Predali ste v poslednej dobe auto?
Ahojte, viem že momentálne to na slovensku nie je najružovejšie čo sa týka financií v domácnostiach, no zaujíma ma, či tu niekto predáva alebo predal v poslednej dobe nejaké drahšie auto?
Konkrétne máme SUV Volkswagen Tiguan 2022 za 28 000€ a už pol roka ho predávame a nikto sa neozýva. A auto je fakt v špičkovom stave, servisované, čisté, pekne nafotené... muž sa o to staré ako o svoje.
Preto by ma zuajímalo, či kupujúcich odrádza tá cena alebo kde je problém. Čo myslíte?
@anonym_autor podľa mňa, kto má 28.000 eur na auto, tak si kúpi nové auto, nebude kupovať jazdené auto.
@fkata ja som kupila za 25.000 dvojročné v najvyssej vybave v top stave este v záruke a neľutujem, nove by ma bolo vyslo o 10.000 viac
Čím ,,novšia” a drahšia jazdenka tým horšie predať. Ja som posledné 2 autá dávala do Aaa. Nemala som chuť riešiť imbecilov z bazosu, do telefonát to totálny magor. Jedno som dá Ačka predala o 500€ menej ako som mala cenu v inzeráte a druhé o 1000€ menej. A keď budem náhodou predávať ďalšie, zase pôjde do ácka, pretože si cením svoj čas a nemám chuť ho strácať s ,,kupujúcimi”.
Auto by som odtiaľ nekúpila ale na Áačku je fajn že majú externého výkupcu (neviem či sa to týka všetkých aút alebo len tie čo idú do mototechny - to sú auta do 50tis km), neriešim, príde, povie ohodnotí, podpíšem papiere, peniaze ešte v ten deň na účte a do pár dni príde odtahovka, naloží auto a mám svätý pokoj.
mama predava 3 mesiace MB GLA 3 rocne s najazdom 70000k a zarukou do 2028.. nalozene.. nikto sa neozval zatial. Ja predavam X1 v plnej vybave najvyssej motorizacii.. po kompletnom servise ma vsak 10 rokov.. 200000k .. tiez sa mi nikto neozval 😀.. takze ziadna slava
@anonym_02b546 činu ani zadarmo. Brrr
@tilly je to super auto, ja ťa nenutim kúpiť si ho.
@anonym_autor Áno tá cena je moc vysoká, málokto dá toľko peňazí za auto.
Ja som kúpila teraz auto 10 ročné za 9tisic, aj to už bolo pre mňa trochu drahé, no dúfam že dlho mi to vydrží.
@tilly je to super auto, ja ťa nenutim kúpiť si ho.
@anonym_02b546 vieš čo, čítam teraz všetky možné skupiny, keďže sa rozhodujem, čo kúpiť a teda okrem osobnej silnej averzie voči Číne, nemajú ľudia extra dobré skúsenosti. Hlavne servis dlho trvá. VW mi vyservisujú všade za dobré peniaze.
Kamaráti majú autobazáre a autá nad 10tis sa predávajú zle. Predávajú sa lacné, staré autá a potom luxusné novšie
@anonym_02b546 vieš čo, čítam teraz všetky možné skupiny, keďže sa rozhodujem, čo kúpiť a teda okrem osobnej silnej averzie voči Číne, nemajú ľudia extra dobré skúsenosti. Hlavne servis dlho trvá. VW mi vyservisujú všade za dobré peniaze.
@tilly môj brat je automechanik niekoľko rokov a má ako druhé auto Čínu. Aj ich servisuje.
Mám viac áut vrátane VW ale aj tak som s Činou spokojná a jazdím na nej a nemôžem nič negatívne napísať. Na každé auto nájdeš niečo ak chceš. Ja som spokojná a to je dôležité.
@tilly môj brat je automechanik niekoľko rokov a má ako druhé auto Čínu. Aj ich servisuje.
Mám viac áut vrátane VW ale aj tak som s Činou spokojná a jazdím na nej a nemôžem nič negatívne napísať. Na každé auto nájdeš niečo ak chceš. Ja som spokojná a to je dôležité.
@anonym_02b546 ak auto po 5-6 rokoch predas s najazdom do 100 - 150 tis., tak pravdepodobne budes spokojna a cimkolvek novym (zaruka, havarijne poistenie). Navyse s automechanikom v rodine.
@anonym_autor nepíšeš koľko najazdených km ani nič bližšie, takže zrejme je cena vysoká na to čo ponúkate.
@anonym_02b546 ak auto po 5-6 rokoch predas s najazdom do 100 - 150 tis., tak pravdepodobne budes spokojna a cimkolvek novym (zaruka, havarijne poistenie). Navyse s automechanikom v rodine.
