icon

Je vodičský preukaz v dnešnej dobe naozaj nutný?

26. jan 2026

Prečo má potrebu sa niekto navážať do človeka len preto lebo nemá vodičák?

Je to podľa Vás naozaj nutnosť mať vodičák v dnešnej dobe? A prečo najviac do človeka rýpu osoby, ktoré tiež vodičák nemajú a už zrejme ani mať nebudú? 🤭

Strana
z5
leuska0910
Včera o 05:57

Vodicak nemam, neplanujem a necitim sa byt menejcenna.. a to je moj muz komisar pre autoskoly..

anonym_27f40e
Včera o 05:59
@yosi

@biba_18 Aby si ukázala, že si schopná si urobiť aspoň vodičák? Je to rovnaké ako keď sa učíš jazyky, čítaš, cestuješ, športuješ, pracuješ v záhrade. Volá sa to osobnostný rozvoj a niečo to o tebe vypovedá. Hovorí to, že si človek aktívny a ochotný sa učiť. Mne prešli rukami tony životopisov. Keď má niekto v životopise, že jeho jediná záľuba je rodina a okrem toho nič, tak s takým človekom ani nebudem strácať čas. Proste pasívny človek

@yosi a to sa este uvadza do zivotopisu, ze zaluby? preco uz len toto ma firmu zaujimat,co kto robi vo svojom volnom case...

ikuska27
Včera o 06:08

Ja poznám zas chlapov, ktorí vodičák nemajú a za mňa sú to skrátka chlapi neni... čakať so všetkým na ženu..odvez, privez, dovez....ja potrebujem mať v chlapovi oporu a potrebujem aby on bol tá hlava....a teda samozrejme s vodičákom...ale mám ho aj ja a vozím sa teda denno denne dlhé trasy...ale keď ideme spolu, šoféruje vždy manžel..

ikuska27
Včera o 06:10

Ale za mňa, keď nemá vodičák žena, tak sa nič nedeje...ale chlap ho skrátka mať musí....lebo vidieť chlapa s ruksakom na chrbte ako sa ide na veľký nákup, skrátka bleeee...

ndrag
Včera o 06:18

Ja som zacala jazdit az neskor, kym som nemala auto, tak som si myslela, ze mi ho ani netreba. Ked som zacala soferovat, tak mam zas pocit, ze som predtym stracala cas v MHDcke pri presunoch. Byvam v BA, kde sa da vsade dostat MHD, ale aj tak mam pocit, ze mi to extremne setri cas, az tak, ze mi nevadi platit vsetky tie poistky, pravidelny servis a pohonne hmoty co je XY krat vyssia suma ako dat 30 ci kolko to teraz stoji za mesacnu elektricenku.

janulka1802
Včera o 06:36

Nemám, neplánujem a je mi jedno, čo si o tom myslia ostatní. Som toho názoru, že na cestu patria vodiči kľudní, rozvážni, nie neistí zmàtkári so strachom, ktorí ohrozujú seba, aj okolie.

linduska86
Včera o 06:48

Nie je to nutnosť a nemalo by to byť mínus ani na pracovných pohovoroch 🙂 pokiaľ tam fakt vodičák netreba ...

anonym_1a6582
Včera o 08:12
@leuska0910

Vodicak nemam, neplanujem a necitim sa byt menejcenna.. a to je moj muz komisar pre autoskoly..

@leuska0910 takze ta vyvaza muz a otravujes jeho
A preto vodicak "nepotrebujes"..presne taka je aj moja svokra. Teraz jej zomrel muz a otravuje vsetky svoje deti aby ju rozvazali. Ale ona vodicak NEPOTREBUJE 😭🤣

yosi
Včera o 09:06
@anonym_27f40e

@yosi a to sa este uvadza do zivotopisu, ze zaluby? preco uz len toto ma firmu zaujimat,co kto robi vo svojom volnom case...

@anonym_27f40e Lebo tým prezentuješ čo si za človeka. Záľuby a kompetencie sú dôležitou súčasťou životopisu, dokonca pre personalistov kľúčová záležitosť. Keď si dáš do CV, že máš zvárací preukaz hoci sa hlásiš na pozíciu sekretárky tak z toho viem, že si človek ktorý neovláda len administratívu, ale si aj manuálne zručná. Pre personalistu je to zaujímavá informácia

leuska0910
Včera o 09:22
@anonym_1a6582

A preto vodicak "nepotrebujes"..presne taka je aj moja svokra. Teraz jej zomrel muz a otravuje vsetky svoje deti aby ju rozvazali. Ale ona vodicak NEPOTREBUJE 😭🤣

@anonym_1a6582 si predstav, ze taka nie som. Nezijem v zapadakove, kde chodia 2 busy za den.
Vsetko mam po ruke a viem pouzivam nohy.
Ale chapem tvoje komplexy, na niekom, koho nepoznas, sa musis vyburit.. cmuk

leuska0910
Včera o 09:30
@anonym_1a6582

@anonym_1a6582 a nejaky zaprdeny anonym ((+2ks co ta lajkli) mi naladu svojimi bludmi nepokazi..

