icon

Skúsenosti s bývaním nad bytovou garážou

sofia0106
23. mar 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či njekto bývate na 1.poschodí s tým, že pod bytom sa nachádza bytová garáž, ktorej vstup je pod oknom bytu?
Zvažujeme kúpu jedného bytu, no nevieme, či nás garáž nebude rušiť, či nebude hrkotať atď…. Ďakujem

marca12
•
23. mar 2025

@sofia0106 Myslela si byt nad garazou. Nekupovala by som taky byt. Velmi pocut otvaranie garazovej brany

zuzanka.zuzu
•
23. mar 2025

vaša? také ako bývajú v starých bytovkách? či to je vjazd do spoločných podzemných garáží v novostavbách? lebo to je sakra rozdiel 😀

jeiny
•
23. mar 2025

@sofia0106 hluk, možno aj smrad z výfukov..

skôr by som nekupila

sofia0106
autor
•
23. mar 2025

@zuzanka.zuzu vjazd do spolocnych podzemnych garazi v novostavbe

gov
•
Odpoveď bola odstránená
•
stellarstar
•
23. mar 2025

Nie ani za svet

done
•
23. mar 2025

nielen hluk od brány, tiež hluk od áut a chlad v zime cez strop garáže. Garáže sa nevykurujú na 20 stupňov. V byte budú studené podlahy ak tam nie je podlahové kúrenie.

ivanaks
•
23. mar 2025

@sofia0106 Ahoj, my sme tak kedysi bývali, presnejšie detská izba bola nad garážou. Autá (štartovanie a pod.) podľa mňa nebolo až tak rušivé, ale škrípanie dverí bolo fakt hlučné a otravné (a hlavne v hociktorú dennú/nočnú hodinu) a hlavne, ten chlad zospodu (bola to najchladnejšia izba v byte, kde sa kúrilo na 5 a stále tam bolo ledva 18 stupňov). Cez noc to stačí, ale niečo ako hrať sa na zemi a nedostať zápal močového mechúra nehrozilo...

amelie2017
•
29. mar 2025

My byvame nad garazou, ale teda individualnou, nie pre vsetkych obyvatelou bytovky. Aj ked tento chodi hore dole za vsetkych..v garazi ma milion veci na surf a zabudal ju zatvarat, tak si este aj nejaky alarm nainstaloval, ze ked je dlho otvorena..ale nas nastastie nerusi, je nad nou obyvacka, spiaca cast je na druhej strane a tam ju nepocut.