Predali ste v poslednej dobe auto?
Ahojte, viem že momentálne to na slovensku nie je najružovejšie čo sa týka financií v domácnostiach, no zaujíma ma, či tu niekto predáva alebo predal v poslednej dobe nejaké drahšie auto?
Konkrétne máme SUV Volkswagen Tiguan 2022 za 28 000€ a už pol roka ho predávame a nikto sa neozýva. A auto je fakt v špičkovom stave, servisované, čisté, pekne nafotené... muž sa o to staré ako o svoje.
Preto by ma zuajímalo, či kupujúcich odrádza tá cena alebo kde je problém. Čo myslíte?
@bosorkabb ja nechápem, že chcem niečo predať, prestrelím cenu a potom čakám aj pol roka, kým to predám? Kým nemám druhé auto, OK, ale ak už mám doma druhé auto a s ďalšou haraburdou pred domom mám čakať, to sa mi lepšie oplatí asi dať lacnejšie, nie?
@tilly ľudia rozmýšľajú rôzne. Podľa nich je hodne danej ceny a chybu hľadajú v kupujucich. Alebo ktovie. Moj sused predáva tiež auto už tuším 8 mesiacov a nič. A to má autá 3. Obcas na nom niekam ide,inak stoji na dvore.
@tilly nie vzdy je to tak. Niekedy je cena uplne zodpovedajuca (po nejakych znizeniach), ale ak ide o viac specificke auto, aj tak musi pockat na toho spravneho kupca. Casto to byva okolo toho pol roka. Nie kazdy moze/chce tisice eur len tak "vyhodit do kosa".
@madeincssr áno, chápem, ak ide o špecifické auto. Ale neviem, prečo niekto nastaví cenu, za ktorú to pol roka nevie predať. Stojí to za to? Hlavne, a máš už druhé auto. A nie sú to tisíce vyhodené do vzduchu. Je to nereálne nastavená cena. Tisíce vyhodené do vzduchu sú, keď berieš nové auto z predajne.
My sme pred vyše rokom predávali špecifické auto, obytné auto, do týždňa bolo preč a ešte sa hádali dvaja kupujúci...
predávala som pred pár rokmi svoje auto, bolo mi vtedy zbytočné, asi tri roky som ho vyťahovala z garáže dvakrát za mesiac len, aby iba nestálo. Nastavila som takú cenu, aby sa mi oplatilo predať, dva mesiace iba vyvolávali ľudia, nikto sa ani neprišiel pozrieť. Auto som z predaja stiahla, nepredala som ho a prišli aj časy, že ho potrebujem takmer denne a už ho nechám pre druhého syna, ktorý si tento rok bude robiť vodičák a potom ho už len dám za pár eur pre mladú rodinku.
@tilly ľudia rozmýšľajú rôzne. Podľa nich je hodne danej ceny a chybu hľadajú v kupujucich. Alebo ktovie. Moj sused predáva tiež auto už tuším 8 mesiacov a nič. A to má autá 3. Obcas na nom niekam ide,inak stoji na dvore.
@bosorkabb keby sa aspoň niekto prišiel pozrieť to auto, ale keď ani nikto nezavolá a vidím, že som na tretej, štvrtej strane na inzertnom portáli, tak asi nie je chyba v kúpnej sile
Auto predava cena. My sme v 2025 vymenili cely nas vozovy park, kazde max do tyzdna a viac zaujemcov naraz. Mas to jednoducho drahe.
VW Tiguan 2022 Allspace 2.0 TDI EVO SCR Life DSG -NEBÚRANÉ
18 999 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188123260/vw-tigu...
Volkswagen Tiguan 2022- 2.0 TDI Life M6 -NEBÚRANÉ
17 999 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/187714089/volkswa...
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 110KW,rok 2022
18 500 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188013825/vw-tigu...
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI EVO Life DSG Vyrobené 12/2021
19 990 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188615759/volkswa...
@bosorkabb keby sa aspoň niekto prišiel pozrieť to auto, ale keď ani nikto nezavolá a vidím, že som na tretej, štvrtej strane na inzertnom portáli, tak asi nie je chyba v kúpnej sile
@tilly len nie kazdy rozmýšľa rovnako. Niekto radšej jazdené, iný chce nové,niekto preferuje určitú značku, iný nemá problém kúpiť čínske. Ale každý jeden ide a sleduje cenu. A autorka predáva drahšie ako konkurencia tak buď musí čakať alebo ist s cenou dole.
