icon

Dacia Sandero Stepway: Je vhodné ako rodinné auto?

Dnes o 06:07

Zdravím, riešime kúpu nového auta, ale rozpočet nás nepustí nad 15 tisíc. Pozerali sme Daciu Sandero Stepway v tej lepšej výbave. Máte ho niekto ako hlavné rodinné auto? Zmestí sa tam dozadu v pohode autosedačka a nákup do kufra? Bojím sa trochu tej kvality interiéru, či to po roku nezačne všetko vŕzgať a búchať na našich cestách.

Strana
z2
zuzanka.zuzu
Dnes o 09:33

Dacia Logan tuším 7 rokov, predané do pár dní. teraz Dacia Duster už 2 roky a žiadna vada, chyba, nič... ja odporúčam 🤷 ale tak pre mňa je to spotrebný tovar, nemám to na oslňovanie susedov 😀 ja by som za plechovku na parkovisku nedala veľké peniaze 🤷 to si radšej kúpim ďalší byt 😀

hefo
Dnes o 09:38
@anonym_8e827c

Daciu nikdy, pozri si Crash testy, pri malom tukanci sa to rozpadá... stredový stĺpik úplne sa deformuje. Vylieza to síce z rovnakej fabriky ako Renault, ale kvalita ke rôzna.
Za 15-17 tisíc kúpiš kvalitné jazdené 4-5 r dovezené auto. To je tiež riešenie. My sme kupovali v 2014 fungl nový Renault, pred rokom dovezený 4r VW, v top stave... Renault sme predali

@anonym_8e827c To 4-5 ročné auto ale bude obvykle z nejakého firemného leasingu a bude mať najazdených tak 150 tisíc a viac (kto si to kúpi do rodiny, obvykle sa toho tak rýchlo zbavovať nebude), a to je čas keď už začína potreba rôznych opráv (a ceny opráv závisia viac od ceny, akú to auto malo nové, než od zostatkovej hodnoty). Takže je to lotéria, či to bude super, alebo to bude diera na peniaze. Nové auto má prvých 100 tisíc km obvykle záruku (a v Dacii sa kedysi dali na toto obdobie predplatiť servisné prehliadky za pár šupov), a nezvykne sa tak kaziť, takže má človek menej starostí.

Ja mám Daciu Lodgy, a za 200 tisíc km sa tam nepokazilo nič podstatné, raz odišla baterka a pokazilo sa ovládanie klapiek kúrenia. A ešte sa odlepilo jedno tesnenie na dverách, to opravili ešte v záruke. Dacia má ako rodinné auto výhodu, že tam nie je toľko špeciálnej výbavy (i keď dnes s povinnými asistentami toto už tak neplatí), a čo v aute nie je, nemôže sa pokaziť. Ale zase nemožno od Dacie očakávať nejaký komfort, na to táto značka (a jej cenník) nie je stavaná.

tundra
Dnes o 09:39
@zuzanka.zuzu

Dacia Logan tuším 7 rokov, predané do pár dní. teraz Dacia Duster už 2 roky a žiadna vada, chyba, nič... ja odporúčam 🤷 ale tak pre mňa je to spotrebný tovar, nemám to na oslňovanie susedov 😀 ja by som za plechovku na parkovisku nedala veľké peniaze 🤷 to si radšej kúpim ďalší byt 😀

@zuzanka.zuzu super recenzia👍.Nech si kazdy kupi to, na co ma prachy a co sa mu paci😁.
Dnes je kvalita novych aut v tejto cenovej kategorii porovnatelna...ja mam radsej starsie rocniky,kde to na mna neblika a nepipa 😂😂😂

pink_lady
Dnes o 10:14
@hefo

@anonym_8e827c To 4-5 ročné auto ale bude obvykle z nejakého firemného leasingu a bude mať najazdených tak 150 tisíc a viac (kto si to kúpi do rodiny, obvykle sa toho tak rýchlo zbavovať nebude), a to je čas keď už začína potreba rôznych opráv (a ceny opráv závisia viac od ceny, akú to auto malo nové, než od zostatkovej hodnoty). Takže je to lotéria, či to bude super, alebo to bude diera na peniaze. Nové auto má prvých 100 tisíc km obvykle záruku (a v Dacii sa kedysi dali na toto obdobie predplatiť servisné prehliadky za pár šupov), a nezvykne sa tak kaziť, takže má človek menej starostí.

Ja mám Daciu Lodgy, a za 200 tisíc km sa tam nepokazilo nič podstatné, raz odišla baterka a pokazilo sa ovládanie klapiek kúrenia. A ešte sa odlepilo jedno tesnenie na dverách, to opravili ešte v záruke. Dacia má ako rodinné auto výhodu, že tam nie je toľko špeciálnej výbavy (i keď dnes s povinnými asistentami toto už tak neplatí), a čo v aute nie je, nemôže sa pokaziť. Ale zase nemožno od Dacie očakávať nejaký komfort, na to táto značka (a jej cenník) nie je stavaná.

@hefo záleží aké auto a odkiaľ beries ...a naše nešlo od firmy, to sme si všetko preverili....pán od ktorého auto sme brali si dáva sakra pozor na to čo doveze...nás auto zatiaľ nesklamalo a to rok na ňom jazdíme denne a dlhé trasy (pár krát Makarska), 3x Praha, 1x Karlove Vary., Taliansko... zatiaľ sme akurát defekt dávali opravovať....Zas ano, nebrat hoc co...

gabrm
Dnes o 11:10
@anonym_ca7a02

@anonym_711b16 ty si v komente opísala osobnú skúsenosť negatívnu. A jedna kocka napísala pozitívnu. A komentov plná prdel, kt. výpovedná hodnota je nula. Ja skúsenosť nemám, tak som nekomentovala.

@anonym_ca7a02
Presne tak. A predaje tiež o veľa svedčia a tiež aj počet ľudí,ktorí si Daciu kúpili opakovane. 👍

kocuris
Dnes o 11:16

@anonym_autor mal som Sandero, nie Stepway ale klasik. 0.9 benzín 3valec. 4 roky lietalo do práce a späť, 30 km tam, 30 späť. Denno denne. Je to lacnejšie, ale slabšie auto. Ako rodinné no neviem. Málo miesta, ale pre troch stačí zase. Interiér sparťanský, tvrdé plasty, zázraky nečakaj. Aj keď tieto novšie modely môžu byť už fajn. Je to klasika budget auto, má svoje muchy. Ale zase lepšie nové menej vybavené ako stará vydojená ofca z 3A...

Strana
z2