icon

Kúpiť auto s podozrivou históriou? Vaše názory!

Včera o 22:19

Ahojte baby, dneska som bola pozrieť auto. 3 ročne s pomerne nízkym nájazdom kilometrov. Cena dobrá ALE !
Auto bolo dotiahnuté z Nemecka a majiteľ ani nevedel od koho to auto kupoval.
Prišlo mi to auto veľmi využívané, interiér bol poškodený, volant bol poškriabaný. Prevodovka bola z jednej strany úplne zošuchana. Sedačka bola trochu ''okusana''. Exteriér tiež to auto malo všade jemne škrabance... Neviem čo si mám o tom myslieť, mám to auto zobrať ? Motoricky to auto bolo bez chyby

tundra
Včera o 22:22

@anonym_autor v Nemecku Turci,Albanci stacaju viac tachometer,ako slovaci...
Ja davam vzdy na prvy dojem a zatial som šunku nekupil,ale tych pozrerych aut bolo velmi vela...
Cca.5 prehliadok,kym som prisiel na nieco solidne.

anonym_56f7f7
Včera o 22:29

@anonym_autor treba s tym pocitat ze kazde auto ktore nieje nove bude mat nedokinalosti, pokial su len estetucke mne osobne by to nevadilo

tundra
Včera o 22:32
@anonym_56f7f7

@anonym_autor treba s tym pocitat ze kazde auto ktore nieje nove bude mat nedokinalosti, pokial su len estetucke mne osobne by to nevadilo

@anonym_56f7f7 auto,ked kupis s nedokonalostami,budes ho pouzivat 3-5 rokov,tak pri dalsom predaji sa ho zbavis,ovela tazsie...

kajus_a
Včera o 22:37

prevodovka zosuchana a najazdenych malo km? To mi nejako k sebe nepasuje 🙈

martinmmartin
Včera o 23:04

papiere tam su? Nemecky protokol z STK ma vzdy kilometre a datum

anonym_946e3e
Dnes o 04:56

Osuchana prevodovka … majitel nevie od koho kupil? Nemusis si pamat od koho si kupila boty 3 roky dozadu … ale auto? Po 20 rokoch si nespomenies na meno … ale po 3 mas este zmluvu a niektore aj zaruku. Ruky prec

marca12
Dnes o 05:15

@anonym_autor Podla zodrateho interieru vidis,ze to auto ma stocene km.

anonym_58af17
Dnes o 05:26

@anonym_autor kúpili sme dávnejšie 3r auto. Vyzeralo ako nové. Čo ty opisuješ, tak nevyzerá moje ani auto po 10r. Takže to auto muselo byť veeeeľmi veľa využívané + škrabance na exteriéri? Za mňa možno aj búrané.

anonym_aa6caa
Dnes o 05:39

Mala som 12 rocnu Sportage ked som ju predavala. Vozila som deti aj psa. Pouzivanie bolo vidiet na volante a riadiacej pake. Ostatny interier bol vo velmi dobrom stave. Dnes ju ma znamy a to auto stale vyzera super. Takze to, co ty popisujes je nechutne a ak takto auto vyzera po troch rokoch, nechcela by som ho ani keby ma naozaj nestocene km. Lebo ako sa chova clovek k interieru, tak sa chova k autu celemu.

anonym_fa2e4b
Dnes o 05:42

V ktorom okrese je to auto? Galanta, Nové Zámky, Prievidza, Michalovce? Trafila som sa?

anonym_3b66fb
Dnes o 05:43
@anonym_fa2e4b

V ktorom okrese je to auto? Galanta, Nové Zámky, Prievidza, Michalovce? Trafila som sa?

@anonym_fa2e4b čo stým má okres ? Myslíš že len v týchto predávajú takéto auta ?? 🤦Inde nemajú stacene km že .

anonym_5ae173
Dnes o 05:51

To sa vazne pytas? 🙂
A daj, co to je za auto a aka cena.

anonym_fa2e4b
Dnes o 05:54
@anonym_3b66fb

@anonym_fa2e4b čo stým má okres ? Myslíš že len v týchto predávajú takéto auta ?? 🤦Inde nemajú stacene km že .

