Kia Ceed alebo Audi: Ktoré auto kúpiť?
Zdravím, som mladý chalan ktorý by potreboval auto kvôli práci v zahraničí. No neviem či je to správne rozhodnutie keďže sa pozerám na 2 auta. Prvá možnosť by bola kia ceed z roku 2023 a najazdenými kilometrami 40000km za dosť dobrú cenu okolo 19 tisíc.
Ďalšia možnosť ktorú pozerám je audina. 2021 ročník a najazdenými 140k km za 26 tisíc eur. Viem že to je 7 tisícový rozdiel ale aj tak. Myslíte že by som mal ísť skôr do luxusnejšie ho auta ? Ak som to spomenul známym tak všetci hovorili že je to somarina lebo poistky, servis je na audinu dosť dráhy. No ale keď je to moje vysnívané auto. To auto by som uživil ale pracoval by som dosť dlho v zahraničí...
@anonym_autor moj syn ma 14 . Spori si na prve auto brigadami , vypomaha v autoservise . Dala som mu precitat diskusiu .kedze aj v rodine mame par chlapov ,co si kupilo auto ,aby tocili nemecko turnusovo . Svagor siel do audi a6 starsiu , servis nekonecny ,kazdy chvilku tam tisicka ,tam patstovka ...proste sa nevydaril kus .
Sedi tu pri mne syn ,tak polozila som mu otazku ,do akeho auta by siel ,keby potrebuje tocit zahranicie ,a zaroven viem ,ze ma rad auta , ale minut peniaze do auta bepovazuje za investiciu ,ale pasivum . Tak mi tubterqz diktuje ze by si kupil skoda oktavia 2 rs alebo facelift . Ze spolahlive , awd , velkorysy kufor dobre vyuzitelny na pracu a cena taks ,ze by mu este ostalo dost penazi do etf 😂 ze by siel do nejakeho 2 litra tdi ( pisem ako mi to tu za srolom hovori )
@zafir01 škoda Octavia 2 rs je topkova. Akože tie autá som skúšal a sú fakt super. Syn má dobrý vkus. 2.0 tdi je spoľahlivý motor. Do Etf fondov tiež investujem 😂😃
budes havarijne poistovat?pocitaj drahsiu poistku,drahsi servis.mozno su stiahnute km
@kuracinarez kilometre sú overené a všetko v poriadku. Mechanik to kontroloval a on by do toho šiel. Havarijnu sme počítali a v pohode. Zvládol by som to. Servis doma opravujem s ocom auta a dokonca ani rozvody keď bude trebalo meniť tak nebudem musieť ísť ku mechanikovi.
@anonym_093c1a aké by si bral auto ?
@anonym_autor Nieco na dlhe trasy, 5-6 rocne. Superb combi tdi alebo nejakeho japonca. Pozri rebricky spolahlivosti. Sam mam dlho audi A6, preto hovorim dobra volba, len skoda to znicit na dlhe trasy. To je auto na uzivanie si neskor, ked uz budes v klude doma.
@anonym_autor Nieco na dlhe trasy, 5-6 rocne. Superb combi tdi alebo nejakeho japonca. Pozri rebricky spolahlivosti. Sam mam dlho audi A6, preto hovorim dobra volba, len skoda to znicit na dlhe trasy. To je auto na uzivanie si neskor, ked uz budes v klude doma.
@anonym_093c1a tiež pravda. Ako mne to stačí len odpísať na 4 roky do odpisov žeby som peniaze niekde utopil. O 4 roky by som chcel ďalšie auto do odpisov...
