icon

Dacia Sandero Stepway: Je vhodné ako rodinné auto?

Dnes o 06:07

Zdravím, riešime kúpu nového auta, ale rozpočet nás nepustí nad 15 tisíc. Pozerali sme Daciu Sandero Stepway v tej lepšej výbave. Máte ho niekto ako hlavné rodinné auto? Zmestí sa tam dozadu v pohode autosedačka a nákup do kufra? Bojím sa trochu tej kvality interiéru, či to po roku nezačne všetko vŕzgať a búchať na našich cestách.

Strana
z2
rachel36a
Dnes o 06:10

@anonym_autor moj svokor ma daciu, síce Duster, ale má ho už cez tri roky a je spokojný....interiér super, nič nevrzga, a pod...dokonca kúpil hybrid benzin/plyn, takže jazdí aj lacno...ale tým pádom ma menší kufor...

anonym_711b16
Dnes o 06:27

Ahoj. Za mna dacia nie je vhodná. Pred pár rokmi som si kúpila nový duster, bol to ročník 2021 a nechcem nikoho uraziť ale to auto je odpad. Tak neuveriteľne tenké plechy som na aute ešte nevidela (prehýbajú sa pri zatlačení rukou), neviem ako by sa to správalo pri nehode ale zjavne by z neho veľa nezostalo, servis je katastrofálny, mala som od výroby problém Práve s lpg+benzin ktorý nedokázali vyriešiť, plasty sú tvrdé a lacné. Horšie auto som v živote nemala, predala som ho po 3 mesiacoch a prišla asi o 5tis€. Potom som si kúpila i30sw, mala som ho rok a pol, s ním som bola ok, tak som si kúpila nove berlingo (toto je topka co sa týka veľkosti ale nepraktické do mesta, nechali sme si ho ako druhé auto ) a teraz mám novú c4x. Všetko sú to auta okolo 22tis. V tvojom prípade sa radšej pozriem po niečom inom, 15tis dám akontáciu a zvyšok dolízovať, nebude tam veľká splátka pri takej akontácii.

done
Dnes o 06:30

@anonym_autor Dacie su auta urcene hlavne pre vychodny blok s rozbitymi cestami, k tomu je navrhnuty odolnejsi podvozok a vyssia svetla vyska. Pre rodinu 2 dospeli a dve deti staci a ak by ste na nej chceli ist na dovolenku s viac batozinou da sa dokupit stresny box.

https://www.youtube.com/watch?v=ZU_G8QLpNSc
lelia
Dnes o 06:32

@anonym_autor tiež sme zvažovali nové auto, a kupili sme daciu duster stepway, ako rodinné. A to sme výberali z viacerých značiek, skúšali, kalkulovali. Máme dve deťurence a môžem odporučiť.

lelia
Dnes o 06:35

@anonym_autor ešte doplním, Dacia patri Renaultu.

done
Dnes o 06:44

@anonym_autor aj toto je zaujimava recenzia na Sandero Stepway

https://www.youtube.com/watch?v=3cEWPvZB8Fg
anonym_fc6197
Dnes o 06:46

Ani daciu ani Renaulta by som si nikdy nekúpila
Ak máte obmedzený rozpočet a nechcete kupovať na splátky, alebo aj na splátky je to strop , boli sme v podobnej situácii, pred časom sme si kúpili Suzuki SX4 S cross ešte v záruke.a sme spokojní. Všeobecne by som odporučila nejakého ázijca

anonym_8e827c
Dnes o 06:53

Daciu nikdy, pozri si Crash testy, pri malom tukanci sa to rozpadá... stredový stĺpik úplne sa deformuje. Vylieza to síce z rovnakej fabriky ako Renault, ale kvalita ke rôzna.
Za 15-17 tisíc kúpiš kvalitné jazdené 4-5 r dovezené auto. To je tiež riešenie. My sme kupovali v 2014 fungl nový Renault, pred rokom dovezený 4r VW, v top stave... Renault sme predali

btus
Dnes o 06:57

@anonym_autor my sme mali rodinné auto Škoda Fábia. Takže v pohode, môže byť. Sedačku jasné že napraceš, aj kočár zložíš. Máme momentálne Renault Megane a za nás je Reanult úplne super auto.

anonym_8e827c
Dnes o 06:58

Tento pán sa venuje dovozu áut, brali sme od neho, nepoznali sme ho dovtedy ale Max spokojnosť
https://rado-prievidza.autobazar.sk/

anonym_8e827c
Dnes o 06:59
@btus

@anonym_autor my sme mali rodinné auto Škoda Fábia. Takže v pohode, môže byť. Sedačku jasné že napraceš, aj kočár zložíš. Máme momentálne Renault Megane a za nás je Reanult úplne super auto.

