icon

Najlepšie autá pre pohodlné nastupovanie seniorov

5. dec 2025

Poraďte auto, do ktorého sa ľahko nastupuje aj starším. Sedadlá ani nízko nad zemou, ani vysoko a dosť priestoru nad hlavou pri nastupovaní.

Strana
z2
simsalabim
5. dec 2025

@anonym_autor ja mam Suzuki Vitara a moj takmer 90 r otec si ho velmi chvali v porovnani s bratovym VW Passatom. Myslim, ze vseobecne pre starsich ludi je lepsie auto s vyssim podvozkom kvoli nastupovaniu a vystupovaniu.

anonym_2d996d
5. dec 2025

rozpočet neobmedzený? napr. Kia sportage, ale vyššie auto je aj Kia Xceed

tanyan
5. dec 2025

Cena, vek... Mojej mame sa napríklad dobre nastupovalo do starého Mercedesu asi A160.

autor
5. dec 2025

nemusí byť suv, len optimálna výška sedadiel nad zemou pre ľahké nastupovanie

tundra
5. dec 2025
@anonym_autor

nemusí byť suv, len optimálna výška sedadiel nad zemou pre ľahké nastupovanie

@anonym_autor Suzuki SX4,Suzuki Cross,Subaru XV,Mitsubishi ASX,Toyota Yaris Cross,Rav4...

gas1201
5. dec 2025

asi si možno treba povedať aký je budget,či to bude funglovka alebo 10 ročná jazdenka, potreba 4x4 a podobne

autor
5. dec 2025

najlepšie z vlastnej skúsenosti, kto také auto používa

madeincssr
5. dec 2025

@anonym_autor z novych napr. 5-dverove miniauto Suzuki Ignis (ak preziju trosku zvlastny dizajn), alebo z trosku vacsich Suzuki Vitara akebo S-cross (su aj 4x2, aj 4x4).
Sympaticke su aj Seat Arona a Skoda Kamiq.

autor
5. dec 2025
@gas1201

asi si možno treba povedať aký je budget,či to bude funglovka alebo 10 ročná jazdenka, potreba 4x4 a podobne

@gas1201 nezáleží či nové alebo jazdené, len pohodlné nastupovanie, auto na rovinu a krátke trate.

zuzka1_zuzka1
5. dec 2025

Moji obaja rodicia majú kvôli tomu ze vozia starkých volkswagen touran... 🙂

bubinda
5. dec 2025

Nasi si z tohto dovodu kupili MG ZS s automatickou prevodovkou. Pre ich potreby (2 dochodcovia) absolutne postacujuce a cenovo dostupne auto (rozumej vozitko po meste, maly vylet).

viktoriaandrascik
5. dec 2025

Svokrovci maju Land Rover Freelander, práve kvôli pohodlnému nastupovaniu

really8
5. dec 2025

Kia venga. Maju manzelovi stari rodicia

ibrunova
5. dec 2025

Ford c Max

anonym_37f0a1
5. dec 2025

@anonym_autor
C4 Picasso a jemu podobné. Sedačky posuvné dopredu- dozadu,vyberatelné, aj každá zvlášť.... podľa potreby. Chrbtové opierky polohovateľné. Aj na výšku dostatok miesta....

anonym_33b964
5. dec 2025

@anonym_autor
Nam tiez pomohlo zmenit sposob nastupovania do auta, sadnut si co najdalej do vnutra chrbtom a otocit sa
https://youtube.com/shorts/rDdLsJV38to?si=pFVCA...

autor
5. dec 2025
@anonym_33b964

@anonym_autor
Nam tiez pomohlo zmenit sposob nastupovania do auta, sadnut si co najdalej do vnutra chrbtom a otocit sa
https://youtube.com/shorts/rDdLsJV38to?si=pFVCA...

@anonym_33b964 ale ked vedla bude stat blizko ine auto, dvere takto siroko neotvoris a tymto sposobom nenastupis ani nevystupis

zuzidr
5. dec 2025

ja mám Kiu sportage, moja mamina má 160cm a pre ňu to je už moc vysoké sadanie napr...možno niečo vyššie ako VW t-cross ...

anonym_f503cc
5. dec 2025

@anonym_autor VW taigo alebo skoda karoq aj funglovka za dobre ceny nejaka skladovka alebo toyota yaris cross

gas1201
5. dec 2025

ak by som mohol ja by som šiel do toyoty skrz hybrid a spotrebu ak to má byť do mesta. a úprimne - zobrať daného človeka do showroomu a nech si vyskúša yaris cross, corolla cross. vyššia trieda rav4 ale to mi už príde už zbytočne veľké na tieto potreby

madeincssr
5. dec 2025

Zajdite spolu popozerat a najma poskusat nastupovanie/vystupovanie vhodnych kompaktnejsich modelov (za "rozumne" peniaze) do salonov Toyota, Suzuki, Skoda, Seat, VW, Hyundai, KIA a mozno ich nieco velmi oslovi.

anonym_8f1ae9
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kia venga maju nasi s tou nemaju problem ale do klasickej nizkej octavie, kia ceed alebo hyundai i 30 maju problem.....kia venga je to iste ako hyundai ix20...moj otec je kus chlapa a zmesti sa male je len navonok....on by ho rychlo osomral keby mu neni pohodlne

anonym_33b964
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_33b964 ale ked vedla bude stat blizko ine auto, dvere takto siroko neotvoris a tymto sposobom nenastupis ani nevystupis

@anonym_autor
Stoji vedla susedneho auta vycuvas a nastupi v ulicke presne tak bolo dnes rano na parkovisku v Kauflande,

anonym_c53e91
5. dec 2025

Ja mam 2x operovanu chrbticu,problem a bedrami a hondu crv 2009 rocnik nemenila by som.V sportage sa mi zle sedi velmi.

vikisisi
5. dec 2025

Kia Venga, Hyundai ix20

anonym_65f096
6. dec 2025

@anonym_autor Nissan juke. Mne sa doňho tiež dobre nastupuje. Ani vysoko, ani nízko.

vlado19822
Autor odpoveď zmazal
vlado19822
6. dec 2025

@anonym_autor každé SUV , každý crosover,,dokonca aj 5 miestne autá typu Ww cady atď , všetko je o peniazoch ak máš dosť Q6 ak málo Dacia Duster

vlado19822
6. dec 2025
@anonym_65f096

@anonym_autor Nissan juke. Mne sa doňho tiež dobre nastupuje. Ani vysoko, ani nízko.

@anonym_65f096 malý kufor ,málo miesta vzadu , záleží kde bude sedieť či ako šofér , spolujazdec alebo vzadu

vlado19822
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Mám Mitsubishi ASX ak to chces pre seba ako seniora alebo pre niekoho kto je senior a bude šoférovať výborne auto 1,6 benzín ,japonský motor priemerná spotreba 6,5 litra ,žiadny trhac asfaltu ale na údržbu výborne auto mám ho od nova 80000 km a okrem bŕzd a oleja všetko pôvodne , ďalšie auto mám daciiu Duster 1,6 benzín ale s plynom ,bez plynu dosť vysoká spotreba okolo 8,5 litra samozrejme je to 4x4 ,tam je motor Nissan s tým ešte také skúsenosti nemám nakoľko ho mám len rok ale zatiaľ dobre je to dvojkový Duster ,dá sa kúpiť taký 5,6 ročný za 13000 až 16000 záleží od výbavy ,to Mitsubishi taký ročník 2018 za 10 000 až 12000 tiež podľa výbavy

Strana
z2