala na byte- nie. Nepustala. Presne ako píše @petamich.
Mala som susedu, ktorá ked pustila, ta mi otriasalo luster a steny. Ale našťastie sme sa odsťahovali, bola to mala bytovka, a tam bolo všetko fusersky spravené....
Keby nebolo tých otrasov, možno mi to nevadí. Ale ked je človek vyčerpaný /mala som veľmi náročnu dcérku, stále urevanu. /tak ho vytočí všetko a potrebuje mať to oddýchove ticho.....
Nie raz mi dcérku ta práčka zobudila....
Potom sme bývali v par nájmoch tak to fakt od človeka.... Mne osobne mi to uz aj fakt keby ma to nevyrusovalo, prišlo ako základ slušnosti, ohľaduplnostik druhým... A to v dnešnej dobe je problém...
Inak som po 20tej dala prať v krajnom prípade. Ked mali deti grcacky, hnačky,... Pregrcane periny a podobne.... Aj to človek musel najprv predprať...
pracku nie, ale susicka mi obcas ide o 21 - 22hej. Ale nemyslim, si ta by robila nejaky extra zvuk. Velmi vynimocne tak neskoro zapnem umyvacku, ale to ozaj tak raz rok, bud zapinam skor, alebo necham na rano.
Ked boli decka mensie, ked boli chore, tak nam obcas v noci fical vysavac.
Ani nikoho nikdy nenapadlo sa prist stazovat, ci klopat, alebo co.
Este susedovym co su vedla nas (detska priamo steniu susedi s ich spalnou), sme sa omluvali, za zvyseny hluk, ze decka su chore, tak placu viac ako je bezne, aj s tym vysavacom v noci, ze im treba sopliky odsat. A oni na na kukali, ze a aky hluk? ze oni nic nepoculi... Tak teraz neviem ci ozaj nic nepoculi, alebo len mali pochopenie, a nechceli byt hnusni, tak sa iba robili hluchy.
pracku by som nepustala, jedine ze sa ti dieta pogrcka...raz som totiz spravila tu chybu ze ogrcanu navliecku a pyzamko som zamocila vo vani ze rano operiem 🤢 to je ale iny pribeh.. co sa tyka susicky, ona huci jak svina, ale ja mam napr susicku v hale, a schvalne som zvonka pred bytom pocuvala ci je to pocut.nie je.byvame na prvom,tak som skusala aj v brane pod nasou halou pocuvat a vobec som ju nepocula.takze susicka za mna kludne aj v noci pracky len vo vynimocnych pripadoch
Jasné, kedykoľvek kedy treba 🙂 občas čakám vyslovene kým tam budem môcť večer, keď už idú všetci do pyžama, dať komplet prádlo 😄
Nie, sušičku a pracku večer nepustam. To by vadilo aj mne. Ale na noc zapínam umyvacku. To ma uspava.

Ked som byvala v byte nikdy som vecer nepustala pracku,takisto ani vysavac a ine hlucne veci. Kazdy si chce doma oddychnut a nie pocuvat zvuky s okolitych bytov.