@madeincssr ani nie. Autá mením každé cca 4-5 rokov. Uprednostňujem SUV teda jedno z áut vždy mám také, druhé rodinné keďže mám deti a nikdy nekúpim 1,2 proste. Plus musí jedno z áut mať 3 samostatné sedačky vzadu a kufor. Veľa cestujeme čiže vždy aj strešný box. A pravdaže výbava a k tomu automat. Európske autá vďaka rôznym nariadeniam majú proste vysoké ceny a ponúkajú málo. Okrem ineho určite kategórie napríklad MPV je žalostný výber.
Môj brat s tým nič nemá, má dokonca iné auto ako ja.
@anonym_02b546 áno, to je najdôležitejšie
@anonym_02b546 verim,ze si spokojna.Problem nastane,ked sa nieco pokazi.Uz, po 4-5 rokoch je problem s nahradnymi dielmi.
@anonym_02b546 verim,ze si spokojna.Problem nastane,ked sa nieco pokazi.Uz, po 4-5 rokoch je problem s nahradnymi dielmi.
@tundra mám brata automechanika, žiaden problém s náhradnými dielmi nemá ani u starších áut. Normálne servisuje aj dosť staré vozidlá aj nové po autonehode. On problém nevidí tak možno len chudák nerozumie tomu. Má dokopy 4 autá a najstaršie má 12 rokov ak nie viac. Moje najstaršie má 10 rokov a tiež žiaden problém používam do hory a ak niečo prerabame na chalupe. Je to vždy len auto nič viac a nič menej.
Mne je úplne jedno kto si aké auto kúpi,za koľko. Či jazdené alebo nové. Každý vie čo od auta očakáva a vybrať si na trhu vie hádam každý. Áut je dostatok.
@anonym_autor ani my sme nepredali. Predávame pol roka trojročné auto
Ano, včera sme predali...ale teda nie za 28000, to by som si kupila radšej nové 🤣
Predali sme za necelých 5000 7rocny R grandtour, pred necelým rokom sme kúpili 4 ročný VW Touran za 17, dovezený z FR. Zdedili sme 3. auto, takže jedno muselo prec
inak, zamýšľam sa nad jednou vecou. Trh funguje dopyt vs ponuka, podľa toho sa určuje cena. Keď nejde predaj áut, prečo sú také drahé? Trh s autami reaguje pomalšie?
Uvažujem, že v realitách to funguje presne tak. Sú lacné úroky a dobre dostupné hypotéky, ceny letia hore, lebo sa zvyšuje dopyt. Počas covidu, lockdownov išli nájmy dole, lebo všetko fungovalo na HO, tak išli študenti aj pracujúci domov a byty v bratislave boli prázdne. Začala vojna na ukrajine, prišlo veľa ukrajincov, nájmy išli zas hore. Zdraželi hypotéky, ceny sa mierne znížili, nie veľa, keďže bytov (na západe SR) je stále málo, ale keď zlacneli, ceny išli minulý rok o 10% hore....
na trhu s autami to tak nefunguje? Keď predávam auto za 30tis pol roka a nikto sa neozve, tak si ho buď nechám, alebo idem na 25tis... ani za 25 ho nikto nebude chcieť?
alebo sú nové autá také lacné?
@tundra mám brata automechanika, žiaden problém s náhradnými dielmi nemá ani u starších áut. Normálne servisuje aj dosť staré vozidlá aj nové po autonehode. On problém nevidí tak možno len chudák nerozumie tomu. Má dokopy 4 autá a najstaršie má 12 rokov ak nie viac. Moje najstaršie má 10 rokov a tiež žiaden problém používam do hory a ak niečo prerabame na chalupe. Je to vždy len auto nič viac a nič menej.
Mne je úplne jedno kto si aké auto kúpi,za koľko. Či jazdené alebo nové. Každý vie čo od auta očakáva a vybrať si na trhu vie hádam každý. Áut je dostatok.
@anonym_02b546 pisal som o cinskych autach...
inak, zamýšľam sa nad jednou vecou. Trh funguje dopyt vs ponuka, podľa toho sa určuje cena. Keď nejde predaj áut, prečo sú také drahé? Trh s autami reaguje pomalšie?
Uvažujem, že v realitách to funguje presne tak. Sú lacné úroky a dobre dostupné hypotéky, ceny letia hore, lebo sa zvyšuje dopyt. Počas covidu, lockdownov išli nájmy dole, lebo všetko fungovalo na HO, tak išli študenti aj pracujúci domov a byty v bratislave boli prázdne. Začala vojna na ukrajine, prišlo veľa ukrajincov, nájmy išli zas hore. Zdraželi hypotéky, ceny sa mierne znížili, nie veľa, keďže bytov (na západe SR) je stále málo, ale keď zlacneli, ceny išli minulý rok o 10% hore....
na trhu s autami to tak nefunguje? Keď predávam auto za 30tis pol roka a nikto sa neozve, tak si ho buď nechám, alebo idem na 25tis... ani za 25 ho nikto nebude chcieť?
alebo sú nové autá také lacné?