@tilly len nie kazdy rozmýšľa rovnako. Niekto radšej jazdené, iný chce nové,niekto preferuje určitú značku, iný nemá problém kúpiť čínske. Ale každý jeden ide a sleduje cenu. A autorka predáva drahšie ako konkurencia tak buď musí čakať alebo ist s cenou dole.
@bosorkabb tak presne. Ak niekto predáva draho, musí rátať s tým, že z veci urobí ležiak
Úplne ti rozumiem, ja som sa takto trápila s predajom nášho starého auta pol roka a bol to čistý nátlak na nervy. Neustále mi vyklopkávali cudzí ľudia na bránu, chceli zjednávať cenu a ja som popri deťoch fakt nemala čas ani energiu na tie ich nekonečné obhliadky a sľuby. Nakoniec som ho zaviezla do žilinských áčiek a mala som svätý pokoj – peniaze mi vyplatili na ruku a všetko papierovanie vybavili za mňa. Možno by som cez inzerát dostala o pár eur viac, ale ten pocit, že za auto už právne nezodpovedám a nemusím sa báť, že mi niekto o týždeň zavolá s reklamáciou, je na nezaplatenie. Za ten ušetrený čas s rodinou a čistú hlavu to určite stojí
VW Tiguan 2022 Allspace 2.0 TDI EVO SCR Life DSG -NEBÚRANÉ
18 999 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188123260/vw-tigu...
Volkswagen Tiguan 2022- 2.0 TDI Life M6 -NEBÚRANÉ
17 999 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/187714089/volkswa...
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 110KW,rok 2022
18 500 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188013825/vw-tigu...
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI EVO Life DSG Vyrobené 12/2021
19 990 €
https://auto.bazos.sk/inzerat/188615759/volkswa...
@anonym_5543e7 Ale my nemáme takéto klasické ale vo výbave R-line, tie sú drahšie a je tam aj lepšia výbava. Ono je to už ako keby novší model preto je aj vyššia cnea
@anonym_5543e7 Ale my nemáme takéto klasické ale vo výbave R-line, tie sú drahšie a je tam aj lepšia výbava. Ono je to už ako keby novší model preto je aj vyššia cnea
@anonym_autor žiaľ, Slováci ti výbavu nezaplatia. To som zistila už dávno. Vyskúšaj dať inzeráty na mobile.de alebo medzinárodné stránky. Možno Poliaci alebo niekto iný ocení
@anonym_autor keď si človek vyfiltruje inzeráty na tvoje auto a pozrie jedným okom inzeráty tak tvoj o 10 000€ drahší ani neotvorí aby zistil že je tam iná výbava
@anonym_autor keď si človek vyfiltruje inzeráty na tvoje auto a pozrie jedným okom inzeráty tak tvoj o 10 000€ drahší ani neotvorí aby zistil že je tam iná výbava
@anonym_5543e7 hlavne, keď pozeráš inzeráty, ako 90% ľudí si dáš zoradiť podľa ceny, na tretiu, štvrtú stranu ani nepozrieš. Takže jej inzerát vlastne ani nikto nevidel. Jedine, že si dal do filtra R line
@anonym_5543e7 najlacnejše také ako máme my ale s viac kilometrami je tam za 26 000 €, takže podľa mňa tých 27-28000€ nie je až tak prestrelená cena. Len bohužiaľ ľudia asi kúpia radšej obyčajný model bez výbavy ale o 10 000€ lacnejší
@anonym_5543e7 najlacnejše také ako máme my ale s viac kilometrami je tam za 26 000 €, takže podľa mňa tých 27-28000€ nie je až tak prestrelená cena. Len bohužiaľ ľudia asi kúpia radšej obyčajný model bez výbavy ale o 10 000€ lacnejší
@anonym_autor To, že niekto pýta 26.000 € za auto ešte neznamená, že ho aj tak predá. To auto je tam, lebo je cena prestrelená a tiež si myslia, ako ty, že je primeraná a čaká a čaká a čaká na kupcu.
Ak chceš predať, tak musíš dať lacnejšie, než je na trhu. Nie pýtať viac. A keď predávaš pod rukou - nikoho nezaujíma, že si tam mala full výbavu či R line. Všetky tie zbytočné doplnky ti pri ojazdenom aute nikto nezohľadní.
@anonym_autor áno, takto to je. Výbavu ti nikto nezaplatí. Hlavne nie v tejto dobe. Ako píšem vyššie, skús zahraničné portály.
@anonym_autor To, že niekto pýta 26.000 € za auto ešte neznamená, že ho aj tak predá. To auto je tam, lebo je cena prestrelená a tiež si myslia, ako ty, že je primeraná a čaká a čaká a čaká na kupcu.