anonym_1a6582
Včera o 09:32
@leuska0910

@anonym_1a6582 si predstav, ze taka nie som. Nezijem v zapadakove, kde chodia 2 busy za den.
Vsetko mam po ruke a viem pouzivam nohy.
Ale chapem tvoje komplexy, na niekom, koho nepoznas, sa musis vyburit.. cmuk

@leuska0910 urcite s 3 deckami na krku nepotrebujes vodicak a terigas sa busom 😅

mofa
Včera o 09:44

Za mna schopnost soferovat, nie len mat vodicak, patri akoby ku takemu zakladnemu vzdelaniu. A to ja nesoferujem rada. Pre mna chlap, ktory nesoferuje je cudny. A mlade baby v dnesnej dobe by tiez mali.

positivvibe
Včera o 09:49

za mňa to bolo to najlepšie čo som mohla spraviť bez auta si život už neviem predstaviť a tým že spravím cez 2000km za mesiac je to pre mňa nutnosť..dcéra hneď ako mala 18 šla robiť tiež moc sa jej do toho nechcelo mala strach ale teraz by nemenila ...ak niekto býva niekde kde ma všetko po ruke do práce nemusí dochádzať tak teoreticky to nutnosť není🤷 ale už len ta sloboda že možeš ist hocikedy hocikam je za mňa super

leuska0910
Včera o 10:52
@anonym_1a6582

@leuska0910 urcite s 3 deckami na krku nepotrebujes vodicak a terigas sa busom 😅

@anonym_1a6582 nemam 3deti, a chod uz do pi**..

zuzana76
Včera o 11:01
@biba_18

raz som čítala rozhovor s jednym váženým pánom, bol guvernér nejakej veľkej banky vo viedni. nikdy nemal vodičák. všade chodí mhd alebo vlakmi 😏 nie taxikmi ani nemá auto so šoférom, hromadná doprava. takže ak to dáva ten vážený pán, dajú to aj obyčajní ľudia 🤷‍♀️

@biba_18 dat, daju, ale ten pan asi nerobi rodinne nakupy, nevozi deti na kruzky, bud si zaplatia taxiky, alebo donasku potravin. Uz len take, ze utekat s dietatom na pohotovost, ja sa bez mucenia priznam, ze bez auta by som bola ako bez nohy.

anonym_27f40e
Včera o 11:10
@yosi

@anonym_27f40e Lebo tým prezentuješ čo si za človeka. Záľuby a kompetencie sú dôležitou súčasťou životopisu, dokonca pre personalistov kľúčová záležitosť. Keď si dáš do CV, že máš zvárací preukaz hoci sa hlásiš na pozíciu sekretárky tak z toho viem, že si človek ktorý neovláda len administratívu, ale si aj manuálne zručná. Pre personalistu je to zaujímavá informácia

@yosi pisala som o zalubach..akoze na sekratrku hobby uviest ze zvaracsky kurz? a toto je dolezita informacia ? smiesne..naozaj

biba_18
Včera o 11:12

@anonym_27f40e no, či aj nie kontraproduktívne to tam všetko uvádzať - taký človek vo mne evokuje - že ho zaujíma všetko ale reálne nič, alebo nevie čo by chcel ...

yosi
Včera o 12:02
@anonym_27f40e

@yosi pisala som o zalubach..akoze na sekratrku hobby uviest ze zvaracsky kurz? a toto je dolezita informacia ? smiesne..naozaj

@anonym_27f40e Smiešne možno pre teba. Pre zamestnávateľa je dôležité aby ten človek bol nielen kompetentný profesne, ale aby mu zapadol do tímu. Stačí napísať, že každý víkend chodíš hrávať volejbal. Zamestnávateľa nezaujíma či ťa zaujíma volejbal, zaujíma ho, že vieš fungovať v kolektíve a zrejme ťa majú radi keď ťa volajú hrať každý víkend.

Strašne ľúbim naivných ľudí ktorí žijú v spokojnej nevedomosti 😁

guiseppinka
Včera o 12:38
@yosi

@anonym_27f40e Smiešne možno pre teba. Pre zamestnávateľa je dôležité aby ten človek bol nielen kompetentný profesne, ale aby mu zapadol do tímu. Stačí napísať, že každý víkend chodíš hrávať volejbal. Zamestnávateľa nezaujíma či ťa zaujíma volejbal, zaujíma ho, že vieš fungovať v kolektíve a zrejme ťa majú radi keď ťa volajú hrať každý víkend.

@yosi zaluby sa do cv nepisu uz pekne davno...

anonym_1a6582
Včera o 13:10
@leuska0910

@anonym_1a6582 nemam 3deti, a chod uz do pi**..