@zafir01 škoda Octavia 2 rs je topkova. Akože tie autá som skúšal a sú fakt super. Syn má dobrý vkus. 2.0 tdi je spoľahlivý motor. Do Etf fondov tiež investujem 😂😃
@anonym_autor parada syn sa uz usmieva . Este mi tu huci ze golf gti . A ze plne s tebou suciti ,a ze do kie by ako aitickar nesiel ,ked mas financie 😂 ...boze bojim sa ,co ni tu zaparkuje pred domom o 4-5 rokov 🫣 miluje japoncov a chodi sa vozit na auto zrazy . Uz sa vidim ako mu budem ponukat moju daciu na lpg 😂😂😂 ( ber to s humorom prosim )
@sissy27 preboha veď to nemusíš toľko komentovať, ak ti to je jedno tak proste skipni diskusiu ďalej alebo nekomentuj. Toto čo si napísala v poslednej vete že vy mi auto živiť nebudete tak asi keď trochu porozmýšľaš tak ti dopne že nie. 🤣
@anonym_autor vies co? Ja si mozem robit co chcem 🤩
A rozmyslat by si tu mal v prvom rade ty, ale ocividne ti to nejde, si len zaslepeny vidinou “luxusneho” auta, nic viac a nic menej. Len zabudas na to, ze tebe to auto nezarobi ani na slanu vodu, pre teba je to len jeden zo sposobov ako sa dostat z bodu a do bodu b. Jaj a este rodicia budu vyzerat pred susedmi lepsie, ze syn ma “luxusne” auto. Ze inak ma holu prdel, to uz vidno nebude. Tak smelo do toho.
@anonym_autor parada syn sa uz usmieva . Este mi tu huci ze golf gti . A ze plne s tebou suciti ,a ze do kie by ako aitickar nesiel ,ked mas financie 😂 ...boze bojim sa ,co ni tu zaparkuje pred domom o 4-5 rokov 🫣 miluje japoncov a chodi sa vozit na auto zrazy . Uz sa vidim ako mu budem ponukat moju daciu na lpg 😂😂😂 ( ber to s humorom prosim )
@zafir01 golf GTi je tiež topkove auto. Dobrý výkon a na zábavu ako stvorené, dajú sa dať na gticka aj úpravy ako downpipe a milltek set. Určite to syn pozná, skús mu to povedať že naj pozrie nejaké gticka s downpipom a upravenými dielmi. Japoncov akú konkrétne značku ? Mazdu ? Nepozná náhodou mazdu miatu na okruhovky a na zrazy ? Ta je tiež populárna alebo skús mu povedať o Hyundai i30n. Tie autá na zrazy sú ako stvorené
@anonym_autor vies co? Ja si mozem robit co chcem 🤩
A rozmyslat by si tu mal v prvom rade ty, ale ocividne ti to nejde, si len zaslepeny vidinou “luxusneho” auta, nic viac a nic menej. Len zabudas na to, ze tebe to auto nezarobi ani na slanu vodu, pre teba je to len jeden zo sposobov ako sa dostat z bodu a do bodu b. Jaj a este rodicia budu vyzerat pred susedmi lepsie, ze syn ma “luxusne” auto. Ze inak ma holu prdel, to uz vidno nebude. Tak smelo do toho.
@sissy27 nezarobí ale nerobí mi problém ho uživiť a do odpisov by sa mi drahšie auto hodilo keďže tie peniaze chcem skôr utopiť...
Superb combi III tdi 2.0 od 2016 mas od 10 tis eur vyssie
https://www.autoscout24.de/lst?atype=C&body=5&c...
@sissy27 nezarobí ale nerobí mi problém ho uživiť a do odpisov by sa mi drahšie auto hodilo keďže tie peniaze chcem skôr utopiť...
@anonym_autor a že susedia budú pozerať že mám luxusnejšie auto ? Sám sused tvrdil že on do obyčajnej značky nešiel a sám sa vozí na novom superbe do zahraničia a je spokojný. Sme mu auto pochválili a zarába ďalšie peniaze. Ty kde žiješ preboha. Susedia si auta ani nevšímajú a to auto kupujem pre seba, nie žeby som sa pred niekým vychvaloval. To že niesi autíčkarka tak to nepochopiš. Že susedia budú pozerať 🤣🤣🤣 im to bude úplne jedno a aj celému okoliu keďže v tom zahraničí budem dlhšie.
Kolko km mas cestu za pracou a ako
casto tu trasu budes tocit?
Kolko km mas cestu za pracou a ako
casto tu trasu budes tocit?