@anonym_3b66fb Tam je to 90%-tná istota stočených km.

anonym_6ba9e5
Dnes o 06:34

@anonym_autor ako vies, ze je motoricky bez chýb? lebo ti to povedal? Nejdes ho nahodou kupovat v Galante? A si si istá, ze auto islo priamo z Nemecka? Videla si dokumenty?

anonym_755321
Dnes o 07:16

@anonym_autor podla opisu to bol asi taxik a kilometre boli stocene este v DE. Skutocny najazd sa niekedy da overit porovnanim udajov cez OBD2 z RJ motora, automatickej prevodovky, ABS/ESP, tieto moduly zaznamenavaju samostatne pocet prejdenych kilometrov nezavisle od pocitadla na pristrojovke.

madeincssr
Dnes o 07:42

@anonym_autor auto by malo do cca 100 tis. (pravdivych) km vyzerat ako nove (nic neprelakovavane, nic zodrate/osuchane, vsetky skla, mozno okrem celneho, povodne - r.v. skla sa da zistit z ich potlace) a tie s dobrym majitelom by mali mat (pri prezuvani letne/zimne) bud este povodne pneu z fabriky, alebo zanovne nove pneu.
Motor je opravitelny detail. Prevodovka, ak je mechanicka, byva spravidla 'vecna" (raz za 100 tis.km dat v nej vymenit olej). Treba dbat najma na karoseriu (neburanost, idealne nelakovanost, najma bez sebemensej korozie) a aj celkovu neosumelost. Osumele auto ti nebude robit radost a pri dalsom predaji vyssia strata.
Peknu jazdenku treba trpezlivo (dlhsie) hladat s dobrym, znalym poradcom. A nechat si rezervu na uvodny servis (kvapaliny, filtre, stierace, mozno rozvody, mozno bateria, mozno pneu...)

madeincssr
Dnes o 08:16
@anonym_755321

@anonym_autor podla opisu to bol asi taxik a kilometre boli stocene este v DE. Skutocny najazd sa niekedy da overit porovnanim udajov cez OBD2 z RJ motora, automatickej prevodovky, ABS/ESP, tieto moduly zaznamenavaju samostatne pocet prejdenych kilometrov nezavisle od pocitadla na pristrojovke.

@anonym_755321 ano, ale dobry "stacaci" vedia upravit aj to. A treba na to mat diagnostiku (na VW Group to dokaze aj "amaterska" diagnostika VCDS (byvaly VAG-COM) na niektorych motoroch (presnejsie RJ motora, zvacsa diesely)). Ano, slabych "stacacov" sa takto obcas podari "odhalit". Ale aj tak je najdolezitejsi celkovy stav auta, jeho udrziavanost a najlepsie neburanost.

anonym_7507b5
Dnes o 08:17

Mňa by odradilo že majiteĺ ani nevie od koho kúpil. Za mňa určite nie. Ešte sa dozvieš že auto je kradnuté.
Ešte aj záleží koho vozíš v aute. My vozíme denne do školy autistku. Keď má svoj blbý deň, čo je pomerne často, hryzie nielen seba ,ale aj plast pod oknom - sú tam jej zuby vytlačené. Trieska päsťou po oknách, po plastoch, náročky tlačí nohy šoférovi do chrbta, čo má po ruke hodí . Zvnútra auto vyzerá dosť zle. Vek auta 8 r.
Ak vozili takéto "individum" v aute tak sa nečudujem.

ljmmm
Dnes o 08:22

my pouzivame platene overenie vozidla na stranke cebia alebo carvertical. hod si to do google.stoji to tusim 20€ na jedno auto. neraz nam to zachranilo krk pred zlou kupou

anonym_755321
Dnes o 12:01

@anonym_autor aka je to znacka auta, aky model a aky ma motor a prevodovku