Ak chceš predať, tak musíš dať lacnejšie, než je na trhu. Nie pýtať viac. A keď predávaš pod rukou - nikoho nezaujíma, že si tam mala full výbavu či R line. Všetky tie zbytočné doplnky ti pri ojazdenom aute nikto nezohľadní.
@chrobak7 práve, keď kupujem staršie auto, chcem čo najmenej elektroniky, lebo tá sa prvá začne kaziť...
@chrobak7 práve, keď kupujem staršie auto, chcem čo najmenej elektroniky, lebo tá sa prvá začne kaziť...
@tilly elektronika sama o sebe sa kazi minimalne. Kazia sa jej oci, usi, displeje, akcne organy a to preto, ze cim je system zlozitejsi, tym viac je pravdepodobne, ze nieco z toho mnozstva sa zanesie, zasekne, zahrdzavie, pokazi... To ze servisy vymienaju vsetko, na co si spomenu, na naklady zakaznika, casto systemom pokus-omyl neznamena, ze sa pokazila samotna riadiaca jednotka (cipy, suciastky na doske plosneho spoja...) Ak nieco po dlhych rokoch v RJ odide, su spravidla mini rele, v zamkoch mikrospinace a po dlhyyych rokoch sa mozu objavit tzv. "studenaky" - utrhnuty ostrovcek cinu na priletovanych suciastkach. To vsetko (najma znackove) servisy riesia vymenou celej RJ, zamku... Dobry mikroelektronik to vie opravit, vsetko ostatne vnutri je ako nove. Ale to ziadne servisy nedokazu, nemaju na to machrov. Neznackove servisy a dobri mechanici to tym machrom vozia. A nielen to, ale aj GO hlav motorov a podobne skutocne opravarenske (nie vymienacie) ukony. Tie treba vediet a mat na to vybavenie.
@tilly elektronika sama o sebe sa kazi minimalne. Kazia sa jej oci, usi, displeje, akcne organy a to preto, ze cim je system zlozitejsi, tym viac je pravdepodobne, ze nieco z toho mnozstva sa zanesie, zasekne, zahrdzavie, pokazi... To ze servisy vymienaju vsetko, na co si spomenu, na naklady zakaznika, casto systemom pokus-omyl neznamena, ze sa pokazila samotna riadiaca jednotka (cipy, suciastky na doske plosneho spoja...) Ak nieco po dlhych rokoch v RJ odide, su spravidla mini rele, v zamkoch mikrospinace a po dlhyyych rokoch sa mozu objavit tzv. "studenaky" - utrhnuty ostrovcek cinu na priletovanych suciastkach. To vsetko (najma znackove) servisy riesia vymenou celej RJ, zamku... Dobry mikroelektronik to vie opravit, vsetko ostatne vnutri je ako nove. Ale to ziadne servisy nedokazu, nemaju na to machrov. Neznackove servisy a dobri mechanici to tym machrom vozia. A nielen to, ale aj GO hlav motorov a podobne skutocne opravarenske (nie vymienacie) ukony. Tie treba vediet a mat na to vybavenie.
@madeincssr no veď presne to. Všetky tie čidlá a podobné citlivé záležitosti. Mne svieti chyba motora, ale len keď je vlhko... už asi rokov 😀 a druhý golf mi občas ťažko štartoval, v originál vw servise, že to je štartér, celé zle, drahá oprava a podobné kecy, prišiel chlapec, že súčiastka za 10 eur, opravené to mal za chvíľku 😀 a nič tomu nebolo, Auto možno ešte stále jazdí...
Auto ešte nemá ani 4 roky, myslím si že najbližších niekoľko rokov tam určite nebude žiadny veľký problém.... My sme cenu nastavili práveže ešte nižšie ako niektoré čo sú na predaj, a sledujem to, ani ostatné sa už dlhšie nepredávajú... takže podľa mňa aj keby dáme nižšiu cenu tak sa hneď nepredá

@bosorkabb ja nechápem, že chcem niečo predať, prestrelím cenu a potom čakám aj pol roka, kým to predám? Kým nemám druhé auto, OK, ale ak už mám doma druhé auto a s ďalšou haraburdou pred domom mám čakať, to sa mi lepšie oplatí asi dať lacnejšie, nie?
@tilly nie vzdy je to tak. Niekedy je cena uplne zodpovedajuca (po nejakych znizeniach), ale ak ide o viac specificke auto, aj tak musi pockat na toho spravneho kupca. Casto to byva okolo toho pol roka. Nie kazdy moze/chce tisice eur len tak "vyhodit do kosa".