@tilly možno je dôvod aj obdobie v ktorom auto predávam. Predsa len je február všeobecne vtedy klesá dopyt. Momentálne trh stojí asi v každom odvetví. Ľudia šetria a áno ceny nových áut sú pri niektorých typoch proste podobné ako nové.
Plus konkurencia ako napríklad Čínske autá.
Ale to je len môj názor, že.
@tilly možno je dôvod aj obdobie v ktorom auto predávam. Predsa len je február všeobecne vtedy klesá dopyt. Momentálne trh stojí asi v každom odvetví. Ľudia šetria a áno ceny nových áut sú pri niektorých typoch proste podobné ako nové.
Plus konkurencia ako napríklad Čínske autá.
Ale to je len môj názor, že.
@bosorkabb môže byť, že čínske autá robia "rošambo" na trhu. Len je mi zvláštne, že všetci sa sťažujú, že sa im nepredávajú jazdenky, ale ceny nejdú dole.
Kamoši, čo majú bazáre plačú, že ich telefóny sú ticho, pritom aj ja si dobre pamätám, že vždy, keď sme niekde boli, vkuse im zvonili.
Nejde mi do hlavy, prečo sú potom tie jazdenky sú tak drahé...
Ano,predali sme,ale starsie auto. Za taku cenu ti nikto nekupi jazdenku tiguan,aj keby bola v najlepsej vybave. Musite znizit cenu.
@bosorkabb môže byť, že čínske autá robia "rošambo" na trhu. Len je mi zvláštne, že všetci sa sťažujú, že sa im nepredávajú jazdenky, ale ceny nejdú dole.
Kamoši, čo majú bazáre plačú, že ich telefóny sú ticho, pritom aj ja si dobre pamätám, že vždy, keď sme niekde boli, vkuse im zvonili.
Nejde mi do hlavy, prečo sú potom tie jazdenky sú tak drahé...
@tilly tak áno problém aj je že ľudia nedajú reálnu cenu. Proste čakajú či motyka vystrelí.
Tiež mám jedno čínske auto a jedno európske. Mozem porovnávať. Nerozumiem prečo s tým má tu toľko ľudí problém. Predávajú sa pokiaľ viem veľmi dobre.
A je pravda že ak už kupujem auto ( jedno mám ročne) tak cena je dôležitá.
Pri jazdených je to vždy risk čo si uvedomuje aj kupujúci. Predávajúci zase vidí to svoje auto v inej optike proste. Negatíva prehliada a odmieta cenu znížiť. Potom buď musí čakať alebo znížiť cenu poprípade auto dať vykúpiť v AAA. Ale tam musí ísť s cenou tiež dole.
@anonym_02b546 pisal som o cinskych autach...
@tundra veď si ho kúpiť nemusíš. Píšem že ja som spokojná a nemám problém kúpiť znova.
@anonym_02b546 nie som taky bohaty,aby som si kupil cinske auto.Radsej 20 rocnu toyotu,ako cinana.Presne,ako pises,kazdy nech si kupi,co sa mu paci👍.
@tundra veď kľudne, mne je to jedno. Kúp si čo len chceš.
@anonym_autor to záleží na viacerých veciach... km, stav, servis, zimné/letné pneu... My sme predávali v lete. Iná značka, iný segment,predalo sa za 14 dní. Limitka. Cena cca 1,5x vyššia.
@tilly tak áno problém aj je že ľudia nedajú reálnu cenu. Proste čakajú či motyka vystrelí.
Tiež mám jedno čínske auto a jedno európske. Mozem porovnávať. Nerozumiem prečo s tým má tu toľko ľudí problém. Predávajú sa pokiaľ viem veľmi dobre.
A je pravda že ak už kupujem auto ( jedno mám ročne) tak cena je dôležitá.
Pri jazdených je to vždy risk čo si uvedomuje aj kupujúci. Predávajúci zase vidí to svoje auto v inej optike proste. Negatíva prehliada a odmieta cenu znížiť. Potom buď musí čakať alebo znížiť cenu poprípade auto dať vykúpiť v AAA. Ale tam musí ísť s cenou tiež dole.
@bosorkabb ja nechápem, že chcem niečo predať, prestrelím cenu a potom čakám aj pol roka, kým to predám? Kým nemám druhé auto, OK, ale ak už mám doma druhé auto a s ďalšou haraburdou pred domom mám čakať, to sa mi lepšie oplatí asi dať lacnejšie, nie?
autorka, ale teraz pozerám autobazár a tiguany 2022 idú od 18tis, tak keď ten váš predávate za 28, tak tam bude asi chyba...

@anonym_a861d9 škodu ? Radšej kúpiš toto čo ona ponúka ???
@anonym_7ad4b0 keby som chcela menšie suv, tak kľudne. A kodiaq by som kúpila v pohode, ale do 30000 asi nový nekúpim...