icon

Stavba - réžie rok 2021

vikinka128
31. júl 2021

Ahojte.

Plánujeme s manželom kúpiť dom v rozostavanej fáze. Avšak stále pripúšťame a debatujeme a iných možnostiach.

Moja otázka znie - ak niekto stavia teraz, aká je približná cena za m2 ? Kamarátka maklérka mi povedala cenu 1500-1800€/m2. Rada by som vedela či je táto suma reálna alebo len riadne prepísknutá ?
Taktiež, čo sa týka réžií za dom, v akej sume sa asi hýbu? Vzhľadom na to, že nemáme skúsenosti .. a chceme mať predstavu, aby sme vedeli do čoho ísť.

Samozrejme nechcem konkrétne ceny od vás - len približne. Reálna skúsenosť je vždy viac ako nejaké “počula som…”

katulienocka999
1. aug 2021

@vikinka128 my staviame teraz.. Všetky ponuky co sme mali sa hybali okolo 1000/m2 za holodom..pozemok mame vlastný.. Počítame s tym, ze stavba môže byt o 10 az 20% drahsia ale 1500 az 1800 mi pride az prilis aj napriek tomu ako teraz isli hore ceny materiálov..mozno zalezi aj od mesta? My staviame pri Košiciach... Skus sa radšej opytat stavbarov aku ceny by ti dali.. Približne ceny by ti podla tvojho hrubého opisu stavby, co všetko tam chceš a aku velku asi chces mat stavbu mali vedieť povedat 😊

loginexistuje
1. aug 2021

cenu materialov stupli od 30'az na 50 %