@anonym_6a36ab nie často, raz za 2-3 mesiace. Do roboty to mám 10h
@zafir01 golf GTi je tiež topkove auto. Dobrý výkon a na zábavu ako stvorené, dajú sa dať na gticka aj úpravy ako downpipe a milltek set. Určite to syn pozná, skús mu to povedať že naj pozrie nejaké gticka s downpipom a upravenými dielmi. Japoncov akú konkrétne značku ? Mazdu ? Nepozná náhodou mazdu miatu na okruhovky a na zrazy ? Ta je tiež populárna alebo skús mu povedať o Hyundai i30n. Tie autá na zrazy sú ako stvorené
@anonym_autor miata je jeho laska, jeho sen je ju zohnat v dobrom stave a porobit si ju . Chodi na zrazy ,co sa v okrese autickari stretavaju a obcas ho niekto povozi ,na impreze 2004 sa vozieva sem tam so znamym alebo corvete c7 , ale to je uz mimo rozpocet,to sa uz len vzdy rad s niekym odvezie . Ja som rada ,ze leje aktualne peniaze do jeho crosfitu ,v ktorim ma nadpriemerne vysledky a setri na auto .. aspon nemina na drogy 😂
@anonym_autor miata je jeho laska, jeho sen je ju zohnat v dobrom stave a porobit si ju . Chodi na zrazy ,co sa v okrese autickari stretavaju a obcas ho niekto povozi ,na impreze 2004 sa vozieva sem tam so znamym alebo corvete c7 , ale to je uz mimo rozpocet,to sa uz len vzdy rad s niekym odvezie . Ja som rada ,ze leje aktualne peniaze do jeho crosfitu ,v ktorim ma nadpriemerne vysledky a setri na auto .. aspon nemina na drogy 😂
@zafir01 dúfam že budem mať tiež takého syna. Ja miatu tiež chcel nejakú novšiu 2018-2020. Impreza je dosť vzácna. Nissan GT-R tiež má v obľube ? No veď toto, autíčkar z neho bude riadny 😁
@zafir01 dúfam že budem mať tiež takého syna. Ja miatu tiež chcel nejakú novšiu 2018-2020. Impreza je dosť vzácna. Nissan GT-R tiež má v obľube ? No veď toto, autíčkar z neho bude riadny 😁
@anonym_autor tak citujem : nisan gt r 34 a 35 sa mu nepaci ,ze ostatne su fajn , toyotu celicu a toyotu supru mk3 ... ze vedel by si vybrat ,len musi este co to zarobit . A uvidime ci sa dostane na autotronika do skoky ,ale chce sa motat okolo aut .zatial opravuje doma suzuky samuraj 1 liter a na nom sa uci oprsvivat aj soferovat po hore a tak 😂
@anonym_autor za 26 000 si kúp úplne nové auto a máš svätý pokoj 😊👉🚙🚙🚙
@ivicatolic noo, tiež pravda
@anonym_autor tak citujem : nisan gt r 34 a 35 sa mu nepaci ,ze ostatne su fajn , toyotu celicu a toyotu supru mk3 ... ze vedel by si vybrat ,len musi este co to zarobit . A uvidime ci sa dostane na autotronika do skoky ,ale chce sa motat okolo aut .zatial opravuje doma suzuky samuraj 1 liter a na nom sa uci oprsvivat aj soferovat po hore a tak 😂
@zafir01 kokso, zlatý. Pozdrav ho 😊 teším sa z neho ❤️
@zafir01 Určite napíšem aj súkromnú správu v budúcnosti, chcel by som vidieť ako sa mu bude dariť s autami 😊❤️
Ahoj, prosím ťa neraď sa tu so ženami na MK. Dostaneš tu rady aj od ľudí, ktorí o autách nič nevedia. Choď za mechanikom - skonzultuj to s nim, povedz čo a na čo potrebuješ. On ti poradí.
Mám muža mechanika a keď prišla suseda sa spýtať na rady ohľadom auta, pozrel inzerát a hneď jej povedal, prečo neodporúča, čo sa často kazí, aké mínusy a zrejme vady vidí už na fotkách, aké neprimerane drahé sú opravy a aj celková bežná údržba atď. Nedala si poradiť, išla ho kupovať so svojou sestrou (aj ked sa jej muž núkal, že pôjde s nou, auto jej pozrie, napichne diagnostiku atď.). Auto ani len neodskúšali a rovno brali, asi kvôli farbe.. až po 3 týždňoch sa mužovi priznala, aké to auto v skutočnosti je a ze ho bude potrebovať pozrieť.