@leuska0910 chudence deti, takuto matku maju.. :(

leuska0910
Včera o 13:45
@anonym_1a6582

@leuska0910 chudence deti, takuto matku maju.. :(

@anonym_1a6582 chuda tvoj muz, taku trubu ma..

yosi
Včera o 16:30
@guiseppinka

@yosi zaluby sa do cv nepisu uz pekne davno...

@guiseppinka Ja som písal pôvodne o kompetenciách medzi ktoré patrí aj VP. Áno, aj vlastníctvo VP niečo o človeku vypovedá, hoci sa to niekomu nezdá

anonym_27f40e
Autor odpoveď zmazal
anonym_27f40e
Včera o 17:05
@yosi

@yosi nezijem v nevedomosti, len je to fakt chore...timovy hrac na zaklade toho ze chodi na volejbal a personalista si mysli ze ho zavolaju, cize spriada konspiracie...ze takto to bude.ach jo, to sme teda dospeli s takymito premotivovanymi personalistami a posudzovatelmi... A ked sa uz bavime o tom VP, ja ho mam, niekto nema, ale ak na pracovnu poziciu nie je treba VP, a personalista sa nad tym zamysla, ze ma/nema tuto kompetenciu, ktoru k vykonu povolania nepotrebuje je tiez na povazanie...

anonym_a724b9
Včera o 17:23

@anonym_autor Ja som bola proti tomu aby som vodičský mala. V 26 rokoch som si urobila a už sú 2 roky co som vodič a teda ľutujem o koľko som "prišla" a hlavne o čas a pohodlie. Už si neviem predstaviť fungovať bez VP

simca06022011
Včera o 17:37

Lebo tí vedia, ze ti raz moze ten vodicak chybat a cim skor spravis, tym skor jazdis a svojim sposobom to ulahcuje zivot = preto hned sudia a riesia.. neber to v zlom 🙂
vodicak nemam, pocuvala som toho dost, uz si vsetci zvykli :DD neriesim, zijem uplne v pohode, aaaaano niektore veci by boli lahsie / rychlejsie atd s autom... Ako sa pise, kazdy to zo svojho pohladu sudi, niekto si nevie predstavit ako sa bez toho zit da, niekto je v pohode, kazdy mame inu pracu, iny zivotny styl.. ja napr pre pracu auto nepotrebujem, prave som rada ze nemam 8h pred officom problem s parkovanim atd :D su ludia co potrebuju cestovat, presuvat sa = taki si tazko predstavi, ze sa da existovat bez. Dieta som mala v meste, pesom som bola do par minut vsade = auto som nepotrebovala, ked sme sa prestahovali mimo mesta dcera uz bola vacsia, skolka bola 10min pesi, u lekarky sme boli 2x rocne max, taxik ma stoji 5EUR do mesta :D cize ani tam mi to nebolo treba...
nevysvetljem a nerisim s nikym v okoli a nik fakt nemal poznamky davno, lebo v podsatte nikoho neobtazujem s vozenim ani nicim...na zaciatku neboli financnie na vodicak, potom nebol cas, potom bol neskutocny stres kvoli nehode (inak som dokonca do autoskoly chvilu chodila...), potom nebolo zdravie..:D ale urcite, keby mam znovu 20, vodicak si robim... cize ak si na zaciatku, urobi si ho a nespekuluj, moja dcera ten vodicak dostane hned ako to bude mozne... hned ju prihlasim. aj ked budem nervovat urcite :D
Inak ja neznasam, ked zacnu preratavat, ze isla som tento tyzden 2x taxikom atd.. a bla bla bla.. ked poviem ok.. ak prejazdim 50eur (a dokonca aj keby to 100EUR bolo) na taxiku mesacne, este je to vzdy LACNEJSIE ako auto prevadzkovat.. :DD

simca06022011
Včera o 17:42
@yosi

@biba_18 Aby si ukázala, že si schopná si urobiť aspoň vodičák? Je to rovnaké ako keď sa učíš jazyky, čítaš, cestuješ, športuješ, pracuješ v záhrade. Volá sa to osobnostný rozvoj a niečo to o tebe vypovedá. Hovorí to, že si človek aktívny a ochotný sa učiť. Mne prešli rukami tony životopisov. Keď má niekto v životopise, že jeho jediná záľuba je rodina a okrem toho nič, tak s takým človekom ani nebudem strácať čas. Proste pasívny človek

@yosi len vodicak nie je o schopnosti urobit si vodicak... velakrat.. ;)

guiseppinka
Včera o 21:25
@yosi

@guiseppinka Ja som písal pôvodne o kompetenciách medzi ktoré patrí aj VP. Áno, aj vlastníctvo VP niečo o človeku vypovedá, hoci sa to niekomu nezdá

@yosi vodicak samozrejme, ame zvaracak pre sekretarku teda nie...

yosi
Včera o 22:17
@guiseppinka

@yosi vodicak samozrejme, ame zvaracak pre sekretarku teda nie...

@guiseppinka Ja netvrdím, že je dôležitý, ja tvrdím, že to niečo vypovedá o tom človeku.

Strana
z5