@btus Renault je kvalitou inde ako Dacia aj keď vyliezaju z inej fabriky...

bublinka032
Dnes o 07:02

Máme Daciu Sandero Stepway a za mňa spokojnosť. Zmestí sa v pohode autosedačka aj nákup do kufra, vozilili sme tam aj kočík. Máme ho už 9 rokov, kúpili sme ho nové a nemáme s ním žiadny problém. Nič nevŕzga, nič nebúcha. Jazdíme na ňom denne do práce, na výlety, na dovolenky, na chalupu a úplne v pohode.

anonym_711b16
Dnes o 07:03
@done

@anonym_autor Dacie su auta urcene hlavne pre vychodny blok s rozbitymi cestami, k tomu je navrhnuty odolnejsi podvozok a vyssia svetla vyska. Pre rodinu 2 dospeli a dve deti staci a ak by ste na nej chceli ist na dovolenku s viac batozinou da sa dokupit stresny box.

@done neviem čo myslíš ten východný blok z rozbitými cestami ale cez Rumunsko chodím 6x do roka a aj keď sa tam dacia vyrába už ju na cestách nie je toľko vidieť ako pred 15timi rokmi. Čo sa týka ciest majú ich v oveľa lepšom stave ako my, bohužiaľ. Povedala by som že viac inklinujú k francúzskym alebo kórejským autám, tých je tam na cestách dosť.

anonym_17946b
Dnes o 07:11

Ak nemáš vysoké nároky na auto, tak je dácia super. Ak chceš trochu komfortu a v zime nechodiť ako na hrkálke (áno, tie plasty v zime nehorázne počuť), tak si zvoľ iné auto. Pri tejto sume by som šla po VW, Hyundai, KIA alebo Škoda.

anonym_f80fd2
Dnes o 07:12
@btus

@btus škoda fabia je odkedy rodinné auto?

anonym_711b16
Dnes o 07:17
@anonym_f80fd2

@anonym_f80fd2 toto by aj mna zaujímalo. Ale minule mi jedna žena tu tvrdila že sa rovnako odvezies na fabii ako aj na aute vyššej triedy, darmo som jej vysvetľovala, ze sa bavíme o komforte jazdy a nie o presune z bodu A do bodu B.

madeincssr
Dnes o 07:17
@anonym_f80fd2

@anonym_f80fd2 aktualna Fabia 4 je vlastne prezlecene VW Polo (a Seat Ibiza), comu Dacia Sandero Stepway zodpoveda, len kvalita materialov, prevedenia, laku, antikorozna odolnost, zivotnost a siroka dostupnost dielov, servisu a diagnostiky je v prospech Skody a Seatu. Trojvalce 1.0 TSI od VW/Skoda/Seat sa v praxi osvedcili a montuju sa aj do o triedu vyssich aut.

anonym_f80fd2
Dnes o 07:23

@anonym_autor Toyota corolla combi si kuknite. Síce priplatíte, ale budete mať na dlhé roky pokoj s opravami. Nejakú lacnejšiu verziu bez hybridu, slabší motor, s 2 deťmi vzadu sa v pohode zmestíte

anonym_f80fd2
Dnes o 07:23
@madeincssr

@anonym_f80fd2 aktualna Fabia 4 je vlastne prezlecene VW Polo (a Seat Ibiza), comu Dacia Sandero Stepway zodpoveda, len kvalita materialov, prevedenia, laku, antikorozna odolnost, zivotnost a siroka dostupnost dielov, servisu a diagnostiky je v prospech Skody a Seatu. Trojvalce 1.0 TSI od VW/Skoda/Seat sa v praxi osvedcili a montuju sa aj do o triedu vyssich aut.

@madeincssr ja viem čo je škoda fabia

anonym_f80fd2
Dnes o 07:26
@anonym_711b16

@anonym_f80fd2 toto by aj mna zaujímalo. Ale minule mi jedna žena tu tvrdila že sa rovnako odvezies na fabii ako aj na aute vyššej triedy, darmo som jej vysvetľovala, ze sa bavíme o komforte jazdy a nie o presune z bodu A do bodu B.

