Skúsenosti s dlhodobým užívaním montovaného drevodomu
Ahojte, ste tu niekto, kto má postavený montovaný drevodom, ale ideálne už dlhšiu dobu? Uvažovali sme nad klasickým murovaným domom, no ceny sú brutálne a nemôžme si dovoliť s platmi v našom regióne platiť vyše 1000€ len za hypo. Uvažujeme teda nad možnosťou drevodomu, no som dosť na vážkach, na internete som čo - to prečítala, no stále som trochu skeptická, bojím sa veľmi najmä jeho životnosti, prípadných záplav, škodcov, alebo napr ma desí aj zemetrasenie aké bolo v októbri okolo Prešova, čo popukali riadne ešte aj murované domy. Uvádzajú síce záruku 30 rokov na statiku, no nerada by som pár rokov pred dôchodkom skončila bez bývania 😬
Ceny sú veľmi priaznivé, za tu cenu človek ledva kúpi vybývaný niekoľko desiatok starý dom v pôvodnom stave.
@ratira to už máte teda na komplet hotové? Aj bývate? Keď si písala, že na fotke ešte nie je hotový exteriér, to by vôbec mne osobne nevadilo, na ten je čas aj po nasťahovaní....
@marcelik88 Povedala by som, ze viacmenej uz ano 😀 Ale teda to zase uvidim na jar, co vsetko tam bude treba porobit, zasadit, to zase zacne dalsia etapa zahradkarcenia. Ale ja sa na to velmi tesim, vzdy som tuzila po vlastnej zahrade 🙏 Ked sme stavali, tak nam pani z Dom snov chceli aj na toto poradit firmu, teda co sa toho exterieru tyka, ale nakoniec sme sa rozhodli, ze si to poriesime sami. Mozno sa ale niekomu zide taketo nieco 🙂
@ratira podľa mňa je to super, že si vonku budete postupne robiť, aspoň sa je na čo ešte tešiť a budete vidieť postupne pokroky.
@ratira Veď jasné, ono je najlepšie, keď viete, čo chcete a keď ste si to chceli všetko poriešiť vlastnou cestou, tak prečo nie 😉 Ale teda takto s odstupom času máte niečo také, čo by ste dnes spravili inak? Ohľadom stavby domu.
@ladygina waw, to kde? V Číne? Lebo pokiaľ viem, len oni sú takí šikovní 😂
@marcelik88 V Kanade sa bezne domy v radovke stavaju za 4-6 mesiacov. Clovek ide okolo miesta kde bol naposledy pred pol rokom a kde bolo prazne pole a teraz uz je to tam plne zastavane.
@ladygina Bežná vec, keď je šikovná partia a kvalitné materiály, so stavebkom nerobia žiadne problémy a nič sa nepredlžuje, tak to ide ako po masle. Väčšinou to proste býva tak, že tie papierovačky trvajú dlhšie ako samotná stavba.
@mirka_a_hrasok ja mám skúsenosti, že vždy sa niečo vyskytne, čo to celé spomalí 🙄 Ale ak sa to niekomu tak rýchlo podarí, tak super.
Pri montovanom dome je to ovela rychlejsie, ako by clovek cakal, nakolko sa fakt len tie panely zmontuju k sebe. 🙂 Samozrejme to nie je len o tom, ale ked uz je tento zaklad hotovy, potom to uz ide vsetko velmi rychlo.
zdravím my staviame ties dom od Dom Snov uz mame finalizatorov a za mesiac sa mame stahovat nema niekto skusenosti ake budu naklady na byvanie ked je to elektricke podlahove hovoria ze male ale ci je to aj realne ?
@andreatytler oki, predsa sú aj iné krajiny, normálne krajiny, kde sa maká. Ja keď vidím niekedy robotníkov na stavbách, väčšinou postávajú, fajčia a meditujú, čo s načatým dňom.
@marlaz Tak urcite by to malo usetrit naklady, zalezi vsak, kolko m2 budete mat, od toho sa vsetko odvija.
@marlaz Tak urcite by to malo usetrit naklady, zalezi vsak, kolko m2 budete mat, od toho sa vsetko odvija.
@henriettak tam máme cca 100m2
@marlaz My máme 3i. Takže tie náklady samozrejme budú iné, ale môžem povedať, že ušetriť sa vďaka tomu rozhodne dá. 🙂
@marlaz My máme 3i. Takže tie náklady samozrejme budú iné, ale môžem povedať, že ušetriť sa vďaka tomu rozhodne dá. 🙂
@mirka_a_hrasok ale ako náklady na bývanie aké budú

@ratira Krasne, uplne v pohode staci aj takyto maly domcek. 🙂 A ked spominas ten exterier- to uz mate hotove vsetko?