Kúpila total mačku vo vreci za 3000e a za dva mesiace do neho dala už 2500e + robota za kamaratsku cenu, pretože sakra drahé diely, náročné opravy a hlavne - celé zlé auto, zhnité, 12 rokov nezmenený olej ani filtre, tak si vieš predstaviť. Takže šup za mechanikom a radšej obetuj pár eur na konzultáciu a on ti poradí, záleží aj na tom, či na ňom budeš jazdiť diaľky alebo ťa bude čakať tu atď.. možno sa na tie dve autá pozrie a rovno ti povie, že ani jedno sa nehodí.. skúsený mechanik fakt vie a poradí ti lepšie ako 100 ľudí tu.
@anonym_1fb3bb uplne suhlasim. Ja som kazde auto konzultovala s mojim mechanikom a po vybere aj bol pozriet so mnou, povozili sme sa a az tak som kupila pre seba, aj pre dceru. Ano, ani to uplne nezaruci, ze auto je v tip top stave, ale bez porady s mechanikom by som urcite nič nekupovala. Ja mam Kiu sportage s premiovou vybavou a dcere som kupila WV tiguan. Obe su to starsie auta a ame spokojne. Ja na nom chodim do prace 1000 km hore dole raz do mesiaca, obe auta su plne vyuzite. Audi by som nekupila, drahy servis, aj poistky, ale to som ja.
@anonym_autor za 26 000 si kúp úplne nové auto a máš svätý pokoj 😊👉🚙🚙🚙
@ivicatolic tiez pravda, za ti cenu sa da kupit nove auto s par ročnou zarukou, to je za mna lepsie volba. Nedrzala by som sa striktne tychto dvoch aut, ked na trhu je kopec moznosti a veeela aut.
@ivicatolic tiez pravda, za ti cenu sa da kupit nove auto s par ročnou zarukou, to je za mna lepsie volba. Nedrzala by som sa striktne tychto dvoch aut, ked na trhu je kopec moznosti a veeela aut.
@luizina veru kupovat auto s najazdenymi 140k🙈 uplna blbost.
Kam do zahranicia ides? Len tak pre info nemci aj rakusania maju zakon, kde mas povinnosti prihlasit auto do 30 dni na nemecke/rakuske znacky. A poistky v nemecku a rakusku sa hybu v sumach slovenskej rocnej poistky za mesiac v at/de... plus este nova dan...
@anonym_autor ale veď okolo 20 000€ už kúpiš novú kiu ceed s dobrou výbavou a automat. Ojazdena 3 ročná za 19 000 mi nepríde moc dobrá cena.
Určite nekupuj audinu. Mne je to vždy smiešne keď vidím mladých chlapcov na ojazdenom bavoraku alebo audine, že všetky prachy dali na auto a nemajú na vlastné bývanie. Môj kamoš si takto kúpil bavoraka a veľmi rýchlo ho predal keď zistil koľko stojí servis a náhradné diely.
@luizina ako hej pravda
@anonym_autor ale veď okolo 20 000€ už kúpiš novú kiu ceed s dobrou výbavou a automat. Ojazdena 3 ročná za 19 000 mi nepríde moc dobrá cena.
Určite nekupuj audinu. Mne je to vždy smiešne keď vidím mladých chlapcov na ojazdenom bavoraku alebo audine, že všetky prachy dali na auto a nemajú na vlastné bývanie. Môj kamoš si takto kúpil bavoraka a veľmi rýchlo ho predal keď zistil koľko stojí servis a náhradné diely.
@anonym_255877 ako hej servis a diely sú drahšie.
@luizina veru kupovat auto s najazdenymi 140k🙈 uplna blbost.
@natalka13 keby si videla auto jazdene v zapadnej Europe, ktore ma len 140 tis.km, mala by si ho problem rozoznat od noveho. Niektori ludia to tam najazdia za 1,5 - 2 roky a auto je doslova ako nove, vnutri vonia novotou. Jazdi dlhe jazdy po dobrych cestach a ma dobry servis. A technike (motor, prevodovka, napravy) uz nie je vobec nic.

budes havarijne poistovat?pocitaj drahsiu poistku,drahsi servis.mozno su stiahnute km