@anonym_711b16 asi to myslela tak, že im to ako rodinné auto stačilo. Inak je to blbosť

anonym_8dd769
Dnes o 07:33

Mi mame doma už druhú Daciu a sme spokojný. Najskôr sme mali Logan MCV II ,tam sa 8 rokov a cca 120tis km okrem oleja nemenilo zatiaľ nič,ešte aj žiarovky sú tam tuším originál a nedávno sme kúpili Jogger 7 miest LPG a páči sa nám a sme spokojní. Samozrejme že to nemôžeš rovnať s prémiovým autom, ale tak nesmieš zabúdať koľko to auto stálo.
O šrotoch by vedel rozprávať švagor,čo má 30+ rokov servis a viem že veľa ľudí pohorším,ale jedná sa práve o koncern a dovezené autá.
On si ich samozrejme "chváli",lebo má vďaka koncernu a dovezeným autám stálu robotu.

madeincssr
Dnes o 07:36
@anonym_8dd769

Mi mame doma už druhú Daciu a sme spokojný. Najskôr sme mali Logan MCV II ,tam sa 8 rokov a cca 120tis km okrem oleja nemenilo zatiaľ nič,ešte aj žiarovky sú tam tuším originál a nedávno sme kúpili Jogger 7 miest LPG a páči sa nám a sme spokojní. Samozrejme že to nemôžeš rovnať s prémiovým autom, ale tak nesmieš zabúdať koľko to auto stálo.
O šrotoch by vedel rozprávať švagor,čo má 30+ rokov servis a viem že veľa ľudí pohorším,ale jedná sa práve o koncern a dovezené autá.
On si ich samozrejme "chváli",lebo má vďaka koncernu a dovezeným autám stálu robotu.

@anonym_8dd769 len netreba zabudat, ze koncernove auta maju casto dvoj-troj a viac nasobok rokov a dvoj-troj nasobok skutocnych km.

done
Dnes o 07:42

Autorka sa pyta na nove auto do 15 tisic euro

anonym_8dd769
Dnes o 08:18
@madeincssr

@anonym_8dd769 len netreba zabudat, ze koncernove auta maju casto dvoj-troj a viac nasobok rokov a dvoj-troj nasobok skutocnych km.

@madeincssr
A polovica majiteľov o tom ani nevie,že to má dvoj-trojnásobok skutočných kilometrov 😂

done
Dnes o 08:24
@anonym_711b16

@done neviem čo myslíš ten východný blok z rozbitými cestami ale cez Rumunsko chodím 6x do roka a aj keď sa tam dacia vyrába už ju na cestách nie je toľko vidieť ako pred 15timi rokmi. Čo sa týka ciest majú ich v oveľa lepšom stave ako my, bohužiaľ. Povedala by som že viac inklinujú k francúzskym alebo kórejským autám, tých je tam na cestách dosť.

@anonym_711b16 v Rumunsku su aj taketo cesty
hlavna cesta DN7A
https://www.google.com/maps/place/Rumunsko/@45....
hlavna cesta 66A https://www.google.com/maps/place/Rumunsko/@45....

puticka7
Dnes o 08:55

A potrebujete kupit uplne nove auto? My pozerame tiez teraz, ze by sme jedno vymenili, ale pozerame tak, ze dvojrocne a podobne.

anonym_711b16
Dnes o 09:09
@done

@anonym_711b16 v Rumunsku su aj taketo cesty
hlavna cesta DN7A
https://www.google.com/maps/place/Rumunsko/@45....
hlavna cesta 66A https://www.google.com/maps/place/Rumunsko/@45....

@done tak dn7a Ježiš ved také cesty sú aj po Slovensku treťotriedne medzi dedinami kde sa líšky otáčajú. Ja hovorím o cestách prvej triedy.

anonym_ca7a02
Dnes o 09:11

Mňa by len zaujímalo, kolko z tých co tu kydali na daciu ju aj reálne vlastnili, a majú na nej odjazdené aspoň 100km.
Lebo ináč su vase reči len jpp.

anonym_711b16
Dnes o 09:22
@anonym_ca7a02

Mňa by len zaujímalo, kolko z tých co tu kydali na daciu ju aj reálne vlastnili, a majú na nej odjazdené aspoň 100km.
Lebo ináč su vase reči len jpp.

@anonym_ca7a02 ja som ju mala celkom 3,5 mesiaca, bol to ročník 2021 a najazdila som na nej 3500km a môj názor je napísaný vyššie. O kvalite Dacie ma nepresvedčí nikto.

anonym_ca7a02
Dnes o 09:28
@anonym_711b16

@anonym_ca7a02 ja som ju mala celkom 3,5 mesiaca, bol to ročník 2021 a najazdila som na nej 3500km a môj názor je napísaný vyššie. O kvalite Dacie ma nepresvedčí nikto.

@anonym_711b16 ty si v komente opísala osobnú skúsenosť negatívnu. A jedna kocka napísala pozitívnu. A komentov plná prdel, kt. výpovedná hodnota je nula. Ja skúsenosť nemám, tak som nekomentovala.